Destek Eğitim Odaları

Kodla Büyü

dijireis79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
544
Arkadaşlar rehber öğretmenimiz okulumuzda bulunan destek eğitim odasında bana ders yazmış. Fakat btr olduğumuz için:

"Branş öğretmenleri Destek Eğitim Odasında kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır?
Maaş karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenine, dolduramadığı saat kadar Destek Eğitim Odasında görev verilir. Maaş karşılığı verilen Destek Eğitim Odası görevinde ek ders ücreti ve %25 artırımlı ödenmez. Ayrıca branş öğretmenlerine, 15 saat maaş karşılığı olan ders yükünün üzerine, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir. Bir branş öğretmeninin, branşındaki dersleri ile Destek Eğitim Odasındaki dersleri toplamı haftalık 30 saati geçemez.
Öğretmenin, maaş karşılığı girdiği derslerin dışındaki Destek Eğitim Odasında girdiği her bir saat ek dersin ek ders ücreti, %25 artırımlı ödenir."

Okulda 16 saat dersim var ayrıca bir lisede 16 saat btr görevim var. bu açıklamaya göre ekders alabilir miyim acaba?
 
30 saatin üzerine destek eğitim alamazsınız. Örneğin toplamda 25 saat dersiniz varsa 5 saat destek eğitim alabilirsiniz. Toplamda 30'u geçemez.
 
Destek eğitimi dersleri içeri hakkında bilgi verebilr msnz?Öğrencilere yönelik(sizden) mi size yönelik mi(rehber öğretmeninden) anlayamadım.
 
Kaynaştırma öğrencisi olan okullarda öğretmenler boş saatlerinde kaynaştırma öğrencilerini derslerinden alarak birebir ders işlerler ve bunun karşılığında 1 ek ders saatinin %25 fazla tutarını kazanırlar.
 
Amacından sapmış bir uygulama...Özel gereksinimli bireyler kaynaştırma egitiminde ve sen destek odasını özel egitim öğretmeniyle desteklemen gerekirken her branştan öğretmenle sadece ek ders vermek amacıyla bu işi yap...Kaynaştırma öğrencilerine yazık... Onların ahı kötü çıkar ama insanlarda unutulmasın....
 
kaç saat derse girdiğimize bakılmaksızın 30 saat derse giriyormuş gibi ek ders aldığımız için ben destek eğitim veremiyoruz diye biliyordum. destek eğitim verebiliyor muyuz yasal kaynağı nedir
 
Bilişim Teknolojileri dersinde destek eğitim veremezsiniz mihver dersler dediğimiz Türkçe,Matematik,Sosyal Bilgiler... vs derslerden açılabilir. BTR olup olmamanız farketmez haftada 40 saate kadar derse girme hakkınız var fakat ortaokul öğretmenleri genel olarak 2 saat destek eğitim veriyorlar. ilkokul öğretmenleri ise 10 saat veriyorlar. ücret olarak normal ekdersin %25 fazlası alınıyor. Yasal olarak mihver derslerden birisini verebilecek durumdaysanız destek eğitim verebilirsiniz.
 
Benim hatırladığım kadarı ile şu derslerden destek eğitimi verilebilir diye bir ayrım sözkonusu değil. Dolayısıyla Bilişim yada Resim açamaz demek yanlış. Öğrenci istediği dersleri kendisi talep ediyor buna da istekli olan öğretmenler giriyor şeklinde bir uygulama vardı. Yönetmeliği açıp bakmak lazım. :roll:
 
sabahçı devrede btr olan bir öğretmen öğleci devrede destek eğitim verebilir mi acaba? belki olabilir...
 
Destek Eğitim Odası farklı bir faaliyet, Özel Eğitim Sınıfı farklı bir eğitim faaliyeti.
Özel eğitim sınıfı: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için özel eğitim programı uygulamak üzere açılan sınıfları,
Destek eğitim odası: Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş ortam
Ücretlerin % 25 artırımlı ödendiği eğitim faaliyeti Özel Eğitim Sınıfıdır.
Her iki eğitim faaliyetinde alınabilecek azamî ekders saati ekders kararındaki kadardır.
Mevzuat
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği
Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim
MADDE 22 – (1) Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda her tür ve kademedeki eğitimlerini kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla sürdürebilirler.
(2) Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini akranları ile birlikte aynı sınıfta tam zamanlı veya özel eğitim sınıflarında yarı zamanlı olarak sürdürebilirler.
(3) Okul öncesi eğitim, ilköğretim ya da mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı özel eğitim okullarında kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim verilebilir.
(4) Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim yapılan okullarda BEP geliştirme birimi oluşturulması zorunludur.
Özel eğitim sınıflarının açılması
MADDE 26 – (1) Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ayrı bir sınıfta eğitim almalarına karar verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için resmî ve özel okullarda il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi doğrultusunda Valilik Oluru ile özel eğitim sınıfları açılır. Açılan özel eğitim sınıfına ilişkin bilgiler Bakanlığın kurum bilgilerinin veri girişi yapılan sistemine işlenir.
MADDE 47 – (1) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulda BEP hazırlamak amacıyla BEP geliştirme birimi oluşturulur.
(2) BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında;
a) Rehberlik öğretmeni,
b) Öğrencinin sınıf öğretmeni,
c) Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri,
ç) Öğrencinin velisi,
d) Öğrenciden oluşur.
Madde 48: BEP geliştirme biriminin görevleri
d) Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerden destek eğitim odasında eğitim alacak öğrencileri, eğitim hizmeti sunulacak dersleri ve haftalık ders saati sayısını belirlemek.
Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim yapılan okullarda BEP geliştirme birimi oluşturulması zorunludur.

Hülasa: Destek Eğitim Odası, okul içinde teşkil edilen heyet tarafından tesis edilirken, Özel Eğitim Odası açılması ise destek eğitim odasının fevkinde bir meseledir.

Okulumuzda özel eğitim sınıfıyla birlikte kaynaştırma öğrencilerinin emsalleriyle aynı mekanda ders aldıkları vakidir.
 
arkadaşlar okulda bir öğrenci çok istekli olduğu için ilk defa destek eğitim vereceğim. BTR olduğum saatlerde destek eğitimi verirsem ekders alabiliyor muyum? ben alamıyorum diye biliyorum ama müdür ekders yazmış.
 
Benim okulumda aynı ders saatinde aynı ders verildiği için ve ben tek bilişimci olduğum için ders veremiyorum. Yeni yönetmelikte; o çocuğun mesela bilişim dersi varken alınabiliyor ve bilişim dersi veriliyor. öğretmenler çapraz ders veriyor yani. Yani tek öğretmenseniz btr olduğunuz için değil, bilişim dersini zaten siz o öğrenciye verdiğiniz için alamazsınız. Diğer türlü BTR zaten derslerden sonra kalan sürede olan bir görev.
 
Destek Eğitim Odasındaki ek ders, Destekleme Yetiştirme Kursundaki durum ile aynıdır. Gönderdiğim dosyaya göre; Destek Eğitim Odasında ders saatleri dışında ve ihtiyaç halinde haftasonu da ders verilebilir. Bu koşullar varsa ek ders alınır.
 

Ekli dosyalar

  • destek eğitim odası.JPG
    destek eğitim odası.JPG
    119.1 KB · Görüntüleme: 108
Destek Eğitim Odasındaki ek ders, Destekleme Yetiştirme Kursundaki durum ile aynıdır. Gönderdiğim dosyaya göre; Destek Eğitim Odasında ders saatleri dışında ve ihtiyaç halinde haftasonu da ders verilebilir. Bu koşullar varsa ek ders alınır.
hocam ben BTR olduğum saatlerde vereceğim. müdür ekders yazmış. o zaman yanlış bir uygulama değil mi?
 
Geri
Üst