Etkileşimli Tahtalar için MAKS ( Mersin Akıllı Kilit Sistemi)

Kodla Büyü
Hocam win8 akıllı tahtalara kurulum yapamıyorum. Antivirüsler kapalı. Yönetici olarak çalıştırıyorum. Programdata/mks klasörünü göremiyor diyor. Ne yapabilirim?
 
tahtalara programları kurdum flash ile açarken sıkıntı yok ancak android cep telefonu ile qr kod taratarak girmeye çalıştıgımda tahtada herhangi bir işlem olmuyor (güvenlik duvarına izin vermeme rağmen) ayrıca android uygulamanın verdiği 6 haneli kodu tahtaya elle girince de yanlış kod uyarısı alıyorum. sıkıntı ne olabilir acaba
 
tahtalara programları kurdum flash ile açarken sıkıntı yok ancak android cep telefonu ile qr kod taratarak girmeye çalıştıgımda tahtada herhangi bir işlem olmuyor (güvenlik duvarına izin vermeme rağmen) ayrıca android uygulamanın verdiği 6 haneli kodu tahtaya elle girince de yanlış kod uyarısı alıyorum. sıkıntı ne olabilir acaba
Bildiğim Kadarıyla ET ile Telefonun aynı ağda olması gerekiyor.
 
aynı ağa kendisi otomatik alıyor zaten. wifi yi açıyor sorun başka bir yerde ama çözemedim. android kullanarak açabilen arkadaşlar nerede yanlış yapmış olabilirim
 
Tevfik hocam ilk defa kilit programı kullanacağım için bir kaç sorum olacak. Şöylemi yapmamız gerekiyor; Öğretmenlerden birer flash alıp anahtarolustur.exe yi çalıştırıp bir şifre belirleyeceğiz ve her flashı takıp teker teker anahtar oluşturma işlemi yapacağız. bütün flashlar için anahtar oluşturduktan sonra kurulum klasöründen her tahtaya kurulum yapacağız. Peki hocam kurulumdan sonra yeni bir flash daha oluşturmamız gerektiğinde, yeni anahtar oluşturup her tahtaya tekrar kurulummu yapmamız gerekiyor. Ve son olarak anahtar flash ları oluşturduktan sonra kurulum klasöründeki dosyalardan hayati derecede önemle saklamamız gereken varmı, yoksa sonrası için kurulum klasöründeki dosyalarda sıkıntı oluşsa da problem olmazmı. Kurulum yapmadan önce durumu iyice sindirmek için soruyorum hocam bu soruları kusura bakmayın:).
 
telefondan akıllı tahtadaki karekodu kullanarak verilen kodu elle akıllı tahtaya girerek tahtaları açabiliyorum. ancak hala aynı ağda olmamıza rağmen (kod girmeden) akıllı tahtayı açamıyorum, kod girerek açtığım tahtayı android uygulama ile kapatamıyorum. güvenlik duvarından gerekli izinleri verdim. tahtalarda 360 antivirus kullanılıyor acaba ondan mı

duzenlene: sorunu hallettim. guvenlik duvarından izin verirken hata yapmışım
 
Son düzenleme:
Değerli hocam,
Programınızı okulumuzda kullanıyoruz. Öğrencilerin kullanımına fırsat tanıdığı için bu programı tercih ettik. Fakat şöyle bir sıkıntımız var.
Etkileşimli tahtaya, anahtar yüklü olmayan bir flash bellek takılıp programın kapatma düğmesine basıldığında tahta açılıyor. Eğer flash bellek çıkarılırsa 1 dakika gibi bir süre içerisinde kilit ekranı geri geliyor. Flash bellek çıkarılmazsa kilit ekranı geri gelmiyor. Öğrenciler dilediği gibi bilgisayarı kullanabiliyor.
İkinci bir sorunumuz da, izin verilen sitelerde e-okul u, sizin tanıtım videonuzdaki title larla oluşturdum. Kilit ekranı aktifken e okul u seçip herhangi bir tarayıcıyı seçince site açılıyor fakat öğrenci daha güvenlik kodunu girmeden tekrar kilit ekranı devreye giriyor.
Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar.
bu çok önemli bir sorun. bizim öğrenciler de bu yöntemi öğrenmişler açıyorlar. lütfen bununla ilgili güncelleme gelsin. suan v1.6 kurulu
 
Hocam yapanın ellerine sağlık çok güzel bir program fakat flash takıldıktan sonra ekran belli aralıklarla açılıp kapanıyor. Programı kaldırıp tekrar yüklüyorum fakat değişen bir şey olmuyor. 1.5 Güncellemesi yapıp tekrar deniyorum ama tekrar aynı problem. Kendisi versiyonunu 1.6 versiyonuna yükseltmiş görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Öncelikle program çok güzel hazırlanmış emeğinize sağlık hocam,
benim okulumda win10 kurulu faz2 tahtalardan birisi sadece programı tahtaya aktardığım usb(aynı zamanda anahtar usb yapıldı) ile açılıyor. Diğer anahtar usbler bu akıllı tahta dışında hepsini açıyor. Acaba sorun nedir? Bir diğer sorum tahtalara 2. usb takıldığında ekran sürekli kapanıp açılıyor. Not: usblerin hepsi virüs taraması yapılmış temiz usbler. Bu sorunları nasıl çözebiliriz hocam?
 
program sadece android işletim sistemi yüklü telefonlarla mı çalışıyor? iOS işletim sistemi yüklü iphone telefonlarda kullanılamayacak mı?
Etkileşimli Tahtaların daha etkin kullanılması amacıyla Ekibimiz üyelerinden Teffik AKÇA’nın tasarladığı MAKS programı sayesinde öğrenciler, Etkileşimli tahtayı Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tamamında kullanabilme imkanına sahip olmaktadırlar.

Programın amacı öğrencilerin tahtayı kullanmasına engel olmak değil tam tersi daha etkin kullanabilmelerini sağlayabilmektir. Uygulamada Etkileşimli tahta hiçbir zaman kapanmamaktadır. Sadece kontrollü olarak kullanılmaktadır. Program, kurulum aşamasında veya sonrasında istenilen uygulamaların kullanımına izin verilebilmekte ve izin verilen web sitelerine erişime olanak sağlamaktadır.

Uygulamada 3 temel unsur bulunmaktadır. Masaüstü uygulamasının kurulumu, Flash Belleklerin anahtar olarak tanımlanması ve Android uygulamasının kullanımı.

Program tamamen ÜCRETSİZ olup, bütün detaylara http://mersin.meb.gov.tr/fatih sayfasından ulaşabilirsiniz.

Program Kurulum Videosuna https://drive.google.com/open?id=1B7yo72-R8wghqgTGCjDoEjkD9pk0PweB linkinden ulaşabilirsiniz.

MAKS EBA'nın Web Sayfasının Yardımcı Programlar kısmında yayına girdi. Detaylar için: http://www.eba.gov.tr/yardimci-programlar

Masaüstü uygulamasının kurulumunun tamamlanmasından sonra Etkileşimli tahtalar aşağıdaki arayüzdeki görünüme sahip olmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 61253
 
Hocam merhaba uygulama sen sitesi listesini doldurmama rağmen kilit ekranında görünmüyor ve kilit ekranında qr kod ekranın altına doğru kaymış vaziyette nasil düzelteb iliri m tesekkurler
 
Merhaba hocalarım maks i tüm tahtalara kurdum ama atladığım bir yer var sanırım tahtayı kapatıp açınca maks uygulaması kendini çalıştırırken Admin şifresini soruyor atladığım yer nedir
 
Başlığı tekrar hortlatıcam; ama kafama takılanları buraya yazmak istedim:
(Öncelikle uygulama çok güzel ve iyi düşünülmüş. Öğrencilerin Et'lerde tamamen kopmalarına neden olmuyor)
1. Kurulumu Pc'de yapıyoruz ok; ama uygulama izinlerini verirken uygulamamızın Pc'deki yolu ile Etkileşim Tahtadaki yolu farklı oluyor. Bunu da Etkileşim Tahtadaki uygulamaların yolunu not ederek çözmeye çalıştım.
2. Kurulumu yaptıktan sonra (virüs programı, defender vb. kapalı) izin verdiğim uygulamaları kilit ekranında göremiyorum. Misal Adobe Pdf, Office uygulamaları vb.
3. Anahtar flash takılı değilken yani kilit ekranında izin verdiğim web sitelerini tıklıyorum arada sırada Dosya Gezgini kendi kendine çalışıyor. Resetliyorum olmuyor tekrar resetliyorum oluyor; raslantısal bir durum anlayacağınız. Bu nedenle öğrencilerin girişlerinde sıkıntılara neden olmaktadır.
4. Anahtar flashı ET açıkken bir kaç kere takıp çıkarıyorum izin verilen web siteleri listesinde alt alta 3 4 kere aynı web site isimleri yazılı oluyor. ET resertlenince izin verilen web site isimleri bir kere yazıyor.
5. Anahtar flash takılı iken cmd uygulaması çalışmıyor.
6. Anahtar flash takılı ilen görev çubuğundaki arama simgesi çalışmıyor.
 
Merhaba
Öncelikle programı yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık.

Windows 10 yüklü tahtaya kurdum. Telefondan Qr kod ile giriş yapabiliyorum ama kilitle yada kapat seçenekleri çalışmıyor. Kilitle yada Tahtayı Kapat tıkladığımda ya birşey olmuyor ya da uygulama telefonumda kapanıyor.
 
hocalarım bu kilidi tahtalara yükledim kilit flashı da takılı olduğu halde program kendi kendine yine aktif oluyor sizce sebebi ne olabilir.
 
Hocam MAKS kurdum ama nerede hata yaptım bilmiyorum. Antivirüs olmamasına rağmen İlk açılışta çalışmıyor. Kaldırıp tekrar kurmak istiyorum o zaman da aşağıdaki hatayı alıyorum ve işlem yapamıyorum. Ne yapabilirim.

IMG_20200109_145849.jpg
 
Hocam MAKS kurdum ama nerede hata yaptım bilmiyorum. Antivirüs olmamasına rağmen İlk açılışta çalışmıyor. Kaldırıp tekrar kurmak istiyorum o zaman da aşağıdaki hatayı alıyorum ve işlem yapamıyorum. Ne yapabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 64977
şifrenizi yazıp giriş deyin. sonra çarpıdan kapatın. tanim.fatih isimli dosyayı c:/programdata/mtaku içine kopyalayın. tekrar deneyin.
 
Maks v1.5 i kurdum karekodla okutunca 5-10 sn sonra kilit ekranı tekrar geliyor.Bu konuda yardımcı olurmusunuz.
 
hocam öncelikle tebrik ederim yaptığınız güzel işlerden dolayı. Oklumuzda 41 et var. Benim bazı tahtalarda kilit flaşını taktıktan sonra kilit açılıyor ama bir hata verip siyah ekran geliyor. Fişten çekmeden de hiçbir şekilde açamıyorum yeniden. Yorumlara baktım bunla ilgili bi sorun göremedim. MKV6 imajını kullanıyorum. Güvenlik duvarı antivirüs vs hepsini kapattım ama yine aynı hatayı verdi bazılarında. Bunun sebebi ne olabilir. Yardımlarınzı bekliyorum. teşekkürler.
 
öncelikle emeği geçen herkese teşekkurler. Akıllı tahtaya programı yükledim çalışıyor telefonla cod üzerinden tahta açılıyor ancak tahtayı kitle ve tahtayı kapat dediğimde tahta hala açık kalıyor ve yani program devreye girmiyor sorun ne olabilir. bir de aynı flash belleği hem açılış anahtarı hemde kaldırma flashı olarak kullanabilir miyim?
 
Bu program nasıl kaldırılıyor?
 
Son düzenleme:
Bu kadar sorunlu bir programı kullanmayı düşünenler lütfen bir kez daha düşünün, öyle garip tuhaf sorunlar çıkıyor ki en sonunda yeter artık diyip pes ediyorsunuz, tertemiz kurduğum saatlerimi verdiğim sistem bu programın kendi kendine çıkarttığı sorunlar yüzünden heba oldu.
Tahtaya kurulum yapıyorsunuz, kendi bilgisayarınızdan da anahtar oluşturuyorsunuz, ama işin görünen yüzü bu kadar basit değil, SALT OKUNUR diye bir bela çıkarttı başıma bu program, saatlerce denemediğim şey kalmadı, program kesinlikle sorunlu ve çalışmıyor, anahtar oluşturuyorsunuz oluşturuldu diyor ama meğer oluşturmuyor, insanı resmen deli ediyor, bütün emeklerim bu program yüzünden heba oldu.
Programı kaldırıyım dedim kaldıramıyorsunuz çünkü anahtar oluşturmuyor, program data içindeki programın kendi klasörünü siliyorum kendi kendine tekrar ortaya çıkıyor, kısacası sakın ama sakın kullanmayın, şuanda tahtayı açamıyorum ve kurduğum sistem çöpe gitti.
 
tahtalara programları kurdum flash ile açarken sıkıntı yok ancak android cep telefonu ile qr kod taratarak girmeye çalıştıgımda tahtada herhangi bir işlem olmuyor (güvenlik duvarına izin vermeme rağmen) ayrıca android uygulamanın verdiği 6 haneli kodu tahtaya elle girince de yanlış kod uyarısı alıyorum. sıkıntı ne olabilir acaba
Konu sahibi 2019' da yazmış ama bu konuda şu an sorun yaşayan varsa çözüm olur diye yazıyorum. Ben de telefondan çalıştıramamıştım ve aklıma tahtayı da WiFi'ye bağlamak geldi...Bu şekilde yaptığımda tahta sorunsuz bir şekilde QR kod ile telefondan açılabiliyor, kilitlenebiliyor ve kapatılabiliyor. Bir ara idari bilgisayar, ET'ler ve diğer cihazlar için farklı ağ yapılanması bilgisi gelmişti. Ondan sanıyorumki iki cihazın da WiFi'den bağlanması gerekiyor.
 
Son düzenleme:
bizim okulda deneme amaçlı kullanmak istedik idarec bilgisayarına kurduk ama usb anahtarı oluşturmadan şimdi nasıl kaldırabilirim
 
Geri
Üst