Tozkoparan Robot hakkında yardım...

Kodla Büyü

sonix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
276
Arkadaşlar daha önce bu robotu tasarlayan oldu mu..Fırlatma mekanizması için hangi parçalar kullanılabilir.. tecrübeli arkadaşlar yardım lütfen
Screenshot_8.jpg
 
Hocam bu kategori bu sene ilk defa uygulanacak. Yayınlanan örnek video da mbot kullanmışlar. Oku fırlatmak için, gerilmiş lastiğe bağlı bir servo motoru kontrol edersiniz. Hedefin karşısına gelince servo aşağı iner lastik boşa düşer ve ok fırlatılır.
 
Arkadaşlar merhaba. ilerleme kaydeden var mı? Bizimle paylaşabilir misiniz? Biz de kendimizce çalışmalar yapıyoruz. Biterse buradan paylaşırız.
 
Oku fırlatmak için mg90s servo aldım. yay içinde bazı malzemeler topladık. yarışmaya katılmak için değil çocuklarla beraber proje olarak başladık.
 
Arkadaşlar merhaba. Lego ile tozkoparan a katılmayı düşünüyordum Yalnız lego ev3 de rgb olayı yok. Var ama Mavi ışık olayı yok. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı. Lego da mavi ışık olayı hakkında
 
Pistin birebir aynısını kurup çalışılmadığı sürece tam verim alınamayacağını düşünüyorum.Özellikle lego tarzı malzemelerle yapılan robotlar stabil çalışmıyor. Lego benzeri bir robot seti ile sadece ok atma mekanizmasını denedim (ok şu an elimde olmadığından ) mekanizmaya kalem yerleştirdim.Fırlatıyor ancak okun ağırlığı ve ipin gerginliği,mekanizmanın derecesi önemli.
 
Tozkoparan robot için bilgilendirme yayınlamışlar hocam. Okun ağırlığı 7,5-8,5 gr arasında olacakmış.
 
Geri
Üst