Odam İçin Güvenlik Kamerası

Kodla Büyü

Yourdhacool

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
297
Kolay gelsin arkadaşlar. Okulumda müdür yardımcısıyım. Odama güvenlik kamerası taktırmak istiyorum. Tek kamera olacak. Kamera kayıt işlemini odamdaki bilgisayara yapacak. Yani kayıt harddiski olarak bilgisayarın harddiskini kullanacak.Gerekirse yedek disk takarım. Okulumuzda Fatih Projesi Fiber İnterneti var. Bunu nasıl yapabilirim?

Kamera taktırma nedenim odam tam dış kapının girişinde. Yani ayak altında bir yerde. Sürekli öğrenciler, veliler ve öğretmenler geliyor.Bu yüzden sürekli odamı kilitleyemiyorum. Ayrıca ben de sürekli odada değilim. Bazen idari işler için odamdan ayrılıyorum. Yine odamdan ayrıldığım bir vakit öğrencilerden biri odama gelip el çantamdan cüzdanımı çıkarıp içinden yüklü miktarda para çalmış. Çok şükür öğrenciyi bulduk. Suçunu da en ince detayına kadar itiraf etti. Mesele şu ki çalınan para benim param değildi. Bir yere vereceğim paraydı. Ayrıca odamda deneme sınavı paraları da durduğundan ve kasa tarzı bir kilitli dolap olmadığından dolayı kamera taktırmak istiyorum. Okul Müdürünün kamera taktıracağımdan haberi var. Bu Konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bilgisayarınız için DVR kartı alıp kamera bağlayabilirsiniz ama bence en güzel 4 kanallı bir kayıt cihazı.

4 Kanal Dvr Kartı.jpg
 
@hasari hocam Kayıt cihazı olmadan olmuyor mu çok fazla masraf yapmak istemiyorum çünkü. Sadece kamera,kablo ve programlı bir çözüm yolu yok mudur acep? :D:D:D:D
 
IP kameralara bakmalısınız ama bence en pratiği araç içi kamera olacaktır.
 
IP kameralara bakmalısınız ama bence en pratiği araç içi kamera olacaktır.
arkadaşa katılıyorum, hem görüntü kalitesi hem de kullanım kolaylığı açısından araç içi kameralarından edinebilirsiniz. Ayrıca ilerleyen süreçte farklı alanlarda da kullanıma açık bir teknoloji olacaktır.
 
Bilgisayarla uğraşmayın okulda kayıt cihazı varsa kablo çekin . Yoksa da kayıt cihazı alin :)
 
Bilgisayarla uğraşmayın okulda kayıt cihazı varsa kablo çekin . Yoksa da kayıt cihazı alin :)
Eğer yoksa ip kamera alın. 200 tl civarı. hareket algıladığında e posta bile gönderior, cepten yönetebiliyorsunuz, bulut depolama bile var bazı modellerde... sd kart takılabiiyor. wifi ile bağlanıyor.. biraz yüksek bir yere monte edin yeter.
 
Benim de sıkıntı çektiğim bir konu. Tek oda ve tek kamera için en düşük maliyetli ürün veya sistem ne olabilir?
Bizim de Kamera kayıt cihazımızda yer yok. Şu an için en mantıklısı ip camera, araç içi kamera ve DVR cihazı duruyor.
 
Geri
Üst