Arduino ile Deprem Tahmini

Kodla Büyü

cgg*seco

Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,070
Elazığ'da dün akşam meydana gelen depremde canımız yandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Konuyu açmamdaki sebep hava geriliminden deprem tahmini yaptığını iddia eden Tayvan'lı Dyson Lin isimli birisinin paylaşımları ilginç ( Twitter hesabı @dyson_lin )

Paylaştığı görsellerde yer alan başlık ise daha da ilginç "Arduino Uno+TL081CP"
 

Ekli dosyalar

  • Capture+_2020-01-25-10-30-51.png
    Capture+_2020-01-25-10-30-51.png
    276.1 KB · Görüntüleme: 108
  • Capture+_2020-01-25-10-19-13.png
    Capture+_2020-01-25-10-19-13.png
    461.1 KB · Görüntüleme: 109
:) :) Adam 100 tane tahminde bulunuyor 2 tanesi tutuyor. Türkiyede kocaman yıldız koyuyor burada deprem bekliyorum diye ama yıldız en az 30 ili kapsıyor:) sonra 10-15 ülkeye daha koyuyor burada da bekliyorum diye. İlla haftada bir orta büyüklükte deprem oluyor zaten.

Bizim spor gazetelerinin transfer haberleri gibi. Herkesi yazıyorlar transfer oluyor diye sonra 2 tanesi tutunca bakın ilk biz söyledik diyorlar.

Her depremde böyle tipler çıkıyor. Türk bilim adamları zaten o bölgede enerji çoğaldığını ve deprem olacağını söylüyordu. İstanbulda deprem olacağını yıllardır söylüyorlar. Belki yarın belki 10sene sonra belki 20 sene sonra. İstanbulda büyük deprem olacak
 
Orası öyle hocam. Adam bi defa yer hareketlerinden değil hava geriliminden tahmin yaptığını belirtiyor. Haliyle doğru tahmin etmesi sizin benzetmeye çok uymuş, transfer haberleri gibi...

Yinede pythonla verileri derlediğini ve bir .csv dosyasında bu verileri sakladığını belirtiyor.
Benim dikkat çekmek istediğim kısım arduinonun ve pythonın evrensel hale geldiği, her kesimden insanın işine yaradığı üstüne üstlük tüm dünyaya bu adam aracılığıyla subliminalde olsa acayip reklamının yapıldığı.
Yinede teknolojinin birgün depremleri tahmin etmeyi başaracağına inanıyorum.
Ha bu arduino ile yapılırsa inanılmaz bir iş olur orası kesin.
 
sismik tomografi ile ancak yerkabuğu izlenebiliyor içini görebilsek zaten ne zaman ve kaç şiddetinde olduğunu bilirsiniz.
 
şu anda bir yazılım var zaten birkaç güne analizini yapacak kırılma hangi tarafa gidebilir sonuçlarına bakacaklar
 
Düzce depremini ben yaşadım uzmanlar 5 sene sonra dedi 2 ay sonra oldu.1 gün önce Akyurt tetiklemez dendi 1 gün sonra Elazığ'da oldu.yani zaman karşılaştırması olmuyor
 
Düzce depremini ben yaşadım uzmanlar 5 sene sonra dedi 2 ay sonra oldu.1 gün önce Akyurt tetiklemez dendi 1 gün sonra Elazığ'da oldu.yani zaman karşılaştırması olmuyor
Kesinlikle öyle
Deprem uzmanlarının ısrarla vurguladığı da bu zaten depremin şiddetini yerini bilebiliyoruz lakin zaman konusu muallak...
 
Az önce benim de dikkatimi çekti ( Arduino Uno). Buraya gireyim dedim. Maşallah arkadaşlar farketmiş.
 
Son düzenleme:
tam bir şarlatan. kodlara bakıp incelerseniz zaten ölçüm yapması gereken bir bacak var ama boşta duruyor. boş bacaktan gelecek veriyi 0-5000 arası bir aralıkta bir değere çeviriyor ve işleme tabi tutuyor.
twitterda da birisi hesabında incelemiş ve ayrıntılı olarak paylaşmış ama yazılımın uygun şekilde çalışması mümkün görünmüyor diyordu.
ben söyleyeyim mesela, 15 gün içinde doğu anadolu bölgesinde en az 3 yere kar yağacak.

şimdi bu tahminimi şöyle genişleteyim; 20 gün içerisinde avrupada en az 2 şehre kar yağacak, 15 gün içerisinde rusyada en az 3 bölgeye kar yağacak.

şimdi tahminin tutma ihtimali çok bariz ortaya çıkıyor. bu benim bilimsel kanıtlara dayalı tahmin yaptığım anlamına gelir mi?
Ne yazık ki sadece bizde değil tüm dünyada böyle insanlar var ve bunlara inanan da çok oluyor.

Benim sevindiğim nokta ise artık merak edip araştıran insanların sayısının artması.
 
Geri
Üst