Toshiba Boot Sorunu !!

Kodla Büyü

mendos

Üye
Mesajlar
10
Merhabalar arkadaşlar,
Marka: Toshiba
Model: Satellite L675-11N
Ram: 4 GB
Ekran Kartı: ATI mobility Radeon HD5560 GB
... bir laptop var. Öncelikler flash diskten Win7 Ultimate 64 bit kurulumu yapmıştım. Fakat kurulumdan sonra tekrar sistem restart yaptığında bios ekranında sol üst köşede kısa bir çizgi sürekli yanıp sönmekte. BIOS ayarlarından default yaptım, tekrar aynı problemle karşı karşıya kaldım. Laptopta ısınma problemi vardı, acıp anakartı fan temizliği yapıp, tekrardan başlattığımda yine aynı problem tekrar etmeye başladı. Son çare olarak Cd-romdan kurulum yapacaktım, ön yüklemeyi başlatmaya yetişemedim :) sonra sistem açılmaya başladı. Kurulum cdsi içersinde olunca önyükleme yapılmadan bilgisayarın açıldığı fark ettim. Bir müddet sonra cdyi çıkardığımda, bilgisayar tekrar başlatıldığında yine aynı problem çıkmaya başladı :). Boot etmekte bir sorun yaşıyor ama bunu nasıl halledebilirim.
 
msconfig den başlatma seçeneklerine bir göz atın oradan halledemez iseniz "easybcd" programı ile mbr yi yeniden yazdırıp sorunu halledebilirsiniz sanırım
 
Bu sefer makinenin üzerinde gelen Win7 Home Basic Cd üzerinden kurdum. Sonuç yine aynı. Dediğiniz gibi, Easybcd programı ile mbr yeniden yazdırıp sistemi baştan başlattığımda boot hatası vermeye basladı.
 
Konu eski olabilir, farkındayım. Ama benim gibi Google'dan gelenler için çözümü şu videodan buldum umarım size de yardımı olur.

 
Geri
Üst