Python Sanal Sınıf (Uzaktan Eğitim)

Kodla Büyü

TR61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
312
Liselerde çalışanlar arkadaşlar için özellikle, çocukların sanal bir sınıf ortamında kodlayabilecekleri ve çalışmalarını paylaşabilecekleri bir platform var mı acaba? repl.it sayfasında 10 kişiye kadar ücretsiz kodlama takımı oluşturulabiliyor. O mantıkta bir ortam arayışındayım. Kullanan veya önerisi olan arkadaş var mı? Uzaktan eğitim sürecinde böyle bir ortama ihtiyacımız var. Çocuklar kodlayıp klasörlerine kaydedecekler. Biz aynı ortamda çocukların çalışmalarını test edebileceğiz.
 
Ben şu an için çocukların çalışmalarını google drive hesabına attırıyorum. Drive eklentilerini kullanarak test etmeye çalışıyorum. Ancak hepsini bir arada kullanabileceğim bir ortama ihtiyacım var. GoogleColab + Google Clasroom + Google Drive bir ölçüde çözüm olabilir belki.
Ama yine de bir kaç aşamalı.
 
Hocam lisede çalışmıyorum dolayısıyla öğrencilerle daha önce deneme fırsatım olmadı. Google Colab, Azure Notebooks, CoCalc platformlarına bir bakın isterseniz.
 
Aslına bakarsanız Türkçe böyle bir siteye ihtiyaç var. Codacademy, freecodecamp gibi öğrencilerin bir öğretmen eşliğinde ilerleyebileceği, ödev gönderebileceği ama maalesef böyle bir site bulamadım
 
Geri
Üst