Milli Eğitim Bakanı (ZS) istifa etmeli mi?

Kodla Büyü

Milli Eğitim Bakanı (ZS) istifa etmeli mi?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Bence bakana partisinde karşı olan bir grup var ve onlar alttan sürekli" görevden alınacak" algısı yapıyorlar, yaptırttırıyorlar.

Onun da nedeninin siyasilerin ve milletvekillerinin istediklerini yapmaması olarak söyleniyor. Sağlık bakanı için de aynı şeyi dillendiriyorlar.

Bugün yarın acıklanacak bakalım nolacak.
 
Kesinlikle görevden alınmamalı görevine devam etmeli, öyle bir dönemdeki bu dönemde kim göreve gelse bunun altında ezilir. ayrıca ben söylediğiniz son anda kararlar vs gibi konulara onun çok müdahil olduğuna inanmıyorum şimdiye kadar gelmiş bakanlarıda gördük öğretmene en değer veren sahip çıkan toplumda öğretmeni sürekli öven bir bakan neden bu kadar taşlanır anlamadım. evet hataları olmuştur ki hatalarına baksak çok basit şeyler istiklal marşı vs.. şimdiye kadar gelmiş en iyi bakan ama malesef yetkilerini ve istediklerini tam olarak yapamıyor
 
Öğretmenim ya da Hocam diye hitap etmek isterdim size ama öğretmen olduğunuzdan emin olamadım. Allah aşkına siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? "Bu zamana kadar uzaktan eğitim diye bir şey yokken" diye yazmışsınız da gerçekten emin olamadım. Bilişimci hiç değilsinizdir çünkü bir BT öğretmeni şuan yapılanın uzaktan eğitim olmadığını bilir.
Öncelikle şunu söyleyeyim bt öğretmeniyim çok zorlarsan yaptıklarımıda özelden söylerim.. cevabıma gelirse arkadaşa kısmen katılıyorum evet bu zaman kadar uzaktan eğitim tam anlamıyla yoktu çok yol katedildi siz istiyorsunuz ki hiç sorun olmasın her şey dört dörtlük olsun.. şuan yapılan neden uzaktan eğitim değil onu anlayamadım bunu sisteme değil yapamayan öğretmenlere söylemek lazım..
 
hiç bir bakan kendi görevini kendisi yapmıyor ki henüz yaptıklarını ve yapacaklarını biz hiç bir zaman göremeyeceğiz. eğer o gider de başkası gelirse onun da yapacakları kendi iradesinde olmayacağı için bir önemi yok ister gitsin ister kalsın. oysa ziya selçuk milli eğitim bakanı oldu diye bir tek havalara uçmadığımız kalmıştı sonu hüsran:/
 
Etmesin, doğru düzgün işini yapmasına izin verilsin. Sürekli hayal satması gibi özelliklerini bir kenara koyarsak, yine de kabinedeki en vizyoner en liyakat sahibi bakan olabilir.

Eğitimin maalesef politik bir tarafı var. Şu anki haliyle eğitim bir kitle imha silahından farksız.
 
Evet 80 kişi %30,8
Hayır 140 kişi %53,8
Kararsızım 40 kişi %15,4
şu an itibariyle. Kararsızları dağıtmaya gerek yok.:p
 
İyisine kötüsüne yorum yapmayayım haydi ama en şanssızlarından biri olduğu kesin gibi. Kimseye böylesine kaotik bir ortamda bakanlık denk düşmemiştir.
 
Evet 80 kişi %30,8
Hayır 140 kişi %53,8
Kararsızım 40 kişi %15,4
şu an itibariyle. Kararsızları dağıtmaya gerek yok.:p

Evet 83 kişi %31,2
Hayır 142 kişi %53,4
Kararsızım 41 kişi %15,4
şu an itibariyle.

2 temmuz itibariyle mevcut eğitim-öğretim yılı bittiğine göre bakan bey istifa edebilir, etmelidir de. Bizim memlekette "eğitim kökenli" bakandan bile memnun değiliz, ben hiç memnun değilim, 2. dönem not girilmesini tamamen veliye bırakarak ölçme ve değerlendirmenin içine etti bakanlık. En azından ilk dönemki gibi derse katılım notu verilmeliydi ki derse girenle girmeyenin farkı olsun. yüzbinlerce tablet dağıtıldı, imkanı olmayanların neredeyse bahanesi kalmadı, bu yüzden 2. dönem derse katılım notu kesinlikle verilmeliydi diye düşünüyorum.
 
şu durumda kim gelirse gelsin aynı olacak değişikliğe gerek yok o yüzden. Bakan bi yerden sonra bıraktı paylaşımlarından belli. ben de takibini bıraktım. Yazık oldu
 
Ziya Selçuk iyi bir eğitimci ama siyasetçi değil maalesef ülkemizde siyaset daha ön planda olduğu için Ziya Hoca için olumsuz düşünenler olmuştur. Ama bence bu zamana kadar gelmiş en iyi Meb bakanıdır.
 
"Görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak atandı"
 
Yaptığı işleri beğenirsiniz beğenmezsiniz ama gördüğümüz (dahası bence göreceğimiz) en insancıl, en öğretmen ruhuna dokunan Milli Eğitim Bakanı olarak hafızalarımızda yer edeceğine eminim.
 
Çok şey degistirebildi mi hayir, en kotu karar yine kararsizliktan iyidir. pandemi surecinde cok cok belirsizlikler yasandi. Biseyler yapmaya calisti mi evet bence baya mucadele etti. En buyuk şanssızlığı pandemine denk gelmesiydi bence. Bir kesim tarafindan okullari kapatmasi kabahat goruldu, diger kesim tarafından okullari acmasi kabahat görüldü. Ne yapsa yaranamadi.
Cok acayip bisey ayni ogretmenler okullar kapatilinca vayy ogrenciler yandi bitti kül oldu diye eleştiriyor. Okulu acinca yine ayni ogretmenler vay bizimde canimiz can degil mi corona olacagiz, olecegiz diye elestiriyor. Sokak yine oyle, medya yine oyle.
Ama bence egitimin icinden gelmesi ve ogretmenlerin psikolojisinden anlamasi en buyuk artısiydi. Biz omer dincerler gorduk!!!
 
Yaptığı işleri beğenirsiniz beğenmezsiniz ama gördüğümüz (dahası bence göreceğimiz) en insancıl, en öğretmen ruhuna dokunan Milli Eğitim Bakanı olarak hafızalarımızda yer edeceğine eminim.
valla hocam bir bt öğretmeni olarak benim ruhuma gram dokunmadı, aksine, geçen sene rehber öğretmenler uzaktan çalıştı, idareciler dönüşümlü çalıştı, ben (aksine resmi bir yazı olmadığı ve bt rehberliği görevlendirmem olduğu için) her gün okula gittim önce temaslı sonra covid pozitif olmam dışında. yani öğretmenler arasındaki adaletsizlik zirve yaptı benim gözümde. 11 ay idarecilik yaptım, idareciliği düzeltmek için bir şeyler yapıyor gibi gözükse de milli eğitim müdürlerinin ve müdürlerin dostlar alışverişte görsün türü uygulamaları yani sırf reklam amaçlı uygulamalarını engelleyemedi, bu tür uygulamalar eğitim ve öğretime zarar veriyor, tartışılmaz bile. ama özel okulu olan bir kişi buna elbette sesini çıkaramazdı. neyse istifa etti de pardon görevden affını talep etti de içim biraz soğudu. gelen gideni aratmasa bari!
 
Önlük ne alaka? Haklarımızın, enflasyon altında kalan maaşlarımızın yerine gerçekten önlük olayı ne? Müzik öğretmeni rahat edebilir mi mesela? K. Kore veya guatemala mı burası? Tek tipleşmesi gerekiyorsa öğrenciler tek tipleşmeli. Kim ne giyiyor kim öğrenci kim değil, belli değil.

Okul zili ne alaka? Okul zilinden bahsederken "bazı" il milli eğitim müdürleri zilleri kaldırmaya çalıştı. Yok pavlovmuş şartlıyormuş çocuklar zaman yönetimini öğrensinmiş. Maske değişen çocuğa zaman yönetimi öğretmek çok mantıklı.

Kedi evi basket potası fotoğrafı paylaşıyor, yapılmış gibi. İnsanlar öğreniyor. Aynı fotoğraflar internette varmış meğer. :D. Sonra da geyik olsun, maksat farkındayım çalmadım kastedilsin diye marlon brando paylaşıyor. şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler.

50 kere değişen eba ders programı. Bu kadar olamaz. İnsanlarla bu kadar dalga geçilemez. Gece 12 sabah 5 arası mezunlar, kuşluk vakti anasınıfı yok değiştirdik, akşam ezanından önce ebaya girmeleri gerek. Ekinokslarda lise 1ler. Saçmalık ancak anlattıklarımla özetlenebilir.

Ebanın çökmesi. Çok giren var açıklaması. Bu zaten en komiği.

Açıp kapatmak. Senin bir planın var mıydı? Pandemi başında 2020 2021i düşünmedin mi? Şu olursa şöyle yapılır gibi. Müfredat daraltılabilirdi. Eba yetersiz ise başta anlaşılabilirdi. Aç kapa aç kapa, ayrılıp barışan sevgili psikolojisi gibi. En kötüsü. Ne olacak? Belli değil.

Açıklamalar. Özerk desen değil özgür desen değil. Yok bağımlı isen oraya onlar açıklama yapsın sen dur, milletin kafayı karıştırma. Yok özgürsen onları dinleme( ki değilsin). O zaman niye dalga geçiyorsun.

Okullar hazır. Afedersin eski bakanım ama hazır değil. Ortaokulların bütçesi yok. Biz köy okuluyuz. Bu sene mecburiyetten ve vekaleten müdürlük görevi yaptım. Alnımın akıyla tamamladığımı düşünüyorum. Okul küçük köy küçük, köylünün yardım edecek durumu yok hele pandemi de hiç yok. Nasıl hazır bana anlatır mısın? Sen de biliyorsun ilin ilçenin okullara bakış açısını. Nasıl hazır? Bu ya yalancılık değilse iş bilmezlik.

Aaa her okulda laboratuvar yok mu? söyleyişi. Bt öğretmenleri ile katıldığı online toplantıda bunu söylemişti. Her il milli eğitim müdürü var demiş var sanıyormuş falan filan. Haberi yok ülkenin durumundan.

Adaletsiz tablet dağıtımı. Buna artık diyecek lafım yok.

Tüh ya keşke gitmeseydi çok üzüldüm.
 
Geri
Üst