Otomatik Ek Ders Puantaj Hesaplama Programı

Kodla Büyü

Uygulamayı faydalı buldunuz mu ?


  • Kullanılan toplam oy
    15
  • Anket kapatılmış .

osmanustun

Üye
Mesajlar
15
Selam arkadaşlar;

Ek ders hesaplamalarını kolaylaştırmak adına bir uygulama geliştirmeye başladım amacım sadece öğretmenin haftalık ek ders saatini sisteme girdiğinizde o aya ait puantaj tablosunu otomatik oluşturmak ve KBS için excel formatında yükleme dosyasını üretebilmek.Yaklaşık bir aydır çalışıyorum uygulama belli bir noktaya geldi.

Uygulamayı şimdilik 5 öğretmenle sınırladım. İlgilenen arkadaşlar bakıp gördüğü eksikleri ve tavsiyelerini bana yazabilir mi ?

Demo Sürüm
https://drive.google.com/open?id=1CXi4DgYWTDP8KpgfIC7sG8ao_d28unGD

8.PNG

1.PNG
 
Şimdilik videoyu izlemeyebildim
Bilgisayarda indirip kullandıktan sonra yorum da yapabilirim
 
Hocam teşekkür ederiz 5 kişilik değil de 30 40 kişilik olsa biçok kişi deneme yapabilir. Geri dönüş için daha iyi olur sanrm.
 
Haklısınız hocam fakat ticari amaçlı düşündüğüm için böyle bir sınırlamaya gerek duydum.
 
Haklısınız hocam fakat ticari amaçlı düşündüğüm için böyle bir sınırlamaya gerek duydum.
böyle bir programı para veripte hiç bir okul satın almaz hocam.bende yaptım bir ara değil parayla satmak, yapmayı bildiğim için diğer okul müdürleri sıraya girmişti bizede öğret diye. 1 sene yaptım sonra bıraktım kimseyede asla yardımcı olmam parasız dedim üstünede kötü olan ben oldum.
 
Benimde tahminlerim o yönde okullar bu konulara bütçe ayırmıyor. Ama denemeye değer olarak görüyorum hocam
 
Kısa bir süre idarecilik yapmış biri olarak en sıkıntılı durum ek derslerin haftalık mı yoksa günlük olarak mı hesaplanacağı idi. Her ilçe kendi kararını alabiliyor. Programınızı kullanmadım ancak buna çözüm getiren bir yapısı olursa diğerlerinden farklı olur gibime geliyor.
 
hocam emeğine sağlık.hevesini kırmak istemem ama bu işi kolaylıkla yapmayı sağlayan excel belgeleri varken bunu almak için sebep ne olabilir?hangi yönü ön plana çıkarıyor?
 
Hocam Excel dosyalarını inceledim. Onlarda kendi içinde faydalı fakat bu uygulamayı onlardan ayıran özellikler var. Şöyle ki

1 Excel dosyasinda ek ders için bir öğretmenin haftalık ek ders dağılımını elle yapmak gerekiyor. Bu uygulamada gerek yok herşeyi kendi ayarlıyor. Ek ders yerine geçen gündüz görevinin dağıtımı da dahil

2 Excel dosyalarını ben kullanici arayüzü açısından hep kullanışsız bulmuşumdur. Hata yapmaya müsait bir arayuzleri var. Bu uygulamanın basit ve anlaşılır bir arayüzü olması için uğraştım .

3 Excel dosyalarının (genelde kullanıcıdan kaynakli) stabil çalışmadığını düşünüyorum. Formüller yanlışlıkla silinip bunun farkına varilmiyor. Bu uygulama ise sürekli stabil hata ihtimalini azaltıyor.

4 Bana göre en büyük avantajı rapor kesintisi yapabiliyor . Sizde bilirsiniz öğretmenin ek dersinden rapor kesintisi yapmak bazen karmaşık olabiliyor . Bu uygulama karmaşıklığı ortadan kaldırıyor . Sadece rapor gününü sisteme girmeniz yeterli o günkü ders programındaki ders saatini haftalık ders saatinden çıkarıp tekrar o haftaya dağıtıyor.
 
Hocam bence güzel program olmuş bence kullanımı kolay. Para ile kimse almaz bence ama ücretsiz versiyonu kullanılır.. Şifreleme algoritması zor değil zaten. Kolay gelsin.
 
Emeğinize sağlık fakat Böyle programa kimse para vermez hocam. Geçerliliği ve doğruluğu kanıtlanmış YABİL ve BİLSA gibi programlar varken sizin programa kimse para vermez. Hem saydığım firmalarda rapor izin durumlarında dahi ekders hesaplıyor ve bu parayı bir kere ödüyorsunuz güncellemeye gerek yok ise ömür boyu kullanıyorsunuz.
 
Merhaba hocam. Ben de bir uygulama geliştireceğim. Kbs ye yüklenen Excel dosyasının formatı nasıl o lazım sadece
Hangi bilgiler olacak satır sütun yapısı vs
 
Bence artık "kimse para vermez hocam" deyip moral bozmaktan vazgeçin. Yapmış, etmiş, satılır satılmaz. Herkes sırayla sadece para konusunu yazmış. Yaw biri bir emek, bir ürün koymuş ortaya. Dünyaya bu kadar negatif bakılmaz ki.

Hocam 10 okul bile satın alsa yeterli. Bence gayet de kıymetli bir uygulama olur. Ancak ben de artık uygulamaların web tabanlı olması gerektiği kanısındayım. Yine de şu haliyle gayet işe yarar. Kendim de çok kez yapmayı düşünüp, iş yükünün fazlalığından vazgeçmişimdir.
 
Yapanın ellerine emeklerine sağlık ama ek ders olayı idareciler için önemlidir, program bir yerlerde yanlış hesap yapıyorsa ve idareci bunun farkında değilse fazladan ya da noksan ek ders hesaplanabilir. Benim geçen sene mdr yardımcılığı yaptığım okulda artık kaç sene yaptılar bilemiyorum 8. sınıfların rehberlik dersinden dolayı fazla ek ders ödemişler, müdürün ruhu duymamış, kendisi parasal konularda hassastı ama bunun farkına varan mdr yardımcısı ya da bir öğretmen bile çıkmamış, devletin sonuçta zararı var. Zarar ne mi? 8. sınıflarda rehberlik dersi ile beraber örneğin toplam 20 saat dersi olan bir öğretmene +2 rehberlik verilirse fiilen girdiği ders de olduğu için bir saat fazla ödenmiş oluyor. Programlarda bunu hesap ediyor mu etmiyor mu diye idarecinin kontrol etmesi lazım. Öğretmenin ders yükü zaten kolay kolay değişmez, dönem başında ders yüklerini hazırlarsın excelde, ona göre haftalık hesaplamasını, kesilmesi gerekenleri hesaplarsın, en başında bir kere uğraşırsın ama sonraki aylar uğraşmazsın o kadar. Dolayısıyla programında doğru yapıp yapmadığını kontrol edeceksem kendi yöntemimi kullanmayı tercih ederim. Ama neyseki artık idareci değilim, uğraşamam o işlerle. :p
 
Geri
Üst