İnternet kafe denetimi hakkında yardım

Kodla Büyü

fbates

Site Gezgini
Mesajlar
98
Merhaba arkadaşlar bir çoğumuzun başına gelmiştir diye düşünüyorum. internet kafe denetimi için beni komisyona asıl üye olarak seçmişler haberim yok sorulmadı bile... Daha önce küçük bir ilçede denetim yapmıştım ama o zamanlar bekardım ve ders saatim azdı aynı zamanda BTR idim , şimdi görev yaptığım ilçe nüfusu yaklaşık 150.000 ve internet kafe sayısı oldukça fazla 30 saat dersim var ve BTR değilim , okul ikili öğretim yapıyor ben öğlenciyim. İkamet adresim okula 35 km uzakta başka bir ilçe, 20 aylık bir çocuğum var kendimi kendimi ders programına göre ayarladım eşim çalıştığı için öğlene kadar çocukla ben ilgileniyorum. İdare vasıtasıyla ilçeyle iletişime geçtik neden başka bir öğretmen görevlendirilmedi diye sordurdum çünkü 30 saat derse giriyorum ilçede 6/8/10 saat derse girip BTR olan öğretmenler varken ( bu yazdığım yanlış anlaşılmasın bu işin BTR Görevi olduğunu da düşünmüyorum.Bildiğiniz angarya öğretmenin internet kafe denetimiyle ne işi olur)

Sözde ilçe milli eğitim müdürü BTR harici öğretmen görevlendirilecek demiş. Bana söyledikleri şu sabah denetime gidecekmişim öğleden sonrada derse girecekmişim ve hiç bir ek ödeme yok.Ne yevmiye var ne ek ders… lafı daha fazla uzatmayacağım kısacası ben bu göreve gitmek istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim.

Not:görev günlerinde rapor almayı düşündüm ama görevi seneye yaymışlar(ayda 3/4 gün) kafe sayısı çok olduğu için yani her görev geldiğinde rapor almam zor.

Türk Eğitim Sen bir karar almış angarya görevleri yerine getirmeme diye ek olarak paylaşıyorum.Bu karar doğrultusunda okula dilekçe verip, göreve gitmesem sizce sonuç ne olur. Yazım hataları için kusura bakmayın telefondan aceleyle yazdım
 

Ekli dosyalar

  • 772B21A2-7071-4888-BA93-241DF7C7C54E.png
    772B21A2-7071-4888-BA93-241DF7C7C54E.png
    415.1 KB · Görüntüleme: 33
Hocam bu görev bildiğim kadarıyla kaymakamlık tarafından veriliyor. Öğretmen ismini de ilçe mem veriyor. 30 saat ders ile bu görevi yürütmenin çok zor olduğunu ilçe mem müdürü veya kaymakama bizzat iletebilirsiniz belki. Bu durumda durumunuzu dikkate alıp görevi başka bir arkadaşa verebilirler.
 
Hocam bu görev bildiğim kadarıyla kaymakamlık tarafından veriliyor. Öğretmen ismini de ilçe mem veriyor. 30 saat ders ile bu görevi yürütmenin çok zor olduğunu ilçe mem müdürü veya kaymakama bizzat iletebilirsiniz belki. Bu durumda durumunuzu dikkate alıp görevi başka bir arkadaşa verebilirler.
Hocam idare iletti zaten 30 dersim olduğunu sıkıntı olacağını ama geri adım atmadılar maalesef
 
Merhaba arkadaşlar bir çoğumuzun başına gelmiştir diye düşünüyorum. internet kafe denetimi için beni komisyona asıl üye olarak seçmişler haberim yok sorulmadı bile... Daha önce küçük bir ilçede denetim yapmıştım ama o zamanlar bekardım ve ders saatim azdı aynı zamanda BTR idim , şimdi görev yaptığım ilçe nüfusu yaklaşık 150.000 ve internet kafe sayısı oldukça fazla 30 saat dersim var ve BTR değilim , okul ikili öğretim yapıyor ben öğlenciyim. İkamet adresim okula 35 km uzakta başka bir ilçe, 20 aylık bir çocuğum var kendimi kendimi ders programına göre ayarladım eşim çalıştığı için öğlene kadar çocukla ben ilgileniyorum. İdare vasıtasıyla ilçeyle iletişime geçtik neden başka bir öğretmen görevlendirilmedi diye sordurdum çünkü 30 saat derse giriyorum ilçede 6/8/10 saat derse girip BTR olan öğretmenler varken ( bu yazdığım yanlış anlaşılmasın bu işin BTR Görevi olduğunu da düşünmüyorum. Bildiğiniz angarya öğretmenin internet kafe denetimiyle ne işi olur)

Sözde ilçe milli eğitim müdürü BTR harici öğretmen görevlendirilecek demiş. Bana söyledikleri şu sabah denetime gidecekmişim öğleden sonrada derse girecekmişim ve hiç bir ek ödeme yok.Ne yevmiye var ne ek ders… lafı daha fazla uzatmayacağım kısacası ben bu göreve gitmek istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim.

Not:görev günlerinde rapor almayı düşündüm ama görevi seneye yaymışlar(ayda 3/4 gün) kafe sayısı çok olduğu için yani her görev geldiğinde rapor almam zor.

Türk Eğitim Sen bir karar almış angarya görevleri yerine getirmeme diye ek olarak paylaşıyorum. Bu karar doğrultusunda okula dilekçe verip, göreve gitmesem sizce sonuç ne olur. Yazım hataları için kusura bakmayın telefondan aceleyle yazdım

Hocam ilçe sendika yetkilisi ile görüşmeyi deneyin.
 
Hocam ben ilçenin Fatih Eğitmeni olarak çalışıyorum. Eski adıyla İlçe Formatörü. Beni de yazıyorlar komisyona. Denetimlere 3-4 kişi gidiyoruz. Yalnız gitmiyorum. Yanımızda 1 polis, 1 zabıta, ilçe sağlık müdürlüğünden bir kişi ve kaymakamlıktan 1 kişi oluyor. Benim baktığım 3-4 tane madde var. Bizde 9-10 tane kafe var ve 1.5 saatte bitiyor. O yüzden ben de idare ediyorum. Sizde 3-4 gun demişler.
Bence siz durumu gidip kaymakamlıkta bu işe kim bakıyorsa onunla yüz yüze görüşün. Halinizi anlatın. Ya da kendi okul idarenizle görüşün. Onlar ilçe ile görüşsün. Bu öğretmenin 30 saat dersi var, 3-4 gün dersler boş geçecek başka öğretmen bulun şeklinde bir tavsiyede bulunsun ilçeye. Okuldan bir matematik öğretmenini 4 gün alsalar ortalık ayağa kalkar ama BT olunca konu pek sahip çıkmıyorlar anladığım kadarıyla. Dediğiniz gibi bu iş için ek ders yada ek bir ödeme de yapılmıyor.
 
Hocam 1 asil 1 yedek üye görevlendirmişlerdir.
Mazeretinizi dilekçe ile bildirin milli eğitime. İletişim yoluyla çözmeye çalışmışsınız ama o havada kalır yazı resmiyete döker.
Kaymakamlıktan resen gelmiş yapacağımız bir şey yok der ve topu taca atarlar genelde. Bunun adı resen değil "yersen" olmuştur hep.
Prosedürün farkında olduğunuzu anlarsa milli eğitim ya farklı bir öğretmen görevlendirmesi yapar, ya da yedek üye yerinize geçmiş olur, iş yine aksamadan devam eder.
 
Bana yozgatta çalışırken vermişlerdi. gittiğim kafelerin ne kadar eksiği varsa hepsini rapor ettim tek tek. baktılar bu manyak iş çıkaracak daha yanına yaklaştırmadılar. sende gittiğin kafelerin tüm eksiğini gediğini yaz. işletmecilerin hepsini rahatsız et eksikler konusunda. Yanlış anlaşılmasın. işini düzgünce yap diyorum arkadaşa :)) zaten çoğu internet kafe filtrre kullanmıyo. bayan polisin yanında garip sitelere giriyordum bak burada hiç denetim yok diyordum :) parayla mı verdiler bu nayağı der gibi bakıyordu yüzüme.
 
Sağolun arkadaşlar ilçe sendika temsilcisiyle görüştüm pazartesi günü ilgileneceğini söyledi öncelikle iletişim yoluyla çözmeye çalışacağız olmadı sendikanın eylem kararı doğrultusunda dilekçe vereceğim. Sonucu buradan paylaşırım diğer arkadaşlar içinde bir örnek olur
 
bende zamanında görev aldım. bulunduğum ilçede yaklaşık 30 cafe vardı. öğleden sonra 3 e kadar sürmüştü. sizin çocuk olması işi zorlaştırıyor. kaymakamlık ilçeden isim ister, onlarda gönderir. siz dilekçe verip durumu direk anlatın, hatta gerekirse kaymakamın özel kalemi ile görüşün yedek olan kişiyi versinler. olmaz sa da çocuğumun ateşi var vs. diyip gitmemeye çalışın.
 
Bende İstanbuldayken bir ara yapmıştım da çok can sıkıcı bir görev. Benim anlamadığım niye öğretmen çekiliyor. Bilgisayardan sadece BT öğretmeni mi anlıyor acaba, bizim yaptığımız eğitim değilmi, teknik personel miyim öğretmenmiyim. Kaymakamlıkta İlçede hiç mi başka memur yok ya da bu işi yapacak başka birisi. Beni de sürekli hadi gel denetime gidiyoruz diye arıyorlardı o günün dersi iptal. Ben asli görevimi yapamazken bu göreve gitmek mantıklı mı? Sonra okul değiştirmiştim de gittiğim okulun müdürü sağolsun ilgilenmişti de seni bir yere göndermem diyerek halletmişti.
 
Böyle saçma iş mi olur, görevlendirmenin de bir usulu var, resmen angarya, gerekirse avukata danışın hocam.
 
Son düzenleme:
Bu görevi yukarılarda tanıdığı olan iptal ettirebilecek, herkesi rahat ettirebilecek bir kişi bile yok mu aramızda. Polisin yapması gereken görev. Bize nasıl ilk yardım kursu aldırtıyorlarsa polislere de bu konuda gerekli bilgi verilip onlar gönderilmeli
 
Bu işin çözümü, internet cafe denetimine ücret ödenmesi. Miktar önemli değil. Bakın o zaman BT Öğretmenine kalıyor mu bu iş :)
 
Geri
Üst