Etkileşimli tahtayı sadece öğretmen kullanımı

Kodla Büyü

ßüşra

Aktif Üye
Mesajlar
100
Merhaba arkadaşlar okuldaki etkileşimli tahtaları sadece öğretmenlerin kullanabileceği şekilde yapabileceğimiz bir yöntem var mı acaba anahtarlar hep kayıp ne yazık ki
 
E-kilit
 
Okulun birine güzel bir "Bilgisayar Laboratuvarı" kurulur. Müdür, Laboratuvarın kapısını kilitleyerek; kolay kolay kimseyi içeri sokmaz. Gel zaman git zaman, o bilgisayarlar, doğru dürüst kimse kullanamadan demode olur. Ben çocukların, tahtaları kullanmasından yanayım.
 
Hocam şahsi düşüncenize saygı duyuyorum ama bu durumun pedagojik olmadığını da söylemeden edemeyeceğim. Teknolojinin yararları olduğu ve bunu bilinçli bir şekilde öğrenciler dahil herkesin kullanması gerektiği doğrudur ancak kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde kullanımları da engellemek gerekmektedir. Etkileşimli tahta derste ve öğretmen denetiminde kontrollü kullanılmalıdır ki zaten asıl amacı da budur. Özellikle öğle aralarında çocuklar karşı cinsten arkadaşlarının da bulunduğu sınıf ortamında uygunsuz içeriklere kontrolsüz bir şekilde etkileşimli tahtadan ulaşabiliyor. Olur mu öyle şey demeyin bazı öğrenciler bu konularda bir çoğumuzdan daha uyanıklar ve çözüm yollarını iyi biliyorlar. Özellikle erken ergenlik ve ergenlik dönemindeki öğrencilere karşı tedbiri elden bırakmamak gerektiği kanaatindeyim. Etkileşimli tahtanın öğrencilere vereceği muhtemel bu tarz bir zarar bizleri bağlayacaktır.
 
Geri
Üst