Çizgi Tagem davası karara bağlandı

Kodla Büyü
GEçmiş olsun niyazi hocam. Yaptığınız emeklere karşı böyle bir dava ile karşı karşıya kalmanız kötü bir durum. Mahkemede sizin haklı olduğuna karar vermiş.
Tekrar geçmiş olsun.
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Mesaj yazan ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. "Acaba tekrar açacak mısınız?" şeklinde soru soran arkadaşların aşağıdaki paragrafı okumalarını dilerim.

Son beş yılda yüzlerce cahil, cahil olduğunun farkında olmayan ama her konuda bir fikri olan, okumayan, yazmayan ve öğrenmeyen insanlarla uğraşmak beni yıktı; tüketti artık. Sıradan insanları bırakın, çok yakın bazı arkadaşlarımın bile ilerlemek, daha başarılı olmak, bir şeyleri gerçekleştirebilmek için ne kadar çalışmak gerektiğini zihinlerinde canlandıramadıklarını görmek içimi acıtıyor. Örneğin: “Mesleki Yeterlilik Kurumu sınav ve belgelendirme süreçlerinde 2 yılda 4,500′den fazla sayfa yazı yazdık. Üstelik bunlar taslaklar da değil, Resmi Gazetede yayınlanan meslek standartları, yeterlilikler vb.” deyince nasıl bir iş yükünden bahsettiğimizi insanlar hayal dahi edemiyorlar. Bir meslek edinmek için ne kadar çalışmak gerektiğini gençlerimiz anlamıyorlar. Hasbelkader okullarından mezun olduklarında her şeyi öğrendik zannediyorlar; mesleklerine dair internet ortamında yüz binlerce sayfa bilgi olduğu halde bunları açıp okumuyorlar, yazmayı hiç bilmiyorlar. 1990′ların sanal bebeklerine benzer kullanılan Çin’in çöpleri tabletleri, bilgisayar sanıp eğitim aracı olarak çocuklarımıza satın aldık. 140 karaktere hayatı sığdırıp bununla da övünen, “bir tıkla” bir şeyleri paylaşarak bunu emek zanneden bir toplum yarattık biz; vahşi kapitalizm empoze ettiği tüketim toplumu.

İşte bu sebepler ile Çizgi Tagem’i kapatacağım. Evet ben suçluyum; bir eğitim kurumu kurdum ve insanları eğitmek istedim. Ama başarısız oldum. Cezama razıyım.

Ben 55 yaşındayım ve hasbelkader 35 senedir bu sektörün içindeyim. Ne dediysem yapmışımdır. Kimse aksini söylemez, hatta bu sebeple "Çatlak", "Deli Niyazi" şeklinde lâkablar da takılmıştır bana. Çizgi Tagem kapandı! Son 5 yılda binlerce gence, belki bir miktar bilişim öğretmenine ve öğretim görevlisine yardımı oldu ise ne güzel. Çok daha güçlü, çok daha toplumun sarılabileceği bir proje olmaması halinde geri gelmeyeceğim. Umarım başarabilirim. İnşallah o inancım kaybolmamıştır.
Niyazi Hocam,
yaşadıklarınıza verdiğiniz tepkide haklısınız. Okulda en sevilmeyen öğretmenlerin arasında gelirim,
sırf labaratuvarda oyun oynatmadığım, 40 dk yı dersle geçirmeye çalıştığım için,
bilişim teknolojilerinin 140 karakterle sınırlı olmadığı, akıllı telefon, tabletten face e girmek olmadığını anlatmak için.
Biliyorum ki wordu biliyorum dedikleri wordde klavyenin tuşlarına basmak(sayfa,düzeni sekme, boşluk vs bihaberler),
exceli biliyorum dedikleri tablo yamaktan ibaret,
yırtınıyorum, evet üniversite sınavında çıkmayacak bu ders, ama adam gibi hangi mesleği yaparsanız yapın bilmeniz gereken en temel
yeterliklerin başında geliyor diye anlatıp duruyorum, nafile. Bıraksam oyun oynasalar nete girseler benden kral öğretmen olmayacak ama
yinede olsun.
Benim yaşımdan fazla bu sektördesiniz sizdeki bıkkınlığı da bir nebze tahmin edebiliyorum ancak umarım içinizde kalan son heyecanla yeni birşeyler ortaya koyacaksınızdır.
Umarım BT adına daha güzel gelişmeler olsun, bu kısıtlı bilgimle bile öğrencilerime bilmiyorum diyebileceğim şeyler olur. kendimi geliştirmeye zorlanırım.
Çalışmalarınızda başarılar diler saygılar sunarım.
 
ben gerçekten ülkemden umudumu kesmiştim. özellikle bu son yaşananlar (reyhanlı, açılımlar vs) sonucunda:( ama bu haber gerçekten bana da iyi geldi. demekki doğruyu gören insanlar hala var. geçmiş olsun niyazi hocam..
 
Bu habere çok sevindim. Herkesiin gözü aydın. Bu ülkede adam akıllı işler yapmak isteyenlere hep engel çıkar bir şekilde.. Bu engeli atlatmanın sevinci içerisindeyim..
 
Geri
Üst