Öğretmeni Öldüren Öğrenciye Tahliye

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
944
KAYSERİ'de geçen yıl mayıs ayında tartışma sonucu yumruk attığı ve başını zemin çarpan müdür yardımcısı Mehmet Aktaş'ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi sebebiyle tutuklanan öğrenci F.Ş., 'Kasten yaralamadan ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık F.Ş.'nin cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.
Bu ülkede böyle hukuk skandalları oldukça, daha çok öğretmen öldürülür dedirtecek cinsten bir karar daha....
Olay, geçen yıl 17 Mayıs'ta meydana geldi. Merkez Melikgazi İlçesi Selimiye Mahallesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, Cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada, 12'nci sınıf öğrencisi ve o tarihte 17 yaşında olan F.Ş.'nin yolunu keserek, idiiaya göre devamsızlığı ile ilgili raporu vermek istedi. Raporu kabul etmeyen öğretmen Aktaş ile öğrenci arasında bu nedenle tartışma çıktı. Bu sırada F.Ş.'nın attığı yumruk sonucu başanı kaldırıma çarparak ağır yaralanan Mehmet Aktaş, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaşamını yitirdi. Öğrenci F.Ş. ise tutuklandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında öğretmen Aktaş'ın eşi Necla, çocukları Özüm ve Gizem Aktaş ile her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık F.Ş. ise, Ankara'daki cezaevinden telekonferans sistemiyle katıldı. Mahkemede ifade veren Mehmet Aktaş'ın eşi Necla, "Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Avukatı, çocuğun 274 gündür tutuklu olduğunu söylüyor. Peki, benim kocam kaç gündür tutuklu? Öğretmenleri koruyan bir ceza istiyorum. Buradan caydırıcı bir ceza verilmesini istiyorum" dedi. Babası gibi kendisi de öğretmen olan Özüm Aktaş da, adaletin yerini bulacağına inandığını belirterek, "Bu olay benim meslek hayatımın ilk yılında oldu. Ancak, ben korkmadan öğretmenliğe devam edeceğim. Adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

Tutuklu sanık F.Ş. ise, savunmasında pişman olduğunu belirterek, "Çok pişmanım. Bir suçum yok. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme, kasten öldürme' suçundan dava açılan sanık hakkında, Kasten yaralamadan ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ancak, ceza öğrencinin olay tarihinde yaşının küçük olması ve hapiste yattığı süreyi göz önüne alarak, tahliyesine karar verdi. Öğrencinin salıverilmesine sevinen F.Ş.'nin yakınları, adliye dışında sevinç göz yaşları döktü.

http://www.mebpersonelleri.net/kamudan- ... 11575.html


yöneticiler kusura bakmasın haberler bölümüne yazdım aktif konularda görünmedi sinir krizleri geçiriyorum yaaaa
 
eskiden devlet memurunun bir düğmesini koparmak 6 aydan başlar diye bir tabir vardı.
 
"Hepimiz Mehmet Aktaşız, hepimiz öğretmeniz." diye bağıran kalabalıklar görmek istiyorum. Uyusam iyi olacak...
 
Tam tersi olsa hoca öğrenciye kazayla vurup bırakın ölmesini yaralanmasını sağlasaydı başta basının fişteklemesiyle mahkemeler tarafından müebbet hapse mahkum edilirdi. Böyle olaylarda toplu iş bırakacak yürek olmadığı için bizim camiayı ezen ezene. Doktora birisi sesini yükseltse hastanede tüm doktorlar iş bırakıyor. Örnek almak lazım tıpçılardan.
 
Lise hayatımda şahsen tanıdığım güler yüzlü ve iyi niyetli bir öğretmenimdi.Böyle bir Hocamızın vefatı bu şekilde oluyorsa bizim sonumuz hayrola.çok yazık oldu.
Allah rahmet eylesin.
 
forumcu86' Alıntı:
Bu kanunlarla kesinlikle iş yürümüyor artık. Yepyeni ve cezaları ağır bir anayasa lazım, hatta idamda olmalı. İnsan öldürmek bu kadar ucuz olmamalı. Öyle bir zamandayız ki, artık suç işleyen haklı, mağdur olan haksız duruma gelmiş. Tuz kokmuş artık.
Kesinlikle katılıyorum.
 
omd' Alıntı:
Tam tersi olsa hoca öğrenciye kazayla vurup bırakın ölmesini yaralanmasını sağlasaydı başta basının fişteklemesiyle mahkemeler tarafından müebbet hapse mahkum edilirdi. Böyle olaylarda toplu iş bırakacak yürek olmadığı için bizim camiayı ezen ezene. Doktora birisi sesini yükseltse hastanede tüm doktorlar iş bırakıyor. Örnek almak lazım tıpçılardan.
Ne örnek alması
İş bırakmak mı?
Bayanların çoğu kocalarına sorar.
Erkeklerde sendikanın kıpramasını
Gerçi sendikalar uykudalar hatta bazıları derin uykuda
 
Yazıklar olsun bu kararı veren adaletsize.
Öğretmeni öldüreni de Allah mahkeme-i Kübra da en ağır cezayı verir inşaallah.
 
Bence özellikle bu hale getirildi bu durum.
Öğrenci merkezli eğitim, öğrenci merkezli hukuk, öğrenci merkezli hayat.
Öğrenciler de kendini dünyanın merkezi sanınca, olacak olan bu.
Öğretmen öğrenciye fiske vursa, bütün basın, siyasiler çökerlerdi öğretmene.
Kasten yapılıyor bunlar kasten. Öğrenciler iyice zıvanadan çıksın, öğretmenler bekçi haline gelsin.
Vefat eden öğretmenimize de Allah rahmet eylesin.
 
olay öğrenci öğremen olayı değil arkadaşlar, öğrencide olsa öğretmende olsa insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, şeriat denince tüyleri diken diken olan kuran hukukundan korkutulan şeriate öcü gibi bakan halkımız buna müstehak, beğenmediğiniz şeriat olsa kısas uygulansa görün bakalım neler oluyor.
 
BİRİ ADALET Mİ DEDİ?
BU DÜNYADA VARSA BİR ADALET O DA HERKESİN TOPRAĞA GİRECEK OLMASIDIR...
 
hastasıyız dede' Alıntı:
olay öğrenci öğremen olayı değil arkadaşlar, öğrencide olsa öğretmende olsa insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, şeriat denince tüyleri diken diken olan kuran hukukundan korkutulan şeriate öcü gibi bakan halkımız buna müstehak, beğenmediğiniz şeriat olsa kısas uygulansa görün bakalım neler oluyor.
kesinlikle katılıyorum
 
yazıklar olsun.. roller değişseydi(ki bu durum bile çok kötü) o öğretmennin vay halineydi. bütün ülke bir anda yürüyüşe geçerdi hepimiz F.Ş.yiz diye.. gazeteler manşet atardı "bu nasıl öğretmen" diye.. ama bütün bunlar adaletin temin edildiği yerde olur..
Allah geride kalanlara sabır versin..
 
Ne bekliyordunuz ki. Olayın bir kaç ün sonrasında kayseri il milli eğitim müdürü gazete ve televizyonlara "yavrumuzun kitaplarını cezaevine gönderdik derslerinden geri kalmasın diye" demişti. Belki hatırlayanlar vardır. Cenazede bile pek fazla öğretmen yoktu. Şimdi eylem diyorsunuz. He gün öğretmen veli ve öğrencilerden dayak yiyor kimse duymuyor. Biri doktora dokunsun haberlerde. Neden? Onlar organize. Sendikaları yok meslek odaları var. Onlarda üyesinin yanında falanca partinin değil. Siyasetle değil hakları ile uğraşıyor. Sağlık bakanlığı doktora saldırana karşı taraf olarak mahkeme sürecine katılıyor. Bizde ki durumda net.
 
utanıyorum cidden yazıklar olsun bunu yapanlara hayat mı şimdi bu ne olacak peki o aile? Nasıl bir düzen? Sendikalar uyur. Bürokratlar uyur. Öğretmenler olarak uyuruz.Ne birlik var ne başka birşey insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.En değerli mesleklerden birisini yapıyoruz ama en değersiz biziz.Allah sonumuzu hayır etsin...
 
Geri
Üst