@buzdagi83 Hocam ne diyorsunuz Allah aşkına
12 yıllık kesintisiz eğitimde bir öğrenci
iyi ihtimalle 144 ders saati BT dersi görüyor. Proje ortaokullarında hazırlık sınıfı nedeniyle ve imam hatip ortaokullarında bu sayı yarıya düşüyor. Meslek liselerinin bilgisayar, oromasyon vb bölümlerine giden öğrenciler bu hesaplamanın dışındadır. Tekrar ediyorum, hepi topu 144 ders saati! Kimi zaman bu ders resmi / dini bayrama denk gelir, kimi zaman kar tatiline denk gelir, kimi zaman okuldaki deneme sınavına denk gelir vs emin olun bu saati hiçbir öğrenci yakalayamıyor. Bu 144 ders saati için "
eğer okulun imkanı varsa" (müdür ben ne iş yaparım ki deyip bakanlıktan BT sınıfı için para istediyse ve bakanlık ŞAAAK diye ödeneği gönderdiyse BT sınıfı vardır zaten) BT sınıfına gelen öğrencilerin tahmini dörtte biri
ilk defa! bilgisayar ile tanışıyor. 3d yazıcıdan gitmişsiniz, ben de oradan gideyim, bulunduğum bölgede 50 ye yakın ortaokulda bildiğim 3-4 okulda 3d yazıcı var siz diyorsunuz ki okullarda 3d yazıcı yapmayı öğretin!
Ben de size şunu soruyorum, branşınız olduğu için daha net cevap verebilirsiniz, sizden bana gelen 5. sınıf öğrencilerinin yazıları neden okunmuyor? Sizden bize gelen 5. sınıf öğrencileri niye 3-4 kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyor? Sizden bize gelen 5. sınıf öğrencileri 1 liranın 100 kuruş olduğunu neden bilmiyor? Sizden bize gelen 5. sınıf öğrencilerine müfredatta bulunan kapasite ölçü birimlerini (byte, kilobyte, vs) öğreteceğim; uzunluk ölçüleri (mm,cm,dm,m) üzerinden bağlayayım diyorum çocuk neden metrenin alt ve üst birimlerini bilmiyor; neden 10 ar azalıp arttığını bilmiyor?
Ben kendi cebimden mbot almışım, arduino setleri almışım bişeyler yapıyorum; siz ne yapıyorsunuz?
Türkiye şartlarında ve 12 yıllık kesintisiz eğitimde sadece 144 saat olan bir ders için sizin müfredat öneriniz nedir? Mesela deyin ki 3 haftada şu konuları hallederim, 4. hafta bu konuları hallederim, 8. hafta 3d yazıcı üretirim, 20. hafta yeni işletim sistemi yazarız?
Birisi de çıkıp demiyor ki sözüm ona "ya bu matematik öğretmenleri hep aynı şeyi öğretiyor hep toplama hep toplama, niye bunlar büyük sayılar istatistiğini öğretmiyor ki?"
Bir başkası da çıkıp demiyor ki sözüm ona "ya bu fen öğretmenleri hep aynı şeyi öğretiyor hep gezegen hep uzay, niye bunlar yörünge mekaniği öğretmiyor ki?"
Fakat birileri çıkıp diyor ki," ya bu BT öğretmenleri arduino ile hep aynı projeleri yapıyor, hep scratch hep scratch. Hepsi de sunu hazırlamayı öğretiyor, hepsi de led yakmayı öğretiyor... Hiç yeni proje yok"
Ağzı olan konuşmasın, o proje sana eski 10 yaşındaki çocuğa ise yeni! Sen 10 yaşındaki çocuğun kendi kodlarıyla kediyi yürüttüğünde, kendi kodlarıyla ledleri yakıp söndürdüğünüde yaşadığı mutluluğa şahit oldun mu?