Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi

Kodla Büyü

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Oy: 105 25.4%
  • Muharrem İnce

    Oy: 13 3.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Oy: 234 56.5%
  • Sinan Oğan

    Oy: 62 15.0%

  • Kullanılan toplam oy
    414
  • Anket kapatılmış .
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Memursen kongresinde seçim önü birşeyler çıkar mı dedim ama tık yok. Öbür tarafta iyi parti 50% zam vaadinde bulunuyor. Chp de yoksulluk sınırının üzeri demişti.
 
Ev kiram su an 1500tl . Ev sahibim piyasanin yukseldigini bildigi icin hic zam falan konusmadan direk annem gelecek oturacak evden cikin dedi, kiralara baktim piyasa ucmus, yeni ev tutsan ev kiralari 7000 den basliyor, emlakciya bir o kadar, bir o kadarda nakliye tutacak yiprandigimizda cabasi , ben durumu anladim ev sahibine ne istiyorsan zam yap biz cikmayalim dedim, bir anda annesi gelmekten vazgecti kirayi 7000 yapti, temmuzda 7000 olacak kira, elektrik, su telefon, internet aha sana otomatik gider 10000 tl oldu, maastan geriye 7000 tl kaliyor bu para ile gecinmek mumkundegil.
 
Zamlar seçimden sonra. Parası olan bu fırsatı değerlendirir daha fazla para kazanır. Parası Olmayanda bir şekilde kredi çekip borçlanıp kazanabilir.

- Zam olmaması için :
✍️ ihracatımızın İthalattan fazla olması gerekiyor. Gerçekte ise ihracat ithalatın yanına bile yaklaşamıyor aradaki fark uçurum.
✍️ Kur korumalı sistemde 100 milyar $ para birikti. Şu anda alım gücünün yüksek olmasının sebebi bu. bunun bedeli seçimden sonra büyük zam olarak bize dönecek.
✍️ Benim tavsiyem sadece öğretmen maaşı ile rahat geçinemezsiniz kendinize artı gelir getirecek başka bir işte bulun bilişimle ilgili , başka da olabilir
Örneğin : webmaster, ticaret …
Ben devlete %5 şirkete %95 çalışıyorum. // iki işi de seviyorum.
(Alanımız gerçekten çok iyi Meb alımlarında bunu göremesekte dünyada bir numaralı alan)
 
zam filan istemiyorum, şu enflasyonu düşürsünler yeter
Vallahi hocam ben hem zam istiyorum hem de enflasyonu düşürsünler istiyorum. Zam istemiyorum ayaklarını hiç hoş bulmuyorum.

Yıllarca devlet, ülke, memleket dedik çizgimden hiç şaşmadım ama bu seçimde ise artık farklı düşünceler ağır basıyor. Allah'tan dileğim şudur ki; umarım seçim günü gelince yanlış bir kararla hareket etmem.

Benim açımdan durum şu;

kime oy vermeyeceğimi biliyorum ama
kime oy vereceğimi bilmiyorum.

Eskiden çok netti fikirlerim ama artık bu sefer pek de net değil. Hayır olsun inşaallah.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: omd
Önümüzü göremiyoruz, her şey çok belirsiz ve tedirgin edici geliyor bana ya . Bu yaşta bu kadar stresli maddi problemli bir yaşam beni bunaltıyor açıkçası :(
 
Kim kazanırsa kazansın bu ekonomik durum sürdürülebilir değil bana göre. Yine ekonomi de büyük bir kırılma yaşanacaktır ve tekrar seçim olacaktır(1-2 yıl içerisinde). Milyonlarda bu ekonomik kırılmanın farkında ki olan parası veya olmayan parasıyla(kredi) araba, ev, toprak alma yarışında.
 
Tam olarak rahatsız olduğunuz husus ne? Ben de forum üyesiyim ve bir rahatsızlık hissetmiyorum.
 
bu süreçte lütfen üyelerimiz diğer üyelerin mesajlarını eleştirecek mesajlar yazmasın
 
Oyumuzu kullandık
Sonuca baktığımızda sokakta yapılan anketlerle internet ortamında yapılan anketler arasında dağlar kadar fark var.
Çünkü mevcut hükümetin oy kitlesi daha çok internet kullanmayan belirli bir yaşın üzerindeki insanlarımızdan oluşuyor.
 
Oyumuzu kullandık
Sonuca baktığımızda sokakta yapılan anketlerle internet ortamında yapılan anketler arasında dağlar kadar fark var.
Çünkü mevcut hükümetin oy kitlesi daha çok internet kullanmayan belirli bir yaşın üzerindeki insanlarımızdan oluşuyor.
Ununu elemiş eleğini asmış kitleden oluşuyor.
 
Seçimden sonra Çay’a minimum % 30- 40 zam gelecek fabrika sahibi söyledi. Kesin bilgi .
Seçime elinizde mal ile girin. Nelerin ne kadar artacağını araştırın. İşletme sahipleri bunu iyi biliyor.

Seçimi akp kazanırsa 3.5 milyonluk arabam 5 milyon olacak. Elimdeki malların değeri artacak.
Seçim demek para demek.
Fakir daha fakir zengin ise daha zengin olacak.
Maaşlı tüm çalışanlar fakir grubunda.

Çıkarlarım akp gönlüm chp’den yana.

Kılıçdaroğlu kazanırsa böyle olacak.video
çevremizden, pandemi denen küresel yalandan sonra "şu tarihten sonra zam gelecek! ..." "şu olaydan sonra zam bekleniyor" sözleri duyar olduk. buna bağlı olarak da herkes hummalı bir şekilde borçlanarak ev, araba vs taşınır, taşınmaz alma yarışına giriyor; sonuç talep edilenlerin (ev, araba vs) fiyatları artıyor.
birileri elindekinin değeri artsın diye "zam gelecek" sloganıyla fişeği patlatıyor, (imkanı olanlar) alma yarışına başlıyorlar; fiyatların yüksekliğinden yakınanlar, fiyatları kendileri yükseltiyorlar.

daha çok kazanma hırsı bakalım bizi nereye götürecek.
 
Şimdiye kadar kullanılan oylara göre BBNET'teki seçimin kaybedeni Muharrem İnce gibi görünüyor. İlk ankette %15 civarında bir oy alan Muharrem İnce şuanda %3 civarında. Kullanılan oy sayısına göre oranlama yaparsak şuanda 334 kişiden 50 kişinin oyunu alması gerekiyordu ancak sadece 10 kişinin oyunu almış. İster özelden ister buradan ilk ankette Muharrem İnce'ye oy vereceğini belirtip bu ankette farklı tercihte bulunan arkadaşlarımızın görüşlerini dinlemek isterim.
Tahmin ettiğim birkaç sebep şunlar:
-ATA ittifakının adayı olma durumuyken ittifaktan ayrılıp yoluna tek başına devam etmesi.
-Sinan Oğan'ın Muharrem İnce'den daha milliyetçi bir çizgide görünmesi sebebiyle oyların Sinan Oğan'a gitmesi.
-Seçim yaklaştıkça Muharrem İnce'nin kazanma şansındaki azalma sebebiyle kazanması beklenen adaya yönelme.
Bunlar dışında Muharrem İnce şu sebepten oy kaybetti dediğiniz bir husus var mı? (Özellikle ilk ankette Muharrem İnce'ye oy verip bu ankette farklı adaya veren arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.)
 
Muharrem İnce ile ilgili sıkıntılı belge vb. durumların sosyal medyada dile getirilmesi.
Bence ilk kararsız seçmen Muharrem İnce dedi ve sonra baktı oylar boşa gidecek şu an bu platformda Sinan Oğan ve diğer adaylar arasında paylaştırma yoluna gitti.
Gerçek seçimde ne olacak bakıp göreceğiz.
 
Selo veya pkk terör örgütü nü insanların siyasi tercihlerine bağlayıp itham da bulunmak, veya tam tersi vs söylemler yasak.
 
Neden rezil olsunlar, onları destekleyen bir kitle var, seçim ikinci tura gittiğinde özellikle Sinan OĞAN'ın oyları belirleyici olacaktır.
Neyin belitleyicisi...
Her ikisinin de kazanma ihtimalleri olmayan bir seçim. Bu yüzden rezillik bana göre.
Siyasi çıkarlar için seçime girme kısmına hiç girmiyorum...
 
Selo veya pkk terör örgütü nü insanların siyasi tercihlerine bağlayıp itham da bulunmak, veya tam tersi vs söylemler yasak.
İnsanların siyasi tercihlerine değil kendi siyasi tercihime bağladım, mesajın görüntüsünü atabilirsiniz buraya. Nasıl önceki mesajlarda üyeler ekonomiyi oy verirken haklı olarak ön planda tutacağını söylüyorsa, ben de ön planda tuttuğum durumu söylüyorum. Sadece ekonomi üzerinden mi görüş bildirebiliyoruz. Ortada itham yok, hakaret yok. "selahattin demirtaşın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" sözü ortada duruyor.
 
Şu ana kadar onlarca mesajı kutuplaştırıcı, aşağılayıcı ve suçlayıcı olduğu için sildik,

Ağırlıklı iki tercihe sahip her iki tarafın mesaj sahipleri maalesef kendi bakış açılarına göre karar veriyor, yönetimi de taraf olmakla suçluyor. Kimseyi memnun etme derdimiz yok. Kim tahrik eder, şuna oy verirsen şöylesin, buna oy verirsen böylesin derse bu konuya daha fazla cevap yazamaz.
 
Maalesef biz toplum olarak demokrasiyi öğrenemedik ,bu kavgaların bir sebebi de bu.. Ne güzel demiş İsmail Hakkı TONGUÇ:
"Demokrasinin iki çeşidi vardır.
Biri zor ve gerçek olanı, öbürü de kolayı, oyun olanı…
Topraksızı topraklandırmadan, işçinin durumunu sağlama bağlamadan, halkı esaslı bir eğitimden geçirmeden olmaz birincisi, köklü değişiklikler ister. Bu zor demokrasidir ama gerçek demokrasidir.
İkincisi kâğıt ve sandık demokrasisidir. Okuma yazma bilsin bilmesin; toprağı, işi olsun olmasın, demagojiyle serseme çevrilen halk, bir sandığa elindeki kâğıdı atar. Böylece kendi kendini yönetmiş sayılır. Bu oyundur, kolaydır.
Amerika bu demokrasiyi yayıyor işte. Biz demokrasinin kolayını seçtik, çok şeyler göreceğiz daha…"
 
Arkadaşlar ilk anketle aradaki karşılaştırmayı sağlıklı yapabilmek için katılımın artması daha iyi olacaktır. Oy kullanmayanların kullanmalarını rica ediyorum.
 
arkadaşlar oy kullanırken kendim adıma söylüyorum. Bu kazanacak şu kaybedecek şekilde değil de benim istediğim aday hangisi ise ona oy kullanacağım. "Bu boşuna aday oldu" , "oy boşa gidecek" söylemleri bana doğru gelmiyor. İnsan kendi istediğine oy vermeyecekse o zaman demokrasinin ne anlamı var. Bana algı baskı bir kişi üzerinden yapılıyor. Ha seçilir seçilmez o ayrı ama benim tarafım rengim belli olsun diye düşünüyorum. Benim gibi düşünmeyen ve bu söylemelerden dolayı oyunu istediği kişiye değil de istemediği olmasın diye kararını çok değiştiren olduğunu görüyorum. Gerçekten insanlar oylarını baskısız ve yönlendirme olmadan kullansa belki oyunu vermek istediği kişi yarışa tam dahil olacak, o yüzden bana göre gereksiz hesapların "oy boşuna gidecek" ya da "boşuna aday oldu" söylemlerine aldırış etmemek gerekir. Herkes kendi istediğine kendi gördüğü adaya oyunu kullanması doğru geliyor.
 
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri
Üst