E-Okul Resim Düzenleme Uygulamam (Windows)

Kodla Büyü

emrahkaracam

Aktif Üye
Mesajlar
105
E okul resimlerini hızlı bir şekilde düzenlemek amacıyla geliştirdiğim uygulamayı paylaşmak istiyorum. Piyasada olan uygulamalar pek istediğim gibi değildi ve yakından çekmeyi gerektiriyordu. O zaman da sonuç pek iyi olmuyor ve dalga geçmelik fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Adsız.jpg


Ben de kendime göre bir uygulama geliştirdim. Şu an %100 bitmiş durumda değil. O yüzden kullanan arkadaşlar olumlu olumsuz geri bildirim verirse sevinirim. Çalışması için .net 6 yüklemeniz gerekiyor. Normalde ilk çalıştırmada otomatik yükler ama meb ağında bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Meb ağından farklı bir ağa bağlanmanız veya offline yükleme yapmanız gerekebilir. Şu an herhangi bir setup hazırlamadım. Klasörü bir yere kopyalayıp kullanabilirsiniz. Bitmiş sürüm olmadığı için bu sürüm mart ayından itibaren çalışmayacak.

Buradan uygulamayı indirebilirsiniz.

ao2.jpg

Resimler toplu veya tek olarak eklenebiliyor. Tek resim olarak eklendiğinde otomatik yüz tanıma veya dikdörtgen çizerek resmi kenarlarından elle kırpabiliyorsunuz.

Klasör olarak toplu şekilde eklerseniz kırpma, boyutlandırma ve kaydetme otomatik yapılıyor. Çıktılar kaynak klasörün içinde eokul adında bir klasöre kaydediliyor. Daha önceden sınıflara göre klasör olarak bölmüşseniz o da aynı şekilde geçerli olacaktır.
ao1.jpg



En iyi sonuç almak için fotoğraf çekiminde dikkat etmeniz gereken noktalar.

*En önemli nokta fotoğrafı yukarıdaki örnekte olduğu gibi 2m kadar uzaktan çekmeniz gerekiyor. Bu vesikalık çekiminde genel bir kuraldır. Uzaktan zoom yapmak ile objektifi yaklaştırmak aynı şey değildir. Bunu çoğu insan bilmiyor. Kenarlarda boşluk kalması önemli değil. Yakından çekmekle uzaktan çekmek arasında aşağıdaki gibi bir fark ortaya ortaya çıkıyor.

Effects-of-wide-and-tele-angle-lenses-are-shown-Both-photos-were-taken-from-the-same.png


Dikkat edilecek diğer hususlar:

*Objektif yüz ile aynı hizada olmalı.

*İyi aydınlanan bir sınıfta pencereyi arkanıza alın. Her sınıfın ışığı farklı olduğundan mümkünse sınıfları gezerek değil de okulda bir yer hazırlayıp öğrencileri sınıf sınıf çağırın.

*Kullanılan fon açık ve düz renk olmalı.

*Ağız kapalı herhangi bir gülümseme, göz kısma veya ifade olmamalı.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst