ev kuracağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
375
arkadaşlar merhaba şimdi ben nişanlandım sıfırdan ev kuracam yatak odası takımı, salon takımı (bunun için mondi,istikbal,bellona) beyaz eşya(çamaşır, makinesi buzdolabı,fırın bulaşık makinesi,televizyon) bunlar için (arçelik,profilo,bosch) eşim çalışmıyor uygun fiyat ile biraz kaliteli almam lazım siz ne önerirsiniz sonucta bu aldıklarımı 10 sene kullanacam ev kurmuşlar tecrübe verirse sevinirim güzel arkadaşlarım :)
 
şöyle söyleyeyim eğer ev değiştirmeyeceksen yani sık taşınma olmayacaksa fiyat performans olarak gala mobilyaya bakabilirsin. fiyat olarak biraz daha ucuz olsun dersen moda mobilya var. beyaz eşyalar için de bosch öneririm ama fiyat olarak biraz yüksektir. arçelik hem iyidir hem servisi çoktur hem de uygun fiyatlı olanlarından bulmak mümkün oluyor. Allah kolaylık versin.
 
yerli alacaksanız vestel daha mantıklı.kalite olarak arçelikden bir farkı yok.fiyatları oldukça makul.zaten her ikisi de garanti bittikten sonra yamulmaya başlayacak.
 
Beyaz eşyada Bosch'u tercih etmiştim ve 6 yıldır herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Tv olarak Philips tercih etmiştik ve memnunuz ama şuan alacak olsaydım tercihim Samsung olurdu.

Mobilyada ise Rapsodi tercih etmiştik.Fiyat performans ve tasarım olarak iyiydi.
Mobilyada tasarımını beğendiğiniz kurumsal bir firma tercih etmenizi(yada güvendiğiniz bir mağaza ise yerelde olabilir) tavsiye ederim. (olası bir problemde muhattap bulma şansınız olacağı için)

Şuan alacak olsaydım yine Rapsodi yada Ikea'yı tercih ederdim.

Birde eşya konusunu çok abartmamanızı tavsiye ederim. Ne kadar sade bir ev o kadar iyi. Eksiklikler muhakkak olacaktır zamanla tamamlarsınız. :)
 
Bellona ya yaklasma derim ucuz mucuz deme para sonucta bu yazik edersin bizde 4 yillik esyalari var pert.hele ki ilk 2 yillik servis ve garanti isleri daha bi icler acisi.
Ailem ve biz arcelik aldik hic sorun yasamadik cok sukur.
Kardesim bosch tan aldi ama o almanyadan direk geleni aldi pahaliydi . Arcelik ve bosch on numara bizim icin
Supurgede fakir prestige 2000 mi 1900 mu hepasini aldik 450 ye 8 yil annem kullandi memnun kaldi.biz aldik biz kullandik 4 yildir memnunuz.kardesim aldi kardesim kullandi 2 yildir .3 makineyide ayni aldik gayet super.
Televizyonda samsungu ben aldim kardesim lg aldi.samsung daha bi ates gibi lg den memnun degil degiliz..
Bu isler zor isler Allah yardimcin olsun.Bu buyuk esyalara dert yanma sen halisi perdesi mutfak ti gildir gicik seyler daha bi problem isin icine girde bak :))
 
markaya çok takılmayın bence.
Eğer İnegöle yakın bir yerde ikamet ediyorsanız mobilyum u mutlaka ziyaret edin.
 
Hocam öncelikle Allah yardımcın olsun. Benimde eşim çalışmıyor ve 3. senem doldu evlilikte. Beyaz eşyalarında Bosch markasından şaşma derim, tv olarak lg aldim şimdiye kadar sorun yaşamadım. Lg iyi değil diyen hocam olmuş ama ben memnunum 3 senedir sorun yaşamadım. Mobilyaya gelince ben Moda life mobilyadan aldım 3 lu set olarak fiyati uygun olsun öğretmeniz taşınırken filan çizilir dağılır diye ama daha taşımadan koltuklarin sungerleri çöktü mobilyalar ise epey kalitesiz çıktı. Sen sen ol bulaşma bu markaya uzun süreli kullanmayi düşünüyorsan. Ben abartmadigim halde 3 senedir borç ödüyorum bu sebeple eşya işini fazla abartma derim Nişanlıyim diyorsunuz daha önünüzde epey bir masrafınız olacak. Tekrar Allah kolaylıklar versin, çekinmeyin büyüklerinin de eşya konusunda size yardımcı olsunlar. Bende yardım eden yoktu herşeyi kendim aldım 3 senedir iflahim kesildi ama bitti sayılır çok şükür.
 
Allah yardımcın olsun.elektronik şans işidir biliyorsun.birisi kaliteli alır sorun bitmez diğeri dandik olandan alır sıkıntı yaşamaz.alacağın eşyayı ömür boyu kullanmayacağın için bütçene hangisi uygunsa onu al
 
Kardeş elektronigi kaliteli al ki ömürlük olsun 4 yıldır bosh kullanıyorum memnunum tv yi vestel aldım pişman oldum merkezi sistem binalarda herkesin tv si çekerken benim tv sinyal almama sıkıntısı oluyor. Sonradan ogrendim vestellerde olmuyormuş. Tv yi samsung veya Lg almanızı tavsiye ederim. Mobilyaya gelince kendiniz sağlandığına inandığınız bir yerden alın ( kadınlar genelde süslü gösterişli mobilya isterler ama bunlar daha bir kaç yılda pert oluyor bilginize . Ben bu hatayı yaptım esimin gösteriş olsun merakından şimdi pert olmak üzere olan yatak takamini aldim 5500 liraydi 4yıl evvel ,cok daha kaliteli olanı 3000 idi. Ama yaptik bir hata sen yapma .)
Allah yardimcin olsun...
 
Öncelikle vestelin hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum.
Beyaz eşyada Bosch mobilyada fiyatı uygun olanını tercih edin mondi olabilir.
Eğer eviniz kiraysa sürekli yer değiştireceğinizden İstikbal Bellona vs olsa da dağılıyor.
Ev kurmak zor iş Rabbim kolaylık versin inşaallah.
 
mobilya konusunda marka olması şart değil bence yerli üreticilerde de cok güzel uygun ve kaliteli ürünler çıkabiliyor. ben istikbalden beğenmiştim yanındaki mobilyacıyada girelim dedik hem çok ucuz hem kaliteli ürünler aldık.
 
Hotpoint Aristondan uzak dur. Servis sıkıntı.İlgi alaka sıfır.Beyaz eşyalar 2 yıl sonra paslanmaya başlıyor.
 
kiracıysan marka ve pahalı olanları alma hocam kendi evini alınca kalitelisini alırsın. markaya aldanma. Ben kayseriden almıştım bir arkadaşım vardı imalatçı arkadaşlarına gittik modeli beğendik kumaşı beğendik hırdavatını kendisi veriyor arkadaşım zaten çok kaliteli ürünleri 1/3 fiyatına aldık 10 sene önce çok kaliteli ürünler aldık o zamanlar kiracıydık taşınırken sürtmeler vs oldu. içim acıyor gördükçe. halen kullanıyoruz.
 
önce evi ayarla sonra eşyaları al. ev kendinin değilse veya uzun süre aynı evde oturmayacaksan hiç gerek yok eşya almaya.
 
beyaz eşyayı internetten yada spotçudan al mağazaya boşyere fazla para verme. vestel çabuk bozuluyor.
 
Ucuz beyaz eşyalar için Altus olabilir, beko arçelik iyidir. Mobilyada doğtaş kaliteli ama pahalı o yüzden istikbal olabilir. TV samsung veya LG.
 
İstikbal ve bellona dan uzak dur derim arkadaşım, ben istikbal aldım memnun değilim, beyaz eşyalarım hepsi beko. Tv de beko dan şikayetçiyim iki kez servise gitti geldi, ikinci tv yi samsung aldım o nedenle. diğer beyaz eşlayalardan memnunum. Mobilyada markaya takılma derim markasız da olabilir, ben bir daha alırsam direk mobilya üreticisinden almayı düşünüyorum.
 
Allah yardımcınız olsun inşaallah hocam.bende 1 yıl önce bu telaşeyle baya gezmiştim.milletin gazına gelip aman evim dört dörtlük olsun hiçbirşey eksik kalmasın demeyin malum borcu siz ödeyeceksiniz onlar değil.düğünden sonra da yavaş yavaş eksikleri tamamlarsınız inşaallah.Biz öyle yaptık ailemde sağolsunlar destek oldu şükürler olsun bir ay sonra borcum bitiyor.Rabbim sizede borcunuzu bitirmeyi mutlu-mesut yaşamayı nasip etsin.Selametle
 
(mondi, istikbal, bellona) kayseri mobilya markaları ve hep aynı tip mobilyalar ben kayseride oturuyorum geçen yıl düğün yaptım ve mobilyayı kayseri markalarından almadım. İnegöl mobilya markalarından alın hem model olarak hemde kalite olarak iyi. beyaz eşyayı da modeline göre internetten fiyat araştırması yapın gidin bayisinde inceleyin eğer aynı fiyatsa bayiden alın yüksekse internetten alın.
 
TV Samsung alacam 121 yada124 ekran 2500 civarı arıyorum varsayarak ye ettiğiniz link atabilirsiniz istikbal ve Bellona almayacam çok bütçem yok kiracı olacam eşim çalışmıyor ekonomik hareket etmem lazım sizce mobilyaciya yaptırsam nasıl olur
 
ben tüm beyaz eşyalarımı netten aldım bosch marka. mağazasında 2900 den aşağı hiç bir yerden teklif alamadığım buzdolabını 2300 tl ye aldım (kart kampalarından gelen puanları da düştükten sonra bu fiyat). ilk başta kafamda soru işareti vardı ama sapa sağlam süper hızda teslim ettiler. bence netten beyaz eşyalarını alabilirsin.
 
hocam durumunu tam açıklasan.
ailelerden destek var mı? Birikim durumun? kredi..vs

Tayinciysen, eşyaya çok para verme; 3.taşınmanda hiçbirini tanıyamassın.

Kalıcıyım dersen ömürlük eşyalar öneririm. Bosch'dan çok memnunum. Mobilya bence halen İstikbal oldukça kaliteli. (salonum)
Ankara siteler, inegöl ..vs bence şans işi ben memnun kalmadım oturma odamdan.
 
Valla bunları kredi kartiyla Alaçam kiracıyım ama tayin istemicem mobilyayi yaptirsak sizce çok fiyat farkı olur mu
 
eğer çocuk düşünüyorsanız mobilyalarınız sivri köşeli olmasın, koltuklarda çekyatlarda zıpladıklarını düşünerek mobilyanızı seçin.
 
ben olsam modalifedan bir takım alırdım ömürlük değil ev eşyaları.Bellona istikbal fabrikaları balkonumdam gözüküyor.Çok pahalı ve tamamen organize sanayi içinde fason kaynaklı çalışıyor her bir parçasını bir yere yaptırıyor.Çok para.
 
Geri
Üst