Hükümet KESK i Toplu Söz.den Çıkardı.....

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
816
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tasarıya eklenen yeni madde pazarlık masasının kurulmasından zammın netleşmesine kadar olan tüm süreci bu yıl için kısaltıyor. Mevcut tasarı, pazarlık masasına oturacak sendikacıların listesinin sunulması için sendikalara 15 günlük süre veriyor. Sendikalar 1 hafta içinde de zam tekliflerini iletecekler. Bu sürecin ardından toplu pazarlık masasında geçecek süre ise 1 ay. Uzlaşmazlık halinde Hakem Kurulu’na başvuru için 3 gün, kurulun toplanması için 5 gün, kararını vermesi için de 5 gün gerekiyor. Dolayısıyla yasa 1 Nisan’da yürürlüğe girse dahi, zam ancak 15 Haziran’a yetişiyor.

KESK devre dışı

Tasarıda yapılan başka bir değişikle de KESK’in toplu sözleşme imzalama ihtimali tamamen ortadan kaldırıldı. Tasarıya göre Memur-Sen’in toplu sözleşme masasından kalkması halinde görüşmeler önce Kamu-Sen, ardından da KESK ile devam edecekti. Yeni düzenlemeyle bu süreç Kamu-Sen’le sona erecek. Anlaşmazlık halinde KESK masaya davet edilmeden Hakem Kurulu’na gidilecek.

http://www.memurlar.net/haber/220915/
 
kendisine muhalefet edecek olanı devre dışı bırakıyor... yandaş memur sen yeter...
 
Zam filan vermeyin ya gerek yok. Ne zammış be. Ben maaş zammı mı Eğitim Bir sen e bağışlıyorum.
 
bu kadar ayrımcılık ve yandaş sendika faaliyetlerinden sonra sendikaya üye olmayı düşünüyorum...
 
ne güzel olmuş yaw. bence sendikanın toplu sözleşmede yapabilieceği birşey yoktur. çünkü grev hakkı olmadığı sürece bi zorlama etkisi olmayacaktır. toplu görüşmeden hiçbir farkı yoktur.
hiç bir sendika görüşmeye gitmese dahi hükümetin kararı değişmeyecektir. yani hükümeti yaptığı hesaba göre zam oranımızı alıcaz; sendikalar katılsa da katılmasada...
saygılar...
 
figuranlar belli baş rol oyuncuları belli ve grev hakkında yok oh ne ala memleket
bide insanların gözünün içine bakarak yalan söylemiyorlar mı?...
 
Şİmdi EBS bütün haklarımızı ve en yüksek zammı rahatlıkla alabilir.
 
Geri
Üst