israil ürünlerini boykot hareketi

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
H

hamzali

Misafir
Yönetici arkadaşlardan ricam başlığın en azından bir süreliğine sabitlenmesidir.

Malumunuz arkadaşlar, Filistin'de adeta bir soykırım yaşanmakta ve kendi adıma söylüyorum ki bu duruma karşı tepkisiz, duyarsız kalamam. En azından bildiklerimizi paylaşmamız ve yerli ürünleri kullanmayı tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada bilinen israil ürünlerini paylaşarak boykot edilmesini sağlayabiliriz. Ben bildiklerimi paylaşarak işe başlamak istiyorum. Artık takdir herkesin kendinindir.

Bankamatik ve Kredi kartlarında MasterCard ve Visa da onların arkadaşlar. Bunun yerine Troy ödeme yöntemini kullanan kartlar kullanılabilir. Troy, Türkiye'nin ödeme yöntemidir. Bankanızdan talepte bulunabilirsiniz. Aksi halde diğer yöntemi kullanan kartlarla alış veriş yaptığınızda %3 israile gidiyor.

NOT: Burada paylaştıklarım tamamen internetten edindiğim bilgilerdir. Yanlışlar varsa düzeltilebilir.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2023-11-08-05-50-12-652_com.whatsapp-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-08-05-50-12-652_com.whatsapp-edit.jpg
    79.6 KB · Görüntüleme: 253
  • srail-gida-urunleri-mallari-ve-israil-gida-markalari.jpg
    srail-gida-urunleri-mallari-ve-israil-gida-markalari.jpg
    77.5 KB · Görüntüleme: 245
  • images (50).jpeg
    images (50).jpeg
    74 KB · Görüntüleme: 241
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gıda Sektörü: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve.

Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes
Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss
Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks
Çay: Lipton, Dilmah
Şekerleme: Elite, Strauss
Dondurma: Walls, Ben & Jerry's
Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco
Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)

Temizlik Sektörü: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo (Çamaşır Tozu) Ariel (Çamaşır Tozu) Axe Calgon, Carrefour, Cif, Clear (Şampuan) Clit Bang, Colgate Dettol Dove Elidor (Şampuan), Head & Shoulders, Ipana (Diş Macunu) Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan) Lux, Max Factor, Nıvea Omo (Çamaşır Tozu) Oral-B, (Özel) Palmolive, Pantene (Şampuan) Prima (Bebek Bezi), Rejoıce (Şampuan), Prima, Protex, Rejoice, Rexona (Şampuan), Rinso (Çamaşır Tozu), Sensodyne, Viecnetta Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.

Giyim Sektörü: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani, Lee..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
"O boykot yapmaya çalıştığınız Coca-Cola İçecek, Türk şirketi kardeşim. Sahibi Anadolu Grubu, TOGG'un ortağı babayiğitlerden. Sadece Türkiye'de 10 fabrikası, 3 meyve işletme tesisi var. 30 bin insanımıza istihdam sağlıyor. Coca-Cola yerine tam destek veren Instagram'ı ya da Facebook’u protesto edin de görelim..."
 
Boykota destek olanlar da var.

ÜNİVERSİTELERİ BÜNYESİNDE

*BOYKOTA TÂBİ* ÜRÜNLERİ *BULUNDURMAMA* KARARI ALAN

ÖMER HALİS DEMİR VE ARTUKLU ÜNİVERSİTELERİNİ VE YETKİLİLERİNİ TEBRİK EDİYOR,

DİĞER ÜNİVERSİTELERİMİZDEN VE BAŞTA MEB OLMAK ÜZERE BÜTÜN KURUM KANTİN VE SOSYAL TESİSLERİNDEN DE AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20231106-WA0002.jpg
    IMG-20231106-WA0002.jpg
    82.1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG-20231106-WA0005.jpg
    IMG-20231106-WA0005.jpg
    33.7 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20231108-WA0005.jpg
    IMG-20231108-WA0005.jpg
    59.9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG-20231108-WA0006.jpg
    IMG-20231108-WA0006.jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 31
Yerli ürünler. (İnternetten alıntıdır.)
 

Ekli dosyalar

  • images (51).jpeg
    images (51).jpeg
    63.9 KB · Görüntüleme: 104
  • images (52).jpeg
    images (52).jpeg
    93 KB · Görüntüleme: 104
Konu için teşekkürler hocam, boykotu destekliyoruz. Çaresizce başkalarının adım atmasını beklemektense açıktan bu soykırımı destekleyen bir ürünü, markayı bile hayatımızdan çıkarabilirsek ne mutlu bize.
 
Valla bu boykot listeleri dolaşıyor da bu devirde safi İsrail malı bir ürünü nasıl bulacaksınız? Her firma çalıştığı ülkede şirket kurup iş yapıyor. İsrailli sahibi vardır desek artık çoğu şirket borsalarda işlem görüyor. Çalışanı Türk, ortakları Türk? Kimi kime boykot ettireceğiz? Demesi kolay yapması zor gibi. Kolasında fantasında değilim zaten o tarz zararlı ürünlerin hiç birini normalde tüketmiyorum. Boykot diye de alıp yerlere dökecek de değilim :)

Çok ezbere gidiyoruz sanki bir gaz böyle.
 
disney, google, facebook. bunlar da var. disney filmlerine gitmeyelim, facebook ve instagram kullanmayalım ve google'den arama yapmayalım. youtube izlemeyelim.
 
En azından, israil ürünlerinin alternatifi olan yerli ürünleri kullanabiliriz. Alternatifi yoksa ya da hayatî durumlarda kullanmak elzem ise elbette kullanılır hocam ama böyle bir durum yoksa neden yerli olanları tercih etmeyelim ki. Her sektörün başını onlar çekmesin. Hiç olmazsa bir çok sektörde biz kendimiz öncü olalım. Her sektörü onların ellerine bırakmayalım. O kadar da "Aman be!" demeyelim.

Ona bakarsak bütün fabrikalarımızı kapatalım, tamamen onların ürünlerini kullanalım, olur mu böyle bir şey?

Zamanı gelince Facebook, YouTube, Disney, Instagram vs hepsinin alternatifini kendimiz de yapacağız. TABİİ bunun bir örneği.

Şahsen Facebook, Twitter, Instagram hiç birini kullanmıyorum. Sosyal medya hesabım hiç yok ve hayatımda da hiç bir eksikliğini hissetmiyorum.

Hem bilişim teknolojileri öğretmeni diyoruz, kodlama diyoruz sonra onlar zaten yapmış bize ne gerek var der gibi konuşuyoruz. Kendi kendimize muhalif gibiyiz sanki.

Bugün onları kullanıyoruz evet, ama bugün. Zamanı gelince onlara da gerek kalmaz inşaallah.

Düne kadar iha, silah sanayisinde de yabancı malları kullanıyorduk ama şimdi çok şükür milli, yerli ürünleri kullanmaya başladık. Zamanla hepsi olacak inşallah.

Otomotiv sektöründe Togg ile başladık. Bunlar hiç unutulmamalı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Boykotu hafife almak bana göre çok yanlış. Bugün Filistin'e doğrultulan namlular yarın fırsat bulsalar bize doğrultulacak arkadaşlar.

Bugün kendi ellerimizle, kendi paramızla büyüttüğümüz canavarlar, yarın bizi yiyip yutmak için üzerimize gelecek.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu ateş yarın bize düşsün istemiyorsak, söndürmek için en azından elimizden geleni yapalım. Yangını söndürmezsek o yangın büyür ve etrafındakileri de yakar. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersek sokacak insan bulamayınca gelip bizi sokar.

Basit ama etkili bir yoldur boykot. Savaş sadece silahla cephede olmuyor artık. Bugün mücadelenin adı BOYKOT'tur bana göre. En azından bizim konumumuzdaki insanlar için. Bir de dua ile destek olacağız.
 
teşekkürler, en azından elimizden geleni yapmış oluruz. Bu kredi kartlarını hep biliyorduk artık harekete geçme zamanı. Troy u duyunca çok sevindim alternatifi var en azından. zaten cips kola almıyorduk, biraz temizlik ürünlerine dikkat etmem gerekecek. zaten kimyasal zehir aslında kaliteli dediklerimiz.
hocam bu bahsettiğiniz giyim ürünlerini zaten öğretmen alamıyor, rahat olun :)
bizim okulda alanlar var, kendi öğretmen olup eşi zengin olan yada marka takıntısı yüzünden parasına kıyıp alıyorlar
 
Elbette alıyorlar hocam, herkes sadece öğretmen değil ki. Eşi doktor, akademisyen, rütbeli asker, hakim/savcı olanlar var. İşletme sahibi varlıklı insanlarla evli olan öğretmen arkadaşlar var.
 
Ben sürekli protesto ediyorum. Sizler gibi dönemlik değil. Her hafta 1 lt cola alıp tuvalete döküyorum. İlla içilecekse fanta içiyorum. IOS değil, android kullanıyorum. Google değil, yandex kullanıyorum. İş yerinde maalesef tüm bilgisayarlar windows onlara dokunurken lanet ediyor öyle dokunuyorum. Tahtaların hepsine pardus kurdum ama bir rivayete göre Ian Murdock bir işler çevirmiş. Arabada fosil yakıt kullanmıyorum lpg ye geçtim. Tüm katkı maddeleri israilden ithal ediliyormuş. LPG biterse arabayı kapatıp at arabası ile çektiriyorum! Araba alman malı içinde yahudi dokunuşu olabilir(bunu araştırmam lazım!) ama togg almaya gücüm yetmez. Yine ilaç ve aşılardan uzak duruyorum. Kocakarı ilaçlarına yöneldim. Ben okyanusta küçük bir kelebeğim kanat çırpışlarım gaddar devletlerin kıyılarında kasırgaya dönüşür umarım. Kısacası aynı otun lacivertini seviyorum.
Dipnot: Hollandayı protesto için portakal bıçaklayan dostlara selam olsun.
Dipnot2: ccola hissesi son 3 yılda 32 tl den 421 tl ye gelmiş. Savaş çıktıktan sonra daha da artmaya devam ediyor. Aynı şekilde ilaç hisseleri. Kelebekler kanat çırpmaya devam hadi bakalım az kaldı çökerteceğiz gavurları.
 
Bankacılık sektöründe de kredi/bankamatik kartı mastercard ve visa ödeme araçları var boykot edilmesi gereken. Kartla yapılan her alışverişten %1-1.5 komisyon alıyorlarmış. Yerli ödeme aracı Troy kullanan kredi/bankamatik kartı tercih edilebilir.

243556.jpeg
 
ülkeye giren ürünlerin boykot edilmesi neye yarayacak anlamış değilim. Bu işi başımızdakilerin yapması gerekir. Gerekli talimatları verip bu ürünlerin marketlerde satılması ülkeye sokulması yasaklanması lazım. Benim şahsi fikrim.
 
Bankacılık sektöründe de kredi/bankamatik kartı mastercard ve visa ödeme araçları var boykot edilmesi gereken. Kartla yapılan her alışverişten %1-1.5 komisyon alıyorlarmış. Yerli ödeme aracı Troy kullanan kredi/bankamatik kartı tercih edilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 74692
Banka şubelerine gitmeyin müşteri ilişkilerine yönlendiriyorlar. (Ziraat, Yapıkredi)
 
Konuyu açan boykota destek olan herkese teşekkür ederim, biz üzerimize düşeni yapalım, herkes kendinden mesul sayılacak.

Akşam Axess müşteri hizmetlerini arayıp troy kart altyapısı kullanan kredi kartına geçmek istiyorum dedim, 15 dk sonra aynı limitle troy ödeme kartım açıldı.
 
Kimse kızmasın ama yaptığınıza genel olarak toplumsal gaz alma deniyor. Bu gazinizi benim gibi konuşmak dışında hiç bir icraatda bulunmayan yöneticiler için secimede saklarsiniz umarım.
Örnek devlet tepkisi olarak şili kolombiya venezuella v.s. bakabilirsiniz.
 
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri
Üst