Kelime 99 - Kelime Oyunu - Mobil Uygulama

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
530
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir oyun yayınladım. Deneyip fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Oyunda 5 farklı bölüm var.

1. Atasözleri. Atasözünün bir kelimesi verilmiyor. Bu kelimenin bulunması gerekiyor. Çözülen atasözlerinin anlamları görünüyor. Uygulamada 2500 atasözü mevcut.
2. Deyimler. Atasözlerinin deyim versiyonu.Çözülen deyimlerin anlamları görünüyor. 10.000' den fazla deyim içeriyor.
3. Bulmaca. Verilen harflerden oluşan belli sayıda kelimenin bulunması ve tabloya yerleşmesi gerekiyor.
4. Kare bulmaca. Karışık harflerden oluşan bir kare tabloda verilen kelimelerin bulunması gerekiyor.
5. Tüm kelimeleri bul. Verilen harflerden oluşturulabilecek tüm kelimelerin bulunması gerekiyor.

Android :

Iphone :


Simulator Screenshot - iPhone 14 Pro Max - 2023-11-25 at 23.30.57.png
Simulator Screenshot - iPhone 14 Pro Max - 2023-11-25 at 23.32.17.png
Simulator Screenshot - iPhone 14 Pro Max - 2023-11-25 at 23.40.52.png
Simulator Screenshot - iPhone 14 Pro Max - 2023-11-25 at 23.48.40.png
 
Son düzenleme:
Emeğinize sağlık hocam. İndirdim denedim Kelime Bulma kısmını. Sadece Buldukça döne döne gelen Muhteşem Zekisin gibi şeyler biraz dikkat dağıtıyor gibi geldi. Tebrikler...
 
Emeğine sağlık hocam.
+5 bölümlü olması daha zevkli olmuş.

- Ses efektleri de olsa daha iyi olurdu. Sanırım ses yok.
- Aralardaki tebrik mesajları bence de gerekli değil ve sıkıcı.
- Puanlamayı adil bulmadım. Her şeye 5 puan olması çok adaletli gelmedi. Bir de mesela 6 kelime bulup 5 puan alıyorsun, deyim veya atasözünde 1 kelime bulup yine 5 puan alıyorsun.
- Kelime yazmaya başlamak için ilk harfi biraz geç algılıyor. Benim telefondan mı yoksa oyundan mı bilmiyorum (Xiaomi MI9SE kullanıyorum)
 
Emeğine sağlık hocam.
+5 bölümlü olması daha zevkli olmuş.

- Ses efektleri de olsa daha iyi olurdu. Sanırım ses yok.
- Aralardaki tebrik mesajları bence de gerekli değil ve sıkıcı.
- Puanlamayı adil bulmadım. Her şeye 5 puan olması çok adaletli gelmedi. Bir de mesela 6 kelime bulup 5 puan alıyorsun, deyim veya atasözünde 1 kelime bulup yine 5 puan alıyorsun.
- Kelime yazmaya başlamak için ilk harfi biraz geç algılıyor. Benim telefondan mı yoksa oyundan mı bilmiyorum (Xiaomi MI9SE kullanıyorum)

Çok teşekkürler hocam.

Puanlama kısmı adil değil, haklısınız. Sonraki sürümde yeni bir sistem düzenleyeceğim.

Tebrikler kısmını da düzenleyeceğim.

Ses efektleri de olacak sonraki sürümlerde.
 
Hocam güncellemeden sonra sıramı göremiyorum. İnternet bağlantısı gerekiyor diyor. İnternete bağlıyım normalde.
 
Gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Puanlama sistemi değiştirildi, başarı bildirimleri azaltıldı, hızda iyileştirmeler yapıldı.

Deneyen arkadaşlar Google Play ve App Store da yorum yaparsa çok sevinirim.
 
Hocam getirisi nasıl acaba? Benim de bir oyunum var ama gelir elde etmek çok zor.
 
para deyince ilgimi çekti. gelir için reklam, pazarlama, kalite, hedef kitlenin ihtiyaca uygunluk, sosyal medya, google seo ... gerekiyor.

örnek eğitim

pazarlama, dijital reklam, ticaret, girişimcilik ...vs. burada var eğitimler.
 
apple search ads
ios'ta mobil uygulama geliştiren ve tüm dünyada pazarlamak isteyen herkesin kullanması gereken apple'ın app store için geliştirdiği reklam platformu https://searchads.apple.com/

en basit anlatımıyla bu platform, belirli bir ücret (cpt = cost per tap) karşılığında arama sonuçları listesinin ilk sırasında çıkmanızı sağlar. google arama reklamlarının app store versiyonu diyebiliriz.

diyelim ki bir fotoğraf düzenleme uygulaması yaptınız ve uygulamanızın çok daha fazla kişi tarafından indirilmesini istiyorsunuz. insanlar app store'da "photo edit" ya da "instagram" diye aratıyor ya. aslında bu insanlar tam da sizin hedef kitleniz. search ads sayesinde bu ya da uygulamanızla ilgili herhangi bir kelimenin aramasını yapan insanların karşısında, arama sonucu olarak birinci uygulama olabiliyorsunuz.

işin en güzel kısmı da bu. başka mecralarda adam başka bir şey yaparken alakasız bir zamanda karşısına çıkıp "gel indir" diyorsunuz. burada adam zaten sizin yaptığınız uygulama benzeri uygulamaları arıyor.

o yüzden, google, facebook, instagram ya da programatik farketmez, mecvuttaki tüm mecralara kıyasla 4-5 kat daha verimli (tecrübeyle sabittir) bir mecradır. 5'te biri maliyetlere, çok yüksek dönüşüm oranıyla, (sadece uygulamayı indiren değil) satın alma yapan müşteriler kazanmanızı sağlıyor (yine tecrübeyle sabittir).

son bir şey daha; sadece hedef kitleyi kolayca ve ucuza bulmanızı sağlamıyor. aynı zamanda organik (para harcamadan, kendiliğinden uygulamanızı bulup indiren müşteriler) indirme sayılarınızı da 8-10 kat arttırıyor. yani aso* etkisi de inanılmaz. çünkü, uygulanız reklam verdiğiniz anahtar kelimeler üzerinden indirme ve satın alma kazandıkça, apple diyor ki, bu anahtar kelimeyi aratan insanlar demek ki bu adamın uygulamasını seviyor. o halde bu uygulamayı kategori ve diğer listelerde çok daha yukarıda göstereyim. pek tabi bunun kadar basit değil, 15-20'den fazla faktör var sıralama algoritmasını belirleyen ama demek istediğim search ads kullanan uygulamalar sıralamalarda ciddi anlamda zıplamalar kazanabiliyorlar. bu da daha insanın uygulamanızı görmesi ve daha fazla organik indirme kazanmak demek.

60 küsür ülkede uygulamanızı bu yolla tanıtabilirsiniz. malesef daha türkiye app store'unda kullanılamıyor. ama türkiye'den diğer ülkelerin app store'larına reklam verebiliyorsunuz. apple'daki müşteri temsilcimizin çıtlattığına göre yakın zamanda çin, rusya, brezilya ve türkiye'de de kullanılabilir hale gelecek.

ps: kullanmak için yardıma ihtiyacı olan ya da herhangi bir sorusu olan varsa mesaj atabilir.
 
Geri
Üst