İçerik kadar ziyaretçi sayısıda önemli. Deneme sınav sonuçlarını yayınladığım gün 5 basamak birden yükseliyorum
Sayın hocam, kendinizi boşa yormayın. Eylül ayında ben de sizin gibi düşündüm. Neredeyse her gün haber girdim, menü kısmındaki link sayısını artırdım. İlçe'de ilk 7'ye soktum. Ama bir yerden sonra baktım ki yükselme falan yok. Bizimkinden önde olanlara bakıyorum, içerik de çok sık eklenmiyor, bizim siteden de dolu görünmüyorlardı. Sonra ismi dahi olmayan, okul kodu adresli bir (örneğin 123456.meb.k12.tr gibi) okulun sitesi öne geçti. Ne yaptıysam geçemedim. Öyle ki Türkiye sıralamasında atıyorum 200 sıra yükseliyoruz ama yine de o siteyi geçemiyoruz. İşte orada bıraktım uğraşmayı.
Geçen yıl da sıralamada önde olan bir siteye rasgelmiştim. Sitenin sadece adı alınmış. İçerisinde herhangi bir içerik olmamasına rağmen önlerde olunca o zaman da bu sıralamaların saçma kriterlere ya da algoritmaya dayandığını anlamıştım.
O yüzden kendinizi yormayın.
Hocama katılıyorum. Sıralamada yükselince ne olacak, tatmin mi olacağız ya da birilerini mutlu mu edeceğiz? Daha önce çalıştığım ilçede de sıra konusuna çok önem veriliyordu. Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım. Haber ve duyuruları yayınlayıp siteyi güncel tutuyorsanız olay bitmiştir. Gerisi reklamdır, yarıştır, hikayedir...Bu bir yarışmı
Bunlarlamı uğraşacağız varsa eklenmesi gereken eklersin yoksa eklemezsin hocam
Bu bir yarışmı
Bunlarlamı uğraşacağız varsa eklenmesi gereken eklersin yoksa eklemezsin hocam
Yükselince kime ne faydası var acaba? İhtiyacı olan, işi olan, bilgi almak isteyen girer zaten. Diğer türlü çok saçma buluyorum.
Hocama katılıyorum. Sıralamada yükselince ne olacak, tatmin mi olacağız ya da birilerini mutlu mu edeceğiz? Daha önce çalıştığım ilçede de sıra konusuna çok önem veriliyordu. Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım. Haber ve duyuruları yayınlayıp siteyi güncel tutuyorsanız olay bitmiştir. Gerisi reklamdır, yarıştır, hikayedir...
o zaman siz hocam boş bulduğunuz bir şeye vakit ayırıp yorum yapmayın.bence takılmayın hocam böyle boş şeylere.
zaman zaman forumda çıkıyor 1. olan sitelerin içerikleri, gereksiz bir sürü şey var.
Sayın hocam, kendinizi boşa yormayın. Eylül ayında ben de sizin gibi düşündüm. Neredeyse her gün haber girdim, menü kısmındaki link sayısını artırdım. İlçe'de ilk 7'ye soktum. Ama bir yerden sonra baktım ki yükselme falan yok. Bizimkinden önde olanlara bakıyorum, içerik de çok sık eklenmiyor, bizim siteden de dolu görünmüyorlardı. Sonra ismi dahi olmayan, okul kodu adresli bir (örneğin 123456.meb.k12.tr gibi) okulun sitesi öne geçti. Ne yaptıysam geçemedim. Öyle ki Türkiye sıralamasında atıyorum 200 sıra yükseliyoruz ama yine de o siteyi geçemiyoruz. İşte orada bıraktım uğraşmayı.
Geçen yıl da sıralamada önde olan bir siteye rasgelmiştim. Sitenin sadece adı alınmış. İçerisinde herhangi bir içerik olmamasına rağmen önlerde olunca o zaman da bu sıralamaların saçma kriterlere ya da algoritmaya dayandığını anlamıştım.
O yüzden kendinizi yormayın.
Hit arttırma programı kullanıyorlar. Program sürekli açık kalıyor. Sitenin istenen sayfalarına belli sürelerle giriş yapıyor.
Hiç içerik yüklemeden 3 4 gün gibi bir sürede ilçede 20. sıradaki bir siteyi 1. 1 haftada da ilde 1. yapabilirsiniz.
Hangi programi kullaniyorsunuz?anladım hocam teşekkür ederim
Hocam hangi programı kullanıyorsunuz?Hangi programi kullaniyorsunuz?
Hangi programi kullaniyorsunuz?
hocam ben velilerden okul sitesi icin izin aldım sosyal medyada paylaşım yapmayı cok uygun görmuyorumilçede 2. yiz. Bazen 1. oluyoruz. Üst sıralara çıkmak için de hiç bir hamle yapmadım. Üstte olunca noluyor ki? Üst sırada olduğumuzdan benden başka kimse farkında değil. İlçe bile bilmiyor. Okula ait facebook sayfası var. Tüm haberler orada paylaşılır ve okulumuzun web sitesine link atılır. Facebooktan haber içeriğine tıklayan hop siteye bağlanıyor. İşin sırrı burda.
hadi bi de siz tıklayın www.mehmetdilsiz.meb.k12.tr
Sosyal medyada haberin adı ve adresi paylaşılabilir ki arkadaş da öyle yapıyor sanıyorum.hocam ben velilerden okul sitesi icin izin aldım sosyal medyada paylaşım yapmayı cok uygun görmuyorum
Sosyal medyada haberin adı ve adresi paylaşılabilir ki arkadaş da öyle yapıyor sanıyorum.
Az önce baktım hocam. Dediğiniz gibi görünüyor.okul sitesi güncel sıralama da iyiydi bugün 2018-2019 yılında içerik eklemediniz diye uyarı cıktı girişte herkeste mi öyle
Aynen bendede oyledydi simdi baktim düzelmişokul sitesi güncel sıralama da iyiydi bugün 2018-2019 yılında içerik eklemediniz diye uyarı cıktı girişte herkeste mi öyle