Ortaokul ve Anadolu Liselerine Yeni Dersler Eklendi. BTR netlik kazandı.

Kodla Büyü
Merhaba.Bir bilisim öğretmeni kpssden kaç puanla atanır?Bana kpss yolu gözüktü 25 seneden sonra
 
Merhaba.Bir bilisim öğretmeni kpssden kaç puanla atanır?Bana kpss yolu gözüktü 25 seneden sonra
Son yıllarda alım çok az. Son birkaç atamada genel olarak verilen kontenjanın %0.5ini bize ayırdılar. Dolayısıyla 20bin öğretmen atanacaksa 100 kişi atanıyor bizden. Hele birde teknik öğretmen değilseniz (BÖTE mezunu iseniz) 88 puanları bulabiliyor.
 
Bizim okulda şöyle bir durum var. Ben dersim ve btr yettiği için seçmeli ders istemiyorum. Fakat bizim matematikçi ve teknoloji tasarım öğretmeni de bilgisayar konusunda yetkin insanlar. Yapay zeka ve robotik kodlama hizmetçi eğitim kurslarına da katıldılar ellerinde sertifika da var.
Bu arkadaşlar robotik kodlama ve yapar zeka seçmeli derslerini ben varken verebilir mi?
Not:Arkadaşlar boş değil onlarda gayet güzel bilgisayardan anlıyorlar. Seçebiliyorlar ise seçsinler benim açımdan sıkıntı yok.
HBV' Alıntı:
Hocam zaten kendi dersim ile maaş karşılığını dolduruyorum. O konuda sıkıntı yok. Yani devletin girdiği bir zarar yok.
Zorunlu ders olsa tamamen haklısınız ama bu seçmeli ders.
Okuyunca aklıma gelen ilk düşünce şu oldu: Ne saçmaladığını sanıyor bu kullanıcı acaba?
Sonra biraz daha düşününce, ince eleyip sık dokuyunca, şöyle bir durum olursa :
BT Öğretmeni BTR Öğretmenlik görevlendirmesi istiyor ve 15 saatten fazla zorunlu dersi var
Okuldaki Matematik ve Teknoloji Tasarım Öğretmenleri maaş karşılıklarını dolduramıyorlar
ve eğitim bölgelerinde kendi branşlarında ihtiyacı bulunan okullar yok
bu durumda devleti zarara uğratmamak için maaş karşılıklarını doldurabilmek için kendi okullarında farklı branşlara ait derslerden talep ediyorlar
Okul idaresi de bu öğretmenlerin ders saatlerini 15 saate tamamlayabilmek veya yaklaştırabilmek için bu öneriyi kabul ediyorlar.
Bu durumda şikayet olmazsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Diğer olasılıklarda yazılanlar bana göre saçmalıktan öte gidemiyor maalesef.
 
Son düzenleme:
Dersimizin en az Matematik dersi kadar önemli hale gelmesi; dersin öğretim araç-gereçlerinin ve materyallerinin eksiksiz sağlanması; teknik eleman değil öğretmen olduğumuzun kabul görmesi ancak olumlu gelişme sayılabilir.
 
Bilişim Teknolojileri ile ilgili 2 üniversite bitirdim.Ek ders hiç sorun değil artık EYT cebimde.Sizin alanda çalışmak istiyordum.Yeni Bakan, kpss sınavına girilecek demiş.
 
Evet 10 sene bilgisayar formatoru olarak görev yapmışlığım var.İsterse ek ders hiç olmasin sınıf öğretmenliği artık iyice sıktı alanimi değiştirmek isterim.
 
İmam Hatip ortaokullarında bir değişiklik yok sanırım yoksa ben mi yazıda göremedim.
 
Hocam sorunuzun cevabı tebliğler dergisinde var. Hangi dersi kimin okutabileceği çizelgede yaziyor.
Ekli dosyayı görüntüle 73907
Bu çizelgeyi onlar da görmüşler benim sorum buydu girebilirler mi diye giremiyorlarmış.
Ders varsa btr olsanızda 15 saat girmek zorundasınız hatta 21 saate kadar idare ders verebilir yoksa zimmet çıkar alenen devleti zarara uğratmak branş öğretmeni varken az derse girip başka kişilerin ek ders alması.
Zamanında bilim uygulamalarına girmiştim. Benim kafamı kurcalayan buydu.
arkadaşlar buralarda kendi aleyhinize olacak şeyleri kesin net bilgi değilse lütfen yazmayın maalesef buraları baz alan şube ve okul müdürleri yasa veya yönetmelik olarak burada okuduklarını algılayıp zümrelerinizi üzüyorlar bazı yerlerde. ondan sonra ayıkla pirincin taşını
Kesin bilgi hocam giremiyorlar. Kendileri öğrenmişler zaten. Hangi dersi hangi zümre alabilir gibi bir tablo gösterdiler.
 
Sayın hocalarım:
Düne kadar isteyerek ya da bir şekilde mecbur kalarak okulunda BTR oluyordun. 8-18 kaç saat dersin varsa giriyordun tamam oluyordu. Son zamanlarda bazı şehirlerde BTR isen 16-20 saat altında dersin var ise - ki o da net değil kim karar veriyorsa artık- seni ek olarak bir iki başka okula daha BTR olarak gönderme olayları başladı.

Tamam profesyonel olarak bütün okullar bizim eyvallah. Ama insanın bir aidiyet duygusuna ihtiyacı yok mu. Yerin belli olsun, okulun belli olsun. Bu nedir gezici istasyon gibi. Böyle işgüzarlık olur mu? El insaf ! Alenen angarya değil mi bu?

E zorla mı kardeşim işine gelmiyorsa olma o zaman derseniz. Evet olmak istemiyorum kimse de bunu kabullenmemeli diye düşünüyorum.

Ekonomik anlamda ihtiyacı olan vardır olmayan vardır. Piyasa ortada, ona birşey demiyorum saygı duyuyorum. Ama böyle de bizi üç kuruşa maraba etmeye hevesleniyorlar. Bu gidiş gidiş değil…
 
35 saat diye bir olay yok hocam. İlkokulda görevlendirilmişsen ona göre 30 saat. Ortaokulsa 35 saat. Liseyse de 40 saat (okul türüne göre) ya da daha fazla ona göre okulda bulunmak zorundayız. Bu yüzden genelde liseler tercih edilmiyor hatta. Kulüp çalışmaları bizim okulumuzda yıllardır haftada bir gün ya da iki gün olacak şekilde okuldaki son ders saati de bittikten sonra 40 dk ya da 80 dk olacak şekilde yaparız. Haftalık iki saat ek dersi bu şekilde ayrı bir zaman diliminde yapar ve ek dersimizi sorunsuz alırız. Mesele öğretmenin ders saatleri içerisine denk gelen boşluklarında bu işi yapıp yapamayacağı. Bence sosyal kulüpler yönetmeliğine bu maddenin konulma amacı da buydu. Bir öğrenciyi ders saatinde alıp ben kulüp yapacağım diyemez kimse. Buna kimsenin hakkı da yok. Ders dışı bir saat içerisinde de zaten kimse bir şey demiyor. Diyemez de. O zaman sorun nerde. Sorun sosyal kulüpten bu iki saat ek dersi almaya çalışıp ek bir zaman harcamamaya çalışmak, yani sorun bizde. Hem ek dersi almaya çalış hem zaman ayırma. İdarecilerde bunu bildikleri için yan çizmeye çalışıyorlar. Her okulun ders dışı zamanı bellidir. Misal bizim okulda (ortaokul) 09.00 - 15.20 arası ders saatleridir. 15.20'den sonra ister dyk, ister egzersiz, ister sosyal kulüp yap. Ücretini alırsın.
Sosyal kulüpler için kimse ders saati içerisinde çocukları alıp da yapamaz zaten. Ayda bir veya bir dönemde bir defa öğle arası çocukları toplayan veya sadece dosyada yapmış gösteren öğretmenler bu ücreti alırken bize verilmemesi adil mi? Eğer okul çıkışında sosyal kulüp için öğrencileri toparlayabiliyorsanız helal olsun size de öğrencilerinize de. Kusura bakmayın ama sosyal kulüpler için okul çıkışında okulda kalacak öğrenci sayısı bir okulda bir elin parmaklarını geçmez.
 
Kulüp faaliyetleri zorunlu haller dışında ders dışında yapılır. Sosyal etkinlikler yönetmeliği böyle der. Bu sebeple ders saatleri içerisinde olan BTR nin kulübe hiçbir etkisi yok. Yıllardır bunu dilim döndüğünce burada anlattım. Bana kulüp vermemeye kalktıklarında resmi olarak itiraz ettim hakkımı aldım. Bu yazıyla işimiz daha da kolaylaşıyor. Hiç durmadan itiraz edin sayın hocam.
Hocam geçen yıl İzmir'de bu ücret verilmedi. İl MEM'e kadar aradım yazdım. Çok özür dileyerek söylüyorum: okuduğunu anlamayan veya başka bir tarafından anlayan liyakat yoksunu kişiler, siyasi bağlantılarla idareci olmuş ve istediği gibi at koşturuyor gibi geldi bana. Hukuksuz bir şekilde bizim 2 saat ek dersimizi kesip bunu büyük bir başarı elde etmişler de ülkenin ekonomisini kurtarmışlar gibi üstlerine lanse etmek ve puan toplamak için yapıyor olsa gerek. İnsanları böyle böyle bezdiriyorlar ve soğutuyorlar her şeyden. Hak-hukukmuş, üst yazıymış, biz haklıymışız, vermeleri gerekiyormuş diyenler kusura bakmasınlar ama ben artık bunlara inanmıyorum.
 
merhaba.kadro fazlası olmamak için BTR ye en az kaç saat ders verilmeli arkadaşlr.
 
İmam Hatip ortaokullarında bir değişiklik yok sanırım yoksa ben mi yazıda göremedim.
Ben de bugün okulda sordum yeni seçmeli dersleri. İmam hatip ortaokullarında bir değişiklik yok dediler. Tebliğler dergisinde de imam hatip ortaokulları için hiçbir ibare yok zaten.
İmam Hatipte görevli arkadaşlar sizlerde durum nedir?
 
merhaba.kadro fazlası olmamak için BTR ye en az kaç saat ders verilmeli arkadaşlr.
BTR ile normun bağlantısı yok...

BTR kadro değil görevlendirmedir. BTR de ders saatinz çok olursa ikinci okula gitmessiniz o kadar. Yoksa 8 sat dersim varken normum vardı, 12 saatken norm dalası oldum. İkisinde de BTR görevim vardı.
 
Arkadaşlar bilişim teknolojileri branşının haricindeki branşlara BTR görevlendirilmesi yapılmayacağı kanaatine nereden vardınız? Ben bu resmî yazılardan o kanaate varamadım ama tabi kesin diyemem. Kesin bilgisi olan var mı?
 
Ben de bugün okulda sordum yeni seçmeli dersleri. İmam hatip ortaokullarında bir değişiklik yok dediler. Tebliğler dergisinde de imam hatip ortaokulları için hiçbir ibare yok zaten.
İmam Hatipte görevli arkadaşlar sizlerde durum nedir?
Bugün toplantıda seçmeli derslerle ilgili imam hatip ortaokullarında çok seçeneğimiz yok dediler. Hazırlık sınıfı uygulaması var ders saatim az. 6 saat seçmeli ders seçmiştik. Bu durumda eksi haftalık çizelgeye göre mi seçmeli dersler seçilecek anlayamadım.
 
Arkadaşlar bilişim teknolojileri branşının haricindeki branşlara BTR görevlendirilmesi yapılmayacağı kanaatine nereden vardınız? Ben bu resmî yazılardan o kanaate varamadım ama tabi kesin diyemem. Kesin bilgisi olan var mı?
Hocam eski tarihli yönerge mülga oldu yerine yeni tarihli (23.08.2023) yönerge geldi. Burada da eski tarihli yönerge de geçmeyen BTR göreviyle ilgili sadece genel bir çerçeve oluşturulup yönergeye eklenmiş. Bununlar birlikte BTR olarak görev yapmayla ve görev tanımlarıyla ilgili durumlar genel müdürlük tarafından belirlenir demişler diye de eklemişler yeni yönergeye. Bu metni eklemelerinin asıl amacı şudur; Genel müdürlük görev tanımlarıyla ilgili bugüne kadar normal resmi yazılar yayımlıyordu ve hali hazırda bu yazılar mevcut. Genel müdürlük bunları mülga eden yeni bir yazı yayınlamadığı sürece ki yayınlamasına da gerek yok görünüyor eski tarihli yazılar geçerlidir. Ben bu konuda arkadaşların yorum hatası yaptıklarını ve kafalarının karıştığını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam eski tarihli yönerge mülga oldu yerine yeni tarihli (23.08.2023) yönerge geldi. Burada da eski tarihli yönerge de geçmeyen BTR göreviyle ilgili sadece genel bir çerçeve oluşturulup yönergeye eklenmiş. Bununlar birlikte BTR olarak görev yapmayla ve görev tanımlarıyla ilgili durumlar genel müdürlük tarafından belirlenir demişler diye de eklemişler yeni yönergeye. Bu metni eklemelerinin asıl amacı şudur; Genel müdürlük görev tanımlarıyla ilgili bugüne kadar normal resmi yazılar yayımlıyordu ve hali hazırda bu yazılar mevcut. Genel müdürlük bunları mülga eden yeni bir yazı yayınlamadığı sürece ki yayınlamasına da gerek yok görünüyor eski tarihli yazılar geçerlidir. Ben bu konuda arkadaşların yorum hatası yaptıklarını ve kafalarının karıştığını düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
 
seçmiyorlar seçtirmiyorlar ki okulda ,ahlak dersi adı altında mesela ingilizce verecek arkadaşlar ,zaten 3 ders seçtiriliyor si din kültürü ile ilgili bize sıra gelmiyor
 
Okulumda müdür yardımcısı her bölümden en az bir seçmeli seçemeyeceğini seçimleri eskisi gibi yapacağını söyledi. Sistem bunu kabul eder mi acaba?
 
Hocam eski tarihli yönerge mülga oldu yerine yeni tarihli (23.08.2023) yönerge geldi. Burada da eski tarihli yönerge de geçmeyen BTR göreviyle ilgili sadece genel bir çerçeve oluşturulup yönergeye eklenmiş. Bununlar birlikte BTR olarak görev yapmayla ve görev tanımlarıyla ilgili durumlar genel müdürlük tarafından belirlenir demişler diye de eklemişler yeni yönergeye. Bu metni eklemelerinin asıl amacı şudur; Genel müdürlük görev tanımlarıyla ilgili bugüne kadar normal resmi yazılar yayımlıyordu ve hali hazırda bu yazılar mevcut. Genel müdürlük bunları mülga eden yeni bir yazı yayınlamadığı sürece ki yayınlamasına da gerek yok görünüyor eski tarihli yazılar geçerlidir. Ben bu konuda arkadaşların yorum hatası yaptıklarını ve kafalarının karıştığını düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • btr.png
    btr.png
    68.2 KB · Görüntüleme: 59
Alanımızca okutulacak ortaokul düzeyinde yeni seçmeli dersler belirlendi. Dersler seçmeli de olsa bence yıllar sonra ilk kez güzel bir haber aldık. Hepimize hayırlı olsun...
Daha bugün öğrendim ki, 22 saat dersim olduğunu yazmamıza rağmen ikinci bir okula da btr görevlendirmesi vermişler. Her okul bizim, ihtiyaç var ve gidip çalışacağım ancak bu kabul edilir bir durum olsa genel müdürlükten resmiyetini kazanırdı. Resmiyet kazandırmaya güçleri yetmiyor, öğretmenlere usulsüz iş yaptırmaya güçleri yetiyor maalesef.
 
Okulumda müdür yardımcısı her bölümden en az bir seçmeli seçemeyeceğini seçimleri eskisi gibi yapacağını söyledi. Sistem bunu kabul eder mi acaba?
Sistem kabul etmez.


Resmi olarak seçemezler, sistem izin vermez. E okul bunu engeller..
Resmiyette a dersini seçip, deftere a dersinin konuları yazılıp b dersi işlenir ve öğretmen, öğrenci ve velilerden şikayet olmassa teorik olarak yapılabilir.
Bildiğimiz çakallık, dahası "ben Bakandan, Talim Terbiye Kurulundan çok biliyorum, çok da fifi .." diyen tipler her zaman bulunur.. Farkedilmezler ve şikayet edilmezlerse yıllarca takılırlar...

Ama resmiyette a dersi seçilip b dersi işlendiğinde notu düşük olan öğrenci velisi bir şikayet ederse okulun değil o dersi işleyen öğretmenin canını okurlar.. idare haberim yoktu der, ufak bir uyarı-kınama ile işin içinden çıkar... Ama tüm okulda bunun yapıldığı (resmen) ortaya çıkarsa hem o dersi işleyen öğretmenleri hem idareyi açığa alılar.. Çünki idarenin birinci görevi kanun, yönetmelik ve yönergelere göre okulu idare etmektir..
 
Daha bugün öğrendim ki, 22 saat dersim olduğunu yazmamıza rağmen ikinci bir okula da btr görevlendirmesi vermişler. Her okul bizim, ihtiyaç var ve gidip çalışacağım ancak bu kabul edilir bir durum olsa genel müdürlükten resmiyetini kazanırdı. Resmiyet kazandırmaya güçleri yetmiyor, öğretmenlere usulsüz iş yaptırmaya güçleri yetiyor maalesef.
Gitmeyin hicbirsey yapamazlar 21 saatten fazla dersiniz varsa
 
Sistem kabul etmez.


Resmi olarak seçemezler, sistem izin vermez. E okul bunu engeller..
Resmiyette a dersini seçip, deftere a dersinin konuları yazılıp b dersi işlenir ve öğretmen, öğrenci ve velilerden şikayet olmassa teorik olarak yapılabilir.
Bildiğimiz çakallık, dahası "ben Bakandan, Talim Terbiye Kurulundan çok biliyorum, çok da fifi .." diyen tipler her zaman bulunur.. Farkedilmezler ve şikayet edilmezlerse yıllarca takılırlar...

Ama resmiyette a dersi seçilip b dersi işlendiğinde notu düşük olan öğrenci velisi bir şikayet ederse okulun değil o dersi işleyen öğretmenin canını okurlar.. idare haberim yoktu der, ufak bir uyarı-kınama ile işin içinden çıkar... Ama tüm okulda bunun yapıldığı (resmen) ortaya çıkarsa hem o dersi işleyen öğretmenleri hem idareyi açığa alılar.. Çünki idarenin birinci görevi kanun, yönetmelik ve yönergelere göre okulu idare etmektir..
Teşekkür ederim hocam.
 
@bilogret Bu da 30.12.2015 tarih ve 30706984-903.99-E.13507730 sayılı halen yürürlükte olan resmi yazı. Daha önce çıkmış olmasına rağmen Madde 71'i açıklar nitelikte. Burada da esas olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülmesi diye yazıyor ama eğer ihtiyaç varsa diye ek açıklamalar (görev yapmayla ve görev tanımlarıyla ilgili durumlar genel müdürlük tarafından belirlenir) getiriyor. Sizin düşündüğünüzün aksine yeni yönergeyle bu duruma sınırlama getirilmesi söz konusu değil. Aksine yeni yönerge eski tarihli resmi yazılarla uyumlu. Bununla beraber eski tarihli resmi yazılar BTR'nin görev yapma ve görev tanımlarına yönelik açıklık getiriyor. Yeni yönerge sadece eski yönergeyi mülga etmiştir. Bu eski resmi yazıyı mülga eden yeni bir resmi yazı yayımlanmadıkça geçerlidir.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    244.6 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Geri
Üst