Tek bilgisayardan tüm bilgisayarları yönetmek

Kodla Büyü
varmı bir anlatım videosu
Anlatım videosu gerektirmeyecek kadar basit ve ilkel bir program. Öğretmen bilgisayarına kurarken Teacher'ı seçiyorsunuz ve kafanıza göre bir kanal no giriyorsunuz. Öğrenci bilgisayarına kurarken Student'ı seçiyorsunuz ve aynı kanal numarasını giriyorsunuz. Bağlı tüm bilgisayarları ana ekranda görebilirsiniz. Birden fazla bilgisayarı yönetmek için topluca seçim yapıp Remote tuşunun yanındaki küçük sağ oka basarak Remote Control'u seçiyorsunuz. Doğrudan büyük tuşa basarsanız bazen yönetmeyebilir. Öğrenci bilgisayarlarına dosya gönderme gibi özellikleri de var. Öğretmen makinesine kurulum yaptıktan sonra zipin içinden çıkan Teacher.exe dosyasını program klasöründeki ile değiştirmenizi öneririm, biraz daha ileri sürümdür.

hocam pardusta daha kolay diye biliyorum. Terminal üzerinden arka planda birden fazla bilgisayara kurulum vs. işlemler yapabiliyorsunuz. Bilgisayarı kullanan kişi işlemlerin farkında olmuyor. Yapmayalı uzun zaman oldu ama pardusta programa ihtiyaç duymadan yapılabiliyor.

hocam pardusta daha kolay diye biliyorum. Terminal üzerinden arka planda birden fazla bilgisayara kurulum vs. işlemler yapabiliyorsunuz. Bilgisayarı kullanan kişi işlemlerin farkında olmuyor. Yapmayalı uzun zaman oldu ama pardusta programa ihtiyaç duymadan yapılabiliyor.
benim deneyimsizliğim ve cahilliğim o zaman. teşekkürler ?

estağfirullah hocam...Programların çoğu windows a göre yapıldığı için eksikleri çok,kullanım dahilinde olmuyor

Valla tüm yabancı forumlarda da sordum bunu ama ısrarla herkes olayı aynlış anlıyor, netsupport kullanıyorum zaten istediğim şey ekran görüntümü aktarmak değil.

Şöyle izah edeyim;

Ben tüm bilgisayarlara aynı anda bir program kurmam lazım, her bilgisayarda 16 kez aynı işlemi setup a çift tıkla, next next, şuraya tıkla bunu seç bunu seçme vs vs, diye yapmak istemiyorum, bu bilgisayarların hepsi birebir aynı, ben bir bilgisayarda fareyi başlat düğmesine götürünce diğer tüm bilgisayarlarda fare oraya gidecek, birşeye tıklayınca tüm bilgisayarlarda tıklayacak.

Bir bilgisayarda herşeyi ayarlayıp imaj alıp hepsine atın demeyin. Sonradan yapmak istediğim, kurmak istediğim şeyler çıkıyor, her bilgisayarda tek tek yapmak zorunda kalıyorum.
Netsupoort/Uygulama Başlat ile yapılabilir mi ?
Ben tarayıcıyı açıp, belli bir sayfaya yönlendirebiliyorum.(Anket uygulamak için mesela)

Geri