Haftaladır bu virüsle nasıl başedeceğiz diyenler, ne oldu işe yaradı mı :?:
Bunu bat dosyası yapmakta benim aklıma gelmemişti, bi arkadaş verdi fikri :roll:dndd' Alıntı::+1: bende hepsiyle tektek uğraşıyordum *.* aklıma gelmiyrdu iyi oldu
net çözüm derken hocam..? Yani virüsü tamamen ortadan kaldırmanın çözümü henüz yok evet ama eklediğim dosyayı flash belleğe kopyalayıp çift tıklattığınızda dosyalarınızın normal hale gelmemesine imkan yok :scared:mnn' Alıntı:olmuyor hocam. net çözüm bulsakta eklesek buraya :cry:
bi deneyelim bakalımtansile' Alıntı:free commander programı kesin çözüm.
Hocam bu dosyayı kök dizine atıp çift tıkladığında klasörlerin eski haline gelir. Yani ve gizli ve sistem dosyası olarak görünmekten kurtarırsın. Daha sonra kısayol dosyalarını sil kafan karışmasın. Bir daha bulaşmasını nasıl engelleriz bunu bilmiyorum ama arkadaşların söylediklerine bakılırsa Security Essentials ın güncelleme dosyası ile hallediliyor olması gerekir. Bende deniycem Security Essentialsı..melissa' Alıntı:virüsün gizlediği dosyaları forumda anlatılan yöntemlerle buluyorum dosyaları alıp başka yere kopyalıyorum.ve flash diske format atıp tekrar sakladığım dosyaları içine atıyorum ama virüs yeniden aktif oluyorr malesef.
hasank118' Alıntı:Evet Kaspersky bu virüsleri buluyo ama silmesi için tam sürüm olması gerekiyor. Deneme sürümüyle tarattığımda keylogger türü virüsler buldu. Sanırım bu virüs sandığımız gibi dosyaları sadece kısayolun ardına gizleyen zararsız bir virüs değil. Emin olmadığımız bilgisayarlardan internet bankacılığı gibi işlemleri virüse çözüm bulana dek yapmasak iyi olacaktır diye düşünüyorum.
:alkis: asancan :alkis: hocamın dediği gibi yaptım bizim tahtalarda Sorun çözüldü arkadaşlar.asacan' Alıntı:o sorun zaten çözülmüştü arkadaşlar forumu iyi takip edin
Microsoft Security Essentials güncelleme dosyasını yükleyin... hızlı tarama yapın bu kadar.
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=87341