Çıldırmak üzereyim!..

Kodla Büyü

haticeBöte

Aktif Üye
Her tenefüs aynı kargaşa. Tenefüste sözde araştırma yapmak için gelen öğrencilerin yoğunluğundan yoruldum artık. Her tenefüse belli sınıfı ayırmama rağmen istekler bitmiyor. Kapıdaki yoğunluk, içerdeki ses yoruyor beni. Öğretmenim e-okuluma bakıcam, öğretmenim yarına ödevimi yetiştirmem lazım. Sonra girip oyun oynayanlar.. Deneyimli öğretmen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Tenefüslerde öğretmenler odasında çay içmek istiyorum artık. Siz nasıl yapıyosunuz? Bu yoğunluğu azaltmanın yöntemi ne? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Araştırma sırasında oyunu kesinlikle yasaklamalısınız kimse teneffüste gelip oyun oynamasın. Bunun dışında teneffüsler de buna izin vermeyin 10 dk için bilgisayar açılmaz zaten açılması 2 dk buluyor. öğrencileri tembih edin boş derslerinde sizin dersinizin olmadığı saatlerde gelsin. Bu arada labla ilgilenecek bir görevli ayarlayın güvendiğiniz öğrencilerden seçin sorumlu yapın siz olmadığında tüm yetki onda olsun. Eğer o izin veriyorsa teneffüste arada bir öğrencilere izin versin.

Oyun oynayanlara kesinlikle izin verme hocam bi sekilde (doverek bagirarak idareye gonderek vb) gözlerini korkut onlar bi sekilde gelmeyecektir bi sure sonra. Teneffuslerde degilde ogle arasi 15 dk ve okul cikisi 30 dk gibi zamanlarda gelebilirsiniz diye soyleyin. Extra durumlar haric (not zamani e okul bakmak gibi) yogunluk azalacaktir. En son asamada parali yapin diyecem ama o da sıkıntılı olur...

Öğretmenim sinirleriniz yıpranmış anlaşılan.

Önce sakin olmaya çalışın.

BTR olarak öğrencilere yardımcı olmak ve BT sınıfını teneffüs dahil mesai saatlerinde açık tutmak asli göreviniz olduğunu hatırlayın.

Sizin dinlenme ve çay vaktiniz ders başlayınca, öğrenci ortalıktan çekilince olabilir. Teneffüste çalış, ders başlayınca dinlen.

Böyle bir düzen kurmalısınız.

ödev diye gelip oyun oynayan çocuğa ceza olarak 2 hafta içeri sokma oldu bitti. ödev konularını sor. aynı ödevi yapacakları tek bilgisayara oturdur. vb

iyide tenefüste gelip kullanıyosalar genelde diğer derslere geç gidiyolardır. E okul haricinde izin verilmez 5 dk da ne ödevi yapacaklar yaavv hocam oyun oynayanları almayın aslında nasıl başlarsanız öyle gidersiniz. Alıştırmışınız yani.

her_dem' Alıntı:
ödev diye gelip oyun oynayan çocuğa ceza olarak 2 hafta içeri sokma oldu bitti. ödev konularını sor. aynı ödevi yapacakları tek bilgisayara oturdur. vb

öğretmenim ne yaptınız öyle!

onlar öğrencilerimiz..düşman askerleri değil..:)

empati yapın lütfen.. o çocuğun yerine kendinizi, kendinizin yerine o çocuğu koyunuz..

öğretmeniniz size böyle davransaydı ne hissederdiniz? psikolojiniz nasıl olurdu? hoşunuza gider miydi?

cevabınız "evet" ise yazdıklarımı görmemiş gibi yapın..cevabınız "hayır" ise problem çözülmüştür..:)

Bizim işimiz sevgi işi öğretmenim..öğrencileri seviniz yardımcı olunuz ki onlarda sizi sevsin, model alsın değil mi? :)

Hocam bende geçen sene bu sorunu yaşadım ama kararlı gözüküp ilk zamanlar tenefüslerde araştırma için gelen öğrencileri denetlerseniz oyunla mı araştırma ile mi ilgileniyolar diye bu durum azalıyor. Sonraları yalnız onları yalnız bırakıp aniden denetleme yapın oyun oynayanlara güzelce bi kızın daha sonra araştırma dışında gelen öğrenci sayısı baya azalıyo hatta benim öyle bir derdim kalmadı çok şükür. Gelen öğrenciye sorarım anlattırırım araştırma konusunu hiç üşenmem dikkatle dinlerim. Amacı araştırma olmayanı hemen anlarsınız zaten ona güle güle dersiniz :)

net support falan kurun :idea:
amaç dışında kullananları kilitle, internetini kapat
bilgisayarları kontrol altında tutun

hocam sorması ayıp neye dayanarak bt sınıfını teneffüs dahil açık tutmamız gerektiğini söyler misiniz?

bence 10 dk lık sürede araştırma yapmak için tüm okulu lab.a dökmek, bir de oyun oynatmak sınıfa zarar vermekten başka bir şeye yaramaz.. (gerçi ben de teneffüse çıkmıyorum.. zaten etkinlikler uzun sürüyor.. teneffüs zili çalana kadar var olan sınıf devam ediyor, zil çalınca dersi olan diğer sınıfı hemen alıyorum)
e-okula bakmak isteyen öğrencilere tabi ki yardımcı olunabilir.. önemli olan art niyetli öğrencileri elemek..

by_kurt' Alıntı:
Öğretmenim sinirleriniz yıpranmış anlaşılan.

Önce sakin olmaya çalışın.

BTR olarak öğrencilere yardımcı olmak ve BT sınıfını teneffüs dahil mesai saatlerinde açık tutmak asli göreviniz olduğunu hatırlayın.

Sizin dinlenme ve çay vaktiniz ders başlayınca, öğrenci ortalıktan çekilince olabilir. Teneffüste çalış, ders başlayınca dinlen.

Böyle bir düzen kurmalısınız.

hocam net support programı ile bilgisayarları monitörünüzden takip edip oyun oynayanları anında tek tıklamayla bilgisayrı kapatıp dışarı sallayabilirsiniz. bu program öğrencilere takip edildiklerini hatırlatacak ve oyun için artık içeri giremyeceklerdir. ben kullanıyorum ve işe yarıyor.

impetus23' Alıntı:
hocam sorması ayıp neye dayanarak bt sınıfını teneffüs dahil açık tutmamız gerektiğini söyler misiniz?

bence 10 dk lık sürede araştırma yapmak için tüm okulu lab.a dökmek, bir de oyun oynatmak sınıfa zarar vermekten başka bir şeye yaramaz.. (gerçi ben de teneffüse çıkmıyorum.. zaten etkinlikler uzun sürüyor.. teneffüs zili çalana kadar var olan sınıf devam ediyor, zil çalınca dersi olan diğer sınıfı hemen alıyorum)
e-okula bakmak isteyen öğrencilere tabi ki yardımcı olunabilir.. önemli olan art niyetli öğrencileri elemek..
sorunuzun cevabı :
EK-1 BT Rehber Öğretmenlerinin Görevleri, 1. ve 4. maddeler sorunuzun cevabıdır.
http://nigde.meb.gov.tr/bitero/bitero/BT_Rehberligi_Gorevi.pdf

Okul kalabalık bir okul ise BT sınıfı "ders yükü" nedeniyle diğer zamanlarda öğrencilere hizmet veremez.
Bu durumda ise zaten BTR görevlendirmesi yapılmaz.

BTR görevlendirmesi yapıldıysa BT ders yükü, öğrencilerin BT Sınıfından yararlanmasına engel değildir.

evinde bilgisayar ve internetin var mı diye soruyorum,'evet' derse ödevini evinde yap diyorum. Sadece evinde interneti olmayanları öğle arasında sınıfa alıyorum. BT sınıfına kesinlikle hiçbir öğrenci oyun için gelmiyor çünkü şimdiye kadar hiç izin vermedim.

by_kurt' Alıntı:
impetus23' Alıntı:

sorunuzun cevabı :
EK-1 BT Rehber Öğretmenlerinin Görevleri, 1. ve 3. maddeler sorunuzun cevabıdır.
http://nigde.meb.gov.tr/bitero/bitero/BT_Rehberligi_Gorevi.pdf

Okul kalabalık bir okul ise BT sınıfı "ders yükü" nedeniyle diğer zamanlarda öğrencilere hizmet veremez.
Bu durumda ise zaten BTR görevlendirmesi yapılmaz.

BTR görevlendirmesi yapıldıysa BT ders yükü, öğrencilerin BT Sınıfından yararlanmasına engel değildir.

hocam tabi siz de ders yükü az olmasından dolayı haklısınız.. öğrencilere ne kadar faydamız dokunursa o kadar iyidir.. sizi de bundan ötürü kutlarım.. yalnız tartışmak maksadım değil ama bazı arkadaşları teneffüslerde açık tutmak felan sanki zorunluymuş gibi göstermeniz yanlış.. (örneğin benim 22 saat dersim var ve okulun diğer işleriyle birlikte neredeyse dinlenme vaktim olmuyor) ayrıca bahsettiğiniz 1 ve 3. maddelerde böyle bir şey göremedim.. sanırım maddeleri algımızda bir farklılık var..

Hocam bir tenefüs öğrencileri uyararak başlarında durma ve git öğretmenler odasına çayını iç. Tam ders zili çalıcakken bilgisayar sınıfına çık ve hızlı bir şekilde bilgisayarları kontrol et. Hiç bir şey deme öğrencilere, eğer sizin uyarmanıza rağmen oyun oynamış , bilgisayar sınıfını dedikleri dışında kullanımışlarsa bir sonraki tenefüs bilgisayar sınıfını kapısını kitle ve kapıya "Bilgisayar sınıfı kurallara uyulmadığı için kapalıdır" diye bir not yaz. Öğrenciler koşarak geldiklerinde bilgisayar sınıfının kapısındaki o yazıyı görsünler ve düşünsünler. Bunu sık sık ve kararlı bir şekilde yaparsan sorununu en aza indirgersin.

Ben bunu denedim ve büyük oranda işe yaradı.

impetus23' Alıntı:
(....)

hocam tabi siz de ders yükü az olmasından dolayı haklısınız.. öğrencilere ne kadar faydamız dokunursa o kadar iyidir.. sizi de bundan ötürü kutlarım.. yalnız tartışmak maksadım değil ama bazı arkadaşları teneffüslerde açık tutmak felan sanki zorunluymuş gibi göstermeniz yanlış.. (örneğin benim 22 saat dersim var ve okulun diğer işleriyle birlikte neredeyse dinlenme vaktim olmuyor) ayrıca bahsettiğiniz 1 ve 3. maddelerde böyle bir şey göremedim.. sanırım maddeleri algımızda bir farklılık var..

* Sayın öğretmenim 22 saat ders yüküyle BT Rehberliği yapmanız hayli zor olacaktır. Sizi anlıyorum.

* BTR deki, "rehberlik" kelimesi, öğretmenlerimize, "sorumluluk" ve "zorunluluk" yüklemeye tek başına kâfidir.

* 1 ve 4. maddeler olacaktı.( yazıyı düzeltmiştim. siz erken alıntı yapmışsınız.:)

1 maddede : (....) rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunmak.
4. maddede : (....) okul personeline, öğrencilere, öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak.
diyor. Rehberlikte süreklilik esastır. derste, teneffüste... ortaokullarda 35 liselerde 40 saat mesaimiz var.
kısaca böyle izah edebilirim. :)

ancabsim' Alıntı:
net support falan kurun :idea:
amaç dışında kullananları kilitle, internetini kapat
bilgisayarları kontrol altında tutun
hocama katılıyorum, netop ya da netsuport yükleyip oturduğunuz yerden hem çayınızı içer hemde öğrencileri kontrol edersiniz. yanlış birşey yapanı kilitleyin, açamayınca zaten vazgeçip kalkıp gidiyor.

by_kurt' Alıntı:
impetus23' Alıntı:
(....)

* Sayın öğretmenim 22 saat ders yüküyle BT Rehberliği yapmanız hayli zor olacaktır. Sizi anlıyorum.

* BTR deki, "rehberlik" kelimesi, öğretmenlerimize, "sorumluluk" ve "zorunluluk" yüklemeye tek başına kâfidir.

* 1 ve 4. maddeler olacaktı.( yazıyı düzeltmiştim. siz erken alıntı yapmışsınız.:)

1 maddede : (....) rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunmak.
4. maddede : (....) okul personeline, öğrencilere, öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak.
diyor. Rehberlikte süreklilik esastır. derste, teneffüste... ortaokullarda 35 liselerde 40 saat mesaimiz var.
kısaca böyle izah edebilirim. :)
Hocam 1 ve 4. maddelere göre tenefüslerde açma zorunluluğu varmış gibi söylemeniz bence biraz zorlama olmuş. 1 ve 4. maddelere göre BT sınıfını veya araçlarını kullanıma hazır halde tutmak ve bu araçları kullanacaklara bilgilendirici faaliyetler yapma gibi görevler var. Bu maddelere göre tenefüste BT sınıfını açma zorunluluğunun nasıl olduğunu anlamadım. Ayrıca rehberlikte süreklilik kavramınızda bana askerlikteki nöbeti hatırlattı.

Ne olursa olsun bırakacaksın btryi, dersini işleyip sonra keyfine bakacaksın diğerleri gibi. Sorana da dersim bitti kapatıyorum diyeceksin. Birşeyden mahrum bırakmazsanız onun kıymetini anlamaz insanoğlu. Ekders için kendini yıpratmaya değmez.

Ben ödev araştırmaları için saat 12.30-13.00 arası serbest bırakıyorum. Oyun kesinlikle yasak. Oyuna gireni azarlayıp sınıftan atıyorum. O nedenle çalışan birkaç öğrenci sınıfa geliyor. Bana da bol bol zaman kalıyor. Ben olmadığım zaman da 2 öğrenci sorumlu oluyor...

Bazıları element uydurmuş yine. :verymad: Maddeler gayet açık yorumlayarak milletin kafasını karıştırmaya hele helede yeni başlayanlara yanlış yol göstermenin lüzumu yok. Teneffüs öğretmeninde hakkıdır, teneffüste labı açmak gibi bir zorunluluk yok. Ödev araştıracak çocuklara söylersiniz ters devrede gelip araştırsınlar sabahçılar öğlen-öğleciler sabah gelsin. böyle yapmanız daha iyi olur yoksa yarın bir gün iyi niyetiniz yanlış yorumlanır diğer öğretmenlerle aranız açılabilir, sizin bu iyi niyetinizi su istimal eden öğrenciler olur kendi derslerine geç gider araştırma yapıyorduk der.

Fişle hocam fşle. Oyun oynayanları fişle. Hükümet bile fişliyor kendi vatandaşını. Emsal gösterirsin hükümeti dava olursa.

benim tavrım genelde şu şekilde,
20 bilgisayarımız var, ilk gelen 20 kişiyi alıyorum. sonra kapıyı kapatıyorum.
Sınıf doldu sonraki teneffüs gelin diyerek kalanları dışarı gönderiyorum.

haticeBöte' Alıntı:
Her tenefüs aynı kargaşa. Tenefüste sözde araştırma yapmak için gelen öğrencilerin yoğunluğundan yoruldum artık. Her tenefüse belli sınıfı ayırmama rağmen istekler bitmiyor. Kapıdaki yoğunluk, içerdeki ses yoruyor beni. Öğretmenim e-okuluma bakıcam, öğretmenim yarına ödevimi yetiştirmem lazım. Sonra girip oyun oynayanlar.. Deneyimli öğretmen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Tenefüslerde öğretmenler odasında çay içmek istiyorum artık. Siz nasıl yapıyosunuz? Bu yoğunluğu azaltmanın yöntemi ne? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
1-) BT Rehber Öğretmenlik göreviniz var mı?
2-) 1. sorunun yanıtı evet ise; BT sınıfı haftalık kullanım çizelgesini hazırlayıp BT sınıfı kapısına yapıştırabilirsiniz.
3-) Eğer herhangi bir sınıfın 2 saatlik BTY dersi varsa; o 2 saat arasındaki teneffüs saatinde başka sınıftaki öğrencilerin BT sınıfına girmesi sorunlara sebep olabilir.
4-) Sınıflarda başka derslere geç gitmek için araştırma yapma bahanesini kullanmayı düşünecek öğrenciler olabilir. Diğer dersin öğretmeni ile aranızın bozulmasına sebep olabilir.

Ben tenefüsler çok acil bişey olmadıkça izin vermiyorum hocam
8'ler bir ders erken çıkıyor her gün, gelip son ders bakıyolar
diğer sınıflar da derste bakıyor. çoğunun da evde billgisayarı var zaten
Ama bence tenefüsünüzü yapın hocam
kimse bişey diyemez, sizinn en doğal hakkınız.

Geri