Çıldırmak üzereyim!..

Kodla Büyü
hkyazilim' Alıntı:
Bazıları element uydurmuş yine. :verymad: Maddeler gayet açık yorumlayarak milletin kafasını karıştırmaya hele helede yeni başlayanlara yanlış yol göstermenin lüzumu yok. Teneffüs öğretmeninde hakkıdır, teneffüste labı açmak gibi bir zorunluluk yok. Ödev araştıracak çocuklara söylersiniz ters devrede gelip araştırsınlar sabahçılar öğlen-öğleciler sabah gelsin. böyle yapmanız daha iyi olur yoksa yarın bir gün iyi niyetiniz yanlış yorumlanır diğer öğretmenlerle aranız açılabilir, sizin bu iyi niyetinizi su istimal eden öğrenciler olur kendi derslerine geç gider araştırma yapıyorduk der.

PROFİLİNDE AŞAĞIDAKİ MESAJINI GÖRÜNCE CEVAP YAZMANIN LÜZÜMSUZ OLDUĞUNU GÖRDÜM.

AMA ÖĞRETMEN OLARAK DURUŞUNUZUN ve ÖĞRENCİYE BAKIŞINIZIN BİLİNMESİ İÇİN BİR YAZINIZDAN "ALINTI" YAPIYORUM:

hkyazilim' Alıntı:
tekrar yazılı yapmayın hocam kendinizi küçük düşürürsünüz hem öğretmenlerin, okulun hemde öğrencilerin gözünde. Ders çalışmıyor eşek herifler, performanslarını geçecek şekilde ayarla olsun bitsin idare bu derse beden, müzik, resim dersi gözüyle bakıyor hiç kendinizi ezdirmeyin. bilgisayardan düşük alan fenden ve matematikten yüksek mi alıyor sanki onlar tekrar sınav yapmıyor sizde yapmayın onlar gibi sizde her şeye puan verin olsun bitsin.

hkyazilim' Alıntı:
tekrar yazılı yapmayın hocam kendinizi küçük düşürürsünüz hem öğretmenlerin, okulun hemde öğrencilerin gözünde. Ders çalışmıyor eşek herifler (...)

ÖĞRENCİYİ EŞEK OLARAK GÖREN KİM?

YANLIŞ YOLDA OLAN KİM? YANLIŞ YOL GÖSTEREN KİM?

Şu teneffüste sınıf açmaya itiraz eden arkadaşları anlamıyorum. Ben ilk sene formatör olamadığım zaman dahi açmıştım. Biz çocuklar için varız. Onlar bir şeyler kazansın, öğrensin diye varız. Bu sorunu yaşayan öğretmen arkadaşa tavsiyem randevu sistemini oturtması. Bir kaç tane öğrenci ayarlayıp onlara bu randevu işini takip ettirmesi. Bir tane defter bu iş için yeterli. Birgün sonrasının teneffüslerinde hangi öğrenci kullanacaksa onun ismi yazılır. O teneffüs sadece o öğrenci kullaır. Başkası kullanamaz. Bu şekilde çok daha rahat olabilirsiniz.

by_kurt' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
ödev diye gelip oyun oynayan çocuğa ceza olarak 2 hafta içeri sokma oldu bitti. ödev konularını sor. aynı ödevi yapacakları tek bilgisayara oturdur. vb

öğretmenim ne yaptınız öyle!

onlar öğrencilerimiz..düşman askerleri değil..:)

empati yapın lütfen.. o çocuğun yerine kendinizi, kendinizin yerine o çocuğu koyunuz..

öğretmeniniz size böyle davransaydı ne hissederdiniz? psikolojiniz nasıl olurdu? hoşunuza gider miydi?

cevabınız "evet" ise yazdıklarımı görmemiş gibi yapın..cevabınız "hayır" ise problem çözülmüştür..:)

Bizim işimiz sevgi işi öğretmenim..öğrencileri seviniz yardımcı olunuz ki onlarda sizi sevsin, model alsın değil mi? :)
dediğin gibi empatide yapıyorum şu an düşünüyorum. hiçbir zaman öğretmenime yalan söylemedim ve kullanmadım. bunu öğretmenlerime karşı yapılan bir ayıp olarak gördüm. öğrencilerin yalan söylemesini mahzur görüp tepki vermezsen o çocuklar yaptığının yanına kar kaldığını bilir ve bunları ilerletmeye başlar. çocuk yalan söylüyorsa bunun karşılığının ne olacağını bilmeli. haa sizce iyi öğretmenlik çocuklar yalan söylesede umarsamayıp görmezden gelerek, kendinizi sevdirmekse bence öğretmenliğinizi biraz irdeleyin derim.
beni kullanıp seveceklerse zaten kullanmadıkları an sevgileri biter. model olmak için başka örnekler daha uygun olur.
öğrenciyle arkadaş olmak, onları dinlemek, verdiğin sözleri tutmak vb gibi birçok şeyle model olursunuz zaten. yalan söyleyen çocuğa karşılığında ne olacağını göstererek de olursunuz.
zaten hangi öğrencinin ödev yapmaya geldiğini hangisinin artist resimlerine bakmaya geldiğini biliyoruz. araştırması olup çalışan öğrenci zaten bazımızın tacı. bu bütün arkadaşlarım içinde aynı olduğunu biliyorum. 10.000'lerde 1'ler hariç.
beni anladıysanız problem çözülmüştür anlamadıysanız sizde yazdıklarımı görmezden gelin

ben açarken günde 2 teneffüs ve çıkışta yarım saat açıyodum. yiyecekle girmeleri olmayacak yerlere girenleri yasaklıyodum bi daha uyarıyom ve yaparsa tümden almıyordum. yararlı bir uygulama açık olduğu saatleri de yazıyodum kapı girişine. ama buna rahmen illallah dedirten öğrenciler vardı. adam sene başından sene sonuna kadar geldi ve her geldiğinde Atatürkü araştırıcam diyodu :DD bazen yakalıyodum şiirlere giriyolardı ^^ şair olacaklar ne aşktır bu

zzeytinci' Alıntı:
Şu teneffüste sınıf açmaya itiraz eden arkadaşları anlamıyorum. Ben ilk sene formatör olamadığım zaman dahi açmıştım. Biz çocuklar için varız. Onlar bir şeyler kazansın, öğrensin diye varız. Bu sorunu yaşayan öğretmen arkadaşa tavsiyem randevu sistemini oturtması. Bir kaç tane öğrenci ayarlayıp onlara bu randevu işini takip ettirmesi. Bir tane defter bu iş için yeterli. Birgün sonrasının teneffüslerinde hangi öğrenci kullanacaksa onun ismi yazılır. O teneffüs sadece o öğrenci kullaır. Başkası kullanamaz. Bu şekilde çok daha rahat olabilirsiniz.

ya hocam sizin orda teneffüsler 20 dk felan mı acaba? biz de 10 dk. kusura bakmayın, öğrenciyi çok düşünüyorsanız öğleden sonralara bırakın bu işi, bir saat felan daha geç gidin eve, öğrenciye de zulüm olmasın..

böyle yazmama bakmayın, kendi adıma teneffüste sınıf açmaya itiraz eden biri değilim, yeter ki samimi olalım, hakikaten öğrenciler için bir şeyler yapalım.. itiraz ettiğimiz nokta bu işin sanki zorunluymuş gibi gösterilmesi.. her okulun şartları bir değil, büyük ve kalabalık okullarda çalışıp 30' a yakın ders saati olan ve de rehber öğretmenlik yapan arkadaşlarımız da var.. amacımız doğru bilgilendirmek

teneffüste btsyi açmak zorunluluğumuz yok artık hocam... bazı teneffüslerde sadece ödev için izin verin siz de oyunm oynayanları görüyorum bilgisayardaımdan oynamayayın deyin birkaç kez ordan bağlantılarını kesin ana bilgisayardan yani.. ben de öyle çok yıprandım şimdiki okulumda önceleri izin vermediğim için şimdi çok gelen oldu bazen izin veriyorum ödevim acil diyene onun dışında ya vermiyorum ya da benim ders aramdaysa öğrenci görevlendirip çıkıyorum ..

ben kendimi suçlu hissettim şimdi ben araştırma için ne teneffüste nede boş vaktimde lab ı açmıyorum teneffüs zaten 10 dakika ve haftada 18 saat dersim var e zaten dersi,in olduğu sınıf girdim çıktım diyene kadar o 10 dakikada geçiyor hangi ara dersi olmayan öğrenciler gelsin ki zaten 8 dakikada araştırma olacağınada inanmıyorum

Hocam formatör değilsiniz anladığım kadarıyla. O yüzden sizin öğrencilere tenefüslerde ya da boş zamanınızda laboratuar kullandırma gibi bir sorumluluğunuz yok. Rahat olun yasaklayın tenefüslerde BT sınıfı kullanmayı. Formatör öğretmen gelirse o bir plan yapıp öğrencileri sınıftan faydalandırır. Formatör iseniz de haftalık plan yapıp o saatler dahilinde kullandırabilirsiniz. Yoksa yorulur ve yıpranırsınız. İyi çalışmalar dilerim...

hocam tenefüslerde izin verirsen başa çıkamazsın. dinlenmek senin de hakkın. nedir bu yaa öğrenci her şeyi yapsın öğretmen ne yaparsa yapsın. kimse bir şey diyemez merak etme (bu tenefüslerde açık kalacak maddesini koyanlar sanıyorlar ki her öğrenci tenefüsde bt sınıfında çiçek olup ödev yapıyorlar gelsinlerde bir de gerçekleri görsünler) okul ders saatinin bitiminde yarım saat bir zaman tanı. haftanın belirli günlerini sınıflara böl. mesela 8. sınıflar pazartesi, 7. sınıflar salı 6. sınıflar çrş, 5. sınıflar prş, vs gibi
net support kur interneti kes ama öğrenciler başında durmazsan pc yi kapatıp açıp netin gelecepğini biliyorlar. fakat okul çıkışı oldugu için genelde ödev yapmaya gelenler oluyo. ben bu yöntemle baya başarılı olmuştum :+1:
Allah sabır versin :)

Ben köy okulunda görev yapıyorum. Haliyle çocukların evlerinde bilgisayarları yok. BT sınıfını teneffüslerde de öğlende de açıyorum. Okul çıkışı servisle döndüğüm için bekleme imkanım yok. Çocuklar da araştırmalarını yapabildikleri kadar yapıyorlar. (Ders saatim az bu okulda. Dinlenme kısmını ders saatinde yapabiliyorum.) Oyalananları postalıyorum sınıftan. :)

geçen sene her sınıfa belli bi zaman ayarlamıştım,bu sene yapmadım..çünkü çocuğun ödevi olsada olmasada illa o süreyi kullanacak...
bu sene izin isteyenlere veriyorum ,samimi olanlar zaten belli oluyor,kargaşadan da kurtuldum

hocam arka arkaya ders varsa açmıyordum ben günde en fazla 2 teneffüs o da ders saatime göre . açtığım teneffüsten sonra dersim yoksa şartı ile günde en fazla 2 teneffüs kapıya da asıyodum . yoksa izdiham olur

ben internette kullandığım programla oyun maç futbol gibi kelimleri yasakladım. eger internete bu kelimler yazılırsa bilgisayar otomatik olarak internet sayfasını kapatıyor isteseler de oyun oynayamıyorlar ve teneffuste öğrenci almıyorum zaten bilgisayarın açılması 2-3 dk teneffus kaç dk bos derslerde de çok almıyorum yoksa nobetçi olmasam bile nöbetçi oturuyor ben bt sınıfında bos dersi olanların basında bekliyorum .bastan kural koyun ve bu kurallardan tavız vermeyin benim evim uzak oğle araları sadece ödevi olanları alıyorum e okul falan kesinlike bunun için curcunaya gerek yok...kural koyup taviz vermezseniz öğrenciler buna göre hareket ediyorlar. en önemlisi bu.sizin kararlı oldugunu görürlerde onlar da disipline giriyorlar.

kesinlikle oyun oynatmayın. netop school benzeri program kurun, bu programla kontrol yapar oyun oynayan kişilerin pc lerini kapatırsınız, tavrınızı tam olarak koyun, ders saatleriniz çok fazla ise teneffüzlerde sizde çay için labtan ayrılabilirsiniz. bende btr yim 24 saat dersim var kalan 6 saat tamir yapıyorum çocuklar teneffüste gelirse labtan çıkmıcaksam izin veriyorum, işim varsa bi sonraki teneffüse yada boş ders saatine gelmelerini söylüyorum. kolay gelsin.

Öncelikle BTR göreviniz varsa teneffüslerde bt sınıfını öğrencilerin kullanıma açık tutmanız gerekiyor. Bu durumda öğrencilerle başetme yöntemi ise öğretmenden öğretmene ve öğrenci profiline göre değişir. Öğrencilerinizi en iyi siz tanıyorsunuz, bu yüzden onlara nasıl davranarak kontrolü elinize almanız gerektiğini deneme yanılma yöntemiyle bulmalısınız.

Hocam teneffüslerde sınıfta bulunmaya, sınıf sakin olduğunda da (ders saatlerinde) dinlenmeye çalışın.

Netsupport Schooll programı kullanıyorsunuzdur muhakkak.orda yasaklı ve izinli siteleri ayarlama kısmı var.ordan müzik dinleme,oyun,dizi izleme gibi site adreslerini google den bulup engelleyebilirsiniz. yada izin verilenler kısmına e okulun adresini yazıp istediğiniz zaman istediğiniz ayarı kullanabiirsiniz.

Özellikle teneffüslerde yoğunluk olduğu için sınıfı kesinlikle terk etmeyin derim.NSS programıyla onları oturduğunuz yerden izleyin ve istemediğiniz sitelere giren öğrencilerin bilgisayarına kilit vurun.sessizce dışarı çıkacaktır o öğrenci emin olun.

ben 8:30-15:30 arası bilgisayarları öğrencilere hiç kapattırmıyorum.alıştılar zaten kapatmıyorlar artık.tenefüste bi de açılmasını mı beklesin çocuklar. PC açılıp kapanınca daha fazla elektrik harcıyor .sınıf derste de teneffüste de sürekli aktif kullanılıyor zaten.

İlköğretimde çalışıyorsanız eğer bir kaç öğrenci seçin kendinize.onlar teneffüste BT sınıfı nöbetçisi olsunlar.ödev ve e-okul dışında bir yere girilmesine izin vermesinler.bunun için gönüllü çok oluyor :)
Yalnız bu görevlendirme liselerde işe yaramaz :D

sayın hocalarım, bazı arkadaşlar teneffüslerde bt sınıfını açmak zorunda değiliz demişler. bize koridor nöbetinin yazılamamasının bir sebebi de budur aslında.bizim anasınıfı ve pdr öğretmenleri gibi teneffüsümüz yoktur, eğer BT Rehber Öğretmenliği görevlendirmesi ile çalışıyorsanız.biz okulun eğitim öğretim saatleri süresi içinde çalışıyoruz. ama BT öğretmeni iseniz, dersiniz biter sınıfı kilitlersiniz, dersiniz başlar sınıfı açar öğrencilerinizi içeri alırsınız. okulun formatörlük ile alakalı hiç bir işini de yapmazsınız tıpkı diğer branş öğretmenleri gibi

hocam ben kendi taktiğimi anlatayım işinize yarayacaktır

birincisi görevli öğrenci seçin 8. sınıftan olsun dersi iyi olan öğrenciyi seçmeyin 8. sınıf en üst sınıf diğerlerine söz geçirir, onu bilgisayar görevli öğrenci seçin ben dedim labaratuarda olay olmayacak dedim gerekirse tutup dışarı atıyor sonra öğrenciler hocam dışarı attı şöyle yaptı kızdı felan derse çağırıyorum görevliyi ne oldu anlat sonra tabi görevli haklı olunca ( illaki haklı olacak :) ben özel seçtim) gelen öğrenci geri gidiyor sorun çözülüyor herzaman gelmiyorlar da görevli öğrenciye oyun serbest

ikincisi avast yüklü site engelleme kısmına *oyun* * oyna* yazdım googleye oyun yazıpta oynayamıyorlar zaten görevli öğrencide izin vermiyor

21 pc var on kızlara on da erkeklere ait öğle arası öğrenci açar yatılı okuldayım ya öğrencilere her zaman labı açmaya çalışırım

üçüncüsü tenefüste çıkar giderim dersim olan sınıf diğer ders başlayana kadar tenefüs dahil durur diğerleri giremez sadece öğle arası girebilir. birde öğrencilerin oturma yerleri sabit tüm öğrenci kendi pc sinden sorumlu

bu şekil yaptım hiç sorun yaşamıyorum bu arada yibo öğrencisi kadar pc oyun meraklısı öğrenci yoktur yatılı sonuuçta evde yada int kafeye gidemiyor ki

Geri