Çakırkeyf Norm Uygulamalarına Güzel Bir Örnek...

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba Arkadaşlar, ortaokul kısmındayım ama okulum hem ilkokul hem ortaokul olarak devam edecek ve 5-6-7-8 her sınıfta 5'er şube mevcut. Okulumda, geçen sene 6-7-8.sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi seçilmemesine rağmen okul müdürü 19 saat ders göstermiş ve 1 norm vardı. Bugün norm bilgilerine bakarken ders saatinin ve normun da 0 olduğunu gördüm. Arkadaşlar geçen sene seçmeli olarak ders seçilmemesine rağmen 1 olan norm bu sene nasıl 0 olabilir? İlçeden Norm İşleriyle görüştüğümde böyle bir şey olduysa okul müdürünün soruşturma geçirmesi gerekir dediler.

hocam müdür keyfi olarak böyle bir şey yapıyor, şimdi normu sıfır gösterecek ben gidince de normu tekrar açacak böylece ben gitmiş olacağımı ve başkasının geleceğini sanıyor, yanımızda başka bir okul daha var aynı durumdayız bt ögretmenleri olmamasına ve geçen sene de ders seçilmemesine rağmen 1 norm göstermişler, kendi okulum ise ögretmen olmasına rağmen ve dersin seçilip seçilmeyeceği belli değilken normu 0 gösteriyor.

önümüzdeki sene için norma yetecek kadar ders seçilirse ve siz daha sonra norm fazlası olarak tayin edilirseniz mahkemeye verip geri dönme hakkınız var.

dersınız yoksa dıyelımkı secmelıde olsa secılmedı dersınız ki seçilsede bısey degısmez, cunku normlar hazıranda gırısler bıttı yanı alacakla borç ödenmez sızın orda hıc dersınız yoksa norm da sıfır gosterılmek zorundadır ve mudurun sıfır yazması gereklı oraya, siz biz de 5 şube var 5 lerde dersenız secmelı bt secılecek de desenız 10 saat ders yapar ve norm 1 olmalı gıbı dusunebılırsınız o zaman mudur hıc ders secmeden ha turkce uygulamalarınıda secerız ordan zeka uygulamalarınıda secerız deyıp ona gore mı norm gırcek norm var olana göre gırılır hcm

omd hocam, geçen sene de ders seçilmedi ama norm 1 gösterildi, ozaman geçen sene de normun 0 olması gerekmiyor muydu? müdür sırf beni göndermek için normu sıfırladı amacı beni okuldan göndermek, konuyla ilgili ilçeye yazı yazmayı düşünüyorum ama sonuç alabilirmiyim bilmiyorum.

formy hcm, bu zamana kadar ders seçilmese bile hep norm 1 gösteriliyordu, bu sene müdür sırf beni göndermek için normu sıfırladı. ben gidince de normu tekrar açacak düşüncesi bu

omd hcm, burada ''normu sıfırlarım ögretmeni gönderirim sonra da normu açarım başka biri gelir okula'' düşüncesi var. okul idaresinin böyle keyfi bir düşünce ile hareket etmesi akıl almaz gerçektende:(

ben de bilmiyorum valla kafadan sallamışlar sormadan etmeden, şimdi de keyfi olarak 0 oldu, rezillikten başka bişi değil.

o zaman gecen seneyı baz gostercen hcm dıyecen ders yokken normu 1 gosterıyor sımdı nasıl sıfıra cekıyormus gecen seneden mesulsunuz gecen sene hata yaptınız diyiniz bosuna okulda norm tuttunuz deyın şimdi ders geldıgı halde nasıl 0 yazacak yanlıs yanlısla kapatılmaz gecen sene uygulama hatalı yapılmıs bence

kardeş normu sıfır olsa ne çıkar. seni hemen yaka paça okuldan göndermiyorlarki. norm fazlası oluyorsun o kadar diye biliyorum.. oğrumudur? yani norm sıfır oldu diyelimki ne oluyor. sen istemediğin halde hemen gelecek sene başlamadan bu yaz seni normu olan başka bir okulamı zorunlu tayinini veriyorlar..

formy hcm, bende onu diyorum zaten geçen sene ders seçilmemişken normu 1 gösterdi, şimdi sırf beni okuldan gönderebilmek için ders de gelmesine rağmen normu 0 yaptı, ilçeye dilekçe yazmayı düşünüyorum konu ile ilgili

tayinci42' Alıntı:
kardeş normu sıfır olsa ne çıkar. seni hemen yaka paça okuldan göndermiyorlarki. norm fazlası oluyorsun o kadar diye biliyorum.. oğrumudur? yani norm sıfır oldu diyelimki ne oluyor. sen istemediğin halde hemen gelecek sene başlamadan bu yaz seni normu olan başka bir okulamı zorunlu tayinini veriyorlar..

konu aslında norm olayı falan değil, konu müdürün beni okuldan gönderebilmek için yapacağı herşeyin mübah olduğunu düşünmesidir. haklı olduğum bir konuda bana karşı tavır aldı ve hala benimle uğraşıyor. artık ok yaydan çıktı bende norm olayını böyle keyfi olarak kullanmasını resmi başvuruyla gerekli yerlere bildireceğim.

bu seçmeli ders olayı yüzünden normlarla istedikleri gibi oynuyorlar.ellerinde oyuncak olduk.bana sürekli norm fazlası diyen idare.ben tayin isterim deyince norm fazlasını düzeltmek istedi.ben norm fazlası kalmak istedim.bu kadar olmaz ama artık ya.meb'in şamar oğlanı olduk iyice.derdimiz anlatacak kimselerde yok.off ki ne of.

lion26' Alıntı:
bu seçmeli ders olayı yüzünden normlarla istedikleri gibi oynuyorlar.ellerinde oyuncak olduk.bana sürekli norm fazlası diyen idare.ben tayin isterim deyince norm fazlasını düzeltmek istedi.ben norm fazlası kalmak istedim.bu kadar olmaz ama artık ya.meb'in şamar oğlanı olduk iyice.derdimiz anlatacak kimselerde yok.off ki ne of.

hcm, normumuz tamamen idarenin elinde, adamlar diyorki seçmeli ders nasıl olsa, bizim her dediğimizi yapmazsan yani bizim kölemiz olmazsan bizde dersi seçmeyiz senide okuldan göndeririz. geçen sene ders seçilmemişti ve idare ile aram iyiydi norm 1 di, bu sene idare ile sorunlarım oldu sonuç norm 0. yani olay şu ben seni beğenmedim başkasını istiyorum nasıl olsa norm benim elimde oyuncak gibi oynarım ki oynuyorlar:(

zodiac' Alıntı:
formy hcm, bu zamana kadar ders seçilmese bile hep norm 1 gösteriliyordu, bu sene müdür sırf beni göndermek için normu sıfırladı. ben gidince de normu tekrar açacak düşüncesi bu

Benzer bir durum bende de var, 2.kademe 15 şubeydi seneye 20 şube girilen ders saati kendilerine eyvallah etmediğimiz için 0 saat, ama yine de eyvallah etmeye lüzum yok, çok takmaya gerek yok hocam bu tipleri...

Bir tavsiye eğer ikili konuşmalarınızda açık açık sizi göndermek için böyle yaptıklarından dem vuruyorlarsa açın konuşurken ses kaydediciyi kaydedin konuşmaları...
Öğretmenler kurulu tutanaklarına seçmeli ders seçimi ile ilgili bir karar geçti mi, muhtemelen geçmemiştir, seçmeli ders seçimini eski sisteme tabi öğrenciler için (6-7-8.ler) öğr. kurulu yapar, buradan da giriş yapabilirsiniz...

Maç henüz yeni başlıyor...

zodiac' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar, ortaokul kısmındayım ama okulum hem ilkokul hem ortaokul olarak devam edecek ve 5-6-7-8 her sınıfta 5'er şube mevcut. Okulumda, geçen sene 6-7-8.sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi seçilmemesine rağmen okul müdürü 19 saat ders göstermiş ve 1 norm vardı. Bugün norm bilgilerine bakarken ders saatinin ve normun da 0 olduğunu gördüm. Arkadaşlar geçen sene seçmeli olarak ders seçilmemesine rağmen 1 olan norm bu sene nasıl 0 olabilir? İlçeden Norm İşleriyle görüştüğümde böyle bir şey olduysa okul müdürünün soruşturma geçirmesi gerekir dediler.

hocam ben de bi önceki okulumda benzer durumu yaşadım. okul müdürü dersi seçmemesine rağmen normu var göstermiş (ki ben bundan dolayı atandım oraya). daha sonra aramız bozulunca bölge normundan 0 göründü. peki ben formatör olmak istiyorum dedim dilekçeme (keyfine göre) formatöre ihtiyacım yok diye yazdı. bu arada ben norm fazlası olarak resen atanmaktansa okul seçip atandım (kadromla beraber). müdürle tartışma döneminde durumumu bimer e mesajladım. akıllı bimer tekrar benim mailden bana döneceğine il mem e mesaj yollamış. bizim ebitefolar da o iş halloldu diye cevap yazmışlar bimere... yani ben başka bi yere atanmasaydım yada bimer biraz erken cevap yazsaydı biizim mdür soruşturma geçirecekti. ben anlamadım arkadaş bu müdürlere keyiflerine göre ders seçme yetkisini kim veriyor . seçmeli dersi öğrenci seçer diyor ancak okul başlamadan dersler seçilmeden seçimlik (seçmeli) derslerin normu belirleniyor .... saçma sapan bi kurumda görev yapıyoruz ... :x :x :x

hiç bir müdür seçmeli derse göre norm belirleyemez bu zaman da ama öncesınde haziranda bir karar alsaydı ekstra bir karar öğretmenler kurulu o zaman girerdi ki bunu kımse yapmamıstır seçmeliye göre norm olmaz. bence gerekli suç duyurusunda bulunan.

the_korsan' Alıntı:
zodiac' Alıntı:

Benzer bir durum bende de var, 2.kademe 15 şubeydi seneye 20 şube girilen ders saati kendilerine eyvallah etmediğimiz için 0 saat, ama yine de eyvallah etmeye lüzum yok, çok takmaya gerek yok hocam bu tipleri...

Bir tavsiye eğer ikili konuşmalarınızda açık açık sizi göndermek için böyle yaptıklarından dem vuruyorlarsa açın konuşurken ses kaydediciyi kaydedin konuşmaları...
Öğretmenler kurulu tutanaklarına seçmeli ders seçimi ile ilgili bir karar geçti mi, muhtemelen geçmemiştir, seçmeli ders seçimini eski sisteme tabi öğrenciler için (6-7-8.ler) öğr. kurulu yapar, buradan da giriş yapabilirsiniz...

Maç henüz yeni başlıyor...

öğretmenler kurulunda seçmeli dersler ile ilgili bir karar geçmedi, hcm okulumda ilk kez norm sıfırlandı ve yaşadıklarımdan sonra bu oldu, tavsiyenize katılıyorum aslında yaşadığım bir olay vardı o anda bu tavsiyeniz aklıma gelseydi çok işime yarardı ama art niyetli olmadığımız için düzelir diye geçiştirdik ama karşımızdaki kişiler bizim gibi iyi niyetli değiller, dediğiniz gibi maç henüz başlıyor..."

mex02' Alıntı:
zodiac' Alıntı:

hocam ben de bi önceki okulumda benzer durumu yaşadım. okul müdürü dersi seçmemesine rağmen normu var göstermiş (ki ben bundan dolayı atandım oraya). daha sonra aramız bozulunca bölge normundan 0 göründü. peki ben formatör olmak istiyorum dedim dilekçeme (keyfine göre) formatöre ihtiyacım yok diye yazdı. bu arada ben norm fazlası olarak resen atanmaktansa okul seçip atandım (kadromla beraber). müdürle tartışma döneminde durumumu bimer e mesajladım. akıllı bimer tekrar benim mailden bana döneceğine il mem e mesaj yollamış. bizim ebitefolar da o iş halloldu diye cevap yazmışlar bimere... yani ben başka bi yere atanmasaydım yada bimer biraz erken cevap yazsaydı biizim mdür soruşturma geçirecekti. ben anlamadım arkadaş bu müdürlere keyiflerine göre ders seçme yetkisini kim veriyor . seçmeli dersi öğrenci seçer diyor ancak okul başlamadan dersler seçilmeden seçimlik (seçmeli) derslerin normu belirleniyor .... saçma sapan bi kurumda görev yapıyoruz ... :x :x :x

bu yazdıklarınız bana yol gösterici olacaktır hcm, bende durumu bimere bildirmeyi düşünüyorum, ayrıca ilçeyede durumu bildirip durumun araştırılmasını isteyeceğim, adamların çıkarlarına uygunsa derse seçilmese bile normu açıyorlar, ancak bir işlerini yapmayın hemen size tavır alıyorlar ve normu 0 layıp sizi göndermeye kalkıyorlar, bu nasıl bir mantıktır aklım almıyor vallaha, böyle bir yetki nerede kimde var okul müdürleri dışında, adamlar bizi resmen köle olarak ne isterlerse yaptırmaya çalışıyorlar ve azıcık sesiniz çıkarsa kötü adam oluyorsunuz ki benim okulda yapmadığım iş kalmamıştır ders programına kadar yapmış biriyim, hcm siz okulunuzda kalamıyormuydunuz neden hemen tayin istediniz?

solomonte' Alıntı:
Şu anda seçmeli derslerin normlarının belirlenmesi yanlış olur. Geçen sene kendi keyfine göre bir giriş yapmış ve suçlu durum düşmüş aslında. Bu sene normu normal olarak sıfırlasa doğru birşey yapmış ama isizinle ilgili olarak böyle bir oynama yapıyorsa gene suç işliyor. Ben normları belirlerken seçmeli derslerle ilgili bir norm belirleme yapmıyorum. Senebaşında belli olur bu işler.

Sizin durumda idarenin keyifçiliği var. Bu durumdan rahatsızsanız gerekli girişimlerde bulunun hocam.

çok fazla rahatsızım çünkü bilerek yapıldı böyle bişi, geçen sene ders seçilmediğinde norm 1 ise bu sene hiçbişi belli değilken birden norm 0 olması normal bir durum değil, ilçeye ve diğer gerekli yerelere başvuruda bulunmayı düşünüyorum hcm

_*_G_S_*_' Alıntı:
formyfriends' Alıntı:
kendi okulumda mudurun ve mudur yardımcımın sınıfcı olmasını sevmıyom

al benden de o kadar. ortaokulda sınıfçı müdür olmaması bizim için iyi olur inş.

aynen ortaokulda müdür sınıfçı olunca sanki kral gibi ne isterse nasıl isterse öyle yapıyorlar, çok sinir bozucu bir durum bu

Geri