Çileden Çıktım

Kodla Büyü

Programlayan

Aktif Üye
Arkadaşlar
19 Kasım da BTR görev yazım geldi. O tarihten itibaren bir kaç kez gidip program yapılmasını istedim müdür yardımcısından, müdür AB gezisi için yurtdışında olduğundan müdür ile görüşemedim.
Müdür yardımcısı beni bugüne kadar salladı. Okulda 24 saat dersim var. Kasım ek dersini gene haftalık 12 saat üzerinden yapmış.

Bugün ivedi yeni program yapmasını, nöbetten, kulüpten sınıf öğretmenliğinden ve proje hazırlama dersinden düşürmesini istedim. Ayrıca ek dersimi de 19 kasım itibari ile istedim.

Bugünden itibaren BTR ye başlamamı ve diğer görevlerime de devam edeceğimi söyledi alaylı bir şekilde. Şeytan dedi boğazına yapış. Kendimi zor tuttum ve çıktım.

Şimdi sizce ne yapmalıyım? Direk ilçeye dilekçe mi veriyim? Okul müdürü ile mi görüşüyüm? Şayet dilekçe yazarsam Yazacağım dilekçeye neler eklemeliyim?

Bu işin taşları oturana kadar şamar oğlanı olmamak için daha çok mücadele edecek gibiyiz.

Hocam direk ilçeye gidersen Müdürünüz de yokmuş okulda Müdür sıkıntıya düşer dolayısıyla seni de sıkıntıya düşürür bence fevri davranma. Öncelikle Müdürü bilgilendir sıkıntı olduğuna dair sallamazsa ikisini birden ilçeye bildirirsin, ya da ilçe koordinatörünüz okulunuzu arayıp müdür yardımcısına başlattınmı öğretmenimi diğer okullara da soruyorum başlatın desin, pireye kızıp yorgan yakma bence

Müdürle çoktan konuşmanız gerekirdi ama önce müdüre bahsedin.
Sonra ise;
görevlendirme yazınzda ders çizelgesinin yapılacağı ek dersin neye göre ödeneceği hepsi var zaten.

dilekçenize görevlendirme yazınızı ilgi tutarak yazın.ders çizelgesi yapılması gerektiğinden,ek dersi ona göre 18 saat yapılacağından,diğer görevlerin yapılamayacağğından bahsedin.Ama ekders kısmı için ek ders eksik yatarsa belirtin bence.yani ekdersin yatmasını bekleyin.
diğer konular için dilekçe yazardım.ek ders için sonra yazardım.

dilekçe ile resmi yazı ile talepte bulunup evrak kayıt bnumarası alırsan dediğin gibi yapılır, bazen sözel yürümeyebilir.

sevgili arkadaş bu işler sakinlikle olur, unutma sonuöta sen işstediğin herşeyi alacaksın.

birincisi senin görevlendirme yazının geldiği 19 kasım tarihi ile sen bir btr sin. öncelikle okula 19 kasım tarihinde btr olarak görevlendirildiğini, dolayısı ile ek dersinin yanlış hesaplandığını, bu durumdan oluşan eksik yatırılan ek dersinin ödenmesini istedeiğini belirten bir dilekçe yazacaksın. bir sonraki ay ek dersine akleyeceklerdir. eğer cvapolumsuz olursa ilçeye dilekçe yazarsın onlar düzeltirler.

ikinci olarak nöbet, sınıf öğretmenlipşi gibi görevlerini yapamayacaksın. okulun senin 19 kasımdan itibaren btr olduğunu gelen yazı dolayısı ile bildiğinden herhangi cezai bir yaptırım uygulayamaz.

bırak mdr. yrd sinir olsun.

kapish ! :+1:

kutlu_han hocama katılıyorum bırak arkadaşım görevlerini yapma hiç bir cezai işlemi de olmaz.. kendi kudursun

Sakin olun hocam onun demesiyle olacak birşey değil ama anlaması zaman alacak tabiki sizin sinirlendiğinizi görmek onun hoşuna gidiyorsa ek dersinizi ve diğer haklarınızın MÜDÜR YARDIMCISI GİBİ yapılması gerektiğini söylerseniz anlayacaktır...

Sevgili arkadaşlar;
Dün akşam evde sakin kafayla bir dilekçe yazdım. Bugün son kez tekrar program yapmasını talep ettim, aynı şekilde devam edeceğimi söyledi. Akşamdan hazırladığım dilekçeyi ilçeye verdim. Sayısını aldım. Okula döndüm. Galiba ilçeden aramışlar, dünden geçerli olmak üzere program yapacağım ve bu görevlerden düşüreceğim dedi. Kasım ek dersimi de yapacağını söyledi.
Ders çıkışında elime bir program tutuşturdu ki akıllara zarar.

Bizim okulda haftalık 40 saat hacim var. Öyle bir yaymış ki, BT rehberliklerini, 1-2 boş, 3-4 Rehberlik 5-6 boş 7 rehberlik
ertesi gün 1-2 ders 3 boş 4 rehberlik 5 boş 6-7 rehberlik
bir başka gün 6 saat ders 7 boş 8 rehberlik ...

Merkezden ilçeye gidip geldiğim için boş saatlerde gidebileceğim hiç bir yer yok ve okulda durmam gerekecek.

Bu adresteki : okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-rehber-ogretmenlik-gorevi-ile-ilgili-aciklamalar-t98150.html

· BT Rehber Öğretmenliği Görevi; okul müdürlüklerince haftalık ders saati çizelgesine bir dersmiş gibi dağıtımı yapılacak, haftalık ders dağıtım çizelgesine okul müdürlüklerince dağıtım yapılırken ; BT Rehberlik Görevi olan saatler mümkün olduğunca dağınık olmayacak, daha derli toplu olacak, birinci saate bir rehberlik görevi, 6. Saate bir rehberlik görevi verilerek öğretmenin okulda tutulma yoluna gidilmeyecek, diğer ders branşlarına nasıl adaletli dağıtım yapılıyorsa BT Rehberlik Görevine de o şekilde dağıtım yapılacak, mümkün olduğunca en az 2(iki) BT Rehberlik Görevi saati blok olarak arda arda verilerek bir araya getirilip, BT Rehberlik saatinden verim alınmaya gayret gösterilecektir.

bu ifade benim elimi güçlendirir aslında, ama bu yazının resmi hali, herhangi bir gov.tr adresindeki halini bulamadım.

Birileri bu konuda yardımcı olur, ya da bu mealde bir bilginin geçtiği bir resmi yazı gönderirlerse çok makbule geçecek.

İsteyen arkadaş olursa ilçeye yazdığım dilekçeyi gönderebilirim.

İyi akşamlar.

Programlayan' Alıntı:
Arkadaşlar
19 Kasım da BTR görev yazım geldi. O tarihten itibaren bir kaç kez gidip program yapılmasını istedim müdür yardımcısından, müdür AB gezisi için yurtdışında olduğundan müdür ile görüşemedim.
Müdür yardımcısı beni bugüne kadar salladı. Okulda 24 saat dersim var. Kasım ek dersini gene haftalık 12 saat üzerinden yapmış.

Bugün ivedi yeni program yapmasını, nöbetten, kulüpten sınıf öğretmenliğinden ve proje hazırlama dersinden düşürmesini istedim. Ayrıca ek dersimi de 19 kasım itibari ile istedim.

Bugünden itibaren BTR ye başlamamı ve diğer görevlerime de devam edeceğimi söyledi alaylı bir şekilde. Şeytan dedi boğazına yapış. Kendimi zor tuttum ve çıktım.

Şimdi sizce ne yapmalıyım? Direk ilçeye dilekçe mi veriyim? Okul müdürü ile mi görüşüyüm? Şayet dilekçe yazarsam Yazacağım dilekçeye neler eklemeliyim?

Bu işin taşları oturana kadar şamar oğlanı olmamak için daha çok mücadele edecek gibiyiz.
dilekçe verin.. kayda geçirtin.. kayıt numarası ve tarihiyle birlikte alındığına dair bir kopyasını mühürleyip imzalayıp size versin..

hocam siz yapacağınızı yapmışsınız eğiticiyide arayın o müdür yardımcısını arasın derim bu işten sizin en fazla zararınız bu olur başkada olmaz o düşünsün

kutlu_han' Alıntı:
sevgili arkadaş bu işler sakinlikle olur, unutma sonuöta sen işstediğin herşeyi alacaksın.

birincisi senin görevlendirme yazının geldiği 19 kasım tarihi ile sen bir btr sin. öncelikle okula 19 kasım tarihinde btr olarak görevlendirildiğini, dolayısı ile ek dersinin yanlış hesaplandığını, bu durumdan oluşan eksik yatırılan ek dersinin ödenmesini istedeiğini belirten bir dilekçe yazacaksın. bir sonraki ay ek dersine akleyeceklerdir. eğer cvapolumsuz olursa ilçeye dilekçe yazarsın onlar düzeltirler.

ikinci olarak nöbet, sınıf öğretmenlipşi gibi görevlerini yapamayacaksın. okulun senin 19 kasımdan itibaren btr olduğunu gelen yazı dolayısı ile bildiğinden herhangi cezai bir yaptırım uygulayamaz.

bırak mdr. yrd sinir olsun.

kapish ! :+1:
yürü be hocam bu akjıl zekA vay arkadaş.... imzamı atıyorum... tamammı hocam kapiş ?? :++: :++:

hcm bu tip adamlarla uğraşmadan olmuyor.bi gün hocam sıkıştık şu boş derse girermisin dedi bende sıkıştılar diye girdim.adam bana sabah gelmiş bir öğretmen yok bütün girdiği derslerin sınıf listesini verdi akşama kadar boş derslere girmemi istedi.normalde 3 te çıkıyorum adam tutmuş bide hcm 1 saat ders var ona girmen lazım dedi.tabi ki hiçbirine girmedim.adam yüz verdikçe astarını istiyorlar.ezdirmeyeceksin kendini.

Hocam helal tebrik ederim, herkes haddini bilecek müdür yardımcısı olmuş kendisini birşey zannediyormuş, kaleminize sağlık.
Resmi yazışma her zaman sonuç getirir.

Sevgili arkadaşlar ders programımda bir değişiklik olmadı. Müdür programı bu şekilde uygun gördüğünü, değişiklik yapamayacağını söyledi. 40 saatlik hacmin tamamında okulda bulunmam gerekecek. Anlaşılan özel durumlar için gerektikçe izin mekanizmasını kullanmak zorunda kalacağım.

2012 yılındayız, bürokrasi azaltılmaya çalışılıyor. Ama hala birileri okulları babalarının çiftliği zannediyorlar. Yasal yollardan hak aradığınızda bozguncu olarak yaftalanıyorsunuz ve size cephe alınıyor. Hak aramazsanız "keriz" liğiniz devam ediyor. Keşke herşey insan ilişkileri ile çözülebilseydi.

Malesef son geldiğim durum bu..

Programlayan' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar ders programımda bir değişiklik olmadı. Müdür programı bu şekilde uygun gördüğünü, değişiklik yapamayacağını söyledi. 40 saatlik hacmin tamamında okulda bulunmam gerekecek. Anlaşılan özel durumlar için gerektikçe izin mekanizmasını kullanmak zorunda kalacağım.

2012 yılındayız, bürokrasi azaltılmaya çalışılıyor. Ama hala birileri okulları babalarının çiftliği zannediyorlar. Yasal yollardan hak aradığınızda bozguncu olarak yaftalanıyorsunuz ve size cephe alınıyor. Hak aramazsanız "keriz" liğiniz devam ediyor. Keşke herşey insan ilişkileri ile çözülebilseydi.

Malesef son geldiğim durum bu..
Böyle bir durumda siz o boş saatlerinizde birisi birşey istersen yapmayın. O boş zaman dilimlerinde kafanıza göre takılın. Emin olun böyle bir aptallık yaptıklarına çok pişman olurlar.

özellikle o boş saatlerinde ortalarda boş boş dolan hocam al eline çayını otur herkeslerin görebileceği yerlerde birşey söyleyen olursada benim dinlenme saatim dersin o görevli olduğu dersin saati dakkası gelene kadarda başlama hiçbir işe deiğiniz gibi bir kere yaptınmı bir daha o iş yapışıyor üstüne sanki görevimizmiş gibi...

Biraz önce müdür çağırdı. Kaç gün sonra ilk defa okula geldi. Açtı ağzını yumdu gözünü, ağzına ne gelirse söyledi. Çocuk azarlar gibi azarladı.
Bu program böyle uygun dedi ve müdür yardımcısını çağırarak bu hocanın bir isteği olursa bundan sonra bana yazılı olarak bildirecek dedi ve makamından çıkardı.

şu anda apışmış vaziyetteyim, müdürden böyle bir tavır beklemiyordum.

Bakalım ne olacak hayırlısı inşallah.

İpler koptuğuna göre sizde herşeyi resmi yapacaksınız. Göreviniz dışında işleri düştüğünde yazılı olarak isteyiniz sizde. Biriktirin onları sonrada bi dilekçe yazarak bunlarla birlikte şikayette bulununuz.

Bir de unutmadan,
klup ve proje hazırlama dersi istemediğine dair dilekçe ver dedi.
Acaba bunu neden istemiş olabilir?
veriyim mi vermeyim mi?
ne dersiniz?

İStemediğine değil verilemeyeceğine dair ilgi göstererek dilekçe ver hocam.

Programlayan' Alıntı:
Bir de unutmadan,
klup ve proje hazırlama dersi istemediğine dair dilekçe ver dedi.
Acaba bunu neden istemiş olabilir?
veriyim mi vermeyim mi?
ne dersiniz?

sakın verme. onun istediği ve mecbur olmadığın hiçbir şeyi yapma. açıkca ve net olarakta "müdür bey sizin keyfinize göremi dilekçe vereceğim, vermiyorum" diye izah et..

ayrıca mutlaka ALO 177'i ara..

Ders programındaki boşlukların kaldırılması istediğin bir dilekçe ver.

Ders programındaki değişikler kaldırılmaz ise hocam normal ceza mahkemesine psikolojik baskı yapıldığına dair dava aç..

sana verilen planı senin verdiğin dilekçelerin kabul belgelerini hepsini sakla..

ALO 177'i mutlaka ara, bilgi al..

Sendikan varsa git sendika başkanınla konuş, il başkanınla.. Mutlaka konuş..

Allah yardımcın olsun hocam..

düzenleme alo 177

Bt rehberliğiyle ilgili yazıyıda alın müdürnüzle konuşun resmi yazıya göre haklarınızı bildirin.Durumu izah edin gerekirse dilekçenizide yazın ek olarakda bt rehberliğiyle ilgili yazıyı sunun. onda ek görev verilemeyeceği bildiriliyor

Size yapılan ders programında nasıl davranılıyorsa okuldaki diğer öğretmenlere de aynı şekilde davranılması gerekir.

Şayet diğer öğretmenlerin programı normal yapılmışsa önce okula dilekçe verin ve neden size bu şekilde ayrımcı davranıldığını yazılı olarak sorun. Verecekleri cevabı da ekleyip ilçeye din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet vb ayrımcılık yapılarak mobing uygulanıyor diye dilekçe verin. İlçe çok büyük ihtimal çözecektir durumu, çözmezse de sendikanız varsa onlar aracılığıyla ya da kendiniz idare mahkemesine başvurun sonrada ayak ayak üstüne atıp bekleyin.

hocam hiç kaale almayın.Görevinizi yapın göreviniz olmayanlara elinizi sürmeyin.Yazışmalarla işinizi halledin siz dik durarak görevinizi yapınca herşey düzelir

biz bt rehberliği geldiğinde okulun eğitim öğretime devam edeceği sürelerde öğretmenin okulda bulunma maddesinin sorun yaratacağını söyleyince bazı arkadaşlar bunu anayasa ile karşılaştırıp :puhaha: herşeyi ayrıntılı mı yazsınlar demişti alın işte adam okulun açık olduğu saatlere yaymış çizelgeyi. Yüksek yerlerde kulak çekecek bir tanıdığın yoksa bu çizelge yasal olarak müdürü sıkıntıya sokmaz.

computing' Alıntı:
biz bt rehberliği geldiğinde okulun eğitim öğretime devam edeceği sürelerde öğretmenin okulda bulunma maddesinin sorun yaratacağını söyleyince bazı arkadaşlar bunu anayasa ile karşılaştırıp :puhaha: herşeyi ayrıntılı mı yazsınlar demişti alın işte adam okulun açık olduğu saatlere yaymış çizelgeyi. Yüksek yerlerde kulak çekecek bir tanıdığın yoksa bu çizelge yasal olarak müdürü sıkıntıya sokmaz.
"eğitim öğretime devam edeceği sürelerde öğretmenin okulda bulunması" diye bir madde yok yazıda. "BT Rehberliği eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılır" diye bir madde var, bu madde matematik öğretmeni içinde var, rehberlik servisi içinde var sınıf öğretmeni içinde var. O zamanda dendiki 30 saatten fazla olamaz diye bişey yok, okuldaki diğer öğretmenlerin programı nasıl oluyorsa sizinde aynı şekilde olur. Haftada 30 saat dersi olan bir öğretmenin bütün derslerinin kesintisiz arka arkaya olduğuna hiç denk gelmedim zaten, mutlaka arada boşluklar denk gelecektir. Önemli olan bunun kasti mi yapıldığı yoksa programdan dolayı mı yapıldığı.

Ortada bir kasıt varsa yasal hakkınızı ararsınız, ama bütün öğretmenlerin programı o şekilde yapılıyorsada diğer öğretmenler dersleri boş olduğunda ne yapıyorsa sizde aynısını yaparsınız, bu kadar basit.

dilekçeni müdürünle konuşmadan verdiysen müdüründen farkı bir tavır bekleyemezsin. eğer öyleyse kusura bakma ama hocam haksızsın. ama müdürle konuşup hala düzeltmeyip verdiysen o zaman müdüründe adam değilmiş. okuldaki diğer öğretmenlerin boş günü ya da öğleden sonraları boşsa sana yapılmış bir ayrım var demektir. bunu dilekçeyle düzelttirebilirsin. yaa senin programınıda onlar gibi yapar ya da diğerlerininkini seninki gibi yapar.

her_dem hocam Müdür 2 haftadır yurtdışındaydı. Buraya geldiğinde birkaç gün okula gelmedi. Dilekçe vermeden önce ben telefonla kendisini arayarak hocam artık yapacak birşeyim kalmadı dilekçe vereceğim dedim ve "ver" dedi.
O, kendisine dilekçe vereceğimi sanmış o yüzden ver demiş.

Program konusuna gelince kiminin düzgün kiminin bozuk, ama ekseri yarım gün herkesin boşluğu var.

Ben de buna dayanarak merkezden gidip geldiğimi ve sağlık refakati için yarım günümün boşaltılmasını istediğim bir dilekçe yazdım.

Biraz sonra verip sonucunu bekleyeceğim.

Geri