Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen yard

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Çocuğunuz, kardeşiniz, yeğeniniz ilkokula başladığında bu kampanyanın ne kadar yararlı ve yerinde bir kampanya olduğunu anlayacaksınız.
Lütfen arkadaşlar siz de imzalayıp kampanyayı arkadaş çevrenize yayabilir misiniz?

https://www.change.org/p/ilkokullarda-e ... m=copylink

Ekli dosyalar

• ImageUploadedByTapatalk1445538328.698747.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1445538328.698747.jpg
    189.9 KB · Görüntüleme: 2,069
imzaladım destekliyorum . ille de güzel yazı olacaksa güzel yazı dersi olsun ve haftada 1 saat yeter de artar bilişime yetiyordu da güzel yazıya mı yetmeyecek :D

Hocam ne sanal dünyada ne akademik yayınlarda ne de yazılı basında, kitaplarda, tabelalarda, el ilanlarında kullanılıyor.
TC sınırları içerisinde sadece ilk 4 yıl...sonra yok.

benim oğlum 3. sınıfa gidiyor, ödevi test olunca kontrol ediyorum,ama yazı ile yazdığı ödevi kontrol edemiyorum çünkü yazısını okuyamıyorum. :?

Almanya'da kullanılıyor. Göze daha hoş geliyor. Bilişsel düzeydeki faydalarınıda okumuştum. Ne kadarı doğru bilemiyorum.

Gelsinler tüm eğitim kurumlarında, hayatın her alanında yaysınlar amenna... Ama ilk 4 yıla cile cektir. Sonrası yok. Olmaz öyle... Ya hep ya hiç
kandenk' Alıntı:
“Bitişik eğik yazı çocuklarımızın zihinsel ve dil gelişimine büyük katkılar getiren, düşünen, anlayan, sorgulayan ve sorun çözen bireyler olarak yetişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerin çoğunda öğrencilere bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretilmekte ve bütün derslerde kullanılmaktadır. Örneğin İrlanda, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, Belçika gibi birçok ülkede bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretimine başlanmaktadır.” (Prof. Dr. Firdevs GÜNEŞ)
Yol seçiminde her zaman bize göre kolay olarak düşündüğümüzü seçeriz. Bize zor gelse de önemli olan gerçekten yararlı olanı seçip onu uygulamaktır. Sonuçta bilimsel olarak yıllardır yapılan araştırmalar ortada. Yeniden Amerika’yı keşfetmeye gerek yok.

Re: Ynt: Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen

Sıkmayın canınızı.
5. Sınıfa kadar tüm bu sıkıntı.
Sonra zaten düz yazı yazıyor tüm öğrenciler.

ben farklı dusunuyorum bu konuda ewet cocuklarımızın el kasları yeterlı gelısmemıs olmasından dolayı zor ogrenıyorlar (F klavyeyıde ıstemıyorlar zor yazılıyor denıyor Q kullandıkları ıcın )

el yazısı hem duzgun hemde hızlı yazı yazmalarına olanak verıyor ılerkı yasamlarında kısılıklı bır yazı turu oldugunu dusunuyorum

İngilizce bir ataösözü var. No pain No Gain. Yani acı yoksa kazançta yok hocam. Eski köye yeni adet getirmeyin.

Öğretmenler 5.Sınıflarda el yazısı yazmak zorunlu değil dediğinde resmen bayram ediyor çocuklar...
Adam gibi eğitim sisteminin olmadığı ülkede herkes inci gibi el yazısı yazsa ne olacak onu anlamıyorum...
Hala okuma yazma bilmeyen çocuklar mezun olabiliyor ilkokuldan...

Kişisel isteği haricinde ömür boyu hiçbir ortamda kullanılmayacak birşeyi geçici bir süreliğine ne diye öğrensin. Üstelik kolay bir süreç olsa "ne olacak canım" dersin de bir sayfalık bir harfin yazımı en az 1 saat sürüyor hocam.

matbaa harfleri ile yazı yazan hangi gelişmiş ülkeler var acaba, merak ettim! Atatürk'ün notlarına bakın, einstein'in fotoğraflarına hep el yazısı. biz de ilkokulda öğrenci iken (o zamanlar bu sistem uygulanmıyordu.) el yazısı yazdık. ve ben hâlâ el yazısı kullanıyorum. zaten düz yazıda yazsanız hızlandıkça ya da daha hızlı yazmak istediğinizde, kendiliğinden el yazısına dönüşüyor yazınız...

herkese
tavsiye ederim :D

yahu ben oğlumun yazısını okuyamıyorum diyorum siz einstein, atatürk el yazısı yazıyor diyorsunuz, einstein in örnek alınacak herşeyi bitti el yazısı mı kaldı. çocukların yazdıkları okunmuyor kardeşim, siz burada şekil yapıyorsunuz.

ilköğretimde çalıştığım günlerde 1leri gezerdim. hem 1lerde hem de diğer sınıflarda çok güzel yazabilenleri de var. ama güzel olmayanlar da var. düz yazıyı nasıl herkes estetik yazamıyorsa, el yazısını da herkes estetik yazamayabilir. bu çok normaldir.

el yazısı candır. :D hızlıdır, pratiktir. F klavye'ye yaptığımız ihaneti el yazısına da yapmayalım.

f klavyeye can borcumuz vardıda bizim mi haberimiz yok, biz el yazısına ne zaman bağlandıkta ihanet edecezde, ilginç. :o

cyln' Alıntı:
Kişisel isteği haricinde ömür boyu hiçbir ortamda kullanılmayacak birşeyi geçici bir süreliğine ne diye öğrensin. Üstelik kolay bir süreç olsa "ne olacak canım" dersin de bir sayfalık bir harfin yazımı en az 1 saat sürüyor hocam.

Sayın hocam ömürboyu kullanmıyacagımız o kadar cok sey öğrendık kı

öğrencılere sorarsan matematıkte hayatlarının hıcbır zmnda kullanmıyacakları bır ders :D

Hocam hiçbirşey olmasa bile ilkokul sonrası ortaokul lise olursa sonra üniversite... En kötü ihtimal 8 yıl daha alacakları eğitim hayatında matematik vb dersleri görecekler.
Ama el yazısında böyle bir durum yok. İlkokulu bitirdiği gibi nokta...

Kaldı ki çocuğuma verilen hayat bilgisi matematik gibi kitaplar hep dik yazı

Re: Ynt: Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen

cyln' Alıntı:
Çocuğunuz, kardeşiniz, yeğeniniz ilkokula başladığında bu kampanyanın ne kadar yararlı ve yerinde bir kampanya olduğunu anlayacaksınız.
Lütfen arkadaşlar siz de imzalayıp kampanyayı arkadaş çevrenize yayabilir misiniz?

https://www.change.org/p/ilkokullarda-e ... m=copylink

Boşuna uğraşıyorsun.
Bu memlekette göz göre göre yanlış olan her işin, savunanı çok olur.

Geri