Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen yard

Kodla Büyü
Geçen hem öğretmen arkadaşlarla hem de velilerle konuşmuştuk. Kampanyayı başlatan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum.

kandenk' Alıntı:
“Bitişik eğik yazı çocuklarımızın zihinsel ve dil gelişimine büyük katkılar getiren, düşünen, anlayan, sorgulayan ve sorun çözen bireyler olarak yetişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerin çoğunda öğrencilere bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretilmekte ve bütün derslerde kullanılmaktadır. Örneğin İrlanda, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, Belçika gibi birçok ülkede bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretimine başlanmaktadır.” (Prof. Dr. Firdevs GÜNEŞ)
Yol seçiminde her zaman bize göre kolay olarak düşündüğümüzü seçeriz. Bize zor gelse de önemli olan gerçekten yararlı olanı seçip onu uygulamaktır. Sonuçta bilimsel olarak yıllardır yapılan araştırmalar ortada. Yeniden Amerika’yı keşfetmeye gerek yok.

Koskocaaaa bartın üni dekanı yanlış mı söyleyecek, üstelik bu dekan 2003 yılından sonra talim terbiye de ve bazı meb kurumlarında çalışmış. O kurumlarda çalışmak için hangi görüşten olmak gerektiği malum. :-1:

Biz niye kişilere veya belirli bir gruba sırf karşı olduğumuz onları sevmediğimiz için yapılan bilimsel araştırmaları hiçe sayarız anlamış değilim. Herkes her şeyi bilemez. Ben de her şeyi bileme. Bu benim kişisel fikrim de değildir. Ama dünya çapında yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarını paylaşmak istemiştim o alıntıyı yaparken. Konu nereye getirilmiş. Üzüldüm Şahsen. Çünkü benim burada yapmak istemediğim tek şey siyasettir. Hiç kimseyi kırmak, üzmek veya kendi fikrimi kabul ettirmek için yapmış olduğum bir yorum değildir. Eğer böyle algılandı ise özür dilerim. Herkese iyi forumlar.

kandenk' Alıntı:
Biz niye kişilere veya belirli bir gruba sırf karşı olduğumuz onları sevmediğimiz için yapılan bilimsel araştırmaları hiçe sayarız anlamış değilim. Herkes her şeyi bilemez. Ben de her şeyi bileme. Bu benim kişisel fikrim de değildir. Ama dünya çapında yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarını paylaşmak istemiştim o alıntıyı yaparken. Konu nereye getirilmiş. Üzüldüm Şahsen. Çünkü benim burada yapmak istemediğim tek şey siyasettir. Hiç kimseyi kırmak, üzmek veya kendi fikrimi kabul ettirmek için yapmış olduğum bir yorum değildir. Eğer böyle algılandı ise özür dilerim. Herkese iyi forumlar.

“Bitişik eğik yazı çocuklarımızın zihinsel ve dil gelişimine büyük katkılar getiren, düşünen, anlayan, sorgulayan ve sorun çözen bireyler olarak yetişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerin çoğunda öğrencilere bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretilmekte ve bütün derslerde kullanılmaktadır. Örneğin İrlanda, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, Belçika gibi birçok ülkede bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretimine başlanmaktadır.” (Prof. Dr. Firdevs GÜNEŞ)

kaynak ve veri olmadan, bir düşüncenin altına prof dr yazınca o düşünce doğru olacak diye bir kaide yok. "örneğin" diye yazıp, bir çok ülke örneği verip cümlenin sonuna da "başlanmaktadır" yazınca, zaten ciddiyetini iyice kaybediyor bu görüş. Hele bizim ülkemizde insanların bulundukları konumlara nasıl geldikleri bellidir, hepimiz okuduğumuz bir görüşü, aklımıza fikrimize uygun olan bir düşünce olsa da araştırmak zorundayız. Ben de bu yüzden o yorumu yapmıştım, şahsınıza yönelik bir şey değil @kandenk

1. Sınıf öğrencisi annesi olarak sonuna kadar destekliyorum.Çocuklara eziyetten başka bişey değil el yazısı.

benim çocuk 3. sınıf, geçen hafta yarın matematik sınavı var diye geldi okuldan getir dedim matematik defterini, getirdi. sınava böyle hazırlanacaksın diye anlatmaya başladım, defterdeki bir soruyu cevabını kapatarak çözmesini istedim kendi yazısını okuyamadı. :)

İnsanların keyfine değilde uzmanlara bırakılması gereken bir karar. Düz yazı ile öğrendik ama berbat bir yazım var.

Re: Ynt: Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen

Bence değişim şart

Re: Ynt: Çocuklarımızın çektiği eziyeti sonlandırmak için lütfen

En güzeli
İlk önce sesli harflerin ağırlıkla öğretildiği hece yöntemi esaslı olan sistemdir.

gelecek' Alıntı:
İnsanların keyfine değilde uzmanlara bırakılması gereken bir karar. Düz yazı ile öğrendik ama berbat bir yazım var.
sonra o uzmanların planını tüm ülkeye ve yazılı tüm materyallere yaymak lazım. Yoksa 3-4 yıl öğren sonrasında hoooop sil baştan...

Mesela benim kızım kendi yazdığı ve okuk kitabındaki el yazısıyla yazılmış a harfini okudu tanıdı ama a harfini ekranda küçük a şeklinde görünce tanıyamadı

Geri