Çok heyecanlıyım!

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Merhabalar arkadaşlar.

Öncelikle Zafer Bayramı'nızı kutluyorum.

Veli profilinin iyi olduğu bir okula tayinim çıktı. Ben de bu Fırsatı değerlendirip dersimi dolu dolu işlemek istiyorum. Önceki okulumun maddi durumu yoktu. Öğrencilerin çoğunun evinde bilgisayar ya da internet yoktu. Istemesem de orada word, excel,?powerpoint anlattım.Şimdi ise çocuğunun daha iyi bir eğitim almasi için ne istesem yapacak velilerim var. Bana yardımcı olabilir misiniz? Derste neler yapabilirim? Kaynak kitap aldırmayı düşünüyorum. 5 ve 6 Lara ayrı ayrı. Hangi Kitapları tavsiye edersiniz? Ya da bilisimgarajakademisi.com un programlarına katmayı düşünüyorum okulumu. Ne dersiniz? Vereceğiniz fikirlere şimdiden teşekkür ediyorum. Özel okulda görev yapan arkadaşlar da derste neler yaptıklarını bizlerle paylaşırsa çok sevinirim.

Hocam oncelikle hayırlı olsun. Ama çok heyecanlı olmayın beklentilerinizi o kadar yüksek tutmayın. Devlet ne istiyorsa onu yapmayi hedefleyin yeter

Bir önceki sene Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinin nasıl işlendiği, öğrenci ve velilerin derse yönelik tutumlarının ne düzeyde olduğu hakkında bir ön bilgi toplama çalışması yapmışsınızdır umarım. Okulda şu anda seçmeli olan BTY (7. ve 8. sınıf) dersini seçen öğrenci sayısı kaç? Daha sonra ek öneriler gelecektir.

çok fikrim yok açıkçası. Benden önceki arkadaş word Excel ... Anlatıyordu.
Merkezi okullarda görev yapan Arkadaşlara sormak Lazım. Farklı uygulamalar yapıyorlar mı?

bizde çok öyle kaynak yok hocam 5-6 ları devam ettireceksen önerim, donanımdan başlaman.... sonra vord excel sonra bir damla da ppt. 6.ya geçince 1.5 ay bunların tekrarı, sonra programlama, 7-8 seçmeli olduğu için program geliştirmeye devam. Bizde kaynak kitap olmadığı için kendi kaynağını kendir hazırlayıp matbaadan bunları bastırmak için ya da labdaki yazıcı, kağıt vb için velilerden talepde bulunabilirsin. Öğrenci hususunda veli size güveniyorsa çok iyi... aslında kötü insan ya da veli yok. Önemli olan onları yönlendirebilmek. Yukarda saydıklarımın yarısın yapabildim, velilerle çok bir araya gelemiyorsunuz ve dedikodunun önüne geçilemiyor. Önemli olan küçük bir okul olması ve öğretmen veli herkesin uyum içnde birbirinden haberli çalışması. İnsan hem cahil hem bilmediğini düşmanı maalesef.. Kolay gelsin.
donanımdan başla dememin sebebi ister istemez klavye fareyi vb söküyorar en azından pinler eğilmesin ileriki sınıflarda.

yesimk06' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.

Veli profilinin iyi olduğu bir okula tayinim çıktı. Ben de bu Fırsatı değerlendirip dersimi dolu dolu işlemek istiyorum. Önceki okulumun maddi durumu yoktu. Öğrencilerin çoğunun evinde bilgisayar ya da internet yoktu. Istemesem de orada word, excel,?powerpoint anlattım.Şimdi ise çocuğunun daha iyi bir eğitim almasi için ne istesem yapacak velilerim var. Bana yardımcı olabilir misiniz? Derste neler yapabilirim? Kaynak kitap aldırmayı düşünüyorum. 5 ve 6 Lara ayrı ayrı. Hangi Kitapları tavsiye edersiniz? Ya da bilisimgarajakademisi.com un programlarına katmayı düşünüyorum okulumu. Ne dersiniz? Vereceğiniz fikirlere şimdiden teşekkür ediyorum. Özel okulda görev yapan arkadaşlar da derste neler yaptıklarını bizlerle paylaşırsa çok sevinirim.

hocam bende sizinle aynı durumdayım. Fakat kafa olarak çocuklarımız her şeyi biliyor modunda oluyorlar. FAcebook, twitter bilince bilgisayarın kurdu kesiliyorlar.
Ben sıfırdan bilgisayar kurma ile başlayıp, word excel uygulamaları ile yol alıcam. Sonrasında ise scratch ile yola devam edeceğim...
Kaynak olarak pek bişeyimiz yok maalesef.

yesimk06' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.

Veli profilinin iyi olduğu bir okula tayinim çıktı. Ben de bu Fırsatı değerlendirip dersimi dolu dolu işlemek istiyorum. ...
hayırlı olsun,
Ancak geçici bir durum

Kendim için Olcay hocamın kitabını temin etmeyi düşündüm. Keşke öğrencilere yönelik bir kitap da hazırlamış olsaydı hocamız!

5 ler için yavru vatanın bilişim kitaplarından bastırmayı düşündüm.

http://talimterbiye.mebnet.net/Kitaplar ... aokul.html

6 lar için ise;

http://www.odtuyayincilik.com.tr/produc ... yorum.aspx
ya da
http://www.odtuyayincilik.com.tr/produc ... mlama.aspx
bu ikisinden birisini. Tabi başlangıçta temel konulara değinebilirim.

Office de anlatılabilir tabi ki. Bahsettiğiniz biliyorum! ön yargısından dolayı pek girmek istemiyorum.

Bir de sinir oluyorum arkadaşlar ya bizim dışımızdaki branşlarda o kadar çok kaynak var ki öğretmeler çok rahat bu konuda.
Biz de MEB tarafından basılmış bir kitap bile yok!

Sürekli çocuklara ne anlatsam? belirsizliğini yaşamak istemediğim için kaynak istiyorum biraz da. Öğrencinin de dersi takip edebileceği bir kitabının olması çok önemli bence.

Kaynak aldırmam benim işimi de kolaylaştıracak diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

yazdıklarım dışında kullanabileceğim kaynaklar var mı?

Ha bir de açabilirsem yetiştirme kursu açmak bu kursta da bilişimgarajakademisi' nin paket programlarından birisinden yararlanmak istiyorum.

Kısacası 10 yıllık görev hayatımda malumunuz olan çeşitli nedenlerden dolayı yaşayamadığımız mesleki hazzı önümüzdeki eğitim öğretim yılında yakalamak istiyorum!

Hala önerilerinize açığım.

Olcay hocam merhaba,

Bu haberinize çok sevindim.

Kitabınızın siparişini de vermiştim zaten.

Gelir gelmez içinde kaybolucam.

Bilgi bence bu Dünya'daki en en önemli hazine. Akıl alıp yeni bilgiler öğrenmekten haz duyarım. Lütfen ufkumuzu açacak fikirleriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin.

Tek sıkıntım var, heyecan ve isteğim kadar kendimi daha fazla geliştirmek için pek zamanım yok. 3 küçük çocuğum var onları da ihmal etmek istemiyorum. Tabi bazen de pil bitiyor. Her şeye rağmen bu yılın çok güzel olacağına inancım tam.

Size de çooook teşekkür ediyorum tekrar Olcay Hocam.

Hocam hayırlı olsun. Bende benzer bir durumla Köy okulundan merkezi bir okula geçiş yapmıştım(sahil kenarı). O yıllarda dersin seçmeli olması büyük bir dezavantajdı. Ondan dolayı şartlar şu an değişmiş durumda. Köy okuluna göre çok iyi bir seviye ile karşı karşıya kalmıştım. Seviye sınıfları vardı onlarla ders işlemek leb... demeden leblebi atasözü gibiydi. Bu hususta rahat olacağınıza inanıyorum.

bence velilerin profiline güvenme.devlet desteklemiyorsa anlattıgının önemi olmaz.lisede word,excel öğrencinin işine yaramazsa anlattıkların buharlaşır mesela.tabi ögrenme tabanlı ögreniyorsa öğrenci sıkıntı yok da benim gözlemim yetişen çocuklar ezbere ögreniyor.çok bir beklenti içine girmemelisin...

Adıza çok sevindim hocam. Philippa Wingate'in İnternet adlı kitabını tavsiye ederim. Renkli, eğlenceli ve gerekli bilgilerle dolu bir kitap. Seçmeli ders için ise yine Tübitak'ın"Bilgisayarda 101 proje" adlı kitabından yararlanabilirsiniz. kitap fiyatları uygun

Hocam bilgisayar öğretmeni değilim , eskiden bilgisayar dersine girmiştim. detaylı tavsiyem olamaz ama kabaca müfredata bağlı kalınacak bir ders değil bilgisayar dersi. Benim kanımca. 2000-2002 yıllarında DOS bile anlatmıştım.
hadi bir iki ay kelime işlemci , hesap talosu , sunum vertabanı nı öğrettiniz diğelim öğrenci zaten word ü exceli powerpointi bir araç olarak kullanacağı için ihtiyacı olduğu kadar bir şekilde öğrenir.

Fakat ben olsam öğrencilerin ortaya bir şeyler çıkartacağı , içlerindeki programcıyı canlandıracağı konulara yönelirim.
programlama ile ilgili, yaşlarına uygun yazılımlar var onlara ağırlık verin.

Derse giren bilgisayar öğretmenlerinin görüşleri daha önemli...

alpaygunes' Alıntı:
Hocam bilgisayar öğretmeni değilim , eskiden bilgisayar dersine girmiştim. detaylı tavsiyem olamaz ama kabaca müfredata bağlı kalınacak bir ders değil bilgisayar dersi. Benim kanımca. 2000-2002 yıllarında DOS bile anlatmıştım.
hadi bir iki ay kelime işlemci , hesap talosu , sunum vertabanı nı öğrettiniz diğelim öğrenci zaten word ü exceli powerpointi bir araç olarak kullanacağı için ihtiyacı olduğu kadar bir şekilde öğrenir.

Fakat ben olsam öğrencilerin ortaya bir şeyler çıkartacağı , içlerindeki programcıyı canlandıracağı konulara yönelirim.
programlama ile ilgili, yaşlarına uygun yazılımlar var onlara ağırlık verin.

Derse giren bilgisayar öğretmenlerinin görüşleri daha önemli...
Scratch, Alice, Small Basic, Powtoon, Prezi, SketchUp, Kodu Game Lab ...
Başka bu tür yararlı programlar bilen varsa paylaşabilir misiniz?

Hocam hevesinizi kaçırmak gibi olmasın ama dediğiniz gibi olan okullarda bilgisayar dersi daha sıkıntı oluyor. Ben öyle bir okulda dört yıl çalıştım çocukların, velilerin ve hatta öğretmenlerin bile bakış açısı farklı bizim dersimize. Hele bir de not olacağı için sıkıntı yaşayacaksınız dikkat edin.

yeşim hocam çok heyecanlısın ama inşallah umduğun gibi olur 5 yıl köyde çalıştıktan sonra 2 yıl önce bulunduğum ilçenin en büyük okuluna tayinim çıktı veli profili ise çoğunlukla maddi durumu gayet iyi üniversite mezunu insanlardı.Peki ne oldu Karı koca öğretmen olan bir velim geldi 75 olan not u 100 yapmamı istedi araya koyabileceği herkesi koydu ben notu değiştirmedim diye bimer e kitap dağıtmadığım ve not tuturmadığım için şikayet etti. uzunlafın kısası veli benden bir şey öğretmemi değil her öğrenciye 100 vermemi istiyor ve BT dersini gereksiz görüyor.İnşallah senin durum böyle olmaz ve umduğunu bulursun

bilbil1920' Alıntı:
yeşim hocam çok heyecanlısın ama inşallah umduğun gibi olur 5 yıl köyde çalıştıktan sonra 2 yıl önce bulunduğum ilçenin en büyük okuluna tayinim çıktı veli profili ise çoğunlukla maddi durumu gayet iyi üniversite mezunu insanlardı.Peki ne oldu Karı koca öğretmen olan bir velim geldi 75 olan not u 100 yapmamı istedi araya koyabileceği herkesi koydu ben notu değiştirmedim diye bimer e kitap dağıtmadığım ve not tuturmadığım için şikayet etti. uzunlafın kısası veli benden bir şey öğretmemi değil her öğrenciye 100 vermemi istiyor ve BT dersini gereksiz görüyor.İnşallah senin durum böyle olmaz ve umduğunu bulursun

hocam aynen durumumuz bu şekilde içler acısı haldeyiz :(

Olcay hocam öğrenci kitabını bastırmayı düşünüseniz öğrencilere tavsiye edebilirim.

yesimk06' Alıntı:
çok fikrim yok açıkçası. Benden önceki arkadaş word Excel ... Anlatıyordu.
Merkezi okullarda görev yapan Arkadaşlara sormak Lazım. Farklı uygulamalar yapıyorlar mı?
Gelen yanıtlardan sonra nasıl bir sonuca ulaştınız?

Geri