Çok heyecanlıyım!

Kodla Büyü
bote67' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:
çok fikrim yok açıkçası. Benden önceki arkadaş word Excel ... Anlatıyordu.
Merkezi okullarda görev yapan Arkadaşlara sormak Lazım. Farklı uygulamalar yapıyorlar mı?
Gelen yanıtlardan sonra nasıl bir sonuca ulaştınız?

Heyecanım iki kat arttı diyebilirim. Aldık başımızı gidiyoruz.

Benim heyecan çocuklara da geçti. Sinerji mi deniyordu ona?

Tahtaya Scracth yazıp ne olduğunu anlatmadan bırakıyorum. Haftaya çocuklar gelip öğretmenim bir uygulama yaptım diyorlar. 3D tasarım diyorum. Şu şu programlar varmış diyorlar... gibi.

Heyecanıma Olcay Hocam da tanık. Onu da ben ve öğrencilerim sık sık rahatsız ediyoruz maillerimizle. Hatta kendisinin bize sözü var. Bi aksilik çıkmazsa 2 hafta içerisinde okulumuza söyleşiye gelecek.

Öğrencilerimizin ricasını kırmadığı için de kendisine buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

gmaslan' Alıntı:
Adıza çok sevindim hocam. Philippa Wingate'in İnternet adlı kitabını tavsiye ederim. Renkli, eğlenceli ve gerekli bilgilerle dolu bir kitap. Seçmeli ders için ise yine Tübitak'ın"Bilgisayarda 101 proje" adlı kitabından yararlanabilirsiniz. kitap fiyatları uygun

Mesajınızı yeni gördüm hocam. bahsettiğiniz kitaplara bakıcam. Yalnız Tübitak' ın kitabı pek güncel değil aynı kitaptan bahsediyorsak. Malum bilişim teknolojileri hızla değişiyor

alpaygunes' Alıntı:
Hocam bilgisayar öğretmeni değilim , eskiden bilgisayar dersine girmiştim. detaylı tavsiyem olamaz ama kabaca müfredata bağlı kalınacak bir ders değil bilgisayar dersi. Benim kanımca. 2000-2002 yıllarında DOS bile anlatmıştım.
hadi bir iki ay kelime işlemci , hesap talosu , sunum vertabanı nı öğrettiniz diğelim öğrenci zaten word ü exceli powerpointi bir araç olarak kullanacağı için ihtiyacı olduğu kadar bir şekilde öğrenir.

Fakat ben olsam öğrencilerin ortaya bir şeyler çıkartacağı , içlerindeki programcıyı canlandıracağı konulara yönelirim.
programlama ile ilgili, yaşlarına uygun yazılımlar var onlara ağırlık verin.

Derse giren bilgisayar öğretmenlerinin görüşleri daha önemli...
Hocam tespitleriniz çok doğru. Mesajınızı okumamıştım fakat fikirlerinize souna kadar katılmakla birlikte bahsettiğiniz çizgide çizdik rotamızı

btrci' Alıntı:
Hocam hevesinizi kaçırmak gibi olmasın ama dediğiniz gibi olan okullarda bilgisayar dersi daha sıkıntı oluyor. Ben öyle bir okulda dört yıl çalıştım çocukların, velilerin ve hatta öğretmenlerin bile bakış açısı farklı bizim dersimize. Hele bir de not olacağı için sıkıntı yaşayacaksınız dikkat edin.

Hocam tam tersi öğrencilerim kadar velilerimden de çok memnunum. Göreve başladığımdan beri gayretlerim için teşekkür için yanıma gelen ya da benimle tanışmak isteyen çok velim oldu.

Hatta bir velim idareye benimle ilgili konuşmaya çıkmış pozitif olarak. İdarecilerimiz şikayete gelen velim çok oldu fakat ilk kez bir öğretmen için teşekküre gelindi demişler.

Bir velim ise benimle ilgili 147 ye detaylı bir teşekkür metni bırakmış. Dosya numarasını almış. Öğretmenler günü hediyesi olarak böyle bir hediye düşünmüş. Çoook mutlu oldum. Bana maddi bir hediye almış olsaydı bu kadar mutlu olmazdım sanırım.

Destekleriniz için hepinize çooook teşekkür ederim.

Geri