Çoklu Dil Projesi okullarda bilişim dersi

Kodla Büyü
Bu ders seçmeli olacak ancak gönüllü öğrenciler yazılımı seven öğrenciler gelecek. İdare bu konuda sıfır inisiyatif alacak. Bakanlıktan tek talebimiz ve isteğimiz bu güvence olmalı . Yok teknoloji çağındayiz yok yapay zeka anlatıyorum kusura bakmayın bunlar çok dolu laflar değil arkadaşlar . Bir daktilo öğretmeni de okuldaki en vizyon sahibi ogretmen en faydalı kişi olabili ama daktilo dersine gerek yok.MEB'in kafasındaki düşünce temel bilişim becerilerini oğrenciler küçük yaşta kendileri öğreniyor bu derse gerek yok. Temel derslerin içinde bilişim becerilerini görmek istiyor .Bu saatten sonra yalvararak dersi geri getirmeye çalışmak hepimiz icin vakit kaybı .

Mersin- Akdeniz- Huzurkent Atatürk Ortaokulunda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. 5. ve 6. sınıflarda zorunlu 2 ders saati bilişim teknolojileri ve yazılım dersin varken eğer okulumuz "Çoklu Dil Eğitimi Projesi" kapsamına alınırsa, bu tarz okullarda planlanan haftalık ders çizelgesinde dersimiz bulunmamakta. YEGİTEK bir taraftan okullara bilişim sınıfları yaparken bir taraftan dersle ilgili böyle bir değişikliğe gidiliyor. Teknoloji çağında BT sınıflarının ve öğretmenlerinin bulunmadığı proje okulu düşünülemez. Proje okullarında disiplinler arası bir yaklaşım olması gerekirken bilişim öğretmeni olmayacak. Ve BT sınıfları kullanılmayacak. Çoklu Dil Projesinin haftalık ders çizelgelerinin ivedilikle yeniden incelenmesini ve düzenlenmesini talep ve rica ediyorum.
Ben de arkadaşın mesajını yukarıdaki gibi değiştirip yolladım arkadaşlar. Sesimiz çıkmazsa en son formatörlüğü de elimizden alacaklar. Lütfen duyarlı olalım bu tehlikeye karşı en azından bireysel başvuru yapalım.

Bu ders seçmeli olacak ancak gönüllü öğrenciler yazılımı seven öğrenciler gelecek. İdare bu konuda sıfır inisiyatif alacak. Bakanlıktan tek talebimiz ve isteğimiz bu güvence olmalı . Yok teknoloji çağındayiz yok yapay zeka anlatıyorum kusura bakmayın bunlar çok dolu laflar değil arkadaşlar . Bir daktilo öğretmeni de okuldaki en vizyon sahibi ogretmen en faydalı kişi olabili ama daktilo dersine gerek yok.MEB'in kafasındaki düşünce temel bilişim becerilerini oğrenciler küçük yaşta kendileri öğreniyor bu derse gerek yok. Temel derslerin içinde bilişim becerilerini görmek istiyor .Bu saatten sonra yalvararak dersi geri getirmeye çalışmak hepimiz icin vakit kaybı .
katılmıyorum hocam. tam tersi bilişim dersi ilkokul kademesine kadar indirilmeli belki adı teknoloji okur yazarlığı olabilir. tablette oyun oynamak oyun indirmek bilgisayar bilmek demek değil. siz hangi ildesiniz nasıl hazır bulunuşlukla geliyor çocuklar bilmiyorum. ben şuan Bursa'dayım hala interneti Google sanan cocuklar var. hele doğu görevimde iken Van'da ki öğrencileri söylemiyorum bile. siz alan değiştirin sevdiğiniz GEREKLİ! gördüğünüz branşa geçmek için uğraşın. ben 15 yıldır bilişimin önemli olduğunu anlattım bi 15 yıl daha anlatırım. (sonrasında emekliye ayrılmayı planlıyorum pes edeceğimden değil). kodlama- yapay zeka seçmeli olabilir ona lafım yok ilgisi alakası çok olan çocuğa ayrı şeyler öğreteyim ama her çocuğa teknoloji okur yazarlığını öğretmemiz şart

Bakın hocalarım bir kamyon dolusu bakan geldi geçti bin kere zümre yaptık bu derse bir kitap bile bakın üç beş günlük emek ya bir kitap bile hazirlamadilar. Aynı şeyleri tekrar ederek bir şey elde ederiz sanıyorsaniz devaam edin . Ben fikrimi soyledim

Sayın hocam size bu konuda sadece bilişim dersi nezdinde ele aldığınız içim katılmıyorum . Bahsettiğiniz konu tüm branşlar için geçerli. Kalabalık mevcut tüm branşlarda verimi düşürüyor sadece bilişimde değil. O bakış açısıyla bakıldığında sanat, beden dersleri sözel sayısal derslerde de verim için ilgili öğrencinin alınması mevcudun çok olmaması gerekir. Nihayetınde o kadar saat zorunlu matematik dersi alan öğrencilerin içinde iyiler çıktığı kadar bakkal hesabı bile yapmayı öğrenmeyende çıkıyor. Her müzik dersi alandan müzisyen olmasını beklemediğimiz için her bilişim dersi alandan da yazılımcı olmasını beklemiyoruz. Siz öyle görebilirsiniz ancak ben dersimi daktilo dersi olarak görmüyorum.

Sayın Hocam, size dersin geri gelmeyeceği konusunda katılıyorum. Fakat bu dersin önemli olmadığı konusunda katılmıyorum, siz de bana katılmıyorsanız tiktok uygulamasını indirip kullanıcıların neler paylaştığına bir bakın derim.

Güzelim branş atıl hale geldi önceden ilkokul 1 debile vardı biz stajerken sonra zamanla kaldırıldı halbuki öğrenciler birden onikiye sürekli bilişim dersi alsalardi herşey çok güzel olurdu tabi buna uygun bir müfredat hazırlanmalıydı ama dersi bitirdiler

Geri