Çubukçu: 'Erken tatil' Yok...

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye genelinde okulların tatil edilmesini veya yarı yılın erkene alınmasını düşünmediklerini açıkladı.

Bu tür söylentilerin öğrencilerin psikolojisini etkilediğini ve motivasyonunu bozduğunu belirten Çubukçu, Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek tatil taleplerini ise değerlendirebileceklerini söyledi.

Bakan Çubukçu, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Niğde'de ilk olarak Vali Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Çubukçu, domuz gribi nedeniyle Türkiye genelinde okulların tatil edilmesi veya yarıyıl tatilinin erkene alınması gibi bir durumun söz konusu olup olmadığı sorularına, "Bu konuda hem il pandemi kurulları, hem de il valileri ile Ankara'da bizim kurduğumuz Sağlık Kriz Merkezi olarak Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tüm Türkiye'deki okullardaki durumları değerlendiriyoruz. Pandemi kurulları gerekli gördüğünde tatil kararını veriyoruz." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın okulların tatil olacağı yönünde bir açıklaması bulunmadığını hatırlatan Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tatil söylentileri ve beklentileri çocuklar üzerinde de psikolojik olarak etki yapmaktadır. Hem eğitimden kopuyorlar, hem de eğitim konsantrasyonlarını bozuyorlar. Biz Sağlık Bakanlığı'nın önerisi doğrultusunda hastalığın yayılma hızına göre bazı illerde okulları tatil ediyoruz. Bir hafta 3 gün aralıklarla. Şu anda hastalığın hiç görülmediği iller var. Toplam 16 ilde yaygın olarak görülüyor hastalık. Bu konuda gereken tedbirleri o iller için alıyoruz." şeklinde konuştu.

Şu anda Türkiye genelinde bir tatil düşüncelerinin olmadığını dile getiren Bakan Çubukçu, "Ama konu sağlıkla ilgili olması durumunda Sağlık Bakanlığı bizden talep ederse, oturur değerlendirir, karar veririz. Yarıyıl tatilinin erkene alınması konusunda da bir çalışmamız yok. Olabilirde olmaya bilirde. Bunların hepsi imkan dahilinde. Ama şuanda yarıyılın erkene alınması veya Türkiye genelinde tatil düşünmüyoruz." diye konuştu.
http://www.haber7.com/haber/20091118/Ba ... e-dedi.php

Sınıflar berbat... Okulda gelmeyenler gelenlerden fazla... Bide konuşuyor tatil yok filan diye...
Komik duruma düşüyor artık... Kusura bakmasın ama tatil kararı alırken ona sormazlar bile.... Onun sonradan haberi olur.... :-1:

benim okulumda devamsızlık oranı herhalde %15-20 civarinda ayrica salgin gun gectikce yayginlasiyo.kktc de bile 1 aralik tarihine kadar okullar tatil edildi.

tatili erkene almaktansa tatili 1 ay yapsın .. doğuda görev yapan biz öğretmenelr ucak biletlerini coktan aldık olası bir değişiklik büyük sıkıntılara neden olacak :S

Bizde geçen haftalarda %10'lardayken şu sıralar bu oran %15-%20 civarlarında. Tatil olması demek bu senenin daha da yorucu geçeceği demek. Çünkü eğitim öğretim yaz tatiline taşar.

Bende istanbuldayım. Oldukça fazla devamsız öğrenci var. Sanırım bakanlık 3,5 günü tatil edecek önümüzdeki hafta ve bayram tatiliyle birlikte 10 gün tatil olacak.

öğrenciler maskeyle sınıfa girip bizi protesto ediyorlar.öğretmenlerden bize domuz gribi bulaşıyor diye.Biz onlardan şikayetçiyiz.öksüren tıksıran herkes sınıfta.ateşli ateşli anne babalar çocuklarını okula gönderiyor . herkes birbirine süratle bu domuzcuğu bulaştırıyor.öksürmeyen hapşırmayan burnu akmayan malesef okulda ve çevremizde kimse kalmadı diyebilirim.hastaneler zaten berbat durumda.ilaçlar bulunmuyor.aşı olacakmıyız olmayacakmıyız hala muallaktayız.ne bekliyorlar anlamıyorum..................

ctrl+alt+delete' Alıntı:
psikolojik olarak eğitimden uzaklaştık zaten

kesinlikle katılıyorum. Her gün gelmeyen sayısı artıyor. Paranoya oluşmaya başladı. Koptuk okuldan. Bazı sınıflardan oran %50 - %50 nasıl ders anlatacağız. koca okulda aşı vurulmak isteyen sayısı 13 :). %5 bile değil. Allah sonumuzu hayır etsin.

domuz gribini geçirdi kendisi rahat tabiii daha biz çok şükür yakalanmadık . aşı olalım diyedir . bugün haberlşerde geçti risk grubu diye bir sey yok artık istiyene vuruyorlar elde kaldı asılar galiba

seyma' Alıntı:
Biz de hiç domuz gribi filan yok. Bizim burda tatil olmasın bence de..
Demişim büyük konuşmak bu heralde.. Yibo da görev yapıyroum çocukların çoğuna domuz gribi teşhisi konularak eve gönderildiler. Ama çok hızlı yayılan bi hastalık olduğu için ve beraber kaldıkları için yurdun yarısına domuz giribi denilip gönderildi. Ben de yurtta nöbet tuttuktan sonra rahatsızlandım bugün doktora gittim doktor büyük ihtimal domuz gribisiniz hocam dedi.. Allah şifa veriri inş. hepimize..

Bizim okulda da 2 öğretmen arkadaşımız grip nedeniyle raporlu, devamsızlık çok.
Yurtdışında akarabalarımla görüşüyorum, buralarda hiç Türkiyedeki gibi bi durum yok, hiç tatil olmadı, vaka da hiç duymadık diyorlar. Bu olayın da aslı-astarı belli değil...

alioser' Alıntı:
eğitim sistemi bu gidişle çöktü çökecek.
Eğitim sistemi yıllar önce çökmüş hocam zaten, bu üzerinden geçti tozer gibi o kadar.

@ "RoboTek"

Hayır kesilmiyor hocam. Hatta geçen sene mayıstan itibaren bugüne kadar sevkten dolayı ekdersin kesildiyse onu bile alabiliyorsun..

seyma' Alıntı:
seyma' Alıntı:
Demişim büyük konuşmak bu heralde.. Yibo da görev yapıyroum çocukların çoğuna domuz gribi teşhisi konularak eve gönderildiler. Ama çok hızlı yayılan bi hastalık olduğu için ve beraber kaldıkları için yurdun yarısına domuz giribi denilip gönderildi. Ben de yurtta nöbet tuttuktan sonra rahatsızlandım bugün doktora gittim doktor büyük ihtimal domuz gribisiniz hocam dedi.. Allah şifa veriri inş. hepimize..

Allah acil şifalar versin hocam.medyada duyuyoruz ama hasta birinden bilgi almak daha doğru.bizleri bilgilendirirsiniz artık

valla nimet abla tatil etmezse zaten iller tek tek tatil ola ola bütün türkiye de olacak, adana eskişehir anadolu, iskenderun da tatil olmuş. Eğitim aksıyor zaten tatil etmemek nasıl bir kahramanlık anlamıyorum, gerçi tüm türkiye de tatil edilecek olsa bile nimet abla heralde son duyan kişilerden olur, ya da talimatı alır duyuruyu o yapar, ahkam kesmesin tatil yok filan diye.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
seyma' Alıntı:
seyma' Alıntı:

Allah acil şifalar versin hocam.medyada duyuyoruz ama hasta birinden bilgi almak daha doğru.bizleri bilgilendirirsiniz artık

Çocuklar kötü baya baygın gibiler. Hastaneye bile gitmeye halleri yok.. Ama bende çok şükür pek bi sıkıntı yok. Doktor sizde büyük ihtimal domuz gribisiniz diye rapor verdi ama normalgripten çok farklı değilim. Sanki ağır bi grip geçiriyomuşum gibi. C vitamini alıp bol bol dinlenmek lazım dediler ben de dinleniyorum.

ya bu nimet çubukçu nasıl bakan oldu anlamadım hiç bişeyden haberi yok tatil olsa heralde en son onun haberi olur hıı tatilmiş der atama rezilliğinden sonra

BBNET
Geri