Öğrenci ve veliler öğretmene not verecek.

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
malum konu bir kaç gündür gündemde,
şimdi facebook hesabımda dolaşırken bir tv haberinin ekran görüntüleri alınarak bir fotoğraf paylaşılmış,
fotoğrafın altında 5 bin küsür yorum var,
çoğu "genç öğrenci kardeşlerimiz"
ben linki buradan paylaşma cesaretini gösteremedim,

aklınıza gelen ve dahi emin olun gelmeyen en ağır küfürler,
"genç öğrenci kardeşlerimiz" bütün eğitim hayatları boyunca biriktirdiklerini öğretmenlerine karşı kusuyor,
bu insanlara bu imkanları verenlere, bu mesleği bu hale düşürenlere,
en hafif şekliyle bana yakışan şekilde yazıyorum hakkımı helal etmiyorum.

Re: Ynt: Öğrenci ve veliler öğretmene not verecek.

Yetkili sendikamız Eğitim Birsen;
Global anlamda, herkesin hakkına sahip çıkıyorken, bu talihsiz durumu susarakmı geçiştirecek?
EBS li kardeşlerimiz;
Mikrofon sizde.

yetkili sendikadan arkadaşlar genel merkeze tepkinizi bildirin, öğretmenliği en haysiyetsiz meslek haline getirmek için ellerinden ne geliyorlarsa yapıyorlar aslında sandıkta bunlara ders verse minimum 4 milyon oy ediyor ama eminim destekleyen arkadaşlar vardır, koşulsuz biatçılar.

Hafta içi ben de eğitim birsen genel merkezi arayıp hesap soracam sendikadan olsun olmasın tüm arkadaşları buna davet ediyorum.

EBS uluslararası olaylara bile duyarsız kalmıyor.Ne bileyim
Rabia sından tut, dünyanın bir ucundaki durumlara bile.
40dk tuvaletini tutamayan bebe bana not verecek.
EBS üyesi yüzlercesi bu yazdıklarımı okuyor.
Ama buyazıya boşboş bakıyorlar.Tepki yok.Mutlaka bana şucu bucu diyorlardır.(% 100Garanti.)
Mesleğin onuru bumudur? EBS li üyeler.Susmakla kabullunmedinizMi?
Aferim size.

demek öğrenci öğretmeni değerlendirecek bilgi birikimine sahip olmuş da bizim haberimiz olmamış. Neyse çok da mühim olduğunu düşünmüyorum. Biz yıllardır öğrenciye not veriyoruz ne yaptırırimiz var ki sanki. Laf olsun diye karne veriyoruz öğrenciye. onlarinda o kadar olur işte.

Bilmem kac yuzbin ogretmen var, esi anasi babasi ile kac milyon oy eder. daha atanamayanlari, sinavlarda soru caldirilarak hakki yenenleri saymiyorum bile...

kimse sandikda tepki gostermiyorsa mustehaktir, daha cok eziliiriz bu kafa ile.

Bu sitede EBS li öğretmen yok galiba. :-o
Klavyeden ses çıkıyor.Ama onlardan tık yok. Yav deyinki;
Sendikaya tepkimizi ileteceğiz.vs. vs.
Yav uyansana, Bebeler sana not verecek arkadaşım.Yetkili ama susan sendikanı bir gıpırdat bir dürtükle.
Haa
Rahatın yerinde demekki.
Yarın
Senin rahat bozulduğunda
Ben gülerim
Eyi uykular

s_kajmeran' Alıntı:
Ben razıyım. Öğretmenlerde Bakanı değerlendirsin daha objektif olur...

mantıklı :+1:

değerlendiren iken değerlendirilen olmak, hem de bu vasfa sahip olmayan öğrenciler tarafından.. ne acı..

Meb'de bu kararlar alınırken nasıl bir mekanizma işliyor akıl alır değil.
-Birkaç yıl önce öğrenciler davranışlarından sorumlu tutulamaz diyerek davranış notlarının etkisini kaldıran bakanlık şimdi öğretmenleri değerlendirme yetkisi mi verecek bu çocuklara. Kanunen karar verme yetisinden bir çok konuda sorumsuz tutulan, cezai ehliyetleri olmayan çocuklar nasıl oluyor da öğretmenlerini değerlendiriyor.
-2. olarak bu durumda herkese 100 veren öğretmen sayısındaki artış acaba Meb'in dikkatini çeker mi:)
Bu haliyle pek ihtimal vermiyorum ama bu ülkede en abes kurallar bile mümkün gibi geliyor. Gelecekse de varsın gelsin, neler olacağını görelim.

Yetkili sendika EBS, basın açıklaması yaparak;
Bu uygulamanın etik olmadığını, sakıncalarını kamuoyu ile paylaşmalı.
Yetkili sendikaya üye öğretmenler, sendikanızı uyandırın.
Çokmu zor?

14 senem kaldı.Yıpranma payı gelirse 9 senem kaldı.Bu maçı veli-öğrenci alır.Ben yüksek lisans mezunu olacağım şu an velilerim okuma yazma bilmiyor bazıları eş ayrı sorunlu bir yerde çalışıyorum.Bana puan verecekler :cry:

ya usta hukumetın anlayısına tepkı koymank gerekırken gene sendıka kavgasına dustunuz nasıl bırlık olacaksınızda karsı cıkacaksınız sen o sendıkadan degılsın sana not vermıyecek sanırım bu veletler gıren sen ben ayrımı olmadan hepımıze gırıyor artık cocuk gıbı senın benım olayını bırakın ya partı ya sendıka baska konustugumuz yok bırlık olmadan nasıl dersını ogretmenlıgını savunacaksın

bır gelen o koltukta 4 yıldan fazla kalmadıkı tek partı 5 bakan ooldu unuttuklarım varsa alınmasınlar Hüseyincımın cok gunahını almısız adam melekmıs

Ne Partisi'nden ne sendikasından bahsediyorsun?
Biz öğretmenleri temsil eden yasal kuruluş, hangisi ise hakkımızı o savunur. Herhalde toçbirsen değil
Eğitim kolunda yasal yetkili sendika EBS dir.
Bu çocuk notu işine bile, siyaset kelimesini karıştırmayın.
Yasal olun.

Bence sadece ebs ile olmaz güzel kardeşim (cobol) seni anlıyorum biraz laf sokma gayretindesin fakat bu duruma sendika olsun olmasın her öğretmenin tepki göstermesi lazım

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yasal olucaksan zaten sesını cıkarma o hakkı vermıyecekler ogretmene ızle sadece bırılerı senı savunmadı dıye yakınırsın ben yapmadım onlar yaptı dersın sonra tepkın varsa goster yoksa sendıka yapsın dıyerek ortalıgı kıskırtma bılıyorsun onlarında gucunun yetmıyecegını bu gune kadar kıme sordular kı bunda sorucaklar bır yazı gelır okuluna sonra 1 yıl konusursun ama yıne olan olmus olur

400bin üyeden aidat alan bir Sendikanın basın açıklaması yapmaya gücümü yetmiyor?
Zor ise yazılı açıklama yapsın sitesinde.
O damı zor.

.

Bu yetkili Sendikanın üyeleri yok mu
Acaba hiçmi benim kadar rahatsız olmadılar.
Acaba bir telefon açamıyorlar mı sendikalarına.

mfacil' Alıntı:
Yasal olucaksan zaten sesını cıkarma o hakkı vermıyecekler ogretmene ızle sadece bırılerı senı savunmadı dıye yakınırsın ben yapmadım onlar yaptı dersın sonra tepkın varsa goster yoksa sendıka yapsın dıyerek ortalıgı kıskırtma bılıyorsun onlarında gucunun yetmıyecegını bu gune kadar kıme sordular kı bunda sorucaklar bır yazı gelır okuluna sonra 1 yıl konusursun ama yıne olan olmus olur
Niye ben vicdanen sorumlu olacakmışım?
Yetkiyi Ben mi verdim?
Ayrıca legal olarak hakkımızı savunmaya çoğunluk üye arkadaşların ruhsat verdiği birYetkili Sendika var.
Bana susmak düşer, üye olanlar konuşsun

bende susuyorum o zmn yetkılı sendıka ıkımızın yerınede konussun :) tabı konusmak ısterse :alkis:

mfacil' Alıntı:
bende susuyorum o zmn yetkılı sendıka ıkımızın yerınede konussun :) tabı konusmak ısterse :alkis:
Sen bu yetkili sendikaya üye isen ve yasal haklarımızı savunması konusunda sendikanı zorlamıyorsan;
Zaten masumsundur :roll:

yok usta o sendıkadan degılım ama sendıka suclama huyumda yok cunku hak arama ısını yapmıyorlar

Tusunami' Alıntı:
Sizin için neden bu kadar sıkıntı oldu ki bu olay?
Yazılısından 95 alan 10 yaşındaki öğrencinin nasıl değerlendirme yapacağı size sıkıntı yapmıyorsa;
Benden yana da sıkıntı yok.
Rahat olun siz.

EBS üyesi olarak, yazdıklarınıza katılıyor ve bu haftadan tezi yok ilçe sendika başkanına konuyla ilgili duyduğum rahatsızlığı ileteceğime söz veriyorum. Hatta yanıma alacağım birkaç EBS üyesi arkadaşımla birlikte bunu yapacağım.

Diğer taraftan değerlendirme konusuyla ilgili şahsi görüşümü dile getirmek isterim:

Öğretmenini değerlendirecek öğrenci... Yıllarca bizlerin görev yaptığı eğitim sistemi içerisinde her yıl 180 gün, günde 8 saat "eğittiğimiz" çocuklara adalet, doğruluk, yansızlık, vicdan vs duygularını yerleştiremediysek... Derim ki onların değerlendirmeleri ile alacağımız düşük notlar bir yerde bizim hak ettiğimiz notlardır. Çocukların eğitimi denkleminde yer alan tek değişken öğretmen değildir, bunun farkındayım. Fakat her bir değişkenin (aile, arkadaş vs.) eğitim sistemimizin tornasından çıktığı da unutulmamalı!

Son olarak öz eleştirim şudur: Geçmişten bugüne tüm meslektaşlarımız işlerini daha iyi yapsaydı veya daha iyi yapıyor olsaydık hiçbir değerlendirmeden/mülakattan korkmamıza, "acaba" diyerek yaklaşmamıza gerek kalmazdı.

Daha adil nesilleri hep beraber yetiştirebilme ümidiyle...

Giryan hocamSağolun.
Hepsi budur.
Bu karar yanlış yada doğru, tarafların (meb-sendika) süzgecinden geçmesi gerekir.

Ek olarak;
Çok uzun zaman önce geçmişte böyle bir anket yapılmış ve öğretmen memnuniyeti 5. Sınıf velilerimize sorulmuştu.
En yakın Arkadaşım (kendisideEBS li) tesadüf eseri en düşük puan ve en kötü görüşün, sınıfın en çalışkan öğrencisinin velisinden geldiğini(merak edip, elyazısından tanımış ) görünce hayrete düşmüş ve bana anlatmıştı.
Hatta bu çocuğa hiçbir menfaat almadan evde ders verdiğini ve şok olduğunu. :mrgreen:
Daha sonra;
Dikkatle gözlemleyince en iyi öğrencilerimizin "biz zekamız ile fen lisesi kazandık" sözlerini, (buna oğlumda dahil) yüzüme söylediler bir sınıf öğretmeni olarak defalarca şahit olmuşumdur.
Bence bu değerlendirme;
Gerek veli
Gerekse öğrenci
Sadece kağıt zaman israfıdır.
Tamam yeniliklere açık olmak gerek ama "Perşembenin gelişi Çarşambadan belli"
Ayrıca öğrenci ve veli, öğretmene puan verirse, arada saygı mesafe kalmaz.
İllede öğretmen başarısı ölçülecekse, başka yollar bulunmalı.
Teşekkürler.

Giryan hocam sağolasın Ebs li arkadaşlar tepkinizi gösterin yoksa ben Ebs liymiş gibi arayacam :) EBS genel merkezi
yetkili sendika EBS Cobol Hocam haklı toplu halde tepkini gösterirseniz üye sayısı önemli olduğu için bir şeyler hiç olmasa yaparmış gibi yaparlar;
gerekirse tehdit edin ben sağımdaki solumdaki EBS li arkadaşlara da söylüyorum

Arkadaşlar, mesele şu parti bu parti veya şu bu sendika meselesi değil. Toplum olarak bugünlerde çok gerginiz. Her söylenen sözde bir mana arayıp tartışma konusu yaratıyoruz. Buna ben de dahilim. Bazen açılan bir muhabbetin sonunda gergin anlar yaşıyoruz.

Olayı şu şekilde değerlendirelim. Bir uygulama yapılacak ve bundan bizler etkileneceğiz. Bu uygulamanın doğruluğu, tutarlılığı nedir? Faydası ne olacaktır? Kısa ve uzun vadede bizleri nasıl etkileyecektir. Eğer yapılan bu uygulamada devlet - millet menfaati söz konusu ise veya bilindik ifade ile söz konusu vatansa gerisi teferruattır deyip geçelim. Ama vatan - millet meselesi değilse ve yapılacak işlerde bizlerin olumsuz etkilenmesi söz konusu ise bunu sakin kafa ile tartışmamız ve yerine göre objektif yerine göre subjektif değerlendirmemiz gerekir.

Misal olarak benzine zam geldiğinde bundan tüm ülkedeki vatandaş etkilenir. Parti, sendika, memleket, akraba, etnik köken, tuttuğumuz takım farketmez. Benzin istasyonunda cebimizden çıkan para hepimiz için aynıdır.

Konumuza gelirsek, bu tür bir değerlendirmenin çok sağlıklı işleyeceğinden pek de emin değilim. Denetleme - değerlendirme yapan / yapacak kişilerin konuyla ilgili vasıflara sahip olmasından yanayım. Maalesef gerek yaş, gerek kültür itibariyle muhataplarımızın bu konuda adilane bir değerlendirme yapabileceğinden şüpheliyim. Bu yazdıklarımla kimseyi küçük görmüyor yada eleştirmiyorum. Benim ve sizlerin de bir şeyleri değerlendirirken eksik veya yanlış bilgilerle hata yapma ihtimalimiz vardır.

Sözün özü, bu şekilde değerlendirilmek ideal şartlarda çok mantıklı ve gerekli gibi görünse de pratikte bir sürü sıkıntı barındırdığını ve istenilen faydayı göstereceğine dair şüphelerim olduğunu ifade etmem gerekir.

Finlandiya egitim sistemi o kadar övülüyor. Biraz buradan ornek alsalarda egitim sistemine her yil bu kadar yeni duzenleme getirmeseler.

Tusunami' Alıntı:
Sizin için neden bu kadar sıkıntı oldu ki bu olay?

sorumluluk vermeden yetki verilen ogrencinin sizi degerlendirecek olmasinin ne anlama geldigini anlayamiyorsaniz bosverin zaten, dert etmeyin siz kendinize.

Geri