Öğrenci ve veliler öğretmene not verecek.

Kodla Büyü
tamamen veli ve öğrenci görüşüne göre olacaksa sıkıntı yok yapsınlar... doğru olmaz ama en azından adil olur.. yani herkes aynı sistemden geçer ama ebsli de türk eğitimsenli de eğitimsenli de sendikasız da değerlendirme sonucunda aynı ceza ve aynı ödülü alacaklarsa ve veliler-öğrenciler baskı altında bırakılmayacaklarsa!!!

saaf' Alıntı:
tamamen veli ve öğrenci görüşüne göre olacaksa sıkıntı yok yapsınlar... doğru olmaz ama en azından adil olur.. yani herkes aynı sistemden geçer ama ebsli de türk eğitimsenli de eğitimsenli de sendikasız da değerlendirme sonucunda aynı ceza ve aynı ödülü alacaklarsa ve veliler-öğrenciler baskı altında bırakılmayacaklarsa!!!
katılıyorum. ayrıca öğretmende bakana kadar belli oranda puan vermeli

bunun amacı belli. Öğretmen, veli ve öğrenci tarafından değerlendirilecek ve şöyle bir sonuç çıkacak: notu bol keseden dağıtan öğretmen yüksek performans notu alacak notu adaletli dağıtan öğretmen düşük not alacak sonra bunu gören öğretmenlerin hepsi notu beleşten dağıtıp gidecek sonuçta ne olacak, istatistiklerde süper başarılı bir eğitim sistemi ve bunu sağlayan bir hükümet, gerçekte olan ise ............. (boşluğu kendiniz doldurun)

Lise düzeyindeki çoğu öğrencinin nota değil öğretmenin anlatışı ve dersteki tavırlarına göre değerlendirme yapacağını düşünüyorum.

Sınıfa doğru yaklaşımda bulunup öğrencilerle ilgilenen, onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir öğretmen kaç puan verirse versin yüksek değerlendirme alacaktır emin olun.

Tusunami' Alıntı:
Lise düzeyindeki çoğu öğrencinin nota değil öğretmenin anlatışı ve dersteki tavırlarına göre değerlendirme yapacağını düşünüyorum.

Sınıfa doğru yaklaşımda bulunup öğrencilerle ilgilenen, onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir öğretmen kaç puan verirse versin yüksek değerlendirme alacaktır emin olun.

ya cok iyimsersiniz ya da akli basinda ogrencilere denk gelecek kadar cok sansli.

EBS'li öğretmene laf edenler, kendi sendikasından istifa edip EBS'ye geçerek tavsiye ettikleri her türlü eylemi gerçekleştirebilir. Ayrıca branş olarak en avantajlı branşlardan biriyiz neden stres yapıyorsunuz. Her ders oyun oynatırız toplarız puanları ne var.

Re: Ynt: Öğrenci ve veliler öğretmene not verecek.

Kunteper' Alıntı:
EBS'li öğretmene laf edenler, kendi sendikasından istifa edip EBS'ye geçerek tavsiye ettikleri her türlü eylemi gerçekleştirebilir. Ayrıca branş olarak en avantajlı branşlardan biriyiz neden stres yapıyorsunuz. Her ders oyun oynatırız toplarız puanları ne var.
1-Sendikal davetin için teşekkürler. Hazır yetkili sendika EBS de bekliyorsun.Bir işe yara.
2-EBS yi bir basın açıklamasına zorlayın dedim. Eylem dediğin de bu.
3-Her ders oyun oynatıp puan toplamayı zaten hakkı ile yaptığın belli.Sana başarılar.

Şimdiden geldiğimiz duruma bakın.
Öğretmen puan topluyor.
Öğrenci Pokemon topluyor.
Yarın bizim çocuğumuzda, sınavlarda nalları toplar.

Aşağıdaki maili göndererek ilk adımı attım. Daha önce söz verdiğim gibi ilçe başkanımıza da konuyu ileteceğim, gerekirse yazılı olarak da başvurmayı düşünüyorum.

Başvuru&Şikayet Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Atilla OLÇUM

Sayın Başkanım;

Yozgat/Boğazlıyan/Ovakent Atatürk Ortaokulu Müdür Vekili olarak görev yapmaktayım. Mesleğime başladığım tarihten beri de EBS üyesiyim. Rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek ve bu konuya dikkatinizi çekmek için mail göndermekteyim.

Bildiğiniz gibi öğretmenler için bir performans değerlendirme sistemi getirilmekte. Bir eğitimci olarak eğitim programlarının her bir unsurunun değerlendirmeye tabi tutulmasının önemini bilmekteyim. Ancak değerlendirici olarak rol oynayacak kişilerin değerlendirme yetisine sahip olmaları gerekmektedir. 7-18 yaş aralığındaki öğrencilerin değerlendirme yetisine sahip olup olmadıkları hakkında da olumlu veya olumsuz bir dayanak yoktur. Bu noktada da öğrencilere öğretmenlerini değerlendirme sorumluluğunu vermek son derece endişe vericidir.

Reşit olmamış öğrencilerin bakkaldan sigara alma özgürlükleri dahi yokken yıllarca eğitim görmüş, mesleğe yıllarını vermiş öğretmenlerinin performansları hakkında karar verici konumda olmaları kabul edilemez. Performans değerlendirme sisteminin hayata geçeceği ve öğrencilerin de değerlendirici konumda olacağı haberleri dahi birçok öğrenci tarafından suistimal edilmeye başlanmış, sosyal medyada ve haber portallarında dile getirilemeyecek söylemlere neden olmuştur.

Olayın diğer bir boyutu ise biz öğretmenler;
1) Öğrenciye katkıda bulunma, akademik ve kişisel gelişimlerini olumlu yönde etkileme
2) Velilerle olumlu ilişkiler geliştirme, öğrencilerin gelişimlerine olumlu katkıda bulunmaları için eğitim sisteminin bir parçası haline getirme
3) Okul/ İlçe/ İl idarelerine karşı sorumluluklarımızı eksiksiz ve layıkıyla yerine getiriyor olduğumuzu gösterme
gibi ve hatta daha sayamadığım bir çok konuda endişeler içerisindeyiz. Bizlerin sırtına yüklenecek yeni bir endişe bizlerin işimizi daha iyi yapmamıza değil belki de performans düşüşü yaşamamıza neden olacaktır. Ayrıca unutulmamalıdır ki bizler sadece birer öğretmen değil aynı zamanda özel hayatı olan bireyleriz. Mesai dışı sorumluluklarımız gözardı edilmemeli.

Bu kadar sorumluluk, vazife ve endişe içerisinde sendikamızdan beklentimiz bize külfet doğurabilecek uygulamaların hayata geçirilmemesi için gerekli adımların atılmasıdır. Sendikamıza üye birçok arkadaşımın da görüşü benzer yöndedir. Konuyla ilgili değerlendirmelerinizi ve çalışmalarınızı yaparken bunları göz önüne almanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla
Adem SAĞUN

İlçe sendika başkanımızla bugün görüşme fırsatım oldu. Böyle bir performans değerlendirmenin kabul edilemez olduğunu kendisine ilettim. Kendisi şunları söyledi:

Sendika olarak şuan hükumetle pazarlığımız süren 4 konu var.
1) Rotasyonun iptal edilmesi
2) Öğretmen performans değerlendirme sisteminin düzenlenmesi veya kaldırılması
3) 657'ye dokunulmaması ve memurun iş güvencesinin kaldırılmaması
4) Öğretmene 3600 ek gösterge getirilmesi

Açıkçası başkanımıza güvenir ve saygı duyarım. Söyledikleri konusunda samimi olduğunu düşünüyorum ancak EBS'nin üst yönetiminin bu işlere ne derece eğildiklerini, ciddiye aldıklarını veya haklarımızı savunmak için hükumeti karşılarına aldıklarını bilemem.

Bu yazdıklarım veya yaptıklarım ne derece etkili olur bilmiyorum ama Hazreti İbrahim'in kıssasında karıncanın söylediği gibi: Hiç değilse safım belli. İnşallah beklentilerimiz doğrultusunda gelişmeler olur.

Güvensiz çalışma koşullarının ilk adımları bunlar.Direk şöyle deseler kadro diye bişey yok herkes sözleşmeli ve bize muhalif olanlar performans notu altında işten çıkarılabilir o zaman yer yerinden oynar.Diyemedikleri için sindire sindire bunu yapıyorlar yok öğretmenin eksikleri görülecekmiş kendisini geliştirmesi için fırsatmış ya sizin öğretmen umurunuzda mı ki arkadaş hepsi en az tabirle PALAVRA PALAVRA PALAVRA.

Geri