Öğrenciler arabamı çizmiş, ne yapmalıyım

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar labda seçmeli ders işlerken öğrenciler hocam aşağıda kalabalık var bütün hocalar orda dedi. Baktım gerçekten tüm hocalar aşağıda, hemen indim ne göreyim.

Öğrencilerden 4 ü , benim ve diğer 2 öğretmenin arabalarını çizmişler. benimkini çizenleri buldum, veliler hocam boyatalım falan dediler. Ben hem boyatıp hemde arabamın değeri düştüğü için para isteyeceğim. Gerizekalılar arabanın dört yanını çizmişler, kısaca arabanın dört bir yanı boyanması lazım.

Mahkememi açmalıyım yoksa nasıl yapayım, veli boyaya yanaşıyor ama para deyince yokuşa sürme dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı? Ne yapardınız siz olsaydınız?

kazalarda arabanın değeri düştüğü için kusurlu olan taraftan maddi kayıp için tazminat tarzı birşeyler alınabiliyor. polis çağırıp tutanak tutturduysanız, mahkemeden birşeyler çıkabilir.

ver mahkemeye gitsin gitsin gelsinler hocam! bi tokat at bakalım senin başına ne geliyo??

@easytr hocam doğru sölüo. Boyatacaksan boyat, ama boyatmadan fotosunu çek, satarken sorun çıkmasın. Mahkemeye verip napacaksın hocam; mahkeme sana tazminat mı verdirecek. Nice suçluları serbest bırakıo bu adalet sistemi. Benimde arabam çizilmiliişti boydan boya, serviste boyattırdım, parasını da aldım. Hatta ben çizik fotosunu bile çekmedim, arabayı satarken alıcı, kaporta ustasına götürdü, usta burası boyanmış ama darbeden değil dedi. Biliyorum için çok yanıo hocam ama, sende benim gibiysen yani çizik arabaya binmek istemiosan ödet velilere yapacak bişey yok...

bir boyacıya gideceksin boyacı 500 derse 800 de diyeceksin böylelerinden ne koparabilirsen. Ne demek işi yokuşa sürme. O çocuğun kimliğinde baba adı boş mu diyeceksin böylelerine...

easytr' Alıntı:
boyatalım hocam diyen anlayışlı veli bulmuşsunuz hala mahkemeden bahsediyorsunuz. orta yolu bulun

Hocam kusura bakmayın da tabi ki boyatacak, iyilik mi yapıyor sanki, kaza değil ki zaten, kaza olsa ben istemem zaten. kasti olarak çizmişler, aslında insanın başına gelmeyince anlamıyor, boşver.

Çizilen diğer arabalar cady ve peugeot 306 . Boya dışında arabanın değeri düşüyor zaten.

Polisler geldi, tutanak tutulmadı ama, bir şeyler çizdiler gittiler.

serkanaytekin' Alıntı:
easytr' Alıntı:
boyatalım hocam diyen anlayışlı veli bulmuşsunuz hala mahkemeden bahsediyorsunuz. orta yolu bulun

Hocam kusura bakmayın da tabi ki boyatacak, iyilik mi yapıyor sanki, kaza değil ki zaten, kaza olsa ben istemem zaten. kasti olarak çizmişler, aslında insanın başına gelmeyince anlamıyor, boşver.

Çizilen diğer arabalar cady ve peugeot 306 . Boya dışında arabanın değeri düşüyor zaten.

Polisler geldi, tutanak tutulmadı ama, bir şeyler çizdiler gittiler.

ooo ne veliler var hocam. benim arabamı çizen çocuğa hiç bişey yapmadım, jandarma sordu kim yaptı diye (kasabada çalışırken olduğundan jandarma) bilmiorum dedim. Çocuğun siciline işlemesin die. Babası 150 tl vermemek için, keşke çocuğumu dövüp öldürseydiniz, jandarmaya verseydiniz de bu parayı benden istemeseydiniz dedi. Not: maddi durumları kötü değil...

valla nerdesiniz bilemiyorum hocam ama bence tutanak tutturun polise. sonra da gidin bir galericiye çocuğun babasıyla sorun araba çizilmemiş olsa fiyatı ne olur. sonra komple boyatcam öyle fiyatı ne olur diye. mahkemeyle uğraşmak istemiyorsanız ödersiniz yoksa kusura bakmayın göz göre göre arabamı çiziyorsa çocuk yaptırımı ne ise onu yaparım deyin. orta yol ondan sonra aranır. bir arabanın komple boyanması demek arabanın en az 1000 tl fiyatının düşmesi demektir. para kolay kazanılmıyor.

Ya size komiğini söyleyeyim mi :lol:

2 kişi çizdi benim aracı, birinin babası kaportacı :puhaha: hocam hallederim dedi ben, dedim sana yaptırmam. Diğeri de ........nı yırttı benim oğlum yapmaz diye, telefonda hocamın sol kapısını ben çizdim dedi. Adam balon gibi söndü hemen.

gülermisin ağlarmısın.

omd' Alıntı:
Öğrenci değil şeytan bunlar şeytan.

Hocam inan sinirden güldüm artık, çocuk geldi( bu arada hepsi 8. sınıf), oğlum niye yaptın dedim, hocam bana kızdınız ya dedi, ne zaman dedim, geçen hafta dedi (ben hatırlamıyorum tabi) ne dedim dedim, "Ne yapıyorsun , otur yerine dediniz" dedi.

Tam mal ya :)

hocam geçmiş olsun öncelikle. aracı tavan hariç boyatırsanız en az az 2 bin lira fiyatı düşer bunu bilen çizik yada kaza alıcı adam boyasızla sizin aracınıza aynı fiyatı vermez işin ucunu bırakmayın tutanak mutlaka tutturun işi söze bırakmayın eğer para vermeyi bile kabul ederseler hemen senet imzalatın kolay değil boğazdan kesip araç alıyorsun keyfe çiziyorlar insanı aracından soğutuyorlar.geçen başıma geldi yaşlı amca tek kapımı çizdi. karakola gittim sonra amca 80 küsür yaşında olunca dedim Allah ından bulsun ama öyle tüm arabamı çizseydi değil 80 90 yaşında olsa yine vazgeçmezdim.

Bence işi biraz yokuşa sürmenin çocuklara da faydası var. Davranışlarının nasıl sonuçlar verebileceğini bu yaşta öğrensinler. İleride başlarına daha büyük iş açarlar

mahkemeye verirseniz o çizen kişinin velisi aracın piyasa değerinde aracı sizden alması kararı çıkar eğer siz aracı ben bu haliyle istemiyorum artık içime sinmez değeride düştü derseniz
bu çekilde sonuçlanan bildiğim 2-3 dava var değer kaybını ödemek istemediği için aracı piyasa değerine almak zorunda kalanlar.
gidip krediyi çekip eşşek gibi alıyorlar.

hakkınızı aramanız taraftarıyım hocam. bi sigorta reklamı vardı araba almak için çabalayan bir adamı anlatıyordu. o reklamdaki gibi biz arabayı da parayı da kolay kazanmıyoruz. şimdiki çalışmamız bir yana buraya gelmek için kaç takla attık bilinmez.
öğrenciler de davranışlarının ne gibi sonuçlar doğurabileceğini görmüş olurlar.
sadece çizenlere değil tüm öğrencilerinize örnek bir durum olur..
geçmiş olsun..

hocam en iyi servise en pahalı yere gidin yaptırın para almakmış falan fazlada uğraşmayın yoksa gecenin bir vakti boyanan arabanızıda çizerler.. bende velinin yerinde olsam para vermeye falan yanaşmazdım boyatayım demek zaten büyük olgunluk fazlasını beklemen hata olur..

evrim0626' Alıntı:
hocam geçmiş olsun öncelikle. aracı tavan hariç boyatırsanız en az az 2 bin lira fiyatı düşer bunu bilen çizik yada kaza alıcı adam boyasızla sizin aracınıza aynı fiyatı vermez işin ucunu bırakmayın tutanak mutlaka tutturun işi söze bırakmayın eğer para vermeyi bile kabul ederseler hemen senet imzalatın kolay değil boğazdan kesip araç alıyorsun keyfe çiziyorlar insanı aracından soğutuyorlar.geçen başıma geldi yaşlı amca tek kapımı çizdi. karakola gittim sonra amca 80 küsür yaşında olunca dedim Allah ından bulsun ama öyle tüm arabamı çizseydi değil 80 90 yaşında olsa yine vazgeçmezdim.

Hocam olaydan sonra bir kaç galeriye sordum onlarda öyle dedi, zaten boyacı ustalara gösterdim, tavan hariç boyanacak dedi. Yani dediğiniz hesap çok doğru.

hocam hiç acıma tutanağını tuttur boyatmaya karar verirsen servisten hariç hiç bir dükkana sokma o kaportacı çok biliyor Allah bilir nasıl boyuyacak milletin alın teri daaa uyuz oldum aksam aksam .Servis olayına sıcak bakmıyorlarsa bana kalırsa hiç acıma sigorta kapsamında aç davanı onlar uğrassın diğerleri nerde yaptırırlar o adama mı yaptırırlar çok muhatap olma bana kalırsa. hocamın biri çok güzel demiş bi tokat atan neler oluyor gör bak,
SEN NİYE EMEĞİNDEN ALIN TERİNDEN VAZ GEÇESİN Kİ ,hırsızlıkmı baba parasımı aga . bence Hakkını ara

Hocam fotograflarını çek satarken anlatırsınız durumu, veliyle anlaşma yoluna git. Boyatırım demiş adam zaten o da mutlu değildir bu durumdan...

//Bazı arkadaşların ifadeleri gerçekten ağır kaçmış... Melek olduklarını iddia etmiyorum ancak çocuk olduklarını sanırım belirtmek lazım...

Hocam bence git direk servise boyat. Çizik fotolarınıda çek. Aracın serviste kaydı olsun. Satarken alıcı kişiye servise sorgulatın bunlar fotoları bunlarda servis kayıtları dersiniz. Zararınız en aza inmiş olur. Üste para alabilmek şu ortamda oldukça zor görünüyor çünkü. Mahkemeye verseniz garantisi yok. Sonunda kazansanız bile aradan en az 1 yıl geçer falan filan. Arkadaşların dediği gibi zararınız öyle 2000 lira falanda olmaz biraz abartılı rakamlar onlar. Arabanın boyalı olması kadar niye bolayı olduğuda önemlidir çünkü.

geçmiş olsun..
kaportacının oğlu babasına müşteri temin etme dersinde galiba..

Geri