Öğrencilerde Kız-Erkek İlişkileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tanes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tanes

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kız meslek lisesinde çalışıyorum arkadaşlar, sınıf öğretmenliği yaptığım bir sınıf var, öğle arası rehber öğretmenimizle konuşurken "senin sınıftan şu şu kızlar çok hareketli, hep farklı erkeklerle görüyorum, beni görünce geçenlerde yüzünü gizledi bi tanesi,çektim konuştum ama aynı hareketleri yapmaya devam ediyorlar v.s" bu şekilde devam eden bir muhabbet geçti. Şimdiye kadar sınıfımda bu konuyla ilgili konuşmadım, çok da dalmak istemiyorum bu konulara ama bi takım yanlışlar yapmalarını da istemem, sonuçta görevimiz onlara her türlü eğitimi vermek. 1 hafta önce üst sınıflardan bir öğrencimiz erkek arkadaşı tarafından kaçırıldı, ailesi okuldan aldı, okul genelinde her yıl hamile kalıp okulu bırakan bi kız çıkıyor, açıkcası çok canım sıkıldı, tüm sınıfla genel mi konuşmalıyım, öğrencileri tek tek mi çekmeliyim, aileleriyle mi görüşmeliyim..Sınıf öğretmenliğini bu yüzden hiç sevmiyorum, sorumluluğu çok fazla...

Önce genel uyarı yapılır, sonra gerekirse birebir hocam. İlk aşamada direkt ailelere söylenmesinin yan etkileri olabilir diye düşünüyorum.

Hocam anlattığınıza göre Okulda flört işleri vahim denilebilecek seviyelere gelmiş. Senenin başında Hem aileler ile hem de öğrenciler ile genel olarak bu konu görüşülebilirdi. Arkadaşlık seviyesini iyi ayarlayamamanın ne gibi vahim olaylara sebep olacağı anlatılabilirdi. Daha sonraki aşamada ilk olarak rehberlik servisi ile koordineli bir şekilde sorun çıkartan öğrenci ile birebir görüşülüp şu aşamada problemin aileye aksettirilmeyeceği, eğer sorun büyürse mecburen aileye bildirmeniz gerektiği anlatılabilir.
Birde acizane tavsiyem aile ile görüşürken mutlaka 2 ebeveyn ile de birlikte görüşün. Sadece anneye iletilen problemler, annenin korumacılığı yüzünden babaya aksettirilmiyor. Annenin de genellikle yaptırım gücü olmadığı için sorun çözümünde aile etkeni saf dışı kalabiliyor.

Hiç sözetmeyin 11 yıl çalıştım manzara içler acısı çoğu ailede buna olumlu bakıyor taki ileri aşmaya kadar ama iş işten geçtikten sonra pişmanllık fayda vermiyor

Genel konuşmak mantikli ben Anadolu lisesinde çalişiyorum. Şu anda idareciyim defalarca uyarmama rağmen öğrenciler bildiklerini okuyorlar. Hayat toz pembe geliyor. Öğrencilerin kafasi 5 kariş havada ne söylersen söyle boşa. Cuma günü bir çift gelmemiş ailelerine haber verdim. Onlar da çok normal karşiladi, şaşirmiş bir halleri yoktu. Bugün oğlana sordum. Hocam sinemaya gittik dedi. Başka ne yapilir bilmiyorum.

Valla ben olsam bu işlere fazla dalmam. Geçenlerde bir kızın ailesini çağırdılar. annesi idareye demediğini bırakmadı. Size ne benim kızımın hayatından, zaten ben onu koca bulsun diye gönderdim dedi. Herkes şoka girmişti tabi:)
en azından kızlarla bir bayan öğretmen ilgilensin bayan değilseniz.

sizin yapacağınız uyarılar, konuşmalar hiç bir işe yaramayacak. sadece psikolojik olarak kendinizi huzurlu hissedeceksiniz. hepsi bu..

Maalesef yaptıklarınız çok fazla fayda sağlamayacak. Popüler kültürün yansımaları okulların durumunu da içler acısı hale getirdiler. Aileler gençtir takılsınlar edalarında oldukları sürece bu durum katlanarak artacak.

asıl problem ailelerden kaynaklanıyor. benzer bit durumda biz bir kızın ailesini arayıp bilgi verdiğimizde "olsun en azından bildiğimiz biriyle yapıyor" deyince biz de şok olmuştuk.

zaten kimin okuyup kimin okumayacağı belli. adam olmayacaklara boş yere 12 yıl boyu okulda para harcamak neden. orta okulda belli bir seviyeyi kazanamayan açık öğretime gitsin.

Hiç bulaşmayın bulaşıyorsanız da direk aile ile temasa girin aileden gizlediğiniz olaylar sonradan başınıza bela olabilir "öğretmenimin haberi vardı." şeklinde.

Aynen yaşanılan bir olayı anlatayım bütünlemeye kalan bir öğrencimizin annesi geldi kızım sınava girebilirmi dedi girer tabi neden giremesin dedik ama kocaya kaçtı benim evde yaşıyorlar dedi nikahsız nikahsızsa girer dedik ama hamile dedi ne haldeyiz siz görün ağlanacak haldeyiz

Benzer bir konuda uyarıda bulunan müdür yardımcısına hitaben veli şu sözleri sarfetmişti " siz namus bekçisi misiniz yoksa öğretmen misiniz ? size ne ! ne karışıyorsunuz ? "

bence genel bir konuşma yapmak lazım.daha sonra gerekirse özel konuşma yapmak gerekir.

Veliyle işbirliği yapmaya çalışırsan tepki alırsın. "Neden benim kızımın kısmetiyle oynuyorsunuz? Namus bekçisi misiniz?" gibi bir tepki alırsanız şaşırmayın. Bu tepkiyi ben almıştım zamanında.
Veliyle işbirliği yapmadan kendiniz çözmeye çalışırsanız ve bunu veli daha sonra öğrenirse "Ne biçim öğretmensiniz? Niye benim çocuğumun sorununu bana söylemiyorsunuz?" gibi tepkiler alabilirsiniz. Bu da öğretmen arkadaşlarımın başına geldi.
İdareye bildirirsen idare senin ilgilenmeni isteyebilir. Ya da görmezden gel, hiç bulaşma bence.
Sonuçta ne yaparsan yap yaranamazsın.

Hocam bizim işimiz arz talep işi biraz da, öğrenci talep etmedikçe ona ne eğitim verebilirsiniz ne de öğretim. Yaşı kaç olursa olsun bu böyledir. Sadece öğrenci değil tüm bireyler için durum böyle. Öğrenci kelimesinin şahsen çok beğendiğim anlamlı bir karşılığı var babalarımızın, dedelerimizin dönemlerinde kullanılan : talebe. Yani talep eden.

Şunu unutmamak lazım ki biz bu çocukların annesi, babası değiliz. Öğretmeniyiz. Bize göre yanlış olan kim davranışları yukarıda arkadaşların da örneklendirdiği gibi aileler çok normal kabul edebiliyor. Hatta kimi zaman durumu aileye bildirdiğimizde "çocuğuma iftira atıyorsun(uz)" diyenlerle karşılaşıyoruz. Yapılacak tek şey olası vukuatların okulda olmamasına özen göstermek.

tutucu bir yerde çalışıyorum kız erkek ılıskılerı okulumda tam ıstedıgınız gıbı ama dısarda mıllet bırbırıne ocu gıbı bakıyor ozellıkle bayan ogretmenlere. Ensest vakalar oluyor ama yansımıyor ben sadece kız erkek ılıskılerınde eskıye nazaran katı olmayalım dıyorum yoksa cok fazla yakınlasmaları normal degıl tabıı kı kast ettıgım budur

Hocam en doğrusu bence rehber öğretmenide yanınıza alarak anne ve babalarında oldugu bi ortamda bilgilendirme yapmak ..bunun dışında çok derinlere inmek size zarar verebilir sonuçlarını kestirmek ve arkadaşlarında dediği gibi neyle ve kiminle karşılaşacağın belli olmuyo..sonuçta bizler öğretmeniz anne babaları değilz uyarı yapar gerisini Veli ye bırakırız..

eski görev yerlerimden birinde, öğrencilerin sapıklık derecesinde bir olayına şahit oldum, görmezden gelemedim, idareye bildirdim. ama bir yandan da aman duyulmasın, kızlar rencide olur duyulursa diye titizlik gösteriyorum. kızlar okula kendileri yaymışlar çok iyi birşey yapmışlar gibi, hoca bizi yakaladı ama bişey yapamaz ki, bize karışamaz falan diye. baktım susarsam pasif duruma düşeceğim, yazdım disiplin dilekçesini, rehberlik servisine de bildirdim. rehberlik öğretmeni olayın büyütülmemesi gerektiğini söyledi, ben ısrarla devam ettim. aileler çağırıldı ve aileler de durumu normal karşıladı, çocukları yakın arkadaşmış ben yanlış anlamışım. neticesinde dilekçem işleme bile alınmadı, elime geri verildi. çıkardığım ders: bir daha böyle birşey görürsem ve düzeltmeye çalışırsam iki olsun.

Belki bana kızabilirsiniz ama bu işi kökten çözmek için kızla erkeğin aynı yerde okumaması lazım. Yani karma eğitimi kaldırmak lazım diye düşünüyorum.

Çünkü özellikle lisede çalıştığım dönemde öğretmen arkadaşlar olarak ne yaparsak yapalım, bir türlü şu pislik olayların önüne geçemedik. Sonuçta bu insanlar genç. Ateşle barut bir arada durmaz. Özellikle yaz ayları gelince eğitim öğretim bitiyordu malesef.

Bence bu işin çözümü budur. Ama ne demişler: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış :(

bu yazılanlar gerçek mi yaw bu nasıl aileler nasıl bu şekilde düşünürler ya toplum bitmiş aile bitmiş demek ki :(

çok etkili olacağına inanmasam da yine de uyarıp sorumluluğu üstünüzden atın bence de ama şahsi uyarıdan önce genel bir konuşma ve uyarı olması daha doğru olur. Eğer bu konuşma etkili olmazsa şahsi uyarı ve konuşmaları bence okul rehber öğretmeninin yapması daha mantıklı geliyor bana hocam

Dindar nesil yetiştirme procesinde böyle şeyler oluyor muymuş, wah wah wah.
Başbakan duysa çok üzülür herhalde!

Tek çözüm ilkokul sonrası karma eğitimin yanında ayrık eğitime de imkan sağlanması herhalde.

kızımın adını mı çıkaracaksınız size ne dedi bir öğrencinin velisini çağırdığımızda.

Bu işin varacağı noktayı söyleyeyim:
1988'de yapılan bir araştırmaya göre Amerikan gençliğinin %52'si 17 yaşına, kadar cinsi teması yaşamakta, tüm kadınların; %80' i de evlilik öncesi ilişki kurmaktadır. Aynı araştırmaya göre, her yıl evlilik-dışı 1.000.000 bebek doğmakta, bunun 400.000'inin hayatına kürtaj ve düşük ile son verilmektedir. Öte yandan aynı ülkede evli kocaların %50-65'i ve evli kadınların % 45-55'i eşlerini başkasıyla aldatmaktadır.
Kaynak:
http://www.ekodialog.com/Makaleler/ekon ... zyonu.html

Gidişat iyi değil... Kendi kızım oğlum var. Şimdiden ne yapayım nasıl edeyim diye düşünüyorum. Geçenlerde .... bu benzer olayların biri oldu. Benim içim almıyor

lislerde görünen yüzün kaçkta kaçını biliyorsunuz. okulun içinde ve dışında yaşanan ve bir çoğunu bilmediğimiz çok olay var. tv dizilerinin ülke gençliğine vurduğu darbe çok büyük. bunu ne gören rtük var nede hükümet

Geri