yazilimuzmani
Site Gezgini
Arkadaşlar bir öğrencimiz var şuan lise son sınıfta, programlama konuysunda çok başarılı. Bu çocuğun bazen programlama konusundaki başarıları bizi bile şaşkına çeviriyor. Derste öğrettiklerimizle yetinmeyen bir öğrencim. Öğrencilere konuyu anlattığımızda, arkadaşlarına anlamadıkları bölümlerde yardımcı oluyor. Bazen bizim bile bilmediğimiz şeyleri ortaya çıkarıyor. İşte öğrencimin bu tutumu bizi etkiledi ve onunla arkadaş gibiyiz; son derece saygılı ve dürüst bir çocuk. Fakat bir sorun var, bu öğrencim meslek lisesinde olduğu için doğru dürüst matematik, fizik, geometri, biyoloji, kimya, coğrafya, tarih gibi dersleri doğru dürüst görmedi. Bu çocuk 2 ay sonra ygs sınavına girecek ama üniversite 4 yıllık kazanma korkusu yaşıyor. Bilgisayar öğretmenliğe gitmek istemiyor çünkü atama olmuyor, bilgisayar programcılığına gitmek istemiyor çünkü 2 yıılık bu durumda geriye mühendislikler kalıyor onlara da yüksek puanlar gerekiyor ayrıca ygsden sonra lysye de girmek gerekiyor.
Geçen gün merak edip dershane denemelerinden kaç puan aldığını sorduğumda; 250 gibi düşük bir puan söyledi 52 net felan yapıyormuş şaşırdım çünkü sadece proğramlama derslerinde başarılı olmadığını biliyorum. Bu düşük puanı almasında aslında birazda mebin suçu olduğunu düşünüyorum bu öğrencilere göstermedikleri derslerden soruyorlar ygs'de soruları görünce meslek liseli öğrenci takılıp kalıyor.
Neyse gelelim asıl mevzuya bu çocuk üniversitede programlama ile ilgili bölümlere gitmek istiyor ama ne yapmalı ona üniversite hakkında fkir vermek istiyorum bu yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim. Tam olarak bilmiyorum ama maddi durumları orta derece de herhalde ailesi özel üniversiteye göndermez diye düşünüyorum.
Bu çocuğun ileride çok yararlı işler yapacağını da düşünmüyor değilim açıkcası. Ben aynı zamanda Microsoft firmasının sertifikalı eğitmeniyim bu çocuk daha bu yaşlarda iken beni hayrete düşürüyor ayrıca sertifikasıda bulunmuyor.
Geçen gün merak edip dershane denemelerinden kaç puan aldığını sorduğumda; 250 gibi düşük bir puan söyledi 52 net felan yapıyormuş şaşırdım çünkü sadece proğramlama derslerinde başarılı olmadığını biliyorum. Bu düşük puanı almasında aslında birazda mebin suçu olduğunu düşünüyorum bu öğrencilere göstermedikleri derslerden soruyorlar ygs'de soruları görünce meslek liseli öğrenci takılıp kalıyor.
Neyse gelelim asıl mevzuya bu çocuk üniversitede programlama ile ilgili bölümlere gitmek istiyor ama ne yapmalı ona üniversite hakkında fkir vermek istiyorum bu yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim. Tam olarak bilmiyorum ama maddi durumları orta derece de herhalde ailesi özel üniversiteye göndermez diye düşünüyorum.
Bu çocuğun ileride çok yararlı işler yapacağını da düşünmüyor değilim açıkcası. Ben aynı zamanda Microsoft firmasının sertifikalı eğitmeniyim bu çocuk daha bu yaşlarda iken beni hayrete düşürüyor ayrıca sertifikasıda bulunmuyor.