Öğretmen Asistanı ile E-Kilit , QR Taratma, Link Gönderme ve Daha Fazlası!

Kodla Büyü

blstcr

Üye
Merhaba! 👋
Kendi okulumda aktif olarak kullandığım ve öğretmenlerin işlerini kolaylaştırmak için geliştirdiğim Öğretmen Asistanı uygulamasını artık genel kullanıma açıyorum! 🚀

Öğretmen Asistanı Uygulaması Nedir?

Öğretmen Asistanı Uygulaması, öğretmenlerin ders planlamasını, evrak yönetimini ve günlük işlerini daha pratik hale getirmek için geliştirilmiş bir mobil uygulamadır.

Bu uygulama sayesinde öğretmenler:

• Akıllı tahtayı kontrol edebilir (E-kilit özelliği ile)
  • Kitaplardaki karekodları taratarak içeriklere anında ulaşabilir ve doğrudan akıllı tahtada açabilir.
  • Bağlantıları hızlıca akıllı tahtaya gönderebilir, böylece ders materyallerine kolay erişim sağlayarak derslerini daha verimli hale getirebilirler
    Etkileşimli tahtalara duyuru ekleme özelliği
Öğretmenlerin iş yükünü hafifletmek ve eğitim süreçlerini dijitalleştirmek için tasarlanan bu uygulama, derslerde teknolojinin etkili kullanımını destekler. 🚀

Blue And White Modern Mobile App Promotion Instagram Post (1).webp

E-Kilit Özelliği Kullanımı
🔹 1. Flash Belleğe ID Dosyası Oluşturun

📍 İlk olarak, tahtanın sizi yönetici olarak tanıyabilmesi için ID dosyasını oluşturmanız gerekiyor.

1️. Bir flash bellek takın.
2️. İçinde id.txt adlı bir Metin Belgesi oluşturun. (dosya uzantısı txt olmalı yoksa Pardus Etap yapıştırmaya izin vermiyor.)
3️. Mobil uygulamadan size verilen ID’yi bu dosyanın içine yapıştırın.
4️. Dosyayı kaydedin ve flash belleği güvenli şekilde çıkarın.
5. Uygulama kurulum dosyasını flash belleğe kaydedin

🔹 2. Etkileşimli Tahtaya Kurulum Yapın

📍 Flash belleği kullanarak tahtanızı Öğretmen Asistanı ile entegre edin.

1️Etkileşimli tahtaya flash belleği takın.
2️Öğretmen Asistanı uygulamasını yükleyin cihazı yeniden başlatın..

🛑 Önemli! Kurulum tamamlandığında, henüz bir yönetici atanmadığı için şifre koruma aktif değildir.

🔹 3. Yönetici ID’sini Tahtaya Tanımlayın

📍 Şimdi tahtanın yönetici ID’sini tanımlayarak kilitleme sistemini etkinleştireceğiz.

1️. Etkileşimli tahtada sağ üst köşedeki ⚙️ çark simgesine tıklayın.
2️. Açılan menüden "ID" alanına kendi ID’nizi yapıştırın.
3️. Tahtanın otomatik olarak kaç dakika sonra kilitlenmesini istiyorsanız, süreyi dakika cinsinden yazın. (Örn: 5 yazarsanız 5 dakika sonra kilit ekranı gelir. Bu Özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız daha uzun zaman girim 600 gibi).
4. Her gün kaçta kapatılacağı saati girin.
5. Acil durum şifresi oluşturun.

Bu şifre sadece internet olmadığında tahtayı açmak için kullanılacaktır!
6. Kaydet butonuna basarak işlemi tamamlayın.

📌 Kurulum sonrası, mobil uygulamanın kilit ekranında sağ üst köşede çark simgesi (⚙️) belirecektir.

🔹 4. Okul Adı ve Şifreyi Girin (Mobil Uygulama Ayarları)

📍 Şimdi mobil uygulama üzerinden okul ayarlarını tamamlayacağız.

1️Mobil uygulamayı açın ve kilit ekranında sağ üstteki çark (⚙️) simgesine dokunun.
2️ Genel Ayarlar bölümüne girin.
3️ Okul adınızı ve yönetici şifrenizi girin.
4️Kaydet butonuna basarak işlemi tamamlayın.

🛑 Eğer bu işlemi yapmazsanız, tahtanız şifresiz açılabilir!

🔹 5. Diğer Öğretmenleri Yetkilendirme

📍 Diğer öğretmenlerin de tahtayı açabilmesi için onların ID’lerini eklemeniz gerekiyor.

1️ Diğer öğretmenlerden mobil uygulamalarındaki ID’lerini kopyalayıp size WhatsApp üzerinden göndermelerini isteyin.
2️ Mobil uygulamada ⚙️ çark simgesine dokunun ve "Kullanıcılar" alanına girin.
3️ WhatsApp ile size gelen ID’leri buraya ekleyin.
4️ Bu kullanıcılar artık sizin yönettiğiniz tahtaları QR kod taratarak açabilirler!

✅ Tebrikler! Kurulum tamamlandı. Artık E-Kilit entegrasyonu ile öğretmenler tahtaları güvenli bir şekilde kullanabilir.

📌 Sorularınız olursa destek vermeye hazırım! 🚀

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam yönetici işlemleri nasıl oluyor?
Merhaba,

Öğretmen Asistanı
uygulamasını etkileşimli tahtaya kurduktan sonra, yönetici olarak ID'nizi tahtaya eklemeniz yeterli. Bu işlemden sonra tüm süreç mobil uygulama üzerinden devam ediyor ve kurulumu gerçekten çok kolay.

Adımlar:

1. Tahtaya Yönetici ID’nizi Ekleyin:
    • Tahtada sağ üst köşedeki ⚙️ çark simgesine tıklayın.
    • ID alanına kendi ID’nizi yapıştırın.
    • Kaydedin.
    • Artık tahtanız yönetici olarak tanındı!
  2. Mobil Uygulama ile Süreç Devam Ediyor:
    • Tahtayı kurduktan sonra mobil uygulamayı kullanarak okul adı, şifre ayarları ve diğer kullanıcılar gibi tüm ayarları kolayca yapabilirsiniz.
    • Yönetici ayarlarını mobil uygulamadan tamamladıktan sonra, QR kod tarama ve şifre ile giriş gibi güvenlik önlemleri aktif olur.
    • Her şey mobil uygulama üzerinden yönetildiği için, kullanımı çok basit.

Kurulum ve Kullanım Kolaylığı:

• Yönetici ID'si ekleme işlemi çok hızlı.
  • Tahta ve mobil uygulama arasındaki senkronizasyon otomatik olarak gerçekleşiyor, ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.
  • Karekod tarama, gibi güvenlik önlemleri mobil uygulama üzerinden kolayca yönetilebiliyor.

Kısacası, Öğretmen Asistanı uygulaması ile etkileşimli tahtalarınızı güvenle yönetebilirsiniz ve tüm işlemler mobil uygulama üzerinden kolayca yapılabilir.

Herhangi bir sorunuz olursa, her zaman yardımcı olmaya hazırım! 😊

Açıklamaları sonradan eklemişsiniz zaten gördüm şimdi. Peki programı tahtadan kaldırma işlemi nasıl oluyor? o kısmı göremedim.

Okulumuzda kullanıyoruz. Yüklemesi ve kullanması çok güzel. Mobilden kontrol edilmesi özellikle telefonunuzdan istediğiniz tahtayı servis moduna alıp kilitsiz açılmasını sağlaması kullanışlı. Kurulumu ve kullanımı çok basit öğretmerler uygulamayı yükleyince telefonlarından size id numaralarını atıyorlar onları yönetici kullanıcı ekliyor okadar pratik bir uygulama

denemek için kurdum kendi bilgisayarıma geri silmek istiyorum ama bir yöntemi yok çok ilginç

denemek için kurdum kendi bilgisayarıma geri silmek istiyorum ama bir yöntemi yok çok ilginç
1. Adım: Sağ Üst Taraftaki Çarkı Tıklayın ve ID'nizi Oraya Yapıştırın.
2. Adım uygulamdan kilit ekranı -çark- cıhazlarım- servis modunu aktif edin.
özeldende yazdım hocam

dediğinizi yaptım tabiki ben uygulamayı komple silmek istiyorum. Uygulama arka planda çalışıyor yine.

evet ben de bilgisayarıma deneme amaçlı kurmuştum. kurulum exe dosyasına da baktım kaldır seçeneği var mı diye ama yok.

Kendi bilgisayarınıza kurmayın, sadece etkileşimli tahtalara kurun. Öğrencilerin programı silmemesi için önemli tedbirler alıyorum.

Öğretmen Asistanı Windows - Kaldırma Programı Eklendi!

Öğretmen Asistanının Windows sürümünü artık kolayca kaldırılmasını sağlayan bir kaldırma programı ekledim.

Öğretmen Asistanı Windows sürümünü kaldırmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

1. Etkileşimli tahtada sağ üstteki çark simgesine tıklayarak Ayarlar menüsüne girin. Gerekli alanları doldurun.
  2. Mobil uygulamanızdan cihazınızı Servis Moduna alın.
  3. Kaldırma programını çalıştırın 'Acil Durum Şifrenizi' girerek kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek programı güvenli bir şekilde kaldırabilirsiniz.

Geri bildirimleriniz benim için çok değerli! Herhangi bir sorun yaşarsanız bana bildiriniz.

İyi çalışmalar! 🚀

Tahtanın kilidini telefondan karekod okutarak değil de uzaktan yine telefonla açabilir miyiz. Yada böyle bir seçenek yapılabilir mi?

Geri