Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandı

Kodla Büyü
Re: Öğretmen Atam Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandı

12-10-8 kademeli olacakti hani. Bildigin 8 yili dolduranlar gidecek bu yasaya gore.kademeli falan bisey yazmiyor

amip33' Alıntı:
12-10-8 kademeli olacakti hani. Bildigin 8 yili dolduranlar gidecek bu yasaya gore.kademeli falan bisey yazmiyor

48 inci madde hükümleri aynı eğitim kurumunda; 2014-2015 öğretim yılında 12 yıl, 2015-2016 öğretim yılında 11 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 10 yıl, 2017-2018 öğretim yılında 9 yıl görev yapan öğretmenler hakkında uygulanır.

---------------------------------------
Edit: hocam zaten durumdan bahsetmiş. Herkesin hakkında hayırlısı olsun

Bu uygulama canımı sıkıyor. Tamam daha 8 yılıma çok var ama bu durumda küçük ilçelerdeki öğretmenlerin özellikle bizim branştaki öğretmenlerin yerleşik düzene geçme, ev sahibi olmasına imkan yok. Mutlaka bir köy ya da başka ilçeye resen veya zorunlu tercih ile gönderileceğiz. Düzenimiz bozulacak her 8 yılda. MEB kafasına göre iş yapmaya devam ediyor. Bu madde en çok bizim branşı olumsuz etkileyecek. Çünkü aynı ilçede başka okula gitseniz bile kendi okulunuzda BT labı var vs. diyelim gittiğiniz okulda olmayacak. Diğer branşları çok etkilemez, çünkü herhangi bir altyapıya ihtiyaçları yok. Bir matematik veya Türkçe öğretmeninin bir ilçede hangi okulda çalıştığı fark etmez.

Meslek öğretmenlerı ıcın ayrıca bır sorun cunku hem orta hem lise ye atanabılme ıhtımallerı doguyor cunku atanabılecegı okullar arasında gecıyor (TEF mezunu olanlar)

okulunda beş yılın doldu mu iliçine başvurmaya başlayacaksın o zaman onların resen atamasına fırsat vermemek için :verymad:
haklarımızı göz göre göre almalarına ses etmedik artık çözüm yolu üreteceğiz yapacak bişey yok

Aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi uygulama süreci

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 48 inci madde hükümleri aynı eğitim kurumunda; 2014-2015 öğretim yılında 12 yıl, 2015-2016 öğretim yılında 11 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 10 yıl, 2017-2018 öğretim yılında 9 yıl görev yapan öğretmenler hakkında uygulanır.

Fen liselerine sınavsız geçiş hakkı vermişler,buradan şunu anlıyorum,2-3 sene içinde fen liseleri normal mahalli liseye dönecektir..

ne alaka sanki suana kadar fen liseleri silikon vadisiydi.test düzeninde fen lisesi işte...Yoksa düz lisede özgüven aşıla psikolojik desteği tam ver fen liselerini geçmezlerse...

hocalarım zorunlu görev 4 yıl olan bir yerde 15 eylül 2015 baz alınarak 3,5 yılı dolan bir kişi zorunlu görevini yaptı sayılarak tayin isteyebilir mi?

pawofeagle' Alıntı:
hocalarım zorunlu görev 4 yıl olan bir yerde 15 eylül 2015 baz alınarak 3,5 yılı dolan bir kişi zorunlu görevini yaptı sayılarak tayin isteyebilir mi?

yok hocam değil 6 ay, 1 gün bile eksik olsa isteyemiyorsun. Sadece aynı ilde 3 yılını doldurduğun için yine zorunlu hizmet bölgesinde olan bir okula tayin isteyebilirsin. O zaman da zorunlu hizmetin uzadıkça uzuyor... Sonuçta gittiğin yerde en az 2 yıl kalman gerekiyor :(

idril42' Alıntı:
Fen liselerine sınavsız geçiş hakkı vermişler,buradan şunu anlıyorum,2-3 sene içinde fen liseleri normal mahalli liseye dönecektir..

Doğru dedin hocam, fen liselerinde çalışan öğretmen arkadaşlarımız o kadar çok başarılılar ki, Türkiye'nin geleceğine yön veriyorlar resmen. Bu neyin kafasıdır hocam. Seninle aynı fakülteden mezun olan sınıf arkadaşın sınava girdi kazandı sen girmedin, o fen lisesinde sen ortaokulda veya anadolu lisesinde çalışıyorsun. şimdi sen daha mı değersiz oldun?

Tayin için 3 yıl şartı aranıyor bunu değiştirmedilerse istersiniz. Ama zorunlu hizmet yükümlüsü olduğunuz için size açılacak okullar zorunlu hizmet okulları olacaktır. Bu durum hem seçenekleri daraltır. hemde çok iyi okulları yazamazsınız.

Aday öğretmenleri neden bu kadar sınavdan geçiriyorlar anlamış değilim.Performans değerlendirmeden 50 nin altında alan atılıyormuş.Ne kadar gereksiz bir uygulama.Yazık değil mi o öğretmene.Zaten fakülte bitiriyor kpss yi gerçiyor bu kadar şeye ne gerek var!

sözlü sınav uygulamasında gereken eşitlik sağlanacak mı?
hangi kurumda üniversiteyi bitirip, KPSS'ye girip, 1 yıl teste tabi tutulup sözlü sınav var?

Yönetmelikte zorunlu hizmet alanları için öngörülen azami çalışma sürelerinin üzerinde görev yapanların hizmet puanları, görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırılarak belirlenir.

Gözüme çarpan bir değişiklik. Daha zorunlu hizmet bölgesi dışında okullarda çalışmadık da :)

Arkadaşlar bu yönetmeliye göre biri bunu açıklasın :2014 eylülde atanan aday öğretmen yaza eş durum yapabilecek mi???En çok merak edilen konu bu.

iambilisimci' Alıntı:
Arkadaşlar bu yönetmeliye göre biri bunu açıklasın :2014 eylülde atanan aday öğretmen yaza eş durum yapabilecek mi???En çok merak edilen konu bu.
Eş durumu atamasında zaten yazıyor hocam bu; 30 eylül veya 15 eylül artık neyse, bu tarihe göre adaylığı kalkabilecek olanlarda eş durumu isteyebiliyor.

Re: Ynt: Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandı

furkan35' Alıntı:
ne alaka sanki suana kadar fen liseleri silikon vadisiydi.test düzeninde fen lisesi işte...Yoksa düz lisede özgüven aşıla psikolojik desteği tam ver fen liselerini geçmezlerse...
Biraz yavaş olun sayın hocam.
O dedikleriniz
Türkiye de fen liselerine alınan öğrenci yüzdesi eskisi gibi binde 2 yi geçmese idi...Yüzbinde bir ihtimal olurdu.
Yazdıklarınız yakın zamanda ilçelerde açılan ve Anadolu liselerinden daha düşük tavan puanla alınan liseler için geçerli.
Ama haklısınız aslında.
Nedense 11 ve 12 ci sınıf boş kontenjanlarına geçen ay baktığımda hayli boş kontenjan vardı.Sanırım yeni açılan temel liseler 11. Sınıflar üzerinde iyi çalışmışlar.

kargasa1982' Alıntı:
idril42' Alıntı:

Doğru dedin hocam, fen liselerinde çalışan öğretmen arkadaşlarımız o kadar çok başarılılar ki, Türkiye'nin geleceğine yön veriyorlar resmen. Bu neyin kafasıdır hocam. Seninle aynı fakülteden mezun olan sınıf arkadaşın sınava girdi kazandı sen girmedin, o fen lisesinde sen ortaokulda veya anadolu lisesinde çalışıyorsun. şimdi sen daha mı değersiz oldun?
:alkis: :alkis: :+1:

Teknoloji bize hazır cips gibi geliyor.Her şey hazır geliyor.tembeliz o yzden.Bir yerde staj yapmıştım.hiç bir şey yaptırtmadılar bize ayak bagı olma yeter imasındaydılar.Biz de neden kelimesi yok uygulamaya dökme de yok.Hazırcıyız biz maalesef.Fenden düz liseye tut %80 boş duruyor öğrenciler.Bu sistemde hiçbir öğrenci üretken olamaz...harcandık bari yeni nesil etkilenmesin.

amip33' Alıntı:
GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 48 inci madde hükümleri aynı eğitim kurumunda; 2014-2015 öğretim yılında 12 yıl, 2015-2016 öğretim yılında 11 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 10 yıl, 2017-2018 öğretim yılında 9 yıl görev yapan öğretmenler hakkında uygulanır.

horozerk' Alıntı:
Yeni Yönetmeliğin .pdf hali belki birilerine lazım olur.
Teşekkürler hocam.

Ben de yönetmeliğin sonunda linki olan Performans değerlendirme formunu indirip ekledim.

İnşallah adil davranılır da KPSS yi aşmış arkadaşların ekmeğiyle oynanmaz.

Ekli dosyalar

Geri