Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandı

Kodla Büyü
En çok konuşulacak madde
7) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı 8 yıllık görev süresinin hesabında birlikte dikkate alınır.
Dönüşümden dolayı başka okullara tayin olan çok kişi var.Bu onlarımı etkileyecek yoksa.Dönüşüm sonrasında okulunda kalanlarımı?
Bu çok tartışılacak.Çünkü ikisi farklı şeyler...Çünkü aynı okulda 8 yıl diyor.Başka okula gidince sayaçın sıfırlanması lazım.

Re: Ynt: Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandı

Kara Kule 61' Alıntı:
En çok konuşulacak madde
7) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı 8 yıllık görev süresinin hesabında birlikte dikkate alınır.
Dönüşümden dolayı başka okullara tayin olan çok kişi var.Bu onlarımı etkileyecek yoksa.Dönüşüm sonrasında okulunda kalanlarımı?
Bu çok tartışılacak.Çünkü ikisi farklı şeyler...
İlginç bir yaklaşım.
Fark yokki.Biri okulu dönüşmüş ve dönüşümde eşleşen aynı mahalledeki yeni okuluna gitmiş.
Diğeri nin tabelası değişmiş.Öğretmene göre birşey yok

Aynı mahalledeki okula 12 yılını doldurmuş bir kişi rotasyonla gidebiliyor.Çünkü farklı okul.Aynı mahallede olduğu için gidemezsin denmiyor.
Burada hangi mantığa göre hareket edilecek belirsiz...

sizce valiliklerce belirlenen ilçe gruplarından neyi kastediyor tam olarak? bu aynı eğitim bölgesi mi demek, yoksa tam tersi mi?

40 tercih olması için branşa göre eğitim bölgesi olacak mecburen.
Eğitim bölgesi haritası çizeceklerin işi hem kolay.HEMDE ÇOK ZOR
Nasılsa tüm il sınırları büyükşehir e dahil ve yolluk yok.
1-Branşa göre eğitim bölgesi belirlenmelidir.
2-40 tercih için, illaki tercih listesine dolgu olsun diye içinde 40 okul olan eğitim bölgesi belirlenMeMelidir.Çünkü 40 ortaokulu veya lisesi olmayan iller bile var.
Aksi halde bu rotasyon öğretmenleri çok fena gezdirir.
3-Farklı zaman dilimlerinde yapılacağı için iliçi bekleyenlere yaramıyor ama belki norm fazlası olanlara yarar

ilçe grubu tanımlanmamış.
birden fazla ilçe bir grup olabilir. örneğin 5 ilçe arası anlamı da çıkıyor.

Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan ilçe gruplarındaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılır.

Kadrolarının olduğu ilçe gruplarında bulunan eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.

:?

Bu yönetmelik daha basit olabilirdi.
Örnek;
Aynı okulda 12 yıl çalışan personel norm fazlası olur
Şeklinde
Şimdi karmaşık olmuş.

pawofeagle' Alıntı:
hocalarım zorunlu görev 4 yıl olan bir yerde 15 eylül 2015 baz alınarak 3,5 yılı dolan bir kişi zorunlu görevini yaptı sayılarak tayin isteyebilir mi?
Isteyebilir misiniz bilmiyorum ama bi şekilde atanirsaniz zorunlu hizmet yukumlulugunuz kalkar
Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır.

sinaaat' Alıntı:
Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan ilçe gruplarındaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılır.

Kadrolarının olduğu ilçe gruplarında bulunan eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.

hocam ben bu 2. yazdığınız kısmı okumamıştım, demek oluyor ki çok uzak yerlere resen atama yapılmayacak

kargasa1982' Alıntı:
pawofeagle' Alıntı:
hocalarım zorunlu görev 4 yıl olan bir yerde 15 eylül 2015 baz alınarak 3,5 yılı dolan bir kişi zorunlu görevini yaptı sayılarak tayin isteyebilir mi?

yok hocam değil 6 ay, 1 gün bile eksik olsa isteyemiyorsun. Sadece aynı ilde 3 yılını doldurduğun için yine zorunlu hizmet bölgesinde olan bir okula tayin isteyebilirsin. O zaman da zorunlu hizmetin uzadıkça uzuyor... Sonuçta gittiğin yerde en az 2 yıl kalman gerekiyor :(
Hocam bu konuda emin misiniz tecrübe eden var mı asagidaki madde nasıl işliyor peki

Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır.

Evet diye diye sonunda zorunlu rotasyonu da getirdik hayirli uğurlu olsun.
Tek mağdur olacak öğretmen burada. Yerleşik hayata geçemiycez bir türlü.i

Arkadaş burada çok yazıldı konuşuldu.
Ama mesleğe yeni başlayanlar yada yerinden memnun olmayanlar, zanneti ki bu yeni durum kendilerine yarar zannettiler vede destek verdiler.
Şişedeki cin çıktı bir kere.
2zjbdoy.jpg

Geziversinler ilçeleri ömürleri boyunca akılları başlarına gelsin.
.
.
Allah akıl versin bize.
Zamanında bir 24 kasımda Eski MEB bakanımız Hüseyin Çelik 3.5 TL olan ek ders ücretini 10TL yapacağız dediydi............Sonraki 3 yıl boyunca gazeteler her ay öğretmene zam yapıldı diye yazdılar.
3 yıl sonra 30 Haziran dan sonra geçerli olmak üzere 3.7 TL olan ek ders ücretimiz 5.4 TL oldu.
Aynı torbada Polise 200 TL ve Tüm diyanet görevlilerine 180 TL net zam yapıldı.Tabi ki geçmişe yönelik olarak Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere.

şimdi müdürler ebs li olduğuna göre yeni atanan arkadaşlar da 50 puanı geçebilmek için otomatik olarak ebs li olacak.. bu sınavın başka amacı yok..(mudur atamalarında yasananlari akliniza getirin) böylece hükümet istediği sendika ile masaya oturacak.. Artık hükümet in öğretmen gibi bir derdi yok arkadaşlar. . hersey istedikleri gibi. . keske bencil olmayip da bunlari gorebilseydik. . öğretmenin en büyük düşmanı yine öğretmen malesef..

BayTerapi' Alıntı:
şimdi müdürler ebs li olduğuna göre yeni atanan arkadaşlar da 50 puanı geçebilmek için otomatik olarak ebs li olacak.. bu sınavın başka amacı yok..(mudur atamalarında yasananlari akliniza getirin) böylece hükümet istediği sendika ile masaya oturacak.. Artık hükümet in öğretmen gibi bir derdi yok arkadaşlar. . hersey istedikleri gibi. . keske bencil olmayip da bunlari gorebilseydik. . öğretmenin en büyük düşmanı yine öğretmen malesef..
Olay çok daha büyük.
En büyük memur çoğunluğu öğretmenlerde olduğu için;
Toplu sözleşme masasında En etkili kesim ve konfederasyon başkanı öğretmen sendikasından oluyor.
Öğretmen topluluğu çantada keklik olunca.
Tüm emekliler.........;
İşçi emeklileri
Bağkur emeklileri
Memur-öğretmen emeklileri
Dul - yetim - Engelli maaşları ve tazminatları ayarlanıyor.Yani ;
Öğretmeni elinde tutabilen,
TÜM MEMURLARI ve TÜM SGK EMEKLİLERİNİN HEPSİNİ ELiNDE TUTAR.

impetus23' Alıntı:
sinaaat' Alıntı:

hocam ben bu 2. yazdığınız kısmı okumamıştım, demek oluyor ki çok uzak yerlere resen atama yapılmayacak
ama ilk yazıda da yapılacak dio.yani "ihtiyacı bulunan ilçe gruplarındaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılır." ile 2. yazı çelişiyo

Madem bir Türk genci pardon Türkiye genci diyelim Türk deyince ırkçı oluruz mazallah.
Bir türkiye genci teog, sbs, öss, kpss ve o okullarda kadar yazılı sözlü sınavdan sonra öğretmen oluyor. Hatta milyonlarca sperm arasında birinci oluyor. :lol:
Bu kadar imtihandan sonra bu son olayı çözemedim.

İnşallah olmaz olurda bir gün sol bir iktidar yada islamcı olmayan bir koalisyon gelirde bizim şu ahaliyi derdest eder. Allah'ımdan bunu dilerim.

Solcu filan değilim öz be öz muhafazakar sağcıyım, 5 vakit namaz kılarım ama bu bizim müslümanım deyip haksızlığa gık çıkarmayan insanların sonunu hayırlı görmüyorum.

Yahu arkadaş insanlar bu kadar menfaatçi bu kadar çıkarcı bu kadar pislik olamaz. Tamam siyasetçiler yapar eder ama onlara destek veren bizleriz. Bu ülkede akpartili olmayan insan memur olamayacak mı? Kıçıkırık bir müdür yardımcısıda mı olamayacak. Lanet olsun sizin adaletinize. Böyle bir müslümanlık yok.

COBOL' Alıntı:
BayTerapi' Alıntı:
Olay çok daha büyük.
En büyük memur çoğunluğu öğretmenlerde olduğu için;
Toplu sözleşme masasında En etkili kesim ve konfederasyon başkanı öğretmen sendikasından oluyor.
Öğretmen topluluğu çantada keklik olunca.
Tüm emekliler.........;
İşçi emeklileri
Bağkur emeklileri
Memur-öğretmen emeklileri
Dul - yetim - Engelli maaşları ve tazminatları ayarlanıyor.Yani ;
Öğretmeni elinde tutabilen,
TÜM MEMURLARI ve TÜM SGK EMEKLİLERİNİN HEPSİNİ ELiNDE TUTAR.
:lol: Şaşırtıyorsunuz beni hocam... Öğretmenler bu kadar kuvvetliyken memur ve kadrolu milli eğitim işçisi benimle aynı maaşı alır hale geldiyse... Kuvvetli kesim olmasak halimiz nice olurdu merak ediyorum...

EBS alternatifi. bir dayanışma olsaydı çok güzel olurdu ama
Maalesef eğitim sen in karşı çıktığı şu meşhur sendika aidatı yokmu
Herşeyi o bozuyor.
Kısacası memurda birliktelik olmaz.Birliğin başına geçen vekil oluyor.

şimdi ben anlamadım ilçe içinde mi olacak rotasyon?
ilçe içinde norm yoksa bir sonraki döneme mi kalacak rotasyon?

_MurAy_' Alıntı:
şimdi ben anlamadım ilçe içinde mi olacak rotasyon?
ilçe içinde norm yoksa bir sonraki döneme mi kalacak rotasyon?
İşte orada birbiri ile çelişen iki madde var.Tam net ve açık değil.
Şu anda tartışılan en önemli konu ise "ilçe gurupları"
Valiliklerin ilçe guruplarını nasıl oluşturacağı tartışma konusu.
Çoğu öğretmen evini boşaltacak.Ev satın alanlar, 8 yıl sonraki durumları değişken.
Kan değişimi diyerek başlayan bu olay, mekan değişimin de ferahlık değil ama eğitimde göçebeliği getirecek.

(7) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı 8 yıllık görev süresinin hesabında birlikte dikkate alınır.

Arkadaşlar bu maddeye göre; okulumuz ilkokul oldu orta okul olan başka bir okula zorunlu olarak atandık. Bu zorunlu atama olduğu için ilkokula dönüşen okuldaki çalışma süremizde eklenecek mi?

MADDE 48 - (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda adaylık dahil toplamda en fazla 8 yıl görev yapabilir.
Bu maddeye göre sayılmayacak. Çünkü başka bir okula geçiş olmuş.
Sanırım burada söylenen aynı okulda kalıpta okulun adı değişen kişiler için söylenmiş.
Ama en doğrusunu bu sene sonunda göreceğiz.

Hocam benim gibi durumda olupta yer değiştiren binlerce öğretmen var. Umarım sen zorunlu atandın diye toplamı sayılmaz.

Bizlerin çocuklarini düşünen yok tabi bu arada.
Çocuklar öğretmen değiştirirmi. Gidecekleri bölgede iyi okul varmidir gibi listemiz uzar gider.

Bu duruma sevinen bazılarını anlayamıyorum. Ya da onlar bu işi pek anlamamışlar. Diyorlar ki merkezlere, iyi yerlere kapak atanlar artık buraları boşaltacak. İyi de güzel kardeşim onun bıraktığı okula yine sen gelmeyeceksin ki. Aynı ilçede veya gruptan puanı yüksek birisi gelecek. Dolayısıyla yine eskilerden, emekliliği yakınlardan. Bu iş nasıl uygulanacak orası da meçhul. Benim okulumdan tayinim gitti diyelim Eylül'de ve kimse benim okulu yazmadı boş mu kalacak? İl içindeki gibi dolu okullar da tercih edilirse ki öyle olacak gibi, demin bahsettiğim durum olur, yüksek puanlı öğretmenler yine o okulu 8 yıllığına kapatırlar. Sen de yine onların gitmesini beklersin... Benim hoşuma gitmedi ama Memurlar.Net'deki yorumlardan dolayı yazma ihtiyacı hissettim.

.
Evden eve nakliyat lobisinin işi bunlar...
.
Aynı eğitim kurumunda derken .. küçük ilçeler için konuşuyorum.. daha önce 5 yıl görev yaptığın okula geçiş yapsan orada 3 yıl hakkın kalacak ozaman?? yoruma açık

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
iambilisimci' Alıntı:
Arkadaşlar bu yönetmeliye göre biri bunu açıklasın :2014 eylülde atanan aday öğretmen yaza eş durum yapabilecek mi???En çok merak edilen konu bu.
Eş durumu atamasında zaten yazıyor hocam bu; 30 eylül veya 15 eylül artık neyse, bu tarihe göre adaylığı kalkabilecek olanlarda eş durumu isteyebiliyor.
Tamam da yeni sisteme göre 30 eylül itibari ile adaylık kalkabilecek durumda olacak mı ki?1 yıl fiili çalıştıktan sonra sınav yapılacak diyor.Ne zaman yapılacak belli değil.

ernestososa' Alıntı:
Madem bir Türk genci pardon Türkiye genci diyelim Türk deyince ırkçı oluruz mazallah.
Bir türkiye genci teog, sbs, öss, kpss ve o okullarda kadar yazılı sözlü sınavdan sonra öğretmen oluyor. Hatta milyonlarca sperm arasında birinci oluyor. :lol:
Bu kadar imtihandan sonra bu son olayı çözemedim.

İnşallah olmaz olurda bir gün sol bir iktidar yada islamcı olmayan bir koalisyon gelirde bizim şu ahaliyi derdest eder. Allah'ımdan bunu dilerim.

Solcu filan değilim öz be öz muhafazakar sağcıyım, 5 vakit namaz kılarım ama bu bizim müslümanım deyip haksızlığa gık çıkarmayan insanların sonunu hayırlı görmüyorum.

Yahu arkadaş insanlar bu kadar menfaatçi bu kadar çıkarcı bu kadar pislik olamaz. Tamam siyasetçiler yapar eder ama onlara destek veren bizleriz. Bu ülkede akpartili olmayan insan memur olamayacak mı? Kıçıkırık bir müdür yardımcısıda mı olamayacak. Lanet olsun sizin adaletinize. Böyle bir müslümanlık yok.
hocam but tam olarak bir kıyımdır bu aslında muhafazakarlara yönelik bir kıyımdır.türkiyeye bakın 30 yılda bir iktidar değişmiştir.10-15 yıl muhafazakar hükümetten sonra sol iktidar gelmiş ve din adına ne varsa kırıp kıyıp gitmiştir.eğerki bu iktidardan sonra bir sol iktidar yada islam karşıtı insanlar iktidara gelirse AKP nin kendi hazırladığı yasalarla muhafazakar kesmi kıyacaktır.biz muhafazakarlarında gıkı çıkmayacak/çıkamayacaktır.bugün bizden olmayanların kıyımı için çıkartılan bu yasalara ss çıkarmazken aslında yarın bizim sonumuzu getirecek yasaları kabul etmiş oluyoruz.bu ülkenin insanı olarak kürt türk sağ sol orta yol cemaat kömünist ırkçı vs.... hepimiz vergi veriyor askere gidiyorsak devlet memurlupu da hepimizin hukuk dairesinde hakkıdır.müdür mülakatına benzeyecek olan memurlukta adaylığıkaldırma mülakatı maalesef hukuksuz bir eylemdir.ama bu hukuksuzluklar patlak verir birgün. insanlar 90 puanlarla memur olamazken VIP torpillerle mülakatlarla memur olanlar insanların canına tak dedirtir ve birgün bir PATRONA HALİL çıkar.

Geri