Birçok branş öğretmeni zaten 8-17 değil bazen 7-18 çalışıyor tam ekders alabilmek için. Arada boşlukları var, Ve hatta buna rağmen tam ekders alamayanı bile var. Boşlukta eve gitse herkes gidemez, maddi külfet, bedenen külfet vs. Git git gel gel nereye kadar. Sınıfçının boş saati ekders, brtanşçının değil. REhber öğretmen oturarak 9-15 tam ekders alır, branşçı alamaz. Tatil günlerinde sınıfçı da mağdur, branşçı da, rehber alır. Formatörlüğü tercih nedenlerimden birisi de bu haksızlıktan kurtulup tam ek ders almaktı. Bizimle ilgili bir düzenleme yapılamadığı için 8-17 çalışmak zorunda kalıyorduk. Aslında tüm öğretmenlere bir sınıf verilse, öğretim görevlileri gibi odalarımız olsa, 8-17 çalışılır. Okullarda imkanlar artsa, kampüs tarzında okullar kurulsa, öğretmenler kendisini daha iyi geliştirebilir. Ancak şu anki okulların durumları(öğrenci sayıları, yapı, parasal imkanlar) öğretmenlerin 8-17 çalışması yine istenen verimi sağlamaz.
Ben destekliyorum bu projeyi. Ancak okulların durumları belirttiğim seviyeye çıkarıldıktan sonra.