Öğretmene memurluk yolu göründü!

Kodla Büyü
Hadi öyleyse bırakın öğrencileri,dersleri,idari işleri,teknik işleri falan bir kenara..Hep beraber ders çalışalım..Başka işimiz gücümüz yok ya..

Bana sorarsanız son zamanlardaki olaylardan sonra ceza değil,ödül gibi gelir çoğumuza

Peki memurlarda kariyer sınavına girip 70 alırlarsa öğretmen olabilecek mi?
Peki öğretmenler 70 alamadı öğretmen açığını nasıl kapatacak?
PEKİ ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRECEK Mİ? :roll: (Bu madde olursa diğerleri de olur. Ama Ben Meb :verymad: deyince mantıksız ne kadar şey varsa doğru olma ihtimali veriyorum) :-1:

Alo 184 hattı var.
Doktorları ispiyonluyorsun.
*

Arıyorsun mesela…
Yanlış teşhis koydu diyorsun.
Şırrak, soruşturma açıyorlar.
Hesap soruyorlar.
Doktorun teşhisini beğenmeyip, dahiliye mütehassısı edasıyla, yanlış diye telefon eden kim bu arada?
Manav.

*

Arıyorsun…
Emarımı çektirmedi diyorsun.
Haşırt, soruşturma açıyorlar.
Savunma istiyorlar.
Süründürüyorlar.
İlla emarım çekilmeli diyen kim?
Fatmanım teyze.
Komşusu Haticanım’a sormuş, emar şart demiş Haticanım.

*

Arıyorsun…
Beni aç bıraktı diyorsun.
Sorguya çekiyorlar doktoru.
Anlaşılıyor ki, aç bıraktılar diyen mide ameliyatından yeni çıkmış…
Halbuki, vereceksin çiğ köfteyi, künefeyi, ölsün, aramaz o zaman.

*

Alo 147 var bi de…
Öğretmenleri ispiyonluyorsun.
Çocuğun kırık not mu aldı, derhal arıyorsun, dersleri güzel anlatmıyor, ödev vermiyor, ilgilenmiyor filan diyorsun, kafan çok bozulduysa, küfür ediyor, taciz ediyor diyorsun…
Ayıklasın pirincin taşını.

*

Subaylar için zaten bol miktarda “gizli tanık” var… Yakında eczacılar, diş hekimleri, mimarlar, mühendisler, avukatlar, veterinerler, bankacılar için “alo ispiyon hattı” kurarlarsa, sakın ola şaşmayın.

*

Çünkü, hak arama imkânı veriyoruz ayaklarıyla, eğitimli’yi cahil’e, bilen’i bilmeyen’e, okuyan’ı okumayan’a kırdırma projesidir bu…
Her tavana ampul gibi demokles’in kılıcını asma projesidir.

Hürriyet

daha önce zaten ömer dinçer demişti öğretmenlik yapmak istemeyene kapımız açık devletin herhangi bir kademesinde memur olabilecekelr demişti
demekki hayal değil gerçekmiş

nerde memur olunacak ki heryede memur açığı varya onu kapatacaklar herhalde. sonrada memur olan öğremenlerin yerinede yeni öğretmen alırlar. kafayı sıyırmışlar töbe töbe.
doktorlara, polislere, askerlere, valilere, kaymakamlara aklınıza gelen her gruba yapın o zaman bu uygulamayı.

mmercan' Alıntı:
Alo 184 hattı var.
Doktorları ispiyonluyorsun.
*

Arıyorsun mesela…
Yanlış teşhis koydu diyorsun.
Şırrak, soruşturma açıyorlar.
Hesap soruyorlar.
Doktorun teşhisini beğenmeyip, dahiliye mütehassısı edasıyla, yanlış diye telefon eden kim bu arada?
Manav.

*

Arıyorsun…
Emarımı çektirmedi diyorsun.
Haşırt, soruşturma açıyorlar.
Savunma istiyorlar.
Süründürüyorlar.
İlla emarım çekilmeli diyen kim?
Fatmanım teyze.
Komşusu Haticanım’a sormuş, emar şart demiş Haticanım.

*

Arıyorsun…
Beni aç bıraktı diyorsun.
Sorguya çekiyorlar doktoru.
Anlaşılıyor ki, aç bıraktılar diyen mide ameliyatından yeni çıkmış…
Halbuki, vereceksin çiğ köfteyi, künefeyi, ölsün, aramaz o zaman.

*

Alo 147 var bi de…
Öğretmenleri ispiyonluyorsun.
Çocuğun kırık not mu aldı, derhal arıyorsun, dersleri güzel anlatmıyor, ödev vermiyor, ilgilenmiyor filan diyorsun, kafan çok bozulduysa, küfür ediyor, taciz ediyor diyorsun…
Ayıklasın pirincin taşını.

*

Subaylar için zaten bol miktarda “gizli tanık” var… Yakında eczacılar, diş hekimleri, mimarlar, mühendisler, avukatlar, veterinerler, bankacılar için “alo ispiyon hattı” kurarlarsa, sakın ola şaşmayın.

*

Çünkü, hak arama imkânı veriyoruz ayaklarıyla, eğitimli’yi cahil’e, bilen’i bilmeyen’e, okuyan’ı okumayan’a kırdırma projesidir bu…
Her tavana ampul gibi demokles’in kılıcını asma projesidir.

Hürriyet

:+1: :+1:

ne yapalım zaten öğretmenlik yaptırmıyorlardı buda kılıfları olur artık bt dersi yok sen memur ol derler

kendi personeline güvenmeyen başka bir kurum yoktur herhalde. Tamam sınavı yap yapma demiyoruz da sınavı kazanamayanı neden başka bir kuruma veriyorsun. memur olmak istesek zaten öğretmenlik okumazdık

bu haberin en komik tarafıda şu
-Mevcut Uzman Öğretmenler de sınava girecek sınavı kaybederlerse uzmanlıkları gidecek.

tayfur67' Alıntı:
-Mevcut Uzman Öğretmenler de sınava girecek sınavı kaybederlerse uzmanlıkları gidecek.
Kazanılmış hak olarak görülürse mahkemeler böyle birşeye müsade etmez. Böyle bir çalışma nerersinden tutsan ordan elinde kalır saçma sapan bir çalışma. Mr Omar gelsin ben ona 2 soru sorayım eğitim ile alakalı bilemezse ben kendine uygun bir memuriyet biliyorum. :verymad:

Merhoom' Alıntı:
tayfur67' Alıntı:
Kazanılmış hak olarak görülürse mahkemeler böyle birşeye müsade etmez. Böyle bir çalışma nerersinden tutsan ordan elinde kalır saçma sapan bir çalışma. Mr Omar gelsin ben ona 2 soru sorayım eğitim ile alakalı bilemezse ben kendine uygun bir memuriyet biliyorum. :verymad:
:alkis: :++:

öğretmeni isteği dışında başka memurluğa yollayamazlar. öğretmenlik özel ihtisas mesleğidir.
eğer yollarlar ise mahkemeye veren herkes geri döner.

Halen zannediyor ki sorun öğretmende...sorun sende sayın milli eğitim bakanı.....

sınavdan 100 alınsa bile değerlendirme ölçütlerinden yeterince puan alınamaz ise 70 i geçemez isen başarısız sayılıyorsun

olsun uleyn...
seçmeli dersti, formatörlük idi, btr idi
daha rahat oluruz memurlukta
şahsen hizmetlilere bakıyorum bizim okuldaki
yaptıkları hiç bi iş yok elle tutulur
adamlar müdüre bile kafa tutuyolar yeri gelince
bizden rahatlar
ben hizmetli kadrosuna geçebilirim şahsen :)

Bende Teknisyen kadrosuna geçeyim bari en azından memurdan da fazla para alıyorlar :)

ziraat mühendislerini, iki yıllıkları, öğretmen yapmışlardı vakti zamanında eğitim fakültesi ve 4 yıllık mezun olmayan herkesi memur kadrosuna geçirsinler önce ayrıca bu sınava bizden önce ömer dinçerin kendisi girsin. biz yeterince ve fazlaca sınava girdik zaten.

Testi boş bırakıp , normal devlet memurluğuna geçerim. Bir daha da ne öğrenci ne veli ne projeksiyon ne bilgisayar tamiri yaparım. Versinler bir devlet hastahanesine veri girişi yapayım tüm gün. Parası ek dersi batsın bu işin . Okullar sirke döndü. Yaz tatili yakında tüm öğretmenlere 1 aya inicek zaten paso seminer olucak.

ömer dinçer in kendisini eğitim bilimleri sınavına girmeye davet ediyorum
sonucu gerçekten çok merak ediyorum :idea:

Arkadaşlar bu sınav bana da çok saçma geliyor ancak ben öyle matematik öğretmenleri biliyorum ki inanın o matematik öğretmeni ise ben matematik profesörüyüm diyesi geliyo insanın. Benim çocuğum okula gittiğinde bu öğretmenin öğrencisi olursa vay çocuğumun haline diye düşünüyorum. Sanki bir yandan da bu sınavın olumlu sonuçları da olabilecek gibi geliyor bana ama bunu zaman gösterecek..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son düzenlemesi olan Kariyer Sınavı'nı kazanamayan öğretmen devletin herhangi bir kademesinde memur olacak.

Basında yer alan bilgilere göre, MEB'in üzerinde çalıştığı kariyer sisteminin ayrıntıları netleşmeye başladı.

-Öğretmenlere 5 kariyer basamağı gelecek

1. Stajyer öğretmen
2. Öğretmen
3. Uzman öğretmen
4. Kıdemli Uzman Öğretmen
5. Baş Öğretmen

-Kariyer sistemi için sınav yapılacak.

- Öğretmenler sınavı kaybederlerse öğretmen değil memur olacaklar.

-Bu kademeler arasındaki değerlendirmeler %50 Sınav + %50 Değerlendirme Çizelgesi üzerinden oluşacak toplam puan üzerinden yapılacak.

-Puanı 70 olan öğretmen sınavı kazanmış sayılacak.

-Kontenjan uygulanmayacak.

-Öğretmenler ayrıca eğitime alınacaklar.

http://www.haber7.com/egitim/haber/9600 ... lu-gorundu

Gerçek bir değerlendirme ve performans sistemi getireceklerine inanmıyorum.Yandaşlar ne kadar boş olurlarsa olsunlar,sendikalardan sorular gider yine başarısız biz oluruz

BBNET
Geri