Öğretmenin Kendine Yakışanı Giymesi...

Kodla Büyü
Örtünün farz olduğu ayeti yazarsanız sevinirim hocam. uzun zamandır ilgimi çeken bir konu.

pisagorean' Alıntı:
Şimdi cemaat ve hükümete yakın tiplerin giyim tarzı bu oldu. Sadece gömlek ve kumaş pantolon. Gömleğin yakası açık kıllar fışkırıyo. Tam bir zonta olup çıkıyolar.

Herkes kıllı mı hocam, sorun kıl mı oldu şimdide. Yani hep kısıtlayıcı şeyler bulmakta üstünüze yok. bugüne kadar takım elbise giyildi de eğitim sistemimiz çok mu kaliteli oldu. Kendini boğan kravatla rahat hisstemeyen tonlarca insan var ve rahat etmek istiyor. Özgürlük deyince herşey lafta kalıyor. Cemaatle alakam yok, ama kravatsız gezerim ve kendimi böyle daha rahat daha verimli hissederim. Ama bu tür yakıştırmalardan dolayı, ayrımcılıklardan dolayı bu ülke çok çekti çekmeye de devam eder. Miillet aya marsa gider biz hala kravatla,saçla sakalla uğraşırız. Her gelen hükümette bunu kullanır ve böyle sürer gider. Buna karşı çıkanlar da kendini özgürlükçü, çağdaş, demokrat sayar. Pehhhhh

Beni kravat değil takım elbise sıkıyor.
kot-tshirt giyip gidelim ne güzel.

wes' Alıntı:
Örtünün farz olduğu ayeti yazarsanız sevinirim hocam. uzun zamandır ilgimi çeken bir konu.
"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle! Baş ve boyunlarını örtmek için cilbablarını üzerlerine alsınlar."(Ahzab, 33/59).

wes' Alıntı:

Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut .........(24. sure Nur suresi - 31. ayet) Meal diyanetin kendi mealinden alıntıdır. Ayet uzun olduğu için kestim.

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#24:31

nermin_böte' Alıntı:
wes' Alıntı:
"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle! Baş ve boyunlarını örtmek için cilbablarını üzerlerine alsınlar."(Ahzab, 33/59).
Hocam
Ahzab 33
Ve evlerinizde karar kılın (oturun). Evvelki cahiliyye zamanındaki gibi (ziynetlerinizi) açmayın. Namazı ikame edin ve zekâtı verin. Allah ve O'nun Resûl'üne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sadece sizden günahları gidermek ve sizi tertemiz temizlemek istiyor.

Ahzab 59
Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafur’dur, Rahim’dir.

ikisindede baş örtüsü yok hocam... Nur 31'de olduğu belirtilir Elmalılı da o ayette başörtüsü diye çevirmiştir ancak bazı islam alimleri oradaki ifadeyi farklı yorumlamışlardır.

öff herkes her konuda ahkam kesmesin yaa. Tesettür farzdır. İster inanırsın ister inanmazsın. İnandığın gibi de yaşarsın ama kimseye karışmazsın, kimsede sana karışamaz. Çekin ellerinizi artık güzel dinimizden. Size ne yaa istediğimiz gibi bıyık bırakır, istediğimiz gibi giyiniriz. Ne takıntılı tipler var yaa.

serkanaytekin01' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
serkanaytekin01' Alıntı:
sami55 hocam, top sakallı geldi diye ihtar yiyen adam veya mini etekli giyen kendini toplar zaten, 2 hafta sonra tekrar eski haline döner, dinleri emretmiyor ki zaten, maksat kıllık olsun diye yapılan yorumlar bunlar.
..
hocam devletin dini yoktur. devlet %99 u müslüman olan bir ülkenin devleti de olsa geriye kalan o %1 lik diğer dinlere mensup vatandaşları içinde özgürlüğü getirmelidir. yoksa adı özgürlük olmaz. burada bahsedilmek istenen o.

türbanlı türbanı ile gelebilecek, ibranisi başında kululete ile gelebilecek, diğerleri de kendi dinlerinin emrettikleri ile gelebilecek. işte o zaman bunun adı gerçekten özgürlük olur.

siz derseniz ki hiç bir yasa herkesi memnun etmez %99 memnun olsun kafi. işte o zaman yapılan yine zulüm olur. zamanında türbanlı arkadaşımın/eşimin/kardeşimin çektiği zulmü diğer dinlerdeki insalara yaşatmak olur. işte buna KENDİNE MÜSLÜMANLIK denir.

yine diyorsanız ki "zamanında biz çok çektik, şimdi sıra onlarda" o zaman sizin u zulm edenlerden ne farkınız olur :?:

Örtü farzdır, ayrıca kululete diye bir şeyi ilk kez duydum, google bile bulamadı :) Neyse. Biz takkeyle, cüppeyle gelelim demiyoruz. Dinlerde farz olan neyse onunla gelinsin. Türkiye de, İslamiyet dışında farz olupta, baş örtülüler dışında kamuda çalışamayan insanları söylermisiniz?

Zulümden bahsetmişsiniz? baş örtülüler dışında bu memlekete hangi dininin emrine yerine getirmeye çalışanlara zulüm edildi? ayrıca kululete içinde link bekliyorum?

...
ben yazarken kululeta diye başlık anlamında kullanmıştım. siz söyleyince tam adını buldum KİPA (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kipa)
Gündelik hayatında her Musevi'nin günde 100 beraha (şükür duası okuması) gereklidir, bunlar belli eylemlerden sonra okunabileceği gibi (bir şeyler yiyip içmek, koklamak, tuvaletten çıkmak, vs.) bazen de ansızın karşılaşabilecek olaylar da olabilir, (şimşek çakması gibi). Bu sebepten dindar Museviler açık başla beraha söylenemeyeceğinden sürekli kipa ile dolaşırlar.
..
Bu da sakal ve favorileri ile ilgili link (http://tr.wikipedia.org/wiki/Peyot)
Peyot (peyes, ya da simanim olarak da bilinir; İbranice: tekil, פֵּאָה; çoğul, פֵּאָוֹת‎) bazı Ortodoks Yahudi mezheplerinde erkeklerin bıraktığı, genellikle uzun ve kıvrımlı olan favori. Peyot sözcüğü İbranice'de "uç, köşe, kenar" gibi manalara gelir ve Tanah'taki "saçın kenarlarınnın kesilmemesi gerektiği" mealindeki bir ayetin literal yorumlanmasına dayanır. Bu kelime modern İbranice'de favori anlamına gelir.
“ Başınızın yan tarafındaki saçları kesmeyecek, sakalınızın kenarlarına dokunmayacaksınız.[1][2] ”
...........
gelelim diğer sorunuza. "dini zorunluluklar nedeniyle kamuda çalışamama"
Askeri Yargıtay, dini inancı gereği askerliği reddeden bir Yehova Şahitleri mensubuna hapis cezasını onayladı. Gerekçe: Önce askerlik, sonra inanç. Her Türk askerlik yapmak zorundadır
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=154340
Buna göre bir yehova şahidi ordu da görev yapabilir mi?

başta ta dediğim gibi BİZ KABUL EDELİM YA DA ETMEYELİM Türkiye sınıfları içinde yukarıda saydığım 2 farklı inanışa sahip insanlardan da var. ve bir devlet vatandaşlarının %99 unu düşünüp %1 ini düşünmüyorum diyemez...

BaRBaRYaN' Alıntı:
serkanaytekin01' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
serkanaytekin01' Alıntı:
sami55 hocam, top sakallı geldi diye ihtar yiyen adam veya mini etekli giyen kendini toplar zaten, 2 hafta sonra tekrar eski haline döner, dinleri emretmiyor ki zaten, maksat kıllık olsun diye yapılan yorumlar bunlar.
..
hocam devletin dini yoktur. devlet %99 u müslüman olan bir ülkenin devleti de olsa geriye kalan o %1 lik diğer dinlere mensup vatandaşları içinde özgürlüğü getirmelidir. yoksa adı özgürlük olmaz. burada bahsedilmek istenen o.

türbanlı türbanı ile gelebilecek, ibranisi başında kululete ile gelebilecek, diğerleri de kendi dinlerinin emrettikleri ile gelebilecek. işte o zaman bunun adı gerçekten özgürlük olur.

siz derseniz ki hiç bir yasa herkesi memnun etmez %99 memnun olsun kafi. işte o zaman yapılan yine zulüm olur. zamanında türbanlı arkadaşımın/eşimin/kardeşimin çektiği zulmü diğer dinlerdeki insalara yaşatmak olur. işte buna KENDİNE MÜSLÜMANLIK denir.

yine diyorsanız ki "zamanında biz çok çektik, şimdi sıra onlarda" o zaman sizin u zulm edenlerden ne farkınız olur :?:

Örtü farzdır, ayrıca kululete diye bir şeyi ilk kez duydum, google bile bulamadı :) Neyse. Biz takkeyle, cüppeyle gelelim demiyoruz. Dinlerde farz olan neyse onunla gelinsin. Türkiye de, İslamiyet dışında farz olupta, baş örtülüler dışında kamuda çalışamayan insanları söylermisiniz?

Zulümden bahsetmişsiniz? baş örtülüler dışında bu memlekete hangi dininin emrine yerine getirmeye çalışanlara zulüm edildi? ayrıca kululete içinde link bekliyorum?

...
ben yazarken kululeta diye başlık anlamında kullanmıştım. siz söyleyince tam adını buldum KİPA (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kipa)
Gündelik hayatında her Musevi'nin günde 100 beraha (şükür duası okuması) gereklidir, bunlar belli eylemlerden sonra okunabileceği gibi (bir şeyler yiyip içmek, koklamak, tuvaletten çıkmak, vs.) bazen de ansızın karşılaşabilecek olaylar da olabilir, (şimşek çakması gibi). Bu sebepten dindar Museviler açık başla beraha söylenemeyeceğinden sürekli kipa ile dolaşırlar.
..
Bu da sakal ve favorileri ile ilgili link (http://tr.wikipedia.org/wiki/Peyot)
Peyot (peyes, ya da simanim olarak da bilinir; İbranice: tekil, פֵּאָה; çoğul, פֵּאָוֹת‎) bazı Ortodoks Yahudi mezheplerinde erkeklerin bıraktığı, genellikle uzun ve kıvrımlı olan favori. Peyot sözcüğü İbranice'de "uç, köşe, kenar" gibi manalara gelir ve Tanah'taki "saçın kenarlarınnın kesilmemesi gerektiği" mealindeki bir ayetin literal yorumlanmasına dayanır. Bu kelime modern İbranice'de favori anlamına gelir.
“ Başınızın yan tarafındaki saçları kesmeyecek, sakalınızın kenarlarına dokunmayacaksınız.[1][2] ”
...........
gelelim diğer sorunuza. "dini zorunluluklar nedeniyle kamuda çalışamama"
Askeri Yargıtay, dini inancı gereği askerliği reddeden bir Yehova Şahitleri mensubuna hapis cezasını onayladı. Gerekçe: Önce askerlik, sonra inanç. Her Türk askerlik yapmak zorundadır
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=154340
Buna göre bir yehova şahidi ordu da görev yapabilir mi?

başta ta dediğim gibi BİZ KABUL EDELİM YA DA ETMEYELİM Türkiye sınıfları içinde yukarıda saydığım 2 farklı inanışa sahip insanlardan da var. ve bir devlet vatandaşlarının %99 unu düşünüp %1 ini düşünmüyorum diyemez...

adam zaten dini inancı yasakladığı için orduda bulunamıyor. haberi okumadın galiba. oy kullanmazlar vergi vermezler askere gitmezler dini inançlarına göre. alıştığınız için din kurallarını değiştirmeye adamın dinini de değiştirip orduda görev mi yaptıralım?

ayrıca %99 müslümanız diyen bir ülkede başörtüsü yasaklanması avrupa da haçın yasaklanması gibidir. veya israilde kipanın yasaklanması gibidir. %99un istediği birşey yasaklanıyorsa demekki ülkeyi %1 yönetiyordur ve %99a zulüm ediyordur. müslümanlıkla ilgili yasaklayabildiklerini yasakladılar ve hep alay ettiler dini konularla. sulandırdılar. alimleri hocaları astılar yerine dürzüleri koydular. hurafeleri dinmiş gibi yerleştirdiler. sonra yine alay ettiler. çok şükür herşey değişmeye başladı. özümüze dönmemize kimse engel olamayacak. ayrıca peyotun yasaklanmasını biz istemedik yasaklandı diye de başaörtüsünden vazgeçecek değiliz. darbe yönetmeliği değişsin diye uğraşıyoruz. o zaman petoy da bırakabilirsin sıkıntı yok.

üniversite de serbest kimse pijamayla gelmiyor. şimdi başörtüsünü hazmedemeyenler belki ilk başta sulandırmak için aykırı kıyafetlerle gelebilir ama onlar da sonra düzelir..

ne kadar iğrenç fikirler varmış bu mudur insanlık ! insanın inancını özgürce yaşayabilmesi gö..ünüzemi battı. Ananın başına taktıgı örtü ye agzını açmazsın birlikte çalıştıgın örtülü insanları yobazlıkla gericilikle suçlarsın yazık ya yazık insanım diye gezmeyin ortalıklarda biri piercing yaptırırmış birisi kravatsız lara hanzo yakıştırması yapar Sevinmeniz lazım ken arkadaşlarınızı terik etmeniz gerekirken sanki haksız yere bir hak elde etmişcesine eleştiriyorssunuz. Bi zırtapozun birisi kravatsızlara zonta demiş önce sen kendine bi bak

arkadaşların cevapları bombaa. yaratıcılık süper :puhaha:
daha çok değişiklikler olur TürQiyede. Qraldan çok kralcı doldu piyasa. isteyen istediğini yaptıracak,bizlerde efendice izleyecez..

ne kadar yahudi meraklısı çıktı forumda, yok kipa yok bilmem ne, ayrıca kipa farz değildir :) bir arkadaşta baş örtüsü yok diyor, Allah insaf versin, cilbab diyor daha ne yazsın, zahmet olmazsa, bilgisayarcısın bir cilbab resmi arat bakalım.

Allah herkesin gönlüne huzur , mutluluk bahşetsin... Allah herkesin kafasındaki sorulara kendi kendine ulaşmasını nasip etsin.. . Allah hepimizi kalbi temiz kullarından biri olarak ahirete göçmeyi nasip.. İçlerimizdeki kin, nefret ve hasetten arındırsın...İnşallah

Burada yorum yapanların hepsinin öğretmen olduğundan şüphe duyar oldum demek isterdim. ama ne yazık ki artık öğretmen olmak için şahsiyet haya hoşgörü... gibi özellikler üzerinde durulmuyor. kpss den iyi not aldıysa ya da tanıdığı falan varsa bir yerlerde tamamdır. zaten üniversite okumak fen lisesi kazanmaktan kolay oldu neredeyse öğretmenlikler için. başörtüsü niye kemalistim diyen bazı kişileri geriyor anlamış değilim. Kaçı Anmaktan Anlamaya Atatürk, özlemden eyleme Atatürk gibi kitapları okumuş kaçı Nutuk eserini okuyup özümsemiş bilemiyorum ama bunlardan olanlar zaten başörtüsüne karşı olmazlar. bunu siyasi malzeme yapılmasından ayrı tutarlar.
facebook ta eski lise öğrencilerim paylaşımlarını görüyorum orada Atatürk ün "sözde" dinle ilgili düşüncelerini paylaşmışlar yok Atatürk dinsiz miş yok Din çok kötü yanlış birşey miş gibi paylaşımlar var ve alıntılarla yapmışlar bunları. araştırmamışlar biri paylaşmış işine geldiği gibi düzenleme yaparak diğerleri de sadece paylaş linkine tıklayarak bunu yayıyor. El insaf diye buna denir. Öğretmenin kılık kıyafet yönetmeliği bellidir. Şimdiye kadar görevini yapmayan idareciler ( başörtüsü için de mini etek için de kot pantalon sakal için de ) görevini yapmamıştır. bu bu kadar basit ve net. Ha kılık kıyafet yönetmeliği değişsin diye gayret gösterir dava açar sendikalar yoluyla çalışma yaparsınız amenna. Bu başörtüsü için de kot pantalon için de geçerli. kimse sendikalara demiyor öğrenci velilerinin %51 inin istediği kıyafet geçerli olur da niye öğretmenlerin %51 inin istediği kıyafetlerle gelmesi sağlanamaz diye sendikalara sormuyor baskı yapmıyor. başörtüsü hele şükür kamuda serbest artık darısı serbest kıyafet yönetmeliğinin başına diyorum

nermin_bote, enestar, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ama herşeyde olduğu gibi bunda da çeşitli söylemler, yorumlar var ne yazık ki.
Sizin söylediğiniz gibi yorumlayan da var. Oradaki örtünme başörtüsü değil başka bir örtünmedir diye.

Hatta tesettür içindekiler bile birbirleri arasında bile itilafa düşmüşlerken bizlerin böyle itilafa düşmesi bence gayet doğal.

Keşke bu gibi konuları daha rahat birşekilde konuşup, kavga gürültü olmadan tartışabilsek. Ama ne yazık ki olmuyor.

wes' Alıntı:
nermin_bote, enestar, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ama herşeyde olduğu gibi bunda da çeşitli söylemler, yorumlar var ne yazık ki.
Sizin söylediğiniz gibi yorumlayan da var. Oradaki örtünme başörtüsü değil başka bir örtünmedir diye.

Hatta tesettür içindekiler bile birbirleri arasında bile itilafa düşmüşlerken bizlerin böyle itilafa düşmesi bence gayet doğal.

Keşke bu gibi konuları daha rahat birşekilde konuşup, kavga gürültü olmadan tartışabilsek. Ama ne yazık ki olmuyor.

Hocam baş örtüsü farzdır, bunu kimi cilbab ile yapar kimi baş örtüsü ile yapar. Aşağıdaki kaynak sizi tatmin edecektir. Ayrıca bize dini kim öğretti? Peygamber efendimiz, var mı efendimizin hanımlarından başı açık olan, bakmayın siz ahir zamandaki çakma hocalara.

http://www.sorularlaislamiyet.com/artic ... erdir.html

Geri