Öğretmenler kurulu toplantısında sinir cümleler...

Kodla Büyü

pisagorean

Süper Üye
Süper Üye
Bi ortaokulda görevliyim. Bu dönem beni bi de liseye btr olarak görevlendirdiler. Haftanın 2 günü kendi ortaokulumda diğer 3 gün lisede görevli olcam. Okulumda öğretmenler internete girmek istiyolar ki hepsinin sınıfında kablo mevcut ama bağlanamıyolar neden bilmediklerinden. Çünkü onların sınıfına internet bir switch vasıtası ile gidiyo o switchde anasınıfının içinde. Malum anasınıfçı bazen elektriği kapatıyo veya switchi açmak kapamak gerekiyo bunlar internetin direk bana damardan bağlı olduğunu sandıklarından tek sorumlu benim neyse durumu izah ettim o zaman kablosuz olsun dediler. Tabii kablosuz için gözler bana dikildi. Arkadaşlarda fikir çok ama kim yapacak. Onu duvarlara kim kuracak bunu gerçekten benim yapacağımı düşündükleri gözlerinden okunuyo. Verdiğim cevap aynen şu. "Bu okulda benim sizden hiçbir farkım yok. Maaş olarak da bi üstünlüğüm yok. Sorumluluk anlamında hemen hemen eşitiz. Benim sorumluluğum da laboratuarım. Onun interneti, bilgisayarı, bakımı" Formatör de değilim. Buradaki görevim dersleri sağlıklı bi şekilde yürütmek. Benden kimse elime makap almamı, kablo alıp duvarlarda gezmemi beklemsin hiçbir öğretmen eline pense bile almazken ben bunları yapamam. Kolay gelsin hepinize dedim. Adamlar beni resmen öldürecek. Ulan sanki paramı siz veriyosunuz. Bilgisayar internet kullanmaktan aciz facebooktan başka bi b.k bilmeyen kitlenin benden istediklerine bak.

Bu kadar mal olamaz insanlar. Bu insan da öğretmen, bunları istemek haddimiz değil demesi lazım bunu düşünmesi lazım. Bu kadar salak olunmaz. Bi de kendi çaplarında çare düşünüyo gerizekalılar kablosuz olsa ne güzel olurmuş, hem bağlantı problemi de olmazmış :D Adamlar bu işi yalamış yutmuş. Embesil, madem çok biliyon yap onu. Kablosuzu getirsek adaptör al desek elinde cd ile bana gelecen hocam bu nasıl çalışacak diye. İşte sen bu kadar salaksın.

Bir tanesin sen hocam. Ağzına sağlık:) Benimde okulumda 20 saat dersim var lab yok. Müdür Beye üç güne sıkıştır dedim, formatör olmayacakmısın dedi?(Akıllı tahtalar var okulda) yok dedim. Dersime girer çıkarım kim ne yapıyorsa yapsın insan yoruluyor.

Yazıcı alıyolar getirip kutusuyla atıyolar bilgisayarın yanına. Hocam bu nasıl çalışacak. Bilgisayar yanında durunca onu tanır sever fakat biraz zaman tanıman lazım diyeceksin o olacak. Onu kuramayacak veya nasıl kurulur diye araştıramayacak kadar gerizekalıysan kullanma arkadaş o yazıcıyı. Harbiden kullanma senin neyine. Şu çağda bu kadar malsan eski yöntemlerle devam et.

Hocam bu tür şeyleri kurulda öğretmenlerle tartışmak yerine müdürle konuşsanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne kadar haklı olursanız olun okuldaki öğretmenlerin maalesef böyle bir beklentisi var ve bunu da ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz.

Onlar kablosuz istiyorsa ve okul müdürü'de bunu onaylıyorsa demek ki gerekli donanımı alacak parası var okulun. Donanımı nerden alıyorlarsa zaten söyleseniz 20-30 liralık işçilik parası ekleyip kurulumuda yaparlar. Sizin yapacağınız kurulum yapılırken başında durursunuz. Emin olun öğretmenlerin gözünde o işi siz yapmış oluyorsunuz o zaman, çünkü öyle alışmışlar her zaman.

Yok hocam bundan sonra laboratuarla işim. Formatör de değilim zaten. Ben temiz kurulumlarımı yaptım mı labımda sıkıntı da çıkmaz zaten. İnternet sorunum da olmaz çünkü nedenini bilip düzeltebiliyorum mal değilim.

KöfteHoRr' Alıntı:
Hocam bu tür şeyleri kurulda öğretmenlerle tartışmak yerine müdürle konuşsanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne kadar haklı olursanız olun okuldaki öğretmenlerin maalesef böyle bir beklentisi var ve bunu da ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz.

Onlar kablosuz istiyorsa ve okul müdürü'de bunu onaylıyorsa demek ki gerekli donanımı alacak parası var okulun. Donanımı nerden alıyorlarsa zaten söyleseniz 20-30 liralık işçilik parası ekleyip kurulumuda yaparlar. Sizin yapacağınız kurulum yapılırken başında durursunuz. Emin olun öğretmenlerin gözünde o işi siz yapmış oluyorsunuz o zaman, çünkü öyle alışmışlar her zaman.
Hocam gerçekten kablosuzla işin çözüleceğine inansam ve karşımda gerçekten interneti eğitime entegre bi şekilde kullanabilecek bilinçli bi kitle görsem yemin ederim ben yaparım o kurulumu ellerimle. Amaç bilişimciyi çalıştırmak kendilerince bunu bi misyon edinmişler. Formatörken tutmadığımız nöbet, almadığımız sınıf, kulüp ve azıcık fazla ek ders adamlara hala yetiyo. Yediremiyolar.

pisagorean' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:

Hocam gerçekten kablosuzla işin çözüleceğine inansam ve karşımda gerçekten interneti eğitime entegre bi şekilde kullanabilecek bilinçli bi kitle görsem yemin ederim ben yaparım o kurulumu ellerimle. Amaç bilişimciyi çalıştırmak kendilerince bunu bi misyon edinmişler. Formatörken tutmadığımız nöbet, almadığımız sınıf, kulüp ve azıcık fazla ek ders adamlara hala yetiyo. Yediremiyolar.
Valla benzer bişeyi 1 hafta önce ben yaşadım toplantıda. Bu sene yeni başladığım okulda bütün sınıflarda projeksiyon var. Bi kısmını okul almış 3-5 yıl önce bi kısmıda geçen sene sınıf öğretmenleri kendi para toplayıp almış. Kendi para toplayıp alanlar bu sene gidecekleri sınıfa kendi projeksiyonlarını da taşımak istediklerini söylediler toplantıda. Müdür de beni işaret etti işte, yeni öğretmenimiz geldi o yardım eder size diye. Bende kabloları değiştirmeyeceğimi, ama sadece projeksiyonu kim istiyorsa müdür yardımcısına adını yazdırsın ve şu sınıftan şu sınıfa taşınacak diye eklesin dedim. Öbür gün aldım yanıma hizmetliyi verdim eline tornavidayı şunu şurdan şuraya bunu burdan buraya sök-tak diye. Öbür gün nasıl teşekkür kuyruğuna girdiklerini anlatsam inanamazsın. Çünkü onlar için bu iş çok zor bir işmiş ve onların gözünde bunu bizden başkası yapamazmış :++:

Anasinifci elektrigi kapatmasin nette gitmesin. Neden kablolu baglanti varken kablosuz yapilmak isteniyor ki? Millet tam tersini yaparken ustelik...

fucar07' Alıntı:
Anasinifci elektrigi kapatmasin nette gitmesin. Neden kablolu baglanti varken kablosuz yapilmak isteniyor ki? Millet tam tersini yaparken ustelik...
Hocam iste cok biliyo adamlar. Maksat is cikarmak. Emin ol cogu interneti sahsi isi icin kullaniyo. Diyorum ya embesil bi kitle.

Askere gitmistim benim dersleri ders ucreti icin ona buna vermis mudur. Adamlar acmis labi sokmus ogrenciyi. Basinda durmamis. Tum klavye ve mouselari sokup takmaya calismislar pinler egilmis kirilmis. Ben yine cogunu duzelttim dusunun. Aldiginiz para haram olmadi mi simdi.

aynısı başıma geldi, direkt bilgisayarcı çağırdılar, oda yapamadı :) , ilginç ama gerçekten sorunda göremedim ben ama ilk gün bağlanıyor sonra cırt, ben yapsam topa tutardınız beni dedim, çıtları çıkmadı, 2 ayrı bilgisayarcı geldi durum aynı.

pisagorean' Alıntı:
Bi ortaokulda görevliyim. Bu dönem beni bi de liseye btr olarak görevlendirdiler. Haftanın 2 günü kendi ortaokulumda diğer 3 gün lisede görevli olcam. Okulumda öğretmenler internete girmek istiyolar ki hepsinin sınıfında kablo mevcut ama bağlanamıyolar neden bilmediklerinden. Çünkü onların sınıfına internet bir switch vasıtası ile gidiyo o switchde anasınıfının içinde. Malum anasınıfçı bazen elektriği kapatıyo veya switchi açmak kapamak gerekiyo bunlar internetin direk bana damardan bağlı olduğunu sandıklarından tek sorumlu benim neyse durumu izah ettim o zaman kablosuz olsun dediler. Tabii kablosuz için gözler bana dikildi. Arkadaşlarda fikir çok ama kim yapacak. Onu duvarlara kim kuracak bunu gerçekten benim yapacağımı düşündükleri gözlerinden okunuyo. Verdiğim cevap aynen şu. "Bu okulda benim sizden hiçbir farkım yok. Maaş olarak da bi üstünlüğüm yok. Sorumluluk anlamında hemen hemen eşitiz. Benim sorumluluğum da laboratuarım. Onun interneti, bilgisayarı, bakımı" Formatör de değilim. Buradaki görevim dersleri sağlıklı bi şekilde yürütmek. Benden kimse elime makap almamı, kablo alıp duvarlarda gezmemi beklemsin hiçbir öğretmen eline pense bile almazken ben bunları yapamam. Kolay gelsin hepinize dedim. Adamlar beni resmen öldürecek. Ulan sanki paramı siz veriyosunuz. Bilgisayar internet kullanmaktan aciz facebooktan başka bi b.k bilmeyen kitlenin benden istediklerine bak.

en iyisini yapmışsın hocam tebrikler..

Ogretmen kurulunda dile getirmeniz patlamaniz iyi olmuş hocam, net tavir gostermissiniz tebrik ediyorum sizi, madem profosyonel bir is yapiyoruz alinmaca darilmaca kusmece olmaz. Herkes yonetmeligin verdigi sorumluluk kadar isten mesuldur.

Ben gercekten bunaldim. Fatihini falan da yerim. Kara tahtaya devam. Cunku beyin yok bizim ogretmenimizde. Tebesir tozunda bogulsunlar. En yeni ogretmen bile facebookta foto paylasmaktan baska bi b.k bilmiyo.

Video getirmis acilmiyo diyo. Arkadas bilgisayari kullanacak video falan getirmis gorsel biseyler gosterecek. Dusunce guzel ama iste bilgisayar bilgisi sifir. Bilmiyosan kitaba devam et gulum. Kapasiteni asan islere bulasma.

Yesil26' Alıntı:
Ben işleri yapmaya razıyım ama alınması gerekenlerin listesini yazıp veriyoruz kafalarına göre alıyorlar.
Bu sene okul yeni binaya taşınacak istediklerim alet edevat ve malzemeyi alırlarsa yaparım yok bir tane eksik yada farklı olursa elimi sürmem.
Ne aleti edevati hocam. Soket kirilsa degistirirsem namerdim. Calismiyo diye gelene teknik servise gotur diyecem. Bu sene kesin karar aldim. Elimi surmeyecem o tozlu pis bilgisayarlara. Laboratuarima bakarim o ayri konu ekmegim orada benim.

:mrgreen: Hobaaaa.... Hocam iyi güzelde bu durumda okulunda huzur kalmaz. He tutup herşeyi yapman tabi olmaz ama bu tür patlamalar insan moralini alt üst edebilir... Hayırlısı olsun.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
:mrgreen: Hobaaaa.... Hocam iyi güzelde bu durumda okulunda huzur kalmaz. He tutup herşeyi yapman tabi olmaz ama bu tür patlamalar insan moralini alt üst edebilir... Hayırlısı olsun.
Hocam inanın tiplerden nefret eder oldum. Hain, sinsi, yavşak tipler hep.

pisagorean' Alıntı:
Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Hocam inanın tiplerden nefret eder oldum. Hain, sinsi, yavşak tipler hep.
aynı bizimkileri tarif etmişsin.

Benzer durumları bir çok bilişim öğretmeni yaşıyor hocam. Kendileri 10 dk okuldan geç çıksalar bi dünya laf yaparlar.Bilişimciler her hafta 5-10 saat okulda görevi olmayan işlerde ömrünü tüketir genede yaranamaz.Fiziksel yorulduğun yetmez sinirlerini de yıpratırlar. :x

kısa devre filan yapmıştır anasınıfında o :D elektrik işi kolay değil, hiç bir allahın kulu gelde yap diyemez, sıkıysa kendi yapsın :puhaha: yuz verdin mi astarı istenir sayın hcm,işini yap geç...

ordinaryus' Alıntı:
:++: Hocam takipçinim.. :alkis:
sayın hocam haddimi aşmadan her türlü görevim olmayan tozlu, kirli işe karşı geleceğim. Her türlü soruşturmaya kovuşturmaya hazırım bu sene o derece bilendim. Planım belli. Labımı, evrağımı sağlam tutup, dersimi sınavımı yapıp itin çakalın benle uğraşmasını bekleyeceğim. Bir kişinin dahi sınıfına girip bilgisayar düğmesine basarsam namerdim.

Yazıcıdan çıktı alamıyorum, internet koptu, hocam wordde yazı tonunu değiştiremiyom, videoyu açamadım, projeksiyon ters döndü, elektrikler mi yok? şu soruya dikkat edin elektriklerin olup olmadığını bana soran beyinsizler var sırf bu soruya maruz kalmak bile karşıdakinden nefret etmeyi gerektirir. Bu tarz soruları soranlara asla cevap vermeyeceğim konuşmayacağım...

tuncay_tuncez' Alıntı:
kısa devre filan yapmıştır anasınıfında o :D elektrik işi kolay değil, hiç bir allahın kulu gelde yap diyemez, sıkıysa kendi yapsın :puhaha: yuz verdin mi astarı istenir sayın hcm,işini yap geç...
Prizde sorun var nasıl yaparız diyen de oldu hocam. Adam onun tamirini benden bekliyo. Getir kocanı yapsın haftasonu. Müdürler zaten hizmetlilere yaptıramıyo.

pek bi dertliymiş meslektaşlarımız ancak ben gerçek anlamda olumsuzluktan bahsetmiştim, çünkü ben bunu yaşadıydım :!:

Geri