Öğretmenler kurulu toplantısında sinir cümleler...

Kodla Büyü
açık söylemekte fayda var, atandığım yerde o yazın elektrikler bozulmuş, okul acılınca farkına vardılar sınıfa girmesem nice olurdu ya halimiz :)

pisagorean' Alıntı:
Bi ortaokulda görevliyim. Bu dönem beni bi de liseye btr olarak görevlendirdiler. Haftanın 2 günü kendi ortaokulumda diğer 3 gün lisede görevli olcam. Okulumda öğretmenler internete girmek istiyolar ki hepsinin sınıfında kablo mevcut ama bağlanamıyolar neden bilmediklerinden. Çünkü onların sınıfına internet bir switch vasıtası ile gidiyo o switchde anasınıfının içinde. Malum anasınıfçı bazen elektriği kapatıyo veya switchi açmak kapamak gerekiyo bunlar internetin direk bana damardan bağlı olduğunu sandıklarından tek sorumlu benim neyse durumu izah ettim o zaman kablosuz olsun dediler. Tabii kablosuz için gözler bana dikildi. Arkadaşlarda fikir çok ama kim yapacak. Onu duvarlara kim kuracak bunu gerçekten benim yapacağımı düşündükleri gözlerinden okunuyo. Verdiğim cevap aynen şu. "Bu okulda benim sizden hiçbir farkım yok. Maaş olarak da bi üstünlüğüm yok. Sorumluluk anlamında hemen hemen eşitiz. Benim sorumluluğum da laboratuarım. Onun interneti, bilgisayarı, bakımı" Formatör de değilim. Buradaki görevim dersleri sağlıklı bi şekilde yürütmek. Benden kimse elime makap almamı, kablo alıp duvarlarda gezmemi beklemsin hiçbir öğretmen eline pense bile almazken ben bunları yapamam. Kolay gelsin hepinize dedim. Adamlar beni resmen öldürecek. Ulan sanki paramı siz veriyosunuz. Bilgisayar internet kullanmaktan aciz facebooktan başka bi b.k bilmeyen kitlenin benden istediklerine bak.
ağzınıza sağlık hocam :alkis:

pisagorean' Alıntı:
Yazıcıdan çıktı alamıyorum, internet koptu, hocam wordde yazı tonunu değiştiremiyom, videoyu açamadım, projeksiyon ters döndü, elektrikler mi yok? şu soruya dikkat edin elektriklerin olup olmadığını bana soran beyinsizler var sırf bu soruya maruz kalmak bile karşıdakinden nefret etmeyi gerektirir. Bu tarz soruları soranlara asla cevap vermeyeceğim konuşmayacağım...
hocamm bu tarz sorular soranlara cevap vermesen onlara ödüldür aslında. öyle bir cevap vermelisin ki sen onun yanından ayrılınca o meseleyi çakıp jetonu düştüğünde onunla hassak geçtiğini anlasın.

Pisagorean Hocam, senin yazılarını okuyunca düşündüm gerçekten yaşadıklarımız bir tiyatro sahnesine veya sinema perdesine konsa harika bir iş çıkar. Gerçekten çok komik durumda öğretmen camiasi teknoloji konusunda. Bakan da çıkıyor çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyor zaten diyor, işte bu zihniyetteki insanlar yüzünden bugün biz teknoloji özürlü insanlarla uğraşıyoruz.

pisagorean' Alıntı:
Bi ortaokulda görevliyim. Bu dönem beni bi de liseye btr olarak görevlendirdiler. Haftanın 2 günü kendi ortaokulumda diğer 3 gün lisede görevli olcam. Okulumda öğretmenler internete girmek istiyolar ki hepsinin sınıfında kablo mevcut ama bağlanamıyolar neden bilmediklerinden. Çünkü onların sınıfına internet bir switch vasıtası ile gidiyo o switchde anasınıfının içinde. Malum anasınıfçı bazen elektriği kapatıyo veya switchi açmak kapamak gerekiyo bunlar internetin direk bana damardan bağlı olduğunu sandıklarından tek sorumlu benim neyse durumu izah ettim o zaman kablosuz olsun dediler. Tabii kablosuz için gözler bana dikildi. Arkadaşlarda fikir çok ama kim yapacak. Onu duvarlara kim kuracak bunu gerçekten benim yapacağımı düşündükleri gözlerinden okunuyo. Verdiğim cevap aynen şu. "Bu okulda benim sizden hiçbir farkım yok. Maaş olarak da bi üstünlüğüm yok. Sorumluluk anlamında hemen hemen eşitiz. Benim sorumluluğum da laboratuarım. Onun interneti, bilgisayarı, bakımı" Formatör de değilim. Buradaki görevim dersleri sağlıklı bi şekilde yürütmek. Benden kimse elime makap almamı, kablo alıp duvarlarda gezmemi beklemsin hiçbir öğretmen eline pense bile almazken ben bunları yapamam. Kolay gelsin hepinize dedim. Adamlar beni resmen öldürecek. Ulan sanki paramı siz veriyosunuz. Bilgisayar internet kullanmaktan aciz facebooktan başka bi b.k bilmeyen kitlenin benden istediklerine bak.

şu kalın yazıya öldüm bittim :puhaha: :puhaha:

Hocam kusura bakma ama sen öğretmen misin bilmiyorum. Ancak beraber çalıştığın öğretmen arkadaşlarına kullandığın en hafif söz kitle, mal, gerizekalı, embesil vs. sözler hiç yakışmıyor. Bu ifadelerden herhangi bir tanesini yüzlerine karşı söyleyip söylemediğini merak ediyorum. Herkes senin gibi bilgisayar hakkında her şeyi bilmek zorunda değil. Bence seni de yetiştirmiş ve senin de mensubu olduğun bir zümre olan öğretmenler hakkında biraz daha hoşgörülü olman gerekli.

member' Alıntı:
Hocam kusura bakma ama sen öğretmen misin bilmiyorum. Ancak beraber çalıştığın öğretmen arkadaşlarına kullandığın en hafif söz kitle, mal, gerizekalı, embesil vs. sözler hiç yakışmıyor. Bu ifadelerden herhangi bir tanesini yüzlerine karşı söyleyip söylemediğini merak ediyorum. Herkes senin gibi bilgisayar hakkında her şeyi bilmek zorunda değil. Bence seni de yetiştirmiş ve senin de mensubu olduğun bir zümre olan öğretmenler hakkında biraz daha hoşgörülü olman gerekli.
Öğretmenim hocam. Söylediklerinde haklısın ama gerçekten kullandığım kelimelerle birebir örtüşen insanlar var. Yüzüne söylersen malesef adam yerine konulur ve hukuki işlemlerle başın ağrır ama arkadan da konuşmuş olsam da malesef öyleler. Herkes bilecek değil tabii bilgisayarı ama şu çağda evinde interneti bilgisayarı olan insan sınıfındaki bilgisayarı sırf üşendiğinden sırf araştırmadığından nasılsa yapan var diye de kullanmasın. Bunun görevi bu diye bilgisayarın fişini de prize bana taktırmasın veya bir videoyu açtırmayı bana sormasın veya bi yazıcıdan çıktı almak için bana gelmesin. Bunları bilmiyorum diye bişey yok araştırmıyorum yapan var nasıl olsa desin canımı yesin.

Benim annem babam da öğretmendi. Daktilolu zamanları gördüler. Bilgisayar gelince emekli oldular ki çok zorlandılar. O zaman bilgisayar nerde evde. Ama şimdi artık nesil genç. Annemin babamın dönemi emekli oldu. Şimdi bu dediğim adamlar akşam facebookta paylaşım üstüne paylaşım yapıyo. Elinin altında bilgisayar var. Zaten ayağa düşmüş herkeste var. Bu nasıl çalışır yandaki giriş çıkışlar nedir bunu bilin artık. Bunu bilmeli bu çağın öğretmeni bilmiyosa kusura bakmayın ama ya öğrenmek istemiyodur ya da beyin özürlüdür. Öğrenmek istemeyen de mert olsun hiç bulaşmasın sınıfına yaklaştırmasın.

Tebrikler hocam.
Derslerin zorunlu olması çok güzel oldu. Artık normumuz kimsenin elinde değil .

angarya işlere karşıyım. o konuda başından sonuna kadar haklsıın hocam
.
AMA bilmediğini belirten ve ÖĞRETİRMİSİN diye yanıma gelen herkese de kapım daima açıktır. Sonuçta biz öğretmeniz ve görevimiz ÖĞRETMEK.

bir öğretmen arkadaş interaktif bir eğitim seti almış kullanmayı bilmiyor / kurmayı bilmiyor ama GAYRETLİ, ÖĞRENMEK İSTİYOR, ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇALIŞIYOR İSE kendi işimi bile bırakıp önce ona yardım ederim.

pisagorean' Alıntı:
member' Alıntı:
Öğretmenim hocam. Söylediklerinde haklısın ama gerçekten kullandığım kelimelerle birebir örtüşen insanlar var. Yüzüne söylersen malesef adam yerine konulur ve hukuki işlemlerle başın ağrır ama arkadan da konuşmuş olsam da malesef öyleler. Herkes bilecek değil tabii bilgisayarı ama şu çağda evinde interneti bilgisayarı olan insan sınıfındaki bilgisayarı sırf üşendiğinden sırf araştırmadığından nasılsa yapan var diye de kullanmasın. Bunun görevi bu diye bilgisayarın fişini de prize bana taktırmasın veya bir videoyu açtırmayı bana sormasın veya bi yazıcıdan çıktı almak için bana gelmesin. Bunları bilmiyorum diye bişey yok araştırmıyorum yapan var nasıl olsa desin canımı yesin.

Haklı olabileceğin yerler var ama üslüp kesinlikle bir öğretmene yakışmamış. Forum bile olsa birgün bir mesai arkadaşın bunu okursa yüzün kızarmaz mı...
Dil ola baş kestire diye bir söz var. Birde senin BT Rehber olabileceğiniz düşünemiyorum. İlçemde olsan seni ebediyyen BT Rehberliğinden azlederdim. Yetişkin eğitimi yapamayacak kadar seviyen düşük. YAZIK.
Bence yazdıklarını düzelt veya sil hatta bu başlık da gereksiz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
.
AMA bilmediğini belirten ve ÖĞRETİRMİSİN diye yanıma gelen herkese de kapım daima açıktır. Sonuçta biz öğretmeniz ve görevimiz ÖĞRETMEK.

bir öğretmen arkadaş interaktif bir eğitim seti almış kullanmayı bilmiyor / kurmayı bilmiyor ama GAYRETLİ, ÖĞRENMEK İSTİYOR, ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇALIŞIYOR İSE kendi işimi bile bırakıp önce ona yardım ederim.
sonuna kadar katılıyorum.

BaRBaRYaN' Alıntı:
.

Ben de çalışan öğretmen arkadaşım için elimden geleni yaparım.

haklılık payı var ama üslup yanlış...ilerde biz de bazı teknolojilerin gerisinde kalabiliriz. fiziken yada ruhen yeterli olamayacağımız durumlar olabilir...arkadaşlarınızla konuşurken onları kırmadan güler yüzle anlatırsanız daha iyi olur...daha önce anlattım anlamıyorlar diye birşey yok...tekrar anlatın...anlayabilecekleri şekilde yavaş yavaş tekrar anlatın...biri ters bi cevap verirse de "bu dediğiniz beni üzüyor" diyin o kişi dediğinden utanır...şaka lan şaka iyi yapmışın...hepsi olmasa da bazıları hakediyor... :puhaha:

polwert' Alıntı:
haklılık payı var ama üslup yanlış...ilerde biz de bazı teknolojilerin gerisinde kalabiliriz. fiziken yada ruhen yeterli olamayacağımız durumlar olabilir...arkadaşlarınızla konuşurken onları kırmadan güler yüzle anlatırsanız daha iyi olur...daha önce anlattım anlamıyorlar diye birşey yok...tekrar anlatın...anlayabilecekleri şekilde yavaş yavaş tekrar anlatın...biri ters bi cevap verirse de "bu dediğiniz beni üzüyor" diyin o kişi dediğinden utanır...şaka lan şaka iyi yapmışın...hepsi olmasa da bazıları hakediyor... :puhaha:

:) ne diyor lan bu diyecektim ki yine yapmissin yapacagini hocam

hepimizin böyle patladığı ve aslında söylemek istemediği kelimeleri kullandığı zamanlar oluyor, elbette olmasa daha iyi ama herşey bir yanaaaa "bunlar internetin direk bana damardan bağlı olduğunu sandıklarından tek sorumlu benim" bu cümle beni bitirdi yaa bütün durumu özetliyor üstüne söylenecek söz yokkk

member' Alıntı:
:alkis:

Valla benim dersler geri geldikten sonra formator başvurusu bile yapmadım. Okulda başka branştan birinin belgesi vardı o oldu. Artık geleni gideni ona yolluyorum. Ne kadar rahatladım anlatamam. Hele bazı istekleri görünce ulan ben böyle işlerle mi uğraşıyormusum diyorum. Öğretmenliği özlemişim meraklısı var zaten diğer branşlardan onlar olsun artık formator :+1: Hocamın tek yanlışı bu kadar ağır konuşmak olmuş ben genellikle olmadık işlerden beni çağıranlarla dalga geçerdim bu yüzden herşeye çağırmayzlardı.

Geri