Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Artış(!)

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
MEB Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Bu Kadar Artış Yaptı
Eğitim çalışanlarının görev yaptıklarısınavlarda aldıkları ücretler arasında büyük farklılıklar vardır. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev alan Salon başkanları 112 TL gözetmenler ise 93 TL ücret alırken, Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavlarında ise salon başkanları 90 TL, gözetmenler ise 80 TL ücret almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı Merkezi Sistem Sınavlarında (MSS) ise ücretler şu şekildedir:

Tabloda da görüldüğü üzere sınavın gerçekleşmesindeki asıl görevleri yerine getiren yönetici ve öğretmenler en düşük ücretleri almaktadır. Okulda oluşturulan sınav komisyonlarındaki yönetici ve öğretmenler 43.5 TL alırken, aynı süreçte görev yapan İl Temsilcileri yaklaşık üç kat fazla (124.23 TL) ücret almaktadır.
Bir başka adaletsizlik ise güvenlik personelinde vardır. Milli Eğitim Bakanlığıkendi çalışanlarına yıllık %5 zam yaparak 43.5 TL verirken, İçişleri Bakanlığı personeli olan..........

Kaynak: http://www.kamudanhaber.com/meb/ogretme ... 79356.html

Ekli dosyalar

• Yeni Resim(16).jpg
    Yeni Resim(16).jpg
    42.8 KB · Görüntüleme: 1,522
bir yanlışı düzelteyim hocam. Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavlarında ise salon başkanları 80 TL, gözetmenler ise 70 TL ücret almaktadır.

onun içün sadece MTSK ya giriyorum. artık 1 saat ve 93 tl. onun dışında AÖ ye girmek akıl işi değil tüm gün git gel 10 saat ek ders yazsınlar.

bence öğretmenlere yine sosyal mesajı vermişler:

"sen öğretmensin, haddini, değerini, yerini-yurdunu bil!"

denizlerb' Alıntı:
zencefil58' Alıntı:
görev almadığım için rahatım :)
hocam görev alsanda almasanda değerin bu işte. onu anlatmışlar.

kimse görev almasın o zaman değer bu oluyor mu olmuyor mu ama yok ki birlik hocam. a dan z ye herkes görev alıyor yav yılda 10 sınava girsen 445 lira yapar bir yıl feragat edilse görevden ama boşa konuşuyorum :)

zencefil58' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
zencefil58' Alıntı:
görev almadığım için rahatım :)
hocam görev alsanda almasanda değerin bu işte. onu anlatmışlar.

kimse görev almasın o zaman değer bu oluyor mu olmuyor mu ama yok ki birlik hocam. a dan z ye herkes görev alıyor yav yılda 10 sınava girsen 445 lira yapar bir yıl feragat edilse görevden ama boşa konuşuyorum :)
görev almayalım diye basbas bağırsak, en fazla %50 si görev almaz. diğer %50 ye laf anlatamazsın. neden %50 dedim onu da tahmin edersiniz sanırım.

milli eğitimin hiç bir sınavına 1 senedir girmiyorum resen atıyolar ona da girmiyorum. cezadea veremiyolar. bütün öğretmenler tepki olarak görev almasa sesimizi duyursak

çok bile vermişler. bu sizin asli göreviniz mecburen yapacaksınız deseler yine kimseden ses çıkmaz. bu arada bahsedilen %50 bile ses çıkarsa baya gürültü olur ama maalesef oda olmuyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

ohh be. az diyordum, bu artıştan sonra rahatladım.

sendiklar neden tepki gösterip ortak hareket etmez anlamıyorum

geçen sene sınav ücretlerine protesto oldu sözde.işin ilginç yanı en çok eleştirenler sınav görevlerini iade etmediler,sesi çıkmayanlar bağırıp çağırmayanlar ise hemen hemen hepsi görevleri mebe iade ettiler.başka söze gerek yok sanırım.o gün dedimki bize ne yapsalar müstehakkk.

Bana göre fazla bile veriyorlar öğretmene...

Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum...

Bana sınav görevi çıkmamış diye ağlamaklı olanları biliyorum...

40 tl için araya torpil koyanları biliyorum...

Hakkını aramayanın hakkı olmaz...

Hizmetli bile bile bizden fazla ücret alırken, bizmi sınav görevi almak için sıraya girmemizi içime sindiremiyorum...

5 yıldırda sınav görevi istemiyorum... Çıkarsa dilekçe verip mazeret bildiriyorum...

Emin olun bu 10 tl olsa bile yinede görevli sıkıntısı çekmezler... Onun için verilen para çok fazla bence...

Sayın Hocalarım,

Geçen sene SBS sınavında hiç kimse görev almayacak ve Bakanlığa ses duyurulacaktı. Görev verilenlerden gelmeyenlerin sayısı %5'i geçmedi. Konuşmaya gelince herkes konuşuyor ama icraatta kimse yok.

Ayrıca bir hatırlatma:

Sınavları 2 kategoride değerlendirmek lazım.

1. Ücreti sistem üzerinden ödenen (Bu sınavlar Ehliyet ve Protokollü sınavlardır.) : Bu sınavlarda sınava girenlerden ücret yüksek alındığı için sistem üzerinden ödenmektedir. Salon Başkanı 105,60 ve Gözetmenler 93,18 TL almaktadır.

2. Ücreti ekders olarak ödenen (Bu sınavlar Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu, SBS gibi sınavlardır): Bu sınavlarda sınava girenlerden ücret düşük alındığı için 5 saat ücret ödenmektedir. Bu sınavlardan başkan ve gözetmenler 43 TL almaktadır.

Merkezi Sistem Sınavlarında ücretlerin nasıl ödendiğini açıklamaya çalıştım.

Umarım Yanlış anlaşılmam.

İyi çalışmalar.

hizmetli kadar kıymetimiz olacak mı acaba bir gün. öğretmen algısı 10 senede hiç olmadığı kadar itibarsızlaştırıldı. yazıklar olsun yazıklar olsun

Son 10 yılda öğretmenlerin hangi ücretine diğer memurlar kadar zam gelmiş ki sınav ücretine gelsin.

Geçen SBS eylemi olduğunda da lafa gelince klavye delikanlısı olanlar kuyruk oldular sbs görevi almak için yine. :)

karinca_52' Alıntı:
bir hizmetli bile olamadık yani

hizmetli yeri geliyor temizlemiyorum sınıfı ne halin varsa gör diye resti çekiyor müdüre :) Bizde bunu diyebilecek babayiğit var mı :D

bunlar napıyor yauv devleti mi batıracaklar arkadaş bu kadar zam verilir mi :scared:

bir hizmetli kadar olamadık ne demek hocam, onların yarısı kadar olsam dünyalar benim olur :D

tüm hizmetliler için söylemiyorum ama kendi okulum için tespit yapıyorum, okulumuz 540 öğrencisi var, 33 öğretmen ve 7 tane hizmetlimiz var.

okulumuzda 2 müdür yardımcısı ve 2 senedir değişen toplamda 8 müdürümüz oldu.

okulumuzu kim yönetiyor derseniz, 1 adet patron hizmetlimiz var o, ne derse o oluyor, okulun temizliği iğrenç, hizmetlilere en ufak bir şey denmiyor, en ufak iş yaptıramıyor sun, şikayet etmeye kalktığında karşında hep birilerini buluyorsun,

öğretmenler arasında uyumumuz mükemmel, hizmetliler bu yüzden bizden çekiniyor ama sürekli laf batırıyor, idareyi üstümüze salıyor (bana göre) ve sürekli bir yerlere şikayet ediyorlar,

yanlış anlaşılmasın arkadaşlar ama hizmetlilerden gerçekten nefret ediyorum, hepsi için demiyorum. okulun kralları adamlar, biz oturacak koltuk bulamazken bunlar en kral koltukta odalarında gün boyu oturuyorlar (bana göre), okula neredeyse nöbetleşe gelecek adamlar, işleri hariç her işe karışmaya çalışıyorlar,

ben anlamıyorum ve kınıyorum ki okula müfettişler geliyor, bizim odaya geliyorlar iyi idare eder size yeter diyorlar, evraklarınız eksik eğitim aksak diyorlar, affedersiniz tuvaletleri bok götürüyor ama öğlen yemeğine hizmetlilerin odasına gidip yediler ve demediler ki " arkadaş okulun pisliği nedir, yukarıda öğretmenler odasında doğru dürüst sandalye yok siz burada kral gibisiniz" demiyorlar arkadaşlar,

AMA NEDEN DESİNLER Kİ, ONLAR KRAL BİZ KÖLE, MÜFETTİŞLER (HEPSİ İÇİN SÖYLEMİYORUM), GELDİKLERİ YERİ UNUTAN YUNAN TANRILARI !!!

Geri