Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Artış(!)

Kodla Büyü
mahmutemre2211' Alıntı:
bir hizmetli kadar olamadık ne demek hocam, onların yarısı kadar olsam dünyalar benim olur :D

tüm hizmetliler için söylemiyorum ama kendi okulum için tespit yapıyorum, okulumuz 540 öğrencisi var, 33 öğretmen ve 7 tane hizmetlimiz var.

okulumuzda 2 müdür yardımcısı ve 2 senedir değişen toplamda 8 müdürümüz oldu.

Yatılı okulda mısınız hocam, bu kadar fazla hizmetliniz var ? Bizim mevcut 2000 e yakın. Kadrolu hizmetlimiz sadece 1 tane bütçedeki paraya göre 2-3 tane de ücret karşılığı çalıştırabiliyor.

yok hocam ikili eğitim yapan normal okul.

3 kadrolu 4 tane işkur ama her sene en az bu kadar oluyorlar, hatta şunu söyliyeyim geçen sene okul binamız yeni yapılıyor diye lise binasında beraber eğitim görmüştük. İki okul toplamda 15 tane hizmetlimiz vardı ki lisenin 200 tane öğrencisi var yok, okulu halen ..... götürüyordu :D

ben alıştım artık hocam, bu meb' te hizmetli olacaksın

mahmutemre2211' Alıntı:
yok hocam ikili eğitim yapan normal okul.

3 kadrolu 4 tane işkur ama her sene en az bu kadar oluyorlar, hatta şunu söyliyeyim geçen sene okul binamız yeni yapılıyor diye lise binasında beraber eğitim görmüştük. İki okul toplamda 15 tane hizmetlimiz vardı ki lisenin 200 tane öğrencisi var yok, okulu halen ..... götürüyordu :D

ben alıştım artık hocam, bu meb' te hizmetli olacaksın
Kadrolular işkurdan gelenlere 200-300 er TL verip kendileri başka işte çalışıyordur artık. 540 öğrenci hem de ikili eğitim. Çok olsa 10 tane derslik vardır. Hizmetli başına iki derslik bile düşmüyor.
15 hizmetli :o . Gerçekten ihtiyaç olan 5000 mevcutlu okula o sayıda personel vermezler. Hepsi torpille alınan elemanlar ki ilden ilçeden kimsenin gözüne takılamamış.
Erkek çalışanlar fazla sorun çıkardığı için aile birliği bütçesinden temizlik personeli alırken bayanları tercih ediyorlar.

Bize her şey müstahaktır. Daha hakkımızı savunmamızı bile bilmiyoruz. Kendi aldığımız ücretin azlığını bile başka statüdeki emekçilerle kıyaslayıp onlara fazla veriyorlar diye kıyaslarla çözmeye çalışıyoruz. Ne yani, hizmetlilere 20 TL verseler "baksana biz hizmetlinin 2 katından fazla alıyoruz" deyip şükür mü diyeceğiz?

fahrican' Alıntı:
Yatılı okulda mısınız hocam, bu kadar fazla hizmetliniz var ? Bizim mevcut 2000 e yakın. Kadrolu hizmetlimiz sadece 1 tane bütçedeki paraya göre 2-3 tane de ücret karşılığı çalıştırabiliyor.

Sen bir de bizim kurumu gör hocam :) HEM öğrenci yok :) Bünyesinde sadece iki bt sınıfı ve bir elişi sınıfı var. Gerisi idarecilerin odaları. Ufak bir kurum. Gel gör ki üç tane hizmetlimiz var. Dahiliden odalarını aradığınızda telefona bakmaya üşeniyor arkadaşlar. Birbirlerine bakıyorlar öbürü kalksa da iş yapsa diye!

Benim anlamadığım internette binlerce mesaj yazılıyor, bilgisayar başından kalkıp gerçek hayata geçince yanında üç kişi ya kalıyor, ya o da kalmıyor.

Bu yüzden artık kendi başıma pasif direniş olarak meb sınavlarına başvurmuyorum, yanımdakilerde kendilerine daha rahat görev çıkacağı için kıs kıs gülüyorlar. Geçinip gidiyoruz :sleep:

Geri