Öğretmenlikten istifa etmek

Kodla Büyü

Stellarr

Site Gezgini
Yıllarca ücretli öğretmenlik yaptım çok idare gördüm ama böylesi yok biat kültürü gelişmiş soru bile sormayacaksın sorgusuz sualsiz ne dedilerse yapılacak. Ne yönetmelik dinliyorlar ne genelge ne kanun. Aday öğretmenlikte 1. senem dolmak üzere ama ben istifa etmeyi düşünüyorum, bir yıldır mobing e uğruyorum, psikolojik olarak çok yıprandım buda fiziksel sağlığımı etkiledi bu seferde hasteneye gitmeme engel oldular ben gidince de soruşturma açacağız dediler açın dedim , hastaneye gitmeden önce gidemezsin diyorlar gidiyorum hastanedeyken arayıp çabuk geri gel diyorlar ertesi gün çağırıp birdaha gidemezsin diyorlar( bu sadece yaptıklarından bir tanesi) yani 1 yıl boyunca hiçbir konuda rahat bırakmadılar ,yakamdan düşmediler bi türlü, sürekli beni şikayet ediyorlar ilçeye yalan yanlış bilgilerle üstelik .Uslüpları zaten dillere destan saygısızlar. tekrar aynı okula gitmek istemiyorum, yapabileceğim bir şey var mı? Bunun bi çıkışı yok mu ? Yoksa tek çözüm istifa mı?

bu konudan anlayan bir avukat ile mobingi kanıtlayıp işi bitirmek lazım hocam. istifa nedir hocam pes edip bırakmak nedir? işinizi sağlam yaptıktan sonra hiçbir şey yapamazlar. Sizden istedikleri her şeyi yazılı olarak vermelerini isteyin, sözlü muhatap olmayın, elinizde kanıt biriktirin. Soruşturma açılmadığı sürece de şikayetleri çok ciddiye almayın. Bu sinir eden insanları gördüğünüzde kulaklığı takın son ses müzik dinleyin. Sözlü kesinlikle muhatap olmayın dediğim gibi "hocam söyleyeceklerinizi bana yazılı iletin" deyin. işinize bakın yapmanız gerekenleri yapın geçin gidin. Hastane mevzusunda da, yazılı olarak mesajla haber verin, sonra da hastanede cevap vermeyin. Rapor aldıktan sonra hiçbirşey yapamazlar. Gidin ilçe milli eğitim müdürünüze anlatın durumu, yetmedi kaymakama anlatın durumu. Mutlaka bir insan evladı halinizi anlayacaktır. Ama istifa edeceğim, canıma tak etti, ben bu okulda çalışmam gibi düşüncelerden ve konuşmalardan uzaklaşın önce. Her karşı atağa tepkisiz kalın, tamam deyin geçin. Bazen de sorgulamadan tamam deyip, hallederiz deyip, bildiğini okumakta vardır. Sordukların da ders vardı, unutmuşum, yoğundum, şimdi hallediyorum, hemen ilgileniyorum de gitsin, geçiştir gitsin. Bir yere varılmıyor hocam 20 yıllık öğretmenim 3 tane cezam var bu güne kadar, pişmanda değilim yaptıklarımdan ve yaptıklarımdan dolayı aldığım cezalardan. Ama siz kırılma noktasındasınız ağır gelebilir. O sebeple mevcut duruma alternatif stratejiler belirleyin. İstifa çözüm değil bence

Yaşın kaç, çok mu alıngansın, psikolojik problemlerin var mı, idarecilerin arkası çok mu güçlü, senin bu işi çözecek yumurta topuklu tanıdıkların neden yok, ilçe müdürünün yanına gidip iki üç kelam ettin mi, sendikan var mı, sendikana bilgi verdin mi, arkadaşın dediği gibi avukatla görüştün mü? Bir çok yönden açık açık yazarsan çözüme ulaşılır.

Yıllarca ücretli öğretmenlik yaptım çok idare gördüm ama böylesi yok biat kültürü gelişmiş soru bile sormayacaksın sorgusuz sualsiz ne dedilerse yapılacak. Ne yönetmelik dinliyorlar ne genelge ne kanun. Aday öğretmenlikte 1. senem dolmak üzere ama ben istifa etmeyi düşünüyorum, bir yıldır mobing e uğruyorum, psikolojik olarak çok yıprandım buda fiziksel sağlığımı etkiledi bu seferde hasteneye gitmeme engel oldular ben gidince de soruşturma açacağız dediler açın dedim , hastaneye gitmeden önce gidemezsin diyorlar gidiyorum hastanedeyken arayıp çabuk geri gel diyorlar ertesi gün çağırıp birdaha gidemezsin diyorlar( bu sadece yaptıklarından bir tanesi) yani 1 yıl boyunca hiçbir konuda rahat bırakmadılar ,yakamdan düşmediler bi türlü, sürekli beni şikayet ediyorlar ilçeye yalan yanlış bilgilerle üstelik .Uslüpları zaten dillere destan saygısızlar. tekrar aynı okula gitmek istemiyorum, yapabileceğim bir şey var mı? Bunun bi çıkışı yok mu ? Yoksa tek çözüm istifa mı?
Sayın Hocam tek değilsin ilk ve son da olmayacaksın, yaşadıklarını yaşayan çok öğretmen olduğunu unutma Öncelikle şunu unutma ki hayatın küçük bir kısmı bu hiçbir şey canımızdan kıymetli değil ölüm var geri kalan her şeyin çözümü var.
Onlar şuan hayatında figüran eğer aile durumun iyiyse başka işlerde de devam edebilirim ailemde arkamda beni zorlamaz 3 kuruş için değmez ömrümü kısaltmaya diyorsan neden olmasın ilk sene ben de istifa dilekçesi vermiştim şimdi 19. Yılım birebir yazdığın herşeyi misliyle yaşamıştım.
Yada 2. Çözüm psikiyatride antidepresan istemek, hasta olan sen değilsin Hocam sadece sana geçici bir kalkan lazım. Askerler kurşun altındayken korunmak için kalkan kullanır ya onun gibi düşün. Tüm idareler öyle değil tüm öğretmenlik hayatın böyle geçmeyecek oraya bir süre sabredebilmen için nefes alacak bir yol bulman lazım. Bana y.lisans arkadaşlarım nefes olmuştu o dönem delirmediysem y.lisans yaptığım yarım gün nefes aldığım içindir.
2-3 insan için istifa edilmez olayları bütün olarak düşün.

Bu söylediklerin gerçekse avukat ve mobbing davası bu işin çözümüdür.. Muma dönerler. Gerekirse görevlendirme iste. Hiçbir şey yapamazlar. 2 tane kendini bilmez idareci için sakın meslek hayatından olma. İlçe milli eğitimle görüş. Sendikaya üye ol. Meslek hayatının sonuna kadar orda çalışmayacaksın, sakın istifa edip haklarından olma.

İdarecilere aynı şekilde karşılık vereceksin iyiye iyi, kötüye kötü. Restine rest diyeceksin pes etmek yok. O okul babalarının değil devletin okulu. Arkadaşların da dediği gibi belge, şahit, açıklarını biriktir müfettiş iste. Bunların liyakatsiz olanları soruşturmadan çok korkarlar makam gidecek diye it gibi titrerler hizaya gelirler.

İstifa çözüm değil sayın hocam. Öncelikle Rabbim size sabırlar versin. İlk yılınızda böyle insanlarla çalışmak kolay değil. Size yardımcı olacaklarına köstek oluyorlar. Liyakatsizlerini gösteriyorlar. İşi bilmiş olsaydılar size böyle muamelelerde bulunmazdılar. Ahlak meselesi bu. Arı, su içer bal akıtır; Yılan, su içer zehir akıtır. Ne edeceksin hocam. Sabır edip bu günlerin geçmesini bekleyin. İnşallah yıllar sonra geriye dönüp bakınca bu meselelere gülüp geçeceksiniz.

Bu arada geçenlerde öğretmen sözlü mülakatlarında kamera kaydı görevi yaptım. Bazı öğretmen adaylarımızı izlerken "ne kadar yetenekli genç arkadaşarımız var." diyordum. Ben ve orada bulunan görevlileri cebinden çıkarır bu arkadaş diyordum. :D
Siz vicdanen rahatsanız gerisini boş verin gitsin hocam.

Hocam,merak ettim doğu da mı görev yapıyor sunuz?Eğer resmiyette haklıysanız,Cimer e şikayet edin.
Ama 20 yıllık meslek hayatımda şunu gördüm,2 tarafı da dinlemeden karar vermemek gerekiyor.Biraz daha somut açıklasanız olaya objektif bakabilirdik.

Sonunda yapbozda eksik olan konu başlıkları tamamlanmaya devam ediyor.
- 2010 yılı civarı açılan, dert yanma, hayal gücüyle olayları abartarak senaryolar yazma ağırlıklı hikayeler vb... (Bu forumdan ne bekliyorsunuz, eğer olay gerçekse tek verilecek tavsiye sendikaya üye ol, avukat aracılığıyla şikayetçi ve davacı ol diyecekler, veya bu forumda sık duyduğum bir öneri olarak, hangi kafayla yazıldığını anlayamadığım mesai saatleri dışında kenara çekip darp et önerisidir )
- Bu forumdaki konu başlıkları geleneği olarak, büyük olasılıkla ayrıntılı bilgi vermeyecek ve olayların sonucunu paylaşmayacaksınız. ( Okulun çatısına çıkıp anteni tamir etmesi istenen kadın öğretmen, tatbikatta şurada dur emri yüzünden müdür tarafından şikayet edilip ceza alan öğretmen, başka bir öğretmeni okula getirmek için tayin istemesi için baskı yapılan öğretmen vb... pek çok hikaye gerçek miydi, nasıl sonuçlandı, karşı taraf gerçekten iddia edilen davranışları sergileyen kötü niyetli kişiler miydi hepsi havada kaldı... Sayısız örnek...)
Ben üniversitede bölüm birincisi ve KPSS sonucunda da genelde 50, branş bazında da 1 veya 2. olmuştum ama bu durumlara pek sevinmedim.
Tamam bölümde birinciydim ama diğer öğrencilerin büyük çoğunluğunun nasıl mezun olduğunu pek anlayamadığım için, o ve bunun okuduğu bölümden mezun oldun birinciliğin ne önemi olacak ki diyordum kendime...
Branşı BT olan öğretmenler kendini belli etmeye başlıyor genelde, asker öğretmenlik öncesi acemi birliğindeyken de durum böyleydi sonraki yıllarda eğitim, toplantı gibi etkinliklerde de genelde durum böyle devam ediyor... Ya son derece sakin pek fazla olayları umursamayan yada davranışsal ve psikolojik olarak pek sağlıklı olmadığı belli olan kişiler ağırlıklı olarak ön plana çıkıyor. Öğretmenlik deneyim ve tecrübelerinin de bu 2 ağırlıklı izlenim üzerinde etkisi oluyor, zaten üniversiteye başlamadan önce bu yapıda olanlar bu branşı tercih ediyorlar da olabiliyor...
Uzun lafın kısası ben özellikle bu forumda tek, BT öğretmeni olan veya olduğunu iddia eden kişiler tarafından yazılan
şikayet, dert yanma, depresyon veya kötü ruh hali içinde yazılan mesajlarda,
varsa karşı tarafın savunması veya yanıt hakkı olmadan
teselli verme, klasik cümlelerle veya geçmiş deneyimlerini paylaşarak akıl verme yol gösterme, avukata gidip dava tavsiyesinde bulunma, koskaca ilçede hiç mi tanıdığın sözü geçen veya kanunları uygulayan bir görevli yok mu mesajları yazma
taraftarı değilim.

Bu arada bu forumda yok sayılanlar listesine eklediğim tek üye olan sanırım takma ismi Enterprise olan üye de bu konu başlığına yorum yazmış. Foruma giriş yaptığımda mesajları görünmüyor ama diğer şekilde mesajları görünüyor.
Maddi durumun iyiyse istifa edip farklı iş yap veya antidepresan ilaç kullan, mesai dışı farklı aktiviteler yap vb... gibi öneriler sunulmuş bu üye tarafından sanırım... Aklımda kaldığı kadarıyla...
15 sene kadar önce bir video vardı ismini tam hatırlayamıyorum. Bir BT öğretmeni bir köy okuluna tanıyor, ders yapamıyor, köy ve ilçede tamirci olarak görülüp ders esnasında hizmetli tarafından çağrılıyor sürekli, çocuklar mouse toplarıyla bilye oynuyor, kız arkadaşı tarafından terk ediliyor vb... en son ilçedeki görevli ona tamam kolay değil ama zorluklar karşısında pes mi edeceksin dediğinde görevine büyük bir heyecanla devam ediyordu. Sanırım video hikayesi böyleydi.
Maddi durum iyiyse 3 kuruş için ömür kısaltmama önerisi veya antidepresan önerisi verilmesi bana tuhaf geldi...

Ben bir okulda çalıştım.Mudurunden tut, mudur yardımcısına ve tüm öğretmenlere kadar hepsi bana düşmandı.Tek ve yalnız idim.Sebebi bunlar dışarıdan okula gelmesini istemiyorlar yerleşik bir kadro ile okulu ahıra çevirmişler.3 sene çalıştım tenefuslerde yalnız gezdim çok iyi öğretmenlik yaptım bitti gitti.Maalesef var böyle işler.
İşini iyi yap, ogrencilerinle vakit geçir, velilere arayı çok iyi tut.3 sene sonra başka yere tayin işte.Kimse kimseye kanun dışı birsey yapamaz.Bir tek cimerden yazip bakanlık müfettişi istediğinde o okulu darmadağın ederler.Istifa da etme gelir geçer.Calisanlar, devlet memuru olduğunu unutuyor galiba.

Eskiden beri Bu tür başlıklarda yorumlar ışık hızında IQ kaybina uğruyor . Kadın programına dönüyor bir anda. Yani mesela konuk mağdur kadın TV'ye gelmiş kocam üç aydır eve gelmiyor onu bulun diyor . Seyirci kadınlar için bir anda yeterli Info sağlanmış oldu ve mikrofonu kapar kapmaz sen de kocana sahip çıksaydin bizimki niye gitmiyor diyen mi ararsin kaçan kovalanmaz diye mi sen de yenisini bul diyen mi. Ulan bir dur belki öldü adam.Burada da aynı sekilde okul dışında çek vur ah ulan bana denk gelmiyor böyle müdür lafları havada uçuşuyor .denk gelse bi bkta yapamaz ha uzaktan davul çalmak kolay geliyor. Birazcik kalite lazım bizim mesleğe.
Ulan bi dur. Tek bir yorum yapabilmek 589 tane detay öğrenmek lazım konuyla ilgili . İki cümle de tüm yargılamayı bitirip saçma sapan hükümler havada uçuşuyor .insanları yönlendirmeyi çok seviyor bizim millet.

Hiç bir müdür hastaneye gidemezsin demez . Gidince de bir daha gitme demez. Demek ki eksik bir şeyler var. Tek bir kelime tek bir tonlama bakış bile çok şeyin anlamını değiştirebilirken bu ne rahatlıklik anlamadım . Belki de adam bize haber vermeden gidemezsin dedi.bak nasıl değişti olay .

Son düzenleme:
size haksızlıklar ve baskılar yapıldığını düşünüyorsanız önce yakın çevrenize durumunuzu yaşadıklarınızı anlatın ardından mobing dernekleri sizin işinizi çözer hocam onlarla irtibata geçin gerekli hukuk desteği dahil her türlü size yardımcı olacaklardır.
idareniz baya bir kralcıymış dayaklık hale gelmişler sizin haberiniz yok

bu konudan anlayan bir avukat ile mobingi kanıtlayıp işi bitirmek lazım hocam. istifa nedir hocam pes edip bırakmak nedir? işinizi sağlam yaptıktan sonra hiçbir şey yapamazlar. Sizden istedikleri her şeyi yazılı olarak vermelerini isteyin, sözlü muhatap olmayın, elinizde kanıt biriktirin. Soruşturma açılmadığı sürece de şikayetleri çok ciddiye almayın. Bu sinir eden insanları gördüğünüzde kulaklığı takın son ses müzik dinleyin. Sözlü kesinlikle muhatap olmayın dediğim gibi "hocam söyleyeceklerinizi bana yazılı iletin" deyin. işinize bakın yapmanız gerekenleri yapın geçin gidin. Hastane mevzusunda da, yazılı olarak mesajla haber verin, sonra da hastanede cevap vermeyin. Rapor aldıktan sonra hiçbirşey yapamazlar. Gidin ilçe milli eğitim müdürünüze anlatın durumu, yetmedi kaymakama anlatın durumu. Mutlaka bir insan evladı halinizi anlayacaktır. Ama istifa edeceğim, canıma tak etti, ben bu okulda çalışmam gibi düşüncelerden ve konuşmalardan uzaklaşın önce. Her karşı atağa tepkisiz kalın, tamam deyin geçin. Bazen de sorgulamadan tamam deyip, hallederiz deyip, bildiğini okumakta vardır. Sordukların da ders vardı, unutmuşum, yoğundum, şimdi hallediyorum, hemen ilgileniyorum de gitsin, geçiştir gitsin. Bir yere varılmıyor hocam 20 yıllık öğretmenim 3 tane cezam var bu güne kadar, pişmanda değilim yaptıklarımdan ve yaptıklarımdan dolayı aldığım cezalardan. Ama siz kırılma noktasındasınız ağır gelebilir. O sebeple mevcut duruma alternatif stratejiler belirleyin. İstifa çözüm değil benc

bu konudan anlayan bir avukat ile mobingi kanıtlayıp işi bitirmek lazım hocam. istifa nedir hocam pes edip bırakmak nedir? işinizi sağlam yaptıktan sonra hiçbir şey yapamazlar. Sizden istedikleri her şeyi yazılı olarak vermelerini isteyin, sözlü muhatap olmayın, elinizde kanıt biriktirin. Soruşturma açılmadığı sürece de şikayetleri çok ciddiye almayın. Bu sinir eden insanları gördüğünüzde kulaklığı takın son ses müzik dinleyin. Sözlü kesinlikle muhatap olmayın dediğim gibi "hocam söyleyeceklerinizi bana yazılı iletin" deyin. işinize bakın yapmanız gerekenleri yapın geçin gidin. Hastane mevzusunda da, yazılı olarak mesajla haber verin, sonra da hastanede cevap vermeyin. Rapor aldıktan sonra hiçbirşey yapamazlar. Gidin ilçe milli eğitim müdürünüze anlatın durumu, yetmedi kaymakama anlatın durumu. Mutlaka bir insan evladı halinizi anlayacaktır. Ama istifa edeceğim, canıma tak etti, ben bu okulda çalışmam gibi düşüncelerden ve konuşmalardan uzaklaşın önce. Her karşı atağa tepkisiz kalın, tamam deyin geçin. Bazen de sorgulamadan tamam deyip, hallederiz deyip, bildiğini okumakta vardır. Sordukların da ders vardı, unutmuşum, yoğundum, şimdi hallediyorum, hemen ilgileniyorum de gitsin, geçiştir gitsin. Bir yere varılmıyor hocam 20 yıllık öğretmenim 3 tane cezam var bu güne kadar, pişmanda değilim yaptıklarımdan ve yaptıklarımdan dolayı aldığım cezalardan. Ama siz kırılma noktasındasınız ağır gelebilir. O sebeple mevcut duruma alternatif stratejiler belirleyin. İstifa çözüm değil bence

bu konudan anlayan bir avukat ile mobingi kanıtlayıp işi bitirmek lazım hocam. istifa nedir hocam pes edip bırakmak nedir? işinizi sağlam yaptıktan sonra hiçbir şey yapamazlar. Sizden istedikleri her şeyi yazılı olarak vermelerini isteyin, sözlü muhatap olmayın, elinizde kanıt biriktirin. Soruşturma açılmadığı sürece de şikayetleri çok ciddiye almayın. Bu sinir eden insanları gördüğünüzde kulaklığı takın son ses müzik dinleyin. Sözlü kesinlikle muhatap olmayın dediğim gibi "hocam söyleyeceklerinizi bana yazılı iletin" deyin. işinize bakın yapmanız gerekenleri yapın geçin gidin. Hastane mevzusunda da, yazılı olarak mesajla haber verin, sonra da hastanede cevap vermeyin. Rapor aldıktan sonra hiçbirşey yapamazlar. Gidin ilçe milli eğitim müdürünüze anlatın durumu, yetmedi kaymakama anlatın durumu. Mutlaka bir insan evladı halinizi anlayacaktır. Ama istifa edeceğim, canıma tak etti, ben bu okulda çalışmam gibi düşüncelerden ve konuşmalardan uzaklaşın önce. Her karşı atağa tepkisiz kalın, tamam deyin geçin. Bazen de sorgulamadan tamam deyip, hallederiz deyip, bildiğini okumakta vardır. Sordukların da ders vardı, unutmuşum, yoğundum, şimdi hallediyorum, hemen ilgileniyorum de gitsin, geçiştir gitsin. Bir yere varılmıyor hocam 20 yıllık öğretmenim 3 tane cezam var bu güne kadar, pişmanda değilim yaptıklarımdan ve yaptıklarımdan dolayı aldığım cezalardan. Ama siz kırılma noktasındasınız ağır gelebilir. O sebeple mevcut duruma alternatif stratejiler belirleyin. İstifa çözüm değil

e
Hocam yazılı istedim diye üzerine yalan ekleyip şikayet etmişler yine , müdür çağırıyor tehdit ediyor şube müdürü çağırıp tehdit ediyor , sürekli huzursuzluk, soruşturmadan korktuğumda yok aslında ama bu kadar yalanla başedemiyorum. Herokulda 1 bazen 2 sorunlu müdür yardımcısı çıkar bizim okul maşallah hepsi aynı kafadan,
bu konudan anlayan bir avukat ile mobingi kanıtlayıp işi bitirmek lazım hocam. istifa nedir hocam pes edip bırakmak nedir? işinizi sağlam yaptıktan sonra hiçbir şey yapamazlar. Sizden istedikleri her şeyi yazılı olarak vermelerini isteyin, sözlü muhatap olmayın, elinizde kanıt biriktirin. Soruşturma açılmadığı sürece de şikayetleri çok ciddiye almayın. Bu sinir eden insanları gördüğünüzde kulaklığı takın son ses müzik dinleyin. Sözlü kesinlikle muhatap olmayın dediğim gibi "hocam söyleyeceklerinizi bana yazılı iletin" deyin. işinize bakın yapmanız gerekenleri yapın geçin gidin. Hastane mevzusunda da, yazılı olarak mesajla haber verin, sonra da hastanede cevap vermeyin. Rapor aldıktan sonra hiçbirşey yapamazlar. Gidin ilçe milli eğitim müdürünüze anlatın durumu, yetmedi kaymakama anlatın durumu. Mutlaka bir insan evladı halinizi anlayacaktır. Ama istifa edeceğim, canıma tak etti, ben bu okulda çalışmam gibi düşüncelerden ve konuşmalardan uzaklaşın önce. Her karşı atağa tepkisiz kalın, tamam deyin geçin. Bazen de sorgulamadan tamam deyip, hallederiz deyip, bildiğini okumakta vardır. Sordukların da ders vardı, unutmuşum, yoğundum, şimdi hallediyorum, hemen ilgileniyorum de gitsin, geçiştir gitsin. Bir yere varılmıyor hocam 20 yıllık öğretmenim 3 tane cezam var bu güne kadar, pişmanda değilim yaptıklarımdan ve yaptıklarımdan dolayı aldığım cezalardan. Ama siz kırılma noktasındasınız ağır gelebilir. O sebeple mevcut duruma alternatif stratejiler belirleyin. İstifa çözüm değil

Hocam,merak ettim doğu da mı görev yapıyor sunuz?Eğer resmiyette haklıysanız,Cimer e şikayet edin.
Ama 20 yıllık meslek hayatımda şunu gördüm,2 tarafı da dinlemeden karar vermemek gerekiyor.Biraz daha somut açıklasanız olaya objektif

Eskiden beri Bu tür başlıklarda yorumlar ışık hızında IQ kaybina uğruyor . Kadın programına dönüyor bir anda. Yani mesela konuk mağdur kadın TV'ye gelmiş kocam üç aydır eve gelmiyor onu bulun diyor . Seyirci kadınlar için bir anda yeterli Info sağlanmış oldu ve mikrofonu kapar kapmaz sen de kocana sahip çıksaydin bizimki niye gitmiyor diyen mi ararsin kaçan kovalanmaz diye mi sen de yenisini bul diyen mi. Ulan bir dur belki öldü adam.Burada da aynı sekilde okul dışında çek vur ah ulan bana denk gelmiyor böyle müdür lafları havada uçuşuyor .denk gelse bi bkta yapamaz ha uzaktan davul çalmak kolay geliyor. Birazcik kalite lazım bizim mesleğe.
Ulan bi dur. Tek bir yorum yapabilmek 589 tane detay öğrenmek lazım konuyla ilgili . İki cümle de tüm yargılamayı bitirip saçma sapan hükümler havada uçuşuyor .insanları yönlendirmeyi çok seviyor bizim millet.

Hiç bir müdür hastaneye gidemezsin demez . Gidince de bir daha gitme demez. Demek ki eksik bir şeyler var. Tek bir kelime tek bir tonlama bakış bile çok şeyin anlamını değiştirebilirken bu ne rahatlıklik anlamadım . Belki de adam bize haber vermeden gidemezsin dedi.bak nasıl değişti olay

Teşekkür ederim hocam, başka okula görevlendirme istemek gibi bi şansım var mı? Meslek lisesi hocasıyım ilçede tek meslek lisesi var, normal liseye yada ortaokula bilişim hocası olarak geçebiliyor muyuz adaylık bitince. İlçe içi görevlendirme olabiliyor mu

Hiç bir müdür hastaneye gidemezsin demez . Gidince de bir daha gitme demez. Demek ki eksik bir şeyler var. Tek bir kelime tek bir tonlama bakış bile çok şeyin anlamını değiştirebilirken bu ne rahatlıklik anlamadım . Belki de adam bize haber vermeden gidemezsin dedi.bak nasıl değişti olay .
İnanması zor değil mi işte , bende böyle bir şeye ihtimal vermiyordum. Zaten mobing de böyle birşey hocam, en kolay bişeyi bile kişi için zorlaştırmak, tekerlekli sandalyede engelli bir memurun hastaneye gitmesini engellemişler onunla ilgili bi haber okumuştum, oluyor böyle şeyler hocam. Ben sadece çözüm bulmaya çalışıyorum.

size haksızlıklar ve baskılar yapıldığını düşünüyorsanız önce yakın çevrenize durumunuzu yaşadıklarınızı anlatın ardından mobing dernekleri sizin işinizi çözer hocam onlarla irtibata geçin gerekli hukuk desteği dahil her türlü size yardımcı olacaklardır.
idareniz baya bir kralcıymış dayaklık hale gelmişler sizin haberiniz yok

Sonunda yapbozda eksik olan konu başlıkları tamamlanmaya devam ediyor.
- 2010 yılı civarı açılan, dert yanma, hayal gücüyle olayları abartarak senaryolar yazma ağırlıklı hikayeler vb... (Bu forumdan ne bekliyorsunuz, eğer olay gerçekse tek verilecek tavsiye sendikaya üye ol, avukat aracılığıyla şikayetçi ve davacı ol diyecekler, veya bu forumda sık duyduğum bir öneri olarak, hangi kafayla yazıldığını anlayamadığım mesai saatleri dışında kenara çekip darp et önerisidir )
- Bu forumdaki konu başlıkları geleneği olarak, büyük olasılıkla ayrıntılı bilgi vermeyecek ve olayların sonucunu paylaşmayacaksınız. ( Okulun çatısına çıkıp anteni tamir etmesi istenen kadın öğretmen, tatbikatta şurada dur emri yüzünden müdür tarafından şikayet edilip ceza alan öğretmen, başka bir öğretmeni okula getirmek için tayin istemesi için baskı yapılan öğretmen vb... pek çok hikaye gerçek miydi, nasıl sonuçlandı, karşı taraf gerçekten iddia edilen davranışları sergileyen kötü niyetli kişiler miydi hepsi havada kaldı... Sayısız örnek...)
Ben üniversitede bölüm birincisi ve KPSS sonucunda da genelde 50, branş bazında da 1 veya 2. olmuştum ama bu durumlara pek sevinmedim.
Tamam bölümde birinciydim ama diğer öğrencilerin büyük çoğunluğunun nasıl mezun olduğunu pek anlayamadığım için, o ve bunun okuduğu bölümden mezun oldun birinciliğin ne önemi olacak ki diyordum kendime...
Branşı BT olan öğretmenler kendini belli etmeye başlıyor genelde, asker öğretmenlik öncesi acemi birliğindeyken de durum böyleydi sonraki yıllarda eğitim, toplantı gibi etkinliklerde de genelde durum böyle devam ediyor... Ya son derece sakin pek fazla olayları umursamayan yada davranışsal ve psikolojik olarak pek sağlıklı olmadığı belli olan kişiler ağırlıklı olarak ön plana çıkıyor. Öğretmenlik deneyim ve tecrübelerinin de bu 2 ağırlıklı izlenim üzerinde etkisi oluyor, zaten üniversiteye başlamadan önce bu yapıda olanlar bu branşı tercih ediyorlar da olabiliyor...
Uzun lafın kısası ben özellikle bu forumda tek, BT öğretmeni olan veya olduğunu iddia eden kişiler tarafından yazılan
şikayet, dert yanma, depresyon veya kötü ruh hali içinde yazılan mesajlarda,
varsa karşı tarafın savunması veya yanıt hakkı olmadan
teselli verme, klasik cümlelerle veya geçmiş deneyimlerini paylaşarak akıl verme yol gösterme, avukata gidip dava tavsiyesinde bulunma, koskaca ilçede hiç mi tanıdığın sözü geçen veya kanunları uygulayan bir görevli yok mu mesajları yazma
taraftarı değilim.
Hocam aday öğretmen olunca bilmiyoruz doğal olarak haklarımızı yeterince, forumdanda bu konuda yardım bekliyoruz, bi çok konuyuda sorarak bu forumdaki hocalarımdan öğrendim. Amacım dert yanmakda değildi ama mecbur bazı şeyleri anlattım çözüm bulabilmek adına

Sayın hocam istifa sana zarar getirir karşıya değil ayrıca anlatmadığın çok şey var, bilip bilmeden yardırmış millet ama bunun sana bir faydası yok unutma.

Sayın hocam, öncelikle sendikan yoksa bir sendikaya üye ol
Sen işini yap. Geri kalanı da umursama
Sen işini düzgün yaptıktan sonra kimse birşey diyemez. Dese de birşey yapamaz
Hiçbir yer güllük gülistanlık değil
Herşeyi de kafana takma.

Hocam aday öğretmen olunca bilmiyoruz doğal olarak haklarımızı yeterince, forumdanda bu konuda yardım bekliyoruz, bi çok konuyuda sorarak bu forumdaki hocalarımdan öğrendim. Amacım dert yanmakda değildi ama mecbur bazı şeyleri anlattım çözüm bulabilmek adına
bende benzer süreçleri geçirdim hocam o yüzden size yardımcı olmak adına bir çözüm yolu olarak mobbing dernekleriyle görüşmenizi önerdim zaten
emin olun okuldaki bir öğretmene serzenişte bulunsanız hiç bir işe yaramaz hatta sizin ezik biri olduğunuzu düşünür ve hatta idareye yaranmak için sesinizi bile kaydedip gider müdürüne dinletir o yüzden kurt sormuşlar boynun neden kalın kendi işimi kendim görürümde ondan demiş, öyle olun kimseden medet beklemeyin yönetmelik okuyun yasa okuyun bu konulara hakim olun bu sizin hakkınızı yemek isteyen kralcılara karşı en büyük gücünüz olsun baktınız yasa kanun vs hak getire kendilerine gelince kural yok sana gelince ahkam kesiyorlar o zaman kuyruklarından tut nereye vurursan vur canın için sızlamaz bu tipler için ama şunu unutma özellikle bu tip haksızlık durumuna düşürüldüysen asla geri adım atma onları o koltuklardan edene kadar mücadele et gereken her türlü adımı veriyi desteği topla bak bakalım nasıl kuçu kuzu oluyorlar belki idarecilikten de alınırlar bu yukarıda saydığın şeyleri sana yaptıkları için bakanlık stajer öğretmenlere çok değer veriyor bakanlığın haberi olsa bu terbiyesizliklerden onları acayip öperler ama söyledikleriniz söylemden ibaret olmasın şahidin ama kesin şahidin ses resim belge kanıtlarında olsun bak nasıl öttürüyorsun bu tipleri

Okula bilerek geç gitmiştim.Mudur odasına aldı savunma yazmami istedi.Dedim tamam neden geç kaldığımı yazacağım yalnız ben de bu okulda ne oldu ne bitti hepsini ama hepsini bakanlığa cimerden yazacağım sonucuna razı mısın ortalık bayağı karışacak.
Kaymakam, ilçe meb, il meb, vali. Bakanlık müfettişleri okulu basacak, telefonların susmayacak, tüm öğretmenlerin ifadeleri alinacak, veli öğrenci tüm çevre herseyi duyacak razı mısın ok ise yarın başlıyorum, 1 hafta da rapor alıyorum dedim.
Müdür, sana şaka yaptım dedi hadi doğru sınıfına git dedi.Ben halen böyleyim kimseden korkmam.Elin uşağı değiliz devletin memuruyuz.

bende benzer süreçleri geçirdim hocam o yüzden size yardımcı olmak adına bir çözüm yolu olarak mobbing dernekleriyle görüşmenizi önerdim zaten
emin olun okuldaki bir öğretmene serzenişte bulunsanız hiç bir işe yaramaz hatta sizin ezik biri olduğunuzu düşünür ve hatta idareye yaranmak için sesinizi bile kaydedip gider müdürüne dinletir o yüzden kurt sormuşlar boynun neden kalın kendi işimi kendim görürümde ondan demiş, öyle olun kimseden medet beklemeyin yönetmelik okuyun yasa okuyun bu konulara hakim olun bu sizin hakkınızı yemek isteyen kralcılara karşı en büyük gücünüz olsun baktınız yasa kanun vs hak getire kendilerine gelince kural yok sana gelince ahkam kesiyorlar o zaman kuyruklarından tut nereye vurursan vur canın için sızlamaz bu tipler için ama şunu unutma özellikle bu tip haksızlık durumuna düşürüldüysen asla geri adım atma onları o koltuklardan edene kadar mücadele et gereken her türlü adımı veriyi desteği topla bak bakalım nasıl kuçu kuzu oluyorlar belki idarecilikten de alınırlar bu yukarıda saydığın şeyleri sana yaptıkları için bakanlık stajer öğretmenlere çok değer veriyor bakanlığın haberi olsa bu terbiyesizliklerden onları acayip öperler ama söyledikleriniz söylemden ibaret olmasın şahidin ama kesin şahidin ses resim belge kanıtlarında olsun bak nasıl öttürüyorsun bu tipleri
Hocam geçen sene yeniydim bu dediklerinizi düşünemedim. Görevlendirme isteme şansım yok mu hocam, norm fazlası mı olmak gerekiyor illa ki yada tanıdık.

Hocam geçen sene yeniydim bu dediklerinizi düşünemedim. Görevlendirme isteme şansım yok mu hocam, norm fazlası mı olmak gerekiyor illa ki yada tanıdık.
hocam nereye gidersen git bir kere kaçmaya başladın mı bu asalaklar her yerde seni bulur olduğun yerde temizlik yapmak için çabala,
kendin için olmasa senden sonra gelecekler için güzel bir ortam oluşturmuş olursun sana dua ederler.
yer değişikliği norm fazlalığı vs bunlar boş şeyler sakın öyle bir şey yapma açığın yoksa direk yasa yönetmelik şahit evrak belge dernek vakıf sendika her koldan saldır akrabalarından kolları uzun olanlara sana yaptıklarını anlat biraz onlarda uğraşsın ama hakkaten sana haksızlık yapıldığına inanıyorsan aksi takdirde haksızlık yapmış olursan er geç elbet sana döner hemde daha kötü olur bu bir terazi gibidir ayarını bozdun mu sana lazım olunca doğru tartmaz.

Okula bilerek geç gitmiştim.Mudur odasına aldı savunma yazmami istedi.Dedim tamam neden geç kaldığımı yazacağım yalnız ben de bu okulda ne oldu ne bitti hepsini ama hepsini bakanlığa cimerden yazacağım sonucuna razı mısın ortalık bayağı karışacak.
Kaymakam, ilçe meb, il meb, vali. Bakanlık müfettişleri okulu basacak, telefonların susmayacak, tüm öğretmenlerin ifadeleri alinacak, veli öğrenci tüm çevre herseyi duyacak razı mısın ok ise yarın başlıyorum, 1 hafta da rapor alıyorum dedim.
Müdür, sana şaka yaptım dedi hadi doğru sınıfına git dedi.Ben halen böyleyim kimseden korkmam.Elin uşağı değiliz devletin memuruyuz.
adamsın hocam böyle mert delikanlı insanlara saygı duyarım.

Öğretmenlikten yenisiniz galiba.YL ve doktora yapın, projelere girişin, çok mesgul gozukun.Düşmanlara selam da verin.Zamani geldiğinde ayrılırsınız oradan.
En iyi intikam başarıdır.

istifa etmek mi hocam sakın duymamış olayım insanlar öğretmen olabilmek için ne zorluklar çekiyor, hiçbir şey bilmiyorsan bi avukatla görüş dava aç bırak işi avukat yapsın

Sizden istenen her şeyi yazılı beyan ile isteyin. Göreviniz harici olanları yapmayın. En son mobbing dilekçesi ile karşısına çıkın. Ciddi suçtur hocam. Sakın istifa etmeyin. Ne münasebet ya. Benim hayat felsefem rahatsız oluyorsa o gitsin banane. 16 yıldır öğretmenim. Sizin ki gibi idare ile de çalıştım. Boyun eğdikçe tepene biniyorlar. Herkes iş için kıvranırken bu tarz insanlar için hörevinizden olmayın.

Eğer size karşı okulda bir art niyetlilik varsa herkes için söylüyorum bunu. başınıza en büyük bela öğrencinin attığı bir iftiradan gelir gencler. Bunu unutmayin. Bu iftirayı kopurtecek olanda tabiki idaredeki şer odakları ve velilerdir. Diğer ogretmenler sunepedir size sahip çıkan olmaz. İdareyle arayi sizin için bozmak istemezler korkar zaten herşeyden korkarlar sizi en çok seven bile ben bir şey duymadım der en iyi ihtimalle. O yüzden öğrenci iftirasından korunmak için onlara temasli bir sevgi ya da şaka amaçlı vurmak ya da onlarla yalnız kalmak gibi hatalara düşmeyin .Nuri Bilge Ceylan'ın filmi de izleyin. Gerisi biraz tirt işler yani bir şey olmaz salın gitsin

1 yazın git özel sektörde çalış ama akraba yanı olmasın biraz gerçek iş olsun yorulunca öğretmenliğin rahatlığını ve maaşını anlarsın
2 al eline kitabı memurun haklarını çalışma şeklini öğren
3 yada çalışmayı sevmiyorsan yerine geçecek binlerce aday var .
beden eğitimi öğretmeni olacak genç inşaatta çalışırken kaza işte vefat etmiş herkes öğretmen olamıyor.

aday öğretmensin sen. köprüden geçene kadar biraz kulakların ağır işitsin dayıların çok olsun . bizde sıkıntı çektik stajyerken. boş okulda 5 e kadar beklediğimi sonra dolmuş beklediğimi amele gibi çalıştığımı unutmam ama olsun devletin malı çalıştım düzelttim . karşıdaki de öğretmen onları dinlemeden karar veremez kimse sen elini taşın altına koyma ben koymayayım ee idareci iş buyurunca ben ne yaptım oluyor.

arkadaşım idareci oldu öğretmen arkadaşına kibarca iş buyurdu yapmamış illa resmi mi olacağız dedi.

Geri